Remko Stevens Makelaardij

Ga terug naar overzicht

Nieuw model taxatierapport
Datum: 01-10-2021

Per vandaag (1 oktober 2021) wordt het nieuwe model taxatierapport ingevoerd. Dit nieuwe model is helemaal herschreven en bevat meer informatie over de duurzaamheid en de bouwkundige staat van de woning.
Het nieuwe model is onder regie van het Nederlands register Vastgoed Taxateurs (NRVT) tot stand gekomen met intensieve betrokkenheid van zowel de taxatiebranche als van de gebruikers van de taxaties. Dat betekent dat ook ons kantoor hier direct mee te maken heeft aangezien onze taxateurs Dennis en Remko verplicht worden om met dit nieuwe model te werken. Om te mogen blijven taxeren, hebben alle taxateurs in Nederland voorafgaand aan de invoering van het rapport, een nieuw examen moeten afleggen. Dennis en Remko zijn in het voorjaar beiden met vlag en wimpel voor dit examen geslaagd.
Het nieuwe rapport schenkt meer aandacht aan de duurzaamheid en de bouwkundige staat van de woning. De consument krijgt meer informatie over toekomstige kosten voor energiebesparende maatregelen, funderingsherstel en het verhelpen van bouwkundige gebreken. Ook is er meer aandacht voor erfpacht en voor de vereniging van eigenaars.
De taal van het rapport is fors onderhanden genomen en uitgebreid. De tekst is nu in begrijpelijke taal voor consumenten geschreven. Juridisch en technisch taalgebruik is zo veel mogelijk vermeden.
Kortom, heeft u een gevalideerd taxatierapport van uw woning nodig? Dan zijn wij u graag van dienst. Informeer naar de mogelijkheden bij ons kantoor op telefoonnummer 0488-750721 of laat een bericht achter op onze website www.remkostevens.nl.