Ga terug naar overzicht

Emigreren naar Portugal
Datum: 11-06-2024

Als makelaar kom je bij veel verschillende mensen thuis. In dit geval kwam er weer eens een ‘Ik Vertrek-verhaal’ voorbij. Verkopers hadden de focus op Portugal liggen, de emigratieplannen waren al heel concreet, maar dan moest eerst het huis nog verkocht worden…

Ons kantoor werd gevraagd om te helpen bij de verhuisplannen zodat zij, samen met hun (schoon)moeder, hond en papegaai, hun droom konden verwezenlijken.

Ondertussen is het zover. Vendido! De woning van Erik en Tamara is definitief verkocht! Een goede baan opgezegd, de camper afgetankt en de aanhanger tot aan de nok volgepakt. Het avontuur kan beginnen…

Dit zijn van die klanten die het ‘gewoon’ doen. Alle schepen verbrand en op zoek naar een nieuwe stek in het binnenland van Portugal. Hier vindt je nog het authentieke Portugal waar je van een ‘bouwval’ met veel grond iets moois kunt maken. En nog heel betaalbaar ook. Maar je weet hoe het gaat bij het TV-programma Ik Vertrek: Een verbouwing valt altijd tegen!

Erik en Tamara hebben zometeen alle tijd om een nieuw bestaan in Portugal op te bouwen. Ze hebben ervaring met (ver)bouwen, dat hebben we bij hun woning in Opheusden wel gezien. Wij hebben dan ook het volste vertrouwen dat ze hun droomwoning gaan vinden én realiseren. Ze zullen in ieder geval iets beter weer hebben dan wij in Nederland.

Tof dat wij mochten samenwerken met Erik en Tamara en het emigratieproces van iets dichterbij mochten meemaken.
“Wij verkopen huizen én emotie!”

Remko Stevens
NVM Makelaar & Register Taxateur