HERVELDSpoorstraat 2

Vraagprijs €979.000,- k.k.
Verkocht o.v.
KENMERKEN
Woonhuissoort
Eengezinswoning
Woonhuistype
Vrijstaande woning
Bouwjaar
2001
Energieklasse
A
LOCATIE
Provincie
GELDERLAND
Plaats
HERVELD
Postcode
6674 DA
Straat
Spoorstraat 2
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving

HERVELD
Spoorstraat 2

Op een royaal hoekperceel van maar liefst 5.345m2 groot gelegen, VRIJSTAAND WOONHUIS (2000) met grote INPANDIGE GARAGE en een in spouw gebouwd, VRIJSTAAND BIJGEBOUW van ca. 80m2 groot waar je meerdere auto’s naar binnen kunt rijden. Ook is er nog een CARPORT voor bijvoorbeeld een aanhanger en een HOUTOPSLAG aanwezig.

Deze gezinswoning woning heeft een verrassende indeling en is levensloopbestendig te bewonen doordat het een slaapkamer en badkamer op de begane grond heeft. Op de verdieping zijn nog eens 4 zeer volwaardige slaapkamers alsmede een 2e badkamer te vinden. Indien gewenst is één slaapkamer nog op te delen in 2 afzonderlijke slaapkamers waardoor je naar 6 slaapkamers gaat. Bovendien heeft de woning 2 zolderetages met stahoogte, namelijk boven de 1e verdieping én boven de garage. Doordat de woning volledig is geïsoleerd en 11 zonnepanelen telt, heeft het energielabel A.

Het aantrekkelijke perceel van meer dan 5.000m2 groot is verzorgd onderhouden met onder meer 2 lange opritten, rondom de woning een strak gazon, verschillende fruitbomen in een boomgaard en groene beukenhagen. Achter de woning is een heerlijk, privacyvol en zonnige terras aangelegd. De grootte van het perceel alsmede het bijgebouw maken dat er volop mogelijkheden zijn voor bijvoorbeeld een (klus)bedrijf en/of paarden aan huis.
Dit betreft een absolute toplocatie met een centrale ligging tussen het veelzijdige winkeldorp Zetten, het gezellige dorp Herveld met een levendig verenigingsleven, meerdere scholen waaronder een middelbare school, meerdere sportverenigingen, bus-en treinstation Zetten/Andelst en de snelwegen A15 en A50.

Quote van de makelaar: “Ben je op zoek naar iets bijzonders, dan kan het maar zo zijn dat deze woning veel boxen van je wensenlijstje afvinkt. Zowel de woning, het bijgebouw als het perceel zijn verrassend groot hetgeen veel opties en (bewonings)mogelijkheden biedt. Een veel completere gezinswoning op een perceel van meer dan 5.000m2 ga je in dit segment niet snel vinden”.

ENERGIELABEL A
Vandaag de dag wordt er al snel naar het energielabel van een woning gekeken. Zeker bij een vrijstaand woonhuis aangezien die vaak ook groter is dan gemiddeld. Deze woning is nog geen 25 jaar oud en bovendien volledig geïsoleerd. Zelfs de aangebouwde garage is in spouw gebouwd en de kapconstructie met sandwichpanelen geïsoleerd. Een groot pluspunt is de vloerverwarming op de begane grond (met uitzondering van de slaapkamer en de garage). Dit versterkt het wooncomfort. Overigens is er ook een houtkachel in de woonkamer aanwezig. Onlangs is de CV-ketel vervangen door een nieuwe Nefit en zijn er in 2022 met een optimale zonligging 11 zonnepanelen geïnstalleerd. Dat deze woning een energielabel A heeft, zal menig potentiële koper dan ook aanspreken.

WOONKAMER
De woonkamer is een heerlijke leefruimte met een oriëntatie op de tuin en het buitenleven. Een brede schuifpui geeft daarbij direct toegang tot het buitenterras. Aan de zijgevel is een grote erker aangebouwd hetgeen niet alleen voor extra ruimte zorgt, maar ook voor een aangename lichtinval. Bovendien kijk je hier vrij de tuin in en is er nauwelijks tot geen inkijk. Een houtkachel biedt de mogelijkheid om in de winter naar een gezellige vuurtje te kijken. Maar je kunt altijd comfortabel warm stoken middels de aanwezige vloerverwarming.

Mocht je meer ruimte willen creëren, dan zijn er meerdere mogelijkheden om de indeling te veranderen. Je zou de scheidingswand met de keuken eruit kunnen halen waardoor je een open keuken creëert. Aan de andere zijde grenst een grote slaapkamer aan de woonkamer. Ook hier zou je een doorbraak kunnen maken voor een werk- of speelkamer, met of zonder en-suite schuifdeuren ertussen. Hier kun je relatief eenvoudig de indeling naar wens aanpassen en je eigen stempel op de woning drukken.

KEUKEN & BIJKEUKEN
Direct grenzend aan de woonkamer is de keuken te vinden. Deze is in een neutrale hoekopstelling geplaatst en voorzien van diverse inbouwapparatuur. Daarbij moet je denken aan een vaatwasser (2023), een inductie kookplaat (2022) met afzuiger, een koelkast en een combi/ovenmagnetron. Een dubbele gootsteen en veel handige kastruimte maakt de keuken compleet. Ook is het vrije uitzicht de tuin in het benoemen waard. En zoals al eerder geschreven: door de indeling te veranderen zou je ook kunnen kiezen voor een andere opstelling zoals met een (schier)eiland.

Vanuit de keuken is er een doorloop naar de bijkeuken. Deze ruimte is bijzonder praktisch omdat je hier ook de wasmachine en wasdroger kwijt kunt. Tevens is er nog ruimte voor een extra vriezer en/of koelkast. Een tuindeur zorgt ervoor dat je zo het terras op loopt, hetgeen ook handig is wanneer je de schone was buiten wil laten drogen.

LEVENSLOOPBESTENDIG
Een zeer groot pluspunt van deze woning is de slaapkamer en badkamer op de begane grond. Hierdoor is de woning (indien gewenst) levensloopbestendig te bewonen. Hier is steeds meer vraag naar zodat je ook de mogelijkheid hebt om langer en op oudere leeftijd op deze geweldige plek te blijven wonen. Overigens zien we vaak dat deze ruimtes op de begane grond krap bemeten zijn, maar hier zijn de kamers juist lekker ruim opgezet. De ‘masterbedroom’ is maar liefst 18m2 groot en de badkamer is met ca. 8m2 ook zeker niet klein te noemen. Deze ruimtes voelen comfortabel aan waardoor je in de slaapkamer met gemak een groot 2-persoons bed en een grote linnenkast kwijt kunt. De badkamer is ingedeeld met een volwaardig ligbad, een ruime inloopdouche en een dubbele wastafel.

SLAAPVERDIEPING
Via en royale hal met hardhouten trapopgang bereiken we de 1e verdieping. Deze woonlaag is ingedeeld met 4 slaapkamers en een 2e badkamer. De slaapkamers zijn respectievelijk 21m2, 12m2, 11m2 en 11m2 groot waarbij één slaapkamer is voorzien van een brede dakkapel. De maten zijn berekend vanaf 1,5 meter hoogte waardoor de kamers eigenlijk nog groter zijn. De grootste slaapkamer zou je zelfs nog kunnen opdelen waardoor je een extra (6e) slaapkamer creëert. Het mag wel duidelijk zijn dat dit een echte gezinswoning betreft waar je met meerdere (tiener)kinderen prima uit de voeten kan. Praktische zaken als draai/kiepramen en rolluiken ontbreken niet. Hierdoor zijn de kamers goed te ventileren en de slaapkamers aan de achterzijde (middels de rolluiken) 100% te verduisteren.

2e BADKAMER
Een 2e badkamer is altijd fijn, zeker wanneer er tieners meeverhuizen. Hierdoor hoef je elkaar niet in de weg te lopen en heb je het gemak en comfort van onder meer 2 douches. De badkamer op de verdieping is, mede door de extra dakkapel, eveneens ruim opgezet en voorzien van een douche, wastafel en een 2e (zwevend) toilet. Indien gewenst is er nog ruimte over voor een 2e wastafel of extra ligbad. Het sanitair en tegelwerk is degelijk en neutraal gekozen. Er is mechanische ventilatie aanwezig en je kunt het raam gebruiken om te ventileren.

GARAGE MET ZOLDER
Hetgeen de uitstraling en indeling van deze woning zo speels maakt is de aangebouwde garage die een eigen kapconstructie heeft. Hierdoor heeft de woning een brede en robuuste uitstraling gekregen. Bovendien is de garage groter dan gemiddeld (inpandig 6,4m bij 4m) en heeft het zelfs een vaste trap naar een verdieping in de kapconstructie. Doordat de nokhoogte hier 2,2 meter is, kun je hier denken aan een extra slaap- of werkkamer. Gemeten vanaf 1,5 meter hoogte vindt je hier nog ca. 10m2 aan leefruimte. In de achtergevel is een raam aangebracht die voor de nodige lichtinval zorgt. En net als alle andere deur- en raampartijen in de achtergevel is ook dit raam voorzien van een rolluik.

De garage heeft dubbele deuren waardoor je eenvoudig een auto of een motor naar binnen rijdt. Door de comfortabele breedtemaat kun je binnen dan ook gemakkelijk uitstappen. Naast voldoende elektrapunten is er ook nog een extra gootsteen met wateraansluiting aanwezig.

TUIN RONDOM
Met een perceel van ruim 5.300m2 ligt er flink wat tuin rondom de woning. De woning staat aantrekkelijk op de kavel waarbij een groene tuin met volwassen bomen en verzorgde hagen voor vrijheid en privacy zorgen. Het gazon kun je onderhouden met de zitmaaier die ter overname wordt aangeboden. Aan de achterzijde van de woning is een zonnig terras aangelegd. Mocht het hier in de zomer te warm worden, dan ga je lekker in de schaduw van de pergola zitten. Waar je niet omheen kunt zijn de vele fruitbomen die als een boomgaard in rechte lijnen staan opgesteld. Het gaat hier om morellen (een kersensoort), verschillende soorten pruimen en stoofperen (Gieser Wildeman). Achterin de tuin vind je nog een houtopslag (ca. 27m2) waar je de voorraad voor meerdere winters kunt opslaan.

PAARD AAN HUIS
We zien het steeds vaker voorbij komen: mensen die graag hun eigen paard (of meerdere paarden) aan huis willen hebben staan. Dit is zo’n plek waar het prima zou kunnen. Het perceel is meer dan 5.000m2 groot waardoor je de ruimte hebt voor een weiland en misschien wel een rijbak. Een groot pluspunt is het stenen bijgebouw van 11 meter bij 7 meter dat veel mogelijkheden biedt voor één of meerdere paardenboxen. Je zou het natuurlijk ook kunnen gebruiken als extra stallingsruimte voor een oldtimer of dat je dit bijgebouw juist opdeelt. Het heeft namelijk 2 toegangsdeuren met aan de voorzijde een elektrisch bedienbare sectionaaldeur en aan de zijkant dubbele, houten deuren. Dit bijgebouw is in spouw opgetrokken en voorzien van een zolder. Een extra loopdeur en ramen zorgen voor de nodige lichtinval. En natuurlijk ontbreekt de krachtgroep niet.

Aan deze garage zit nog een ‘carport’ van dezelfde diepte (11m) waar je wellicht nog een aanhanger kunt stallen. Handig om te weten: aan de linkerzijde van het perceel is een 2e oprit gelegen die doorloopt tot aan het bijgebouw. Indien gewenst zou je dus met een auto (met aanhanger) rond kunnen rijden.

CENTRALE LIGGING
Deze woning vinden we terug in het buitengebied tussen Herveld en Zetten. De Spoorstraat is zo’n straatje die bij veel mensen onbekend is omdat je er eigenlijk nooit komt wanneer je er niet hoeft te zijn. Dit komt mede doordat de straat doodlopend is waardoor de straat ook zeer autoluw te noemen is. De straat is ruim en groen opgezet waarbij je soms de vrijstaande woningen niet eens ziet staan.

De ligging is zeer centraal ten opzichte van diverse voorzieningen zoals het zwembad, sportverenigingen en de aansluiting op de A15 (en A50). Ook het bus-en treinstation Zetten-Andelst is op 3 minuten loopafstand gelegen. Omdat de woning tussen 2 dorpen in is gelegen, geniet je de voordelen van de (winkel)voorzieningen van 2 dorpen. Zetten is het ‘winkeldorp’ van Nederland met de meeste winkelvoorzieningen t.o.v. het aantal inwoners. Je moet daarbij denken aan de Hema en een Kruidvat, maar ook diverse ambachtelijke winkels zoals een bakker en een slager. Wat supermarkten betreft kun je kiezen uit een Jumbo, Albert Heijn, Aldi en in Herveld een Coöp. Ook aan basisscholen is er geen gebrek en op korte afstand is (in Zetten) zelfs een middelbare school gevestigd. Zoek je graag de gezelligheid op van horeca of de vrije natuur, dan zal je ook hierin verrast worden. Landgoed Hemmen ligt tegen Zetten aan en in Herveld is er een rijk verenigingsleven.

INDELING
Begane grond:
Hal/entree met meterkast, toilet, inbouwkast, garderobenis en trapopgang
Woonkamer met erker, tuingerichte schuifpui en houtkachel
Dichte keuken in hoekopstelling en voorzien van inbouwapparatuur
Praktische bijkeuken met witgoedaansluitingen en tuindeur
Ruime slaapkamer (masterbedroom)
Badkamer met ligbad, inloopdouche en 2 wastafels
Inpandige garage met dubbele deuren, een zijdeur, gootsteen en vaste trap naar werk/hobbykamer.
1e Verdieping:
Overloop met daglicht door dakkapel die doorloopt
Slaapkamer 1 (volle breedte van de woning)
Slaapkamer 2 met rolluik
Slaapkamer 3 met rolluik
Slaapkamer 4 met dakkapel
2e Badkamer met douche, wastafel, 2e toilet en dakkapel.
Zoldervliering:
Middels een vlizotrap te bereiken zolder met opbergmogelijkheden (nokhoogte 1,8m).

BIJZONDERHEDEN
Verrassend ruime gezinswoning met veel wooncomfort
Ca. 181m2 woonoppervlak (excl. inpandige garage van ca. 26m2) en ca. 775m3 inhoud
Vloerverwarming op de begane grond (m.u.v. slaapkamer en garage)
Gezellige houtkachel in de woonkamer
Erker en schuifpui zorgen voor een prettige lichtinval
Rondom een groen en vrij uitzicht
Levensloopbestendig te bewonen door alle leefvoorzieningen op de begane grond
Veel mogelijkheden om de gewenste indeling te creëren
Ruimte boven de garage is een extra (leef)ruimte voor bijvoorbeeld thuiswerken
Stompe paneeldeuren
Meterkast: 11 groepen (waarvan 2x kracht) en 3 aardlekschakelaars
Rolluiken achtergevel (elektrisch bedienbaar)
Hardhouten kozijnen (meranti) welke medio 2020 zijn geschilderd
Draai/kiepramen
HR++ beglazing
11 Zonnepanelen in 2022 geïnstalleerd
Hagelnieuwe CV-ketel (Nefit Trendline CW5), in 2024 geplaatst
Energielabel A
Er is een puls ten behoeve van (gratis) grondwater aanwezig
Groot bijgebouw met zolder, ideaal voor hobby’s of misschien wel een paard aan huis
Houtopslag achterin de tuin
Veel vrijheid en ruimte rondom het huis
Aantrekkelijke, centrale locatie om te wonen
Winkels, scholen, sportverenigingen, uitvalswegen en treinstation binnen handbereik.

+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning