Remko Stevens Makelaardij

Ga terug naar overzicht

Paasgroet 🐣
Datum: 03-04-2024

Het Paasweekend staat weer voor de deur en hoewel het weerbeeld ietwat wisselvallig is, krijg ik altijd weer de lentekriebels. De klok gaat voorruit, de dagen worden weer langer, de zon wordt krachtiger en bomen staan weer in de bloesem. Dit zijn aspecten waar je als makelaar blij van wordt. Het verkopen van huizen is immers leuker met een lekkere temperatuur, kleurrijke bomen en zingende vogeltjes. Ook al is het alleen maar vanwege het beeldmateriaal van het woningaanbod hetgeen er dan toch een stuk vrolijker uitziet.

MARKTONTWIKKELING
In de afgelopen jaren wisten we het al, maar het woningtekort wordt steeds problematischer. Dat is in het eerste kwartaal van 2024 wel weer duidelijk geworden. Er is met name veel vraag naar starterswoningen en naar jonge, geïsoleerde huizen (in alle prijssegmenten) met een goed energielabel. Dit heeft ertoe geleid dat wij in de afgelopen maanden woningen tegen onverwacht hoge prijzen hebben verkocht. Het overbieden is weer helemaal terug. Op dit moment wordt 75% tot 80% van ons aanbod ‘op inschrijving’ verkocht. Dat is gunstig voor de verkoper, maar we moeten daardoor ook veel bieders teleurstellen met een afwijzing. Dat maakt het niet altijd even makkelijk.

111 WONINGEN VERKOCHT
Ondanks het schaarse aanbod, blijft de omloopsnelheid van verkochte woningen bij ons hoog. Verkopers weten ons kantoor goed te vinden, waardoor we in de afgelopen 12 maanden maar liefst 111 (!) woningen hebben verkocht. Daar zijn we uiteraard erg blij mee. Het zijn hectische tijden op de woningmarkt en daar moet je als makelaarskantoor wel adequaat op in kunnen springen. Aspecten als een goede voorbereiding, onderscheidende Fundapresentaties, (veel) bezichtigingen en persoonlijke aandacht voor de klant kost tijd. Daar moet je als kantoor mee om kunnen gaan. Je wilt immers het maximale voor de klant uit de verkoop halen. Ons ervaren team is daar al jaren op ingespeeld. Met 3 gecertificeerde NVM-makelaars en een enthousiaste officemanager op kantoor gaan wij elke keer weer die uitdaging aan. Wij zijn er dan ook erg trots op dat 118 klanten onze dienstverlening hebben beoordeeld met een gemiddeld cijfer van 9,4.

VEEL NIEUW AANBOD
Wellicht dat we woningzoekers de komende weken blij kunnen maken met een leuke woning. Er zit namelijk veel nieuw aanbod aan te komen. Het lijkt erop dat verkopers bewust hebben gewacht op het voorjaar om het Te Koop-bord in de tuin te laten zetten. Het nieuwe aanbod loopt flink uit één, van starterswoningen tot fraaie villa’s. En dat verspreid in verschillende dorpen van de Betuwe. We hebben alvast van één van deze woningen een afbeelding in onze ‘paascollage’ geplaatst.

Benieuwd of dat jou droomwoning binnenkort te koop komt? Schroom niet om bij ons kantoor te informeren naar het nieuwste aanbod. Natuurlijk plaatsen wij het nieuwste aanbod ook op onze social media kanalen. Blijf ons dus volgen op Facebook, Instagram en LinkedIn om er op tijd bij te zijn.

GRATIS WAARDEBEPALING
Wacht jij ook op ‘technisch’ weer en krijg jij ook de verhuiskriebels? Maak dan eens een afspraak met ons kantoor voor een vrijblijvende waardebepaling. Tijdens een persoonlijk gesprek bij jou thuis, kunnen we je van een reëel en onderbouw verkoopadvies voorzien. We stellen ons flexibel op waarbij we ook afspraken in de avonduren plannen. En dat geheel gratis en vrijblijvend. Met onze ervaring en marktkennis ben je daarvoor bij ons aan het juiste adres. Zitten wij binnenkort ook bij jou aan tafel?

LET OP: Aanstaande zaterdag 6 april vindt weer de Landelijke NVM Open Huizen Dag plaats. Je kunt dan tussen 11:00 en 15:00 uur laagdrempelig binnenlopen bij onze deelnemende woningen.

FIJNE PAASDAGEN
Eieren zoeken, gezellig brunchen, een kerkdienst bijwonen, een lekkere wandeling maken, meezingen op een festival of een woonboulevard bezoeken… Het hoort allemaal bij Pasen. En misschien dat je wel een rondje door de Betuwe gaat fietsen. De kans is groot dat je dan ook één of meerdere borden van ons kantoor gaat tegenkomen. Wie weet wordt je hierdoor getriggerd en nieuwsgierig. Op Funda en op onze eigen website remkostevens.nl worden al onze woningen uitgebreid gepresenteerd. Ons enthousiaste team staat klaar om jou uitgebreid rond te leiden.

Hopelijk laat de zon zich de komende dagen toch even zien waardoor we écht het lentegevoel gaan krijgen. Namens ons team wens ik jou / jullie hele fijne paasdagen toe!

Met ondernemende groet,

Remko Stevens
NVM Makelaar & Register Taxateur