Remko Stevens Makelaardij

Ons verhaal

De woningmarkt is altijd in beweging en kent hoogte- en dieptepunten. Wat is dan het juiste moment om voor jezelf te beginnen? Zegt u het maar…

In 2015 heb ik de sprong gewaagd en heb ik mijn vaste baan als makelaar in Arnhem opgezegd om mezelf te ontplooien in de regio waar ik ben opgegroeid. Aangesloten bij de NVM en met een website zonder aanbod heb ik mezelf voorgesteld aan de Betuwe. Met een persoonlijke en flexibele aanpak, onderscheidende ideeën en een geheel eigen visie hoopte ik een stukje marktaandeel te kunnen veroveren. Gewoon vanuit huis en met veel enthousiasme voor het vak. Er werd al snel gesproken over onze tuinborden met ‘TE LAAT’ of één van onze andere teksten.

Na iets meer dan een jaar werd het tijd om een team te vormen om de klanten onze kwaliteit van dienstverlening te kunnen blijven bieden. Eerst kwam er een gecertificeerd makelaar bij om vervolgens 2 toppers in de ondersteuning te vinden. In die periode hebben we ook ons huidige kantoor aan de Hoofdstraat in Zetten betrokken. Hierdoor konden we de drempel nog verder verlagen, zodat klanten vrijblijvend naar binnen kunnen stappen. Ons kantoor heeft in de afgelopen jaren niet stil gezeten en ondertussen zijn we doorgegroeid naar een uitgebalanceerd team met een officemanager en 3 gecertificeerde NVM makelaars waarvan er 2 ook als taxateur actief zijn. 

“Makelaars met passie voor het vak.
Wij weten wat u belangrijk vindt”

Om onze naamsbekendheid verder uit te bouwen hebben wij altijd de interactie met het publiek gezocht. Voor velen zijn de blauwe rugtasjes (goodiebags), welke wij op verschillende evenementen hebben uitgedeeld, wel bekend. Ook tijdens de jaarmarkten op het dorpsplein van Zetten vind je ons altijd met onze opvallende, eigen stand. Ballonvaarten en hotelovernachtingen zijn gewonnen door de winnaars van het ‘Taxeer & winspel’. En elk jaar wordt er enthousiast deelgenomen aan de kerstpuzzel die wij presenteren in onze eigen woonkrant.

Dit alles heeft ons gebracht waar we nu staan. Met een gemiddelde van meer dan 150 verkochte woningen per jaar, zijn we uitgegroeid tot een gerenommeerd en gewaardeerd makelaarskantoor die op geheel eigen wijze is ingeburgerd in de Betuwse woningmarkt. Maar ook buiten de Betuwe kunt u onze borden regelmatig tegenkomen. Voor aankoopbegeleiding rijden wij zelfs de provincie uit. Met 4 fulltime enthousiastelingen staat er elke dag weer een uitgebalanceerd team klaar om uw woonwensen te verwezenlijken.

Remko persoonlijk
In 1981 ben ik geboren in Wageningen. Als klein kind ben ik verhuisd naar Zetten in de Betuwe, alwaar ik mijn grootste deel van mijn jeugd heb doorgebracht. De Betuwe heb ik onder meer leren kennen door, naast de studie, verschillende bijbaantjes te hebben, onder meer bij een postbedrijf. Nadat ik de opleiding MBO Bouwkundige had afgerond, kon ik doorstromen naar de opleiding HBO Makelaardij in Arnhem. Deze opleiding heb ik in 2005 met succes afgerond door de afstudeerstage op Curaçao te volbrengen. Een makelaarskantoor bood mij de kans om een jaar lang praktijkervaring op het eiland op te doen. Ondanks dat dit een onvergetelijk avontuur was en ik er zelfs een baan aangeboden kreeg, heb ik besloten om toch terug te keren naar familie, vrienden en mijn vertrouwde woonomgeving. Ik zag meer kansen om me verder te ontwikkelen in de Nederlandse makelaardij. Bovendien wilde ik graag verder leren om het ultieme praktijkexamen van makelaar/taxateur te behalen.

Eénmaal terug in Nederland kon ik kiezen uit verschillende functies binnen de makelaardij. Na een korte periode werkzaam te zijn geweest als second home makelaar, kwam ik terecht bij een gerenommeerd NVM makelaarskantoor, eveneens in Arnhem. Dit kantoor, gespecialiseerd in de woningmakelaardij, gaf mij de kans om me verder te ontwikkelen. In 2008 heb ik vervolgens het makelaars- en taxateursdiploma behaald, waardoor ik me eveneens als Register makelaar/taxateur (RMT) kon inschrijven bij de NVM. Uiteindelijk heb ik bij dat kantoor 10 jaar lang mijn ervaring in de makelaardij kunnen opdoen om vervolgens in 2015 de uitdaging aan te gaan om een eigen kantoor te openen.

Visie
Iedereen mag zich makelaar noemen, maar niet iedereen kan een huis verkopen én met mensen omgaan. Ook kan je heel commercieel zijn, maar als je geen gevoel van bouwkunde hebt, dan is het elke keer weer de vraag wat je nu precies verkoopt. Ik durf wel te stellen dat ik van alles een beetje heb. Die mix van eigenschappen maakt mij enthousiast voor het makelaarsvak. Geen dag is hetzelfde, zeker niet wanneer je het vertrouwen krijgt van een nieuwe klant of een klant feliciteert met de verkoop of aankoop van een woning. Ik zeg dan ook weleens: “Wij verkopen huis én emotie”.

Hoe overspannen de woningmarkt ook is, je krijgt als verkoper maar één kans om de perfecte deal te sluiten. Daar hoort een strategie bij die aansluit op de wensen van de klant. Welke prijs ga je vragen voor de woning? Wanneer zet je de woning te koop? Verkopen met of zonder Funda? Het zijn misschien wel de belangrijkste vragen die mij regelmatig gesteld worden. Met jarenlange ervaring in deze enerverende woningmarkt moet ik daar een antwoord op kunnen geven. Het liefst zo reëel en transparant mogelijk. Creativiteit is voor ons het sleutelwoord!

Met ondernemende groet,
Remko