Ga terug naar overzicht

“Onbewoonbaar verklaard”
Datum: 12-01-2024

Hoe bijzonder is dit…
Na bijna 19 jaar als makelaar werkzaam te zijn, heb ik dan eindelijk een woning met de stempel ‘onbewoonbaar verklaard’ verkocht.

Eerder deze week is de woning Dorpsstraat 3 te Valburg notarieel in eigendom overgedragen aan de kopers. Voor de mensen uit het dorp is dit de woning van ‘schoenmaker Jansen’.

In de voormalige boerderij (gebouwd omstreeks 1860) werd nog het oude ambacht uitgevoerd. Aan de achterzijde was het (knusse) leefgedeelte. En daar loop je bijna letterlijk het ‘openluchtmuseum’ binnen. Krantenpapier als behang en dan meerdere lagen over elkaar heen. De 2 bedstedes zijn nog aanwezig en de potkachel staat nog voor de schouw. Je kunt je werkelijk niet voorstellen dat hier een heel gezin met kinderen heeft gewoond…

Nadat er in 1929 aan de rechterzijde van het perceel een nieuw huis is gebouwd, werd de authentieke woonboerderij verhuurd. Totdat het in 1953 dus onbewoonbaar werd verklaard. Een plank op de achtergevel (tussen de begroeiing) is hiervan het bewijs.

Hoe groot is het contrast met de huidige tijd waarbij de nieuwe eigenaren volop potentie zien om van het jaren ’30 huis hun droomwoning te maken. Tot hun geluk kwamen op de eerste klusdag ook hier nog prachtige glas-in-lood deuren tevoorschijn.
Wij wensen hen veel klusplezier en woongeluk op deze bijzondere plek.

“Wij verkopen huizen én emotie”

Remko Stevens
NVM Makelaar & Register Taxateur