Ga terug naar overzicht

Paasgroet
Datum: 07-04-2023

De paasdagen staan weer voor de deur en hoewel het weerbeeld nog niet te vergelijken is met de afgelopen jaren, krijg ik altijd weer de lentekriebels. De dagen worden weer langer, de zon wordt krachtiger en de natuur loopt weer uit. Dit zijn aspecten waar je als makelaar blij van wordt. Het verkopen van huizen is immers leuker met een lekkere temperatuur en met groene bomen. Ook al is het alleen maar vanwege het beeldmateriaal van de woningen die er dan toch een stuk vrolijker uitzien.

 

KWARTAALCIJFERS NVM

Zo vlak voor de paasdagen is het altijd een goed moment om terug te kijken op de eerste maanden van het jaar. Eerder deze week heeft de NVM haar kwartaalcijfers weer gepresenteerd en het is wel duidelijk dat de woningmarkt aan het afkoelen is. Volgens de cijfers dalen de huizenprijzen al 9 maanden op rij. De gemiddelde vraagprijs van woningen is gezakt naar € 419.000,-. Dat is 4,4% lager dan het 4e kwartaal van 2022. We komen uit een situatie waarbij de markt ‘absurd’ was en die nu langzaam naar rustiger vaarwater beweegt…

 

POSITIEVE TENDENS

Waar nieuwbouw steeds duurder wordt en kopers langer moeten wachten totdat de woning wordt opgeleverd (het kan wel 2 tot soms 4 jaar duren), zie ik dat er vanuit starters nog steeds veel vraag is. Er is immers nog steeds een woningtekort en dat zal de komende jaren zo blijven aangezien er te weinig gebouwd wordt. Waar (oudere) vrijstaande huizen het moeilijker hebben in deze markt, ben ik zeer positief over de afgelopen maanden. Wat het aantal verkochte woningen betreft, blijft het mooi stabiel en kunnen we nog steeds elke week meerdere verkopers blij maken met een koper. Met name in het starterssegment blijft de aanloop bovengemiddeld. Woningen worden nog steeds ‘op inschrijving’ verkocht omdat er meerdere bieders tegelijk voor één woning zijn. En wanneer starters blijven instappen, blijft er ook doorstroming naar het midden- en hogere segment…

 

EERSTE KAVELS PARK HETEREN GELEVERD

In het najaar van 2022 zijn wij gestart met de verkoop van het exclusieve nieuwbouwproject Park Heteren. Hier bieden wij 18 royale bouwkavels in de vrije natuur aan. Voor Nederlandse begrippen is dit een uniek object. De kleinste (beschikbare) kavel is 980m2 en de grootste, nog beschikbare kavel is maar liefst 1.650m2. Omzoomd door het groen van gras en volwassen bomen en met het recreatiegebied van de Randwijkse Waarden op steenworp afstand, is dit de tegenhanger van een gemiddelde Vinexwijk.

Ons kantoor heeft het vertrouwen van de projectontwikkelaar en daar zijn wij erg trots op. In de afgelopen maanden zijn er meerdere kavels verkocht en staan er enkele kavels ‘onder optie’. Ik ben dan ook verheugd dat de eerste kavel al bij de notaris aan de nieuwe eigenaar is overgedragen en dat er deze maand (april) nog meerdere zullen volgen.

 

GRATIS WAARDEBEPALING

Zoals al eerder gezegd, gaan we weer het goede seizoen in. Ik ben altijd erg kritisch op onze internetpresentaties van woningen en dan helpt het wel wanneer de zon meer gaat schijnen en de bomen groen kleuren. We hebben meerdere verkoopopdrachten liggen van woningen die we bewust pas in mei op de markt brengen, omdat we dan mooiere foto’s en video’s kunnen maken. Uiteraard gaat dit altijd in overleg met de verkoper zelf omdat we natuurlijk ook de marktontwikkelingen in de gaten houden. We willen immers het beste voor de klant, zodat we het maximale resultaat voor de klant kunnen behalen.

 

Wacht jij ook op ‘technisch’ weer en krijg jij ook de verhuiskriebels? Maak dan eens een afspraak met ons kantoor voor een vrijblijvende waardebepaling. Tijdens een persoonlijk gesprek bij jou thuis, kunnen we je van een reëel en onderbouw verkoopadvies voorzien. We stellen ons flexibel op waarbij we ook afspraken in de avonduren plannen. En dat geheel gratis en vrijblijvend. Met onze ervaring en marktkennis ben je daarvoor bij ons aan het juiste adres. Zitten wij binnenkort ook bij jou aan tafel?

 

FIJNE PAASDAGEN

Eieren zoeken, gezellig brunchen, een kerkdienst bijwonen, een lekkere wandeling maken, meezingen op een festival of een woonboulevard bezoeken… Het hoort allemaal bij Pasen. En misschien dat je wel een rondje door de Betuwe gaat fietsen. De kans is groot dat je dan ook één of meerdere borden van ons kantoor gaat tegenkomen. Wie weet wordt je hierdoor getriggerd en wordt je nieuwsgierig. Op Funda en op onze eigen website remkostevens.nl worden al onze woningen uitgebreid gepresenteerd. En schroom niet om een bezichtigingsafspraak te plannen. Ons enthousiaste team staat klaar om jou uitgebreid rond te leiden.

 

Hopelijk gaat de zon zich de komende dagen veelvuldig laten zien waardoor we écht het lentegevoel gaan krijgen. Namens ons team wens ik jou / jullie hele fijne paasdagen toe.

 

Met ondernemende groet,

 

Remko Stevens