HERVELDDorpswei 5

Vraagprijs €799.000,- k.k.
Beschikbaar
KENMERKEN
Woonhuissoort
Villa
Woonhuistype
Vrijstaande woning
Bouwjaar
2007
Energieklasse
A
LOCATIE
Provincie
GELDERLAND
Plaats
HERVELD
Postcode
6674 DP
Straat
Dorpswei 5
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving
HERVELD
Dorpswei 5
 
Op een bijzonder aantrekkelijk en vrij hoekperceel gelegen, stijlvol RIETGEDEKTE DORPSVILLA (2007) met hoge OVERSTEK bij de voordeur, 3 brede DAKKAPELLEN op de verdieping, een ingebouwd, verwarmd ZWEMBAD in de achtertuin, een extra TUINHUIS, een diepe en brede OPRIT met elektrische poort naast de woning alsmede een vrijstaande, geïsoleerde GARAGE eveneens met rieten kap.
 
Deze hoogwaardig en smaakvol aangeklede gezinswoning is een topper in het hogere segment met tal van pluspunten waaronder een riante woonkamer van maar liefst ca. 67m2 groot, een luxe eilandkeuken met granieten werkblad en meerdere dubbele terrasdeuren. De indeling is bijzonder speels ingedeeld met meerdere zithoeken, een slaap/werkkamer op de begane grond, een heerlijke hal/entree met stijlvolle trapopgang en vide, op de verdieping 2 royale slaapkamers en een kleine logeerkamer alsmede een ‘balzaal’ van een badkamer die compleet en luxe is ingericht. Een vlizotrap geeft toegang tot de zolder met stahoogte en warmtepompboiler.
 
Deze gasvrije woning is aangesloten op een centraal, in de wijk gelegen voorziening en heeft bovendien een eigen warmtepompboiler t.b.v. warm tapwater. Bijkomend voordeel is dat zowel de begane grond als de 1e verdieping zijn voorzien van vloerverwarming (zonder radiatoren). Energielabel A is van toepassing!
 
Het perceel van 580m2 heeft aan de achterzijde (en zijkant) een vrije ligging waardoor je hier veel vrijheid en zonuren geniet. De tuin rondom de woning ligt er opvallend goed bij waarbij er meerdere terrassen zijn aangelegd. Een echte eye-catcher is in het ingebouwde zwembad met ‘beach’ (zitbank) en automatisch lamellendek. Het zwembad is tevens verwarmd middels een warmtepomp.  De technische ruimte is in de garage geïnstalleerd. In het tuinhuis kun je de nodige tuinspullen kwijt. De oprit is voorzien van een elektrisch bedienbare poort. De oprit heeft een mooie breedte en diepte waardoor je er comfortabel 3 tot 4 auto’s op eigen terrein kunt parkeren. De Dorpswei is een rustige, autoluwe straat met uitsluitend bestemmingsverkeer. Het is een kinderrijke wijk waarbij een speeltuin om de hoek is gelegen. De locatie is extra aantrekkelijk doordat scholen en het dorpsplein met o.a. een supermarkt en horeca op loopafstand te vinden zijn.
 
Quote van de makelaar: “Qua uitstraling, comfort en luxe is dit een woning van de buitencategorie.
Ook de duurzaamheid (energielabel A) en dat de woning géén gasaansluiting heeft zal menigeen aanspreken. Daar komt het ingebouwde zwembad en de unieke ligging in de gewilde woonwijk bij en we hebben het hier misschien wel over jou droomwoning…”
 
STIJLVOL ONTWORPEN
Je hoeft niet lang te zoeken naar een woning met een rieten kap aangezien er maar 3 in de wijk te vinden zijn. De landelijke architectuur wordt vooral gekenmerkt door de grote overstekken van de dakconstructie die voor een stijlvolle uitstraling zorgen. Het tentdak is met riet gedekt waarbij het riet als een fijne deken over de brede dakkapellen is gelegd. Dit geeft de woning een vriendelijk en speels karakter. En niet onbelangrijk: deze rieten kap staat er stralend bij aangezien het in mei 2023 nog groot onderhoud heeft gehad en er delen compleet vervangen zijn. Andere opvallende stijlelementen zijn de speelse raampartijen tot aan de vloer en roedeverdelingen die consequent bij elk raam zijn doorgevoerd. Hetgeen het totaalplaatje compleet maakt is de robuuste schoorsteen die fier in de punt boven het dak uitsteekt.     
 
HAL/ENTREE
De eerste indruk van een woning is vaak het belangrijkste. Die indruk krijg je al meteen bij de voordeur waar je wordt verwelkomt door een hoge luifel (overstek met dakvenster) en een fraaie, hardhouten voordeur. Eénmaal binnen weet je meteen dat het hier geen doorsnee, vrijstaand woonhuis betreft. De hal/entree is bijna 15m2 groot en is daarmee groter dan een gemiddelde slaapkamer. Het is hier royaal binnenkomen waarbij de ruimte met chique trapopgang, de hoge vide en de dubbele en-suite deuren naar de woonkamer meteen opvallen. Wanneer je de deur van het toilet opent, wordt je wederom verrast door de ruimte. Het toilet is bewust groter ingedeeld (4m2) met de achterliggende gedachte dat je er een douche bij zou kunnen maken. Hierdoor zou de woning levensloopbestendig te bewonen zijn.
 
ROYALE LIVING
De living is een bijzonder prettige leefruimte in deze woning. Niet alleen vanwege de verschillende zithoeken, maar ook vanwege de speelse raampartijen (met roedeverdelingen) die voor een fijne lichtinval zorgen. Dubbele terrasdeuren (2x2) zorgen ervoor dat je eenvoudig het buitenleven bij de woonkamer betrekt. Er is optimaal gebruik gemaakt van de ruimte door onder meer de (slaap)kamer aan de voorzijde bij de living te betrekken. De lichte plavuizen vloer (met vloerverwarming) versterkt het ruimtelijke gevoel. In de huidige setting zijn er maar liefst 3 zithoeken gecreëerd. Je hoeft niet te twijfelen of dat die grote hoekbank of die lange eettafel hier wel past. Het afwerkingsniveau is verder verzorgd te noemen met als pluspunt het strak gestucte plafond.
 
EXCLUSIEVE EILANDKEUKEN
De keuken is een echte eye-catcher van de woning. De keuken heeft een open karakter waarbij het robuuste kookeiland direct in het oog springt. De uitstraling is neutraal met hoogglans witte fronten, RVS grepen en een zwartgranieten werkblad. Het kookeiland is voorzien van een brede keramische kookplaat en een zwevende afzuigschouw. Tegen de lange wand loopt de keukenopstelling door met eveneens een granieten werkblad. Hier vinden we de overige inbouwapparatuur waaronder een vaatwasser (op hoogte), een combi-oven/magnetron, een koel/vriescombi en een koffiemachine. Deze laatste is overigens defect, maar dus eenvoudig te vervangen. Brede ladekorven en bovenkasten met liftdeuren zorgen voor praktische opbergmogelijkheden. De keuken wordt belicht met meerdere inbouwspots, zowel in het plafond als onder de bovenkasten.
 
SLAAP/WERKKAMER
Vanuit de basis is deze woning ontworpen met een inpandige garage. Echter, bij deze woning is er al direct gekozen voor een extra garage naast de woning waardoor de inpandige garage tot leefruimte getransformeerd kon worden. De ruimte is zelfs wat verbreed waardoor je deze kamer verschillende bestemmingen kunt geven. In de huidige setting is hier een eet/tuinkamer gecreëerd, maar je zou het ook als ouderslaapkamer of werkkamer kunnen inrichten. Een vaste pui aan de voorzijde (naar de luifel/overstek), een extra zijgevelraam alsmede een tuindeur aan de achterzijde geven een prettige lichtinval. En niet te vergeten de plavuizen vloer met vloerverwarming die voor een hoog comfortgehalte zorgt.
 
1e VERDIEPING
Via een hardhouten trapopgang bereiken we de 1e verdieping. Het zal je niet verbazen dat ook hier de indeling ruim bemeten is. Op de overloop wordt het ruimtelijke gevoel versterkt door de vide en de hoge glaspui boven de voordeur. Dit zorgt niet alleen voor een speelse beleving, maar ook voor bijzonder veel daglicht.
 
De slaapverdieping is ingedeeld met 3 slaapkamers en de badkamer. De ene ruimte is nog groter dan de andere. De masterbedroom is met ca. 23m2 uitzonderlijk groot te noemen. En dit is gemeten vanaf 1,5 meter hoogte waardoor de kamer eigenlijk nog groter is. Waar de andere kamers een dakkapel delen, heeft deze kamer een volledige dakkapel voor zichzelf. In het andere dakvlak zorgt een dakvenster voor de ideale ventilatiemogelijkheid. De andere 2 kamers zijn respectievelijk 14m2 en 4m2 groot. De 3e kamer valt een beetje in het niet ten opzichte van alle grote (leef)ruimtes in huis. Het zou een walk-in-closet, een logeer- of werkkamer kunnen zijn. Heb je die 3e kamer echt nodig als slaapkamer, dan heb je de mogelijkheid om een deel van de (toch al grote) overloop erbij te betrekken. Mocht je echt willen investeren, dan zou je ook een deel van de badkamer kunnen afsnoepen. En vergeet ook niet die extra (werk)kamer naast de keuken die ook prima als slaapkamer in te richten is.
 
COMPLETE BADKAMER
De grootste verrassing is misschien wel de badkamer. Deze is met 17m2 bizar groot en voelt aan als een ‘balzaal’. Hier is niet bezuinigd op de indeling en sanitair. Te beginnen met het ingebouwde ligbad die tevens te gebruiken is als whirlpool. Tegenover het bad zijn 2 afzonderlijke wastafelmeubels te vinden. Beiden hebben ieder een eigen spiegelkast en kolomkast. Aan opbergruimte voor toiletspullen is geen gebrek dus. Achter een betegeld, halfhoog wandje is een 2e toilet (wandcloset) geïnstalleerd. Helemaal aan de andere kant is om het hoekje een douchecel geplaatst. Voorzien van massagestralen is ook deze luxer dan gemiddeld. Het heeft alles te maken met het grote formaat maar deze badkamer heeft niet 1 maar 2 dakkapellen. Zo kun je comfortabel ventileren alhoewel er ook mechanische ventilatie aanwezig is. Vloerverwarming en inbouwspots maken de badkamer compleet.
 
ZOLDER
Wat we zeker niet mogen vergeten is de zolder. Deze verdieping is te bereiken middels een vlizotrap. De zolder heeft goede stahoogte waardoor je er prima kunt lopen. In het midden van de ruimte staat de warmtepompboiler. Eromheen is er onder de schuine zijden veel handige opbergruimte, bijvoorbeeld voor koffers en vakantie/seizoensspullen.
 
ENERGIEZUINIG & DUURZAAM
Tegenwoordig staat bij nieuwbouw alles in het teken van duurzaam en energiezuinig bouwen. Deze woning was zijn tijd al vooruit en is in 2007 al gasloos gebouwd. Centraal in de wijk is een warmtepomp geïnstalleerd die ook deze woning van warmte voorziet. De woning heeft dus géén CV-ketel en géén radiatoren. Vloerverwarming op de begane grond én 1e verdieping verwarmen de woning. Een warmtepompboiler op zolder zorgt voor het warme water. Uiteraard is deze woning hoogwaardig geïsoleerd en draagt dan ook energielabel A. In een tijd waarin veel aandacht wordt besteed aan een beter klimaat, zal deze energiezuinige en duurzame woning een grote doelgroep aanspreken.
 
VRIJE & ZONNIGE TUIN
Met een kavelgrootte van 580m2 hebben het hier over een aantrekkelijk hoekperceel die ook nog eens erg gunstig in de wijk is gelegen. De wijk is immers royaal opgezet met veel groenvoorzieningen en wadi’s. Deze woning grenst aan 2 zijden aan het groen waardoor je veel vrijheid geniet.
 
In 2020 is de tuin rondom opnieuw aangelegd met o.a. strakke, keramische tegels (60x60), een drainafvoer en nieuwe schuttingdelen. Overigens wordt de tuin voor het grootste gedeelte omzoomd met hagen die, samen met een diversiteit aan planten en enkele bomen, voor een groen karakter zorgen. Verder zijn er meerdere zithoeken gecreëerd, zowel aan de achterzijde als aan de zijkant (bij de openslaande tuindeuren). Beide terrassen genieten veel zonuren doordat de zon gunstig om de tuin heen draait. Door haar vrije ligging geniet je tevens veel privacy in de tuin. Voor extra opbergruimte van bijvoorbeeld tuingereedschap en zitkussens is er nog een tuinhuis bijgeplaatst. Deze is onlangs voorzien van een nieuw dak (stalen dakpanplaten).
 
VERWARMD ZWEMBAD
Wauw, een ingebouwd zwembad in de tuin. Wie wil dit nou niet? In 2020 is er flink geïnvesteerd in de tuin waarbij er ruimte is gemaakt van een zwembad (5,3m x 3,3m x 1,35m). En niet zomaar een zwembad. Het zwembad is in één geheel gemaakt van kwalitatief hoogwaardig, hard type kunststof (HDPE) hetgeen een lange levensduur heeft. In combinatie met een beach (zitbank) en een trap (met RVS leuning) geeft dit een hoog comfortgehalte. Noemenswaardig is het elektrisch bedienbare lamellendek die niet alleen als ‘kinder/valbeveiliging’ dient, maar ook als een solardek werkt. Wanneer de zon erop schijnt, wordt het water vanzelf opgewarmd. Overigens heeft het zwembad een eigen warmtepomp waardoor je het water (in het seizoen) op temperatuur kunt houden. Het technische gedeelte (in de garage) zorgt ervoor dat het zwembadwater op niveau en van kwaliteit blijft. Wanneer je ook nog de ‘zwembadrobot’ van de verkoper overneemt, dan is het onderhoud voor een groot gedeelte geautomatiseerd.
 
GARAGE IN STIJL
Ten tijde van de bouw van de woning is ervoor gekozen om de inpandige garage te laten vervallen en de ruimte te benutten als leefruimte. Om toch een goede stallingsruimte voor een auto, een motor of fietsen te hebben, is er een jaar na oplevering een volwaardige, stenen garage bijgebouwd. Deze is links achterin de tuin geplaatst en wel in dezelfde stijl als de woning. Dus eveneens met een rieten kap.
Tevens heeft het spouwmuren, isolatieglas en is de kap geïsoleerd waardoor het wellicht ook potentie heeft om er een eigen praktijk of salon te creëren. De garagedeur betreft een elektrisch bedienbare sectionaaldeur. Elektra, verlichting en het technische gedeelte van het zwembad maakt het plaatje compleet.
 
DIEPE OPRIT MET POORT
Hoe fijn is het wanneer je meerdere auto’s op eigen terrein kunt parkeren? Deze woning heeft zo’n (5 meter brede) oprit waar je comfortabel kunt parkeren en uitstappen. En dat voor 4 auto’s achter elkaar. Indien gewenst zou je eenvoudig de oprit nog iets kunnen verbreden waardoor je elkaar niet in de weg hoeft te staan. Een pluspunt is de elektrische poort waardoor je de oprit eenvoudig kunt afsluiten (met afstandsbediening).
 
PLAN ‘DE WOERDEN’
De woning maakt onderdeel uit van plan ‘De Woerden’ waarbij de architect is uitgegaan van royale en zongerichte percelen met een open karakter. Vrijstaande woonhuizen worden afgewisseld met rijwoningen en 2-kappers wat de directe omgeving speels en divers maakt. De meeste woningen in de wijk hebben beukenhagen als erfafscheiding wat voor een eenheid zorgt en het groene karakter van de wijk versterkt.
 
De Dorpswei is een rondlopende, autoluwe éénrichtinsgweg wat het zeer aantrekkelijk maakt voor (jonge) gezinnen. Op steenworp afstand vinden we een speeltuin terug waar kleine kinderen in alle vrijheid kunnen ravotten. Op loopafstand is zowel een peuterspeelzaal als een basisschool gevestigd. Alle voorzieningen voor (kleine) kinderen zijn binnen handbereik.
 
HERVELD
Herveld is centraal gelegen dorp midden in de Gemeente Overbetuwe. Deze regio staat bekend om haar fruitteelt en de ligging tussen de Rijn en de Waal. Herveld is gewild omdat het aan de ene kant het dorpse karakter herbergt, maar aan de andere kant centraal is gelegen t.o.v. belangrijke uitvalswegen waaronder de A15 en A50 (knooppunt Valburg). Hierdoor ben je binnen 15 autominuten in steden als Wageningen, Arnhem en Nijmegen.
 
Midden in het dorp vinden we aan het dorpsplein o.a. een grote Coöp supermarkt. Ook is er diverse horeca en een nieuw dorpshuis. Het gehele jaar door worden er activiteiten georganiseerd, waaronder een avondvierdaagse met festiviteiten, een beachvolleybaltoernooi, een jaarmarkt en in de vakantie een gewild jeugdvakantieweek. Wat dat betreft is het een levendig dorp met veel evenementen. Kortom, Herveld is (samen met Andelst) een heerlijk dorp om te wonen!
 
INDELING
Begane grond:
Royale hal/entree met meterkast, groot toilet (zwevend wandcloset), trapopgang en vide
Woonkamer (living) met dubbele terrasdeuren (zijtuin)
Eethoek met dubbele terrasdeuren (achtertuin)
Open keuken met eilandopstelling v.v. inbouwapparatuur
Slaap/werkkamer met tuindeur en een vaste kast v.v. witgoedaansluitingen.
1e Verdieping:
Ruime overloop met vide
Masterbedroom met brede dakkapel en extra dakvenster
Slaapkamer 2 met dakkapel
(Slaap)kamer 3 met dakkapel
Riante badkamer met ligbad (whirlpool), douche met massagestralen, 2 wastafelmeubels met kolom- en spiegelkasten en een 2e toilet (zwevend wandcloset).
Zolder:
Met vlizotrap te bereiken zolderverdieping met stahoogte
Opstelling warmtepompboiler
Opbergmogelijkheden.
 
PLUSPUNTEN VOOR DE KOPER
Stijlvolle villa met uitstraling
Groter dan het aanzicht doet vermoeden: ca. 180m2 woonoppervlak en ca. 620m3 inhoud
Bijzonder veel leefruimte op de begane grond
Speels vormgegeven raampartijen zorgen voor een prettige lichtinval
Dubbele terrasdeuren op het zuid/westen
Ingebouwde gashaard (propaangas) is ter overname
Luxe eilandkeuken met granieten werkblad
Mogelijkheid van slaapkamer en badkamer op de begane grond (levensloopbestendig)
Vloerverwarming op zowel de begane grond als de 1e verdieping (geen radiatoren)
Twee royale slaapkamers, de 3e is eventueel te vergroten tot een volwaardig formaat
3 Brede dakkapellen v.v. draai/kiepramen en vrij uitzicht
Een balzaal van een badkamer met alles erop-en-eraan
Stijlvolle paneeldeuren
Alarminstallatie aanwezig (ook in de garage)
Glasvezelaansluiting voor TV en snel internet
Géén gasaansluiting
Aangesloten op collectieve warmtepomp in de wijk
Eigen warmtepompboiler met WTW-functie
Degelijk gebouwd en volledig geïsoleerd
Energielabel A
Zeer verzorgde onderhoudsstaat
Rieten kap is in mei 2023 gerenoveerd
Hardhouten kozijnen met roedeverdelingen
Buitenschilderwerk door vakschilder uitgevoerd
Traplift is ter overname, ontbrekende trapleuningen zijn aanwezig
Heerlijk vrije achtertuin met veel zonuren
Ingebouwd, onderhoudsarm zwembad met o.a. een lamellendek en warmtepomp
Vrijstaande, geïsoleerde garage met elektrische sectionaaldeur
Zeer comfortabele oprit (21 meter diep) met elektrisch bedienbare poort
Gunstige (hoek)ligging in de wijk met weinig inkijk en veel vrijheid en privacy
Gelegen op een toplocatie, centraal in het dorp
Op loopafstand van alle wenselijke voorzieningen en de rand van het dorp.
 
TIP:
Wilt u meer te weten komen over deze woning?
Beleef dan ook eens de aanvullende producten die wij standaard bij al onze woningen aan de Funda-presentatie koppelen:
- Professionele woonvideo
- Virtuele tour door de woning
- Interactieve plattegronden met tuinindeling.
 
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM-voorwaarden.
 
+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning