DODEWAARDWelysestraat 5

Vraagprijs €1.500.000,- k.k.
Verkocht o.v.
KENMERKEN
Woonhuissoort
Landhuis
Woonhuistype
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1858
Energieklasse
n.v.t.
LOCATIE
Provincie
GELDERLAND
Plaats
DODEWAARD
Postcode
6669 DG
Straat
Welysestraat 5
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving

DODEWAARD
Welysestraat 5

Een markante HERENBOERDERIJ met uitstraling en karakter om verliefd op te worden. Dit in 1858 gebouwde Rijksmonument, genaamd ‘De Nijburg’ is gelegen op een verrassend groot perceel van 7.807m2 met oprijlaan (en elektrische poort), een parkachtige tuin met speelse doorkijkjes en monumentale bomen, een fraai gazon, 2 omheinde weilanden, volop parkeergelegenheid en meerdere bijgebouwen waaronder een aangebouwde werkplaats, een vrijstaande, dubbele garage met schuur en een grote loods van 12m bij 31m (ca. 372m2 groot) met krachtstroom en maar liefst 100 zonnepanelen

Met meer dan 500m2 (!) woonoppervlak is het object immens groot. Het heeft dan ook veel leefruimtes, een heuse bibliotheek, een serrekamer, verscheidene slaapkamers met badkamers, een beoogde wellnessruimte en een kantoor/werkruimte te bieden. Veel authentieke details van de bouwtijd zijn bewaard gebleven waaronder natuurstenen schouwen, glas-in-lood ramen, rijk bewerkte stucplafonds, stijlvolle paneeldeuren en trapopgang en een echte gewelvenkelder.

Dit bijzondere object biedt veel mogelijkheden voor bijvoorbeeld een ondernemer die werk- en/of stallingsruimte aan huis zoekt, een paardenliefhebber die het liefst de paarden bij huis heeft staan of wanneer je mensen wilt laten logeren in een Bed & Breakfast. De directe omgeving is erg interessant wanneer je van water en de natuur houdt met o.a. de uiterwaarden van de Waal en de bossen van Landgoed Hemmen op korte afstand. In het dorp zijn diverse voorzieningen gevestigd zoals 2 basisscholen, een supermarkt, een dorpsplein met horeca en verschillende sportverenigingen. Dodewaard heeft een centrale ligging in de regio met een eigen treinstation en een directe aansluiting op de A15 (4 autominuten).

KARAKTERISTIEK & STIJLVOL
Verplaats je gedachten naar het verzorgde gazon van de voortuin en kijk naar die statige voorgevel met haar rijk gedecoreerde details en je weet dat het hier een uniek en bijzonder object betreft. Wat je ziet zijn dubbele voordeuren van de centrale hal, een hardstenen bordestrap eronder en een sierlijk balkon erboven. Kleurrijke glas-in-loodramen worden aan weerszijden vergezeld door monumentgroene (hardhouten) Louvreluiken. Met aan de linkerzijde een serrekamer en aan de rechterzijde een patio met balkon erboven hetgeen het aanzicht nog fraaier en bovendien symmetrisch maakt. En dan het leistenen dak die als een fluwelen deken over de kapconstructie en is gelegd. Tussen de robuuste schoorstenen in zie je de kers op de taart, namelijk het liefelijke klokkentorentje dat fier boven alles uitsteekt. Kortom, dit uitzonderlijke fraaie herenhuis heeft de absolute X-factor wanneer je van authenticiteit en karakter houdt.

ACHTER DE VOORGEVEL
Wanneer je door de dubbele voordeuren naar binnen loopt, wordt je gelijk ‘gepakt’ door de charme van vroeger. Een chique, brede hal met natuurstenen vloer verdeelt de woning in tweeën met aan weerszijden royale leefruimtes waarbij grote ramen en hoge stucplafonds voor een bijzonder ruimtelijk gevoel zorgen. De glas-in-lood details springen meteen in het oog, zo ook in de en-suite deuren tussen de woonkamer en serrekamer. Het maakt niet uit door welk raam je naar buiten kijkt, je ervaart de vrijheid en het groene karakter van de omliggende tuin.

De indeling is royaal opgezet met onder meer een garderobekamer, 3 leefruimtes met natuurstenen schouwen en een leefkeuken met landelijke, doch eenvoudige keukenopstelling. Het doorgeefluik en de ‘kookschouw’ met aan weerszijden servieskasten v.v. kleine ruitjes vertellen eveneens het verhaal van dit huis. Maar dan ben je nog niet in de bibliotheek geweest waar je wordt overweldigd door alle maatwerk kasten en het prachtige ornamenten stucplafond met sierlijsten. Bedenk die leren chesterfield bank, robuuste fauteuils en die biljarttafel erbij en je creëert een unieke sfeer die je in geen enkele andere woning zult voelen.

SLAAPVERTREKKEN & BADKAMERS
Een traploper begeleidt ons verder naar de 1e verdieping alwaar een statige overloop de verschillende slaapvertrekken (4x) aan elkaar schakelt. De slaapkamers zijn net zo groot als de woonkamers op de begane grond maar het zal je niet meer verbazen. De 2 slaapvertrekken aan de voorzijde hebben ieder een eigen badkamer die op klassieke wijze zijn aangekleed. Ze zijn compleet en ruim ingericht met een ligbad, douchegelegenheid, wastafels en toiletten. De mooiste kamer is die aan de oostzijde met dubbele deuren naar een eigen balkon. Ook heeft de badkamer van deze ‘masterbedroom’ net even een speelsere beleving. Het grote, ronde glas-in-loodraam naar het trappenhuis zal je elke dag weer blij maken.

Opvallend is een royale kamer aan de achterzijde die ooit bedacht was als ‘gastenverblijf met wellness’. De uitvoering is nog niet helemaal af, maar de ideeën zijn creatief met o.a. een sauna, een dubbel wastafelmeubel, een eigen toilet en een beoogde, dubbele douchegelegenheid. Onder meer 2 dakvensters en een brede schuifpui naar een loggia (inpandig buitenterras) zorgen daarbij voor een aangename lichtinval.

HOBBY/WERKRUIMTE
Aan de achterzijde van de woning vind je nog verrassende ruimtes die deze woning multifunctioneel maken. Via de bijkeuken loop je door naar een 2e hal die toegang geeft tot een kantoorruimte waar je meerdere werkplekken kunt creëren. Een toograam, een stalraam en een staldeur(tje) zorgen hier voor een speels karakter. Een buitendeur geeft direct toegang tot de oprit c.q. parkeerplaats.

Vanaf de achterzijde gezien, kan het je niet ontgaan dat er nog een behoorlijke ‘achtervleugel’ is aangebouwd. Deze ruimte van bijna 15m bij 6,5m (ca. 96m2) is een ideale werkplaats en voorzien van krachtstroom en een warmtekanon. In de dakconstructie is een lichtstraat aangebracht die voor de nodige lichtinval zorgt. Heb je 2 rechterhanden en hobby je graag met hout of andere materialen, dan kun je hier je gang gaan. Er is meer dan voldoende ruimte voor verschillende werktuigmachines. Bovendien heeft deze werkplaats dubbele deuren waardoor je er ook met een auto naar binnen kunt rijden.

BIJGEBOUWEN
In het verlengde van de hobby/werkplaats staan er nog 2 bijgebouwen achterop het perceel, namelijk een grote loods en een garage/schuur.

Ten eerste de loods: Deze is ca. 12 jaar oud en is op zeer degelijke wijze gebouwd. Stalen spanten dragen de kapconstructie met tussen de spanten metselwerk dat in spouw is opgetrokken. Het totale vloeroppervlak is 31m bij 12m (ca. 372m2) en betreft een gevlinderde betonvloer. Aan zowel de voorzijde als aan de zijkant is een grote, elektrisch bedienbare overheaddeur te vinden. Hierdoor is deze loods ook toegankelijk voor grotere voertuigen. Voorzieningen als elektra (met eigen groepenverdeelkast), krachtstroom, TL-verlichting en wateraansluiting zijn aanwezig. Er is zelfs een voorbereiding getroffen voor een separaat toilet (toiletruimte reeds aanwezig).

Het 2e stenen bijgebouw met zadeldak is opgedeeld in een schuur en een grote garage. De schuur (ca. 21m2) is aan de voorzijde gelegen en biedt opbergruimte voor bijvoorbeeld tuingereedschap en meubilair. Ook kun je hier meerdere fietsen stallen.
Aan de achterzijde is de garage gelegen (ca. 70m2) welke toegankelijk is middels een loopdeur en een elektrisch bedienbare sectionaaldeur. Deze garage is groot genoeg om meerdere auto’s naar binnen te kunnen rijden. Mocht je een voorkeur hebben voor één of meerdere paarden aan huis, dan zou je dit bijgebouw ook kunnen verbouwen tot stalruimte.

Let op: Ook de bijgebouwen hebben woonbestemming, maar zijn niet als zodanig in gebruik!

RUIMTE & VRIJHEID
Met bijna 8.000m2 perceel is het nog lang geen landgoed, maar wanneer je het perceel in ogenschouw neemt, dan voelt het wel zo aan. Het begint met de oprijlaan die middels een elektrisch bedienbare poort is af te sluiten. Aan de rechterzijde ligt vervolgens de prakachtige voor- en zijtuin waar een heerlijk terras is aangelegd. Je kunt hier zowel in de zon als in de schaduw zitten terwijl je de vogels in de bomen vrolijk hoort zingen. Enkele monumentale bomen rondom de woning zorgen voor een groen karakter en idyllische doorkijkjes.

Aan de linkerzijde van de oprit ligt 1 van de 2 weilanden waar je (indien gewenst) boerderijdieren kunt houden. Het 2e weiland ligt achter de stenen muur die beide weilanden van elkaar scheidt. Verder bestaat het perceel uit klinkerbestrating waarmee de oprit en verschillende parkeergelegenheden zijn aangelegd. Er is meer dan voldoende ruimte voor de hele familie en vriendenkring tegelijk.

DODEWAARD aan de Waal
Dit herenhuis ligt weliswaar in het buitengebied van Dodewaard (buurtschap Hien), maar heeft het de dorpse voorzieningen toch relatief dichtbij. Vanaf de oprit loop je al bijna de Waalbandijk op die je naar de dorpsgrens brengt. In het dorp vindt je verschillende voorzieningen zoals een Coöp supermarkt en een Action. Ook zijn er zorgvoorzieningen en 2 basisscholen gevestigd en kun je kiezen uit verschillende sportverenigingen. Er zijn concrete plannen voor het realiseren van een nieuw multifunctioneel centrum (MFC) waar onder meer het verenigingsleven, diverse zorgvoorzieningen, een bibliotheek en de gebruikers van de sporthal samen zullen komen.

Letterlijk op steenworp afstand, aan de andere kant van het dijkvlak, ligt een oase van rust in de Hiensche uiterwaarden. Hier vindt je de nevengeul van de Waal (strang) alsmede het Hiensepad. Dit is een klompenpad van 12 kilometer lang door de vrije natuur. Hier kun je wandelen langs oerwallen en oude stroombeddingen. Vissers en natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. En niet te vergeten Landgoed Hemmen dat aan de andere kant van het dorp is gelegen. Hier vindt je uitgestrekte, bosrijke wandelpaden door het Betuwse landschap met als kers op de taart de kasteelvijver en bloementuin.

CENTRALE LIGGING IN DE REGIO
Dodewaard ligt aan de rivier de Waal. Wanneer je de dijk oploopt, zie je de grote binnenvaartschepen aan je voorbij varen. Het dorp heeft een centrale ligging in de driehoek Arnhem – Nijmegen – Tiel. Moet je veel reizen vanwege je werk, dan zal het je aanspreken dat je je in circa 3 autominuten op de A15 begeeft. Tevens gaat er een stoptrein tussen Arnhem/Nijmegen en Tiel alwaar je kunt overstappen naar grote steden als Utrecht en Den Bosch. Kortom, wij laten je graag kennis maken met het veelzijdige dorp Dodewaard!

INDELING
Begane grond:
Hal/entree met meterkast, toilet, (oude) badkamervoorziening en trapopgang
Garderobekamer met maatwerk kastruimte
Woonkamer met dubbele deuren naar terras
Zitkamer met en-suite schuifdeuren naar serrekamer
Eetkamer met vaste kastenwand
Leefkeuken met o.a. een schouw, servieskasten en toegang tot gewelvenkelder
Bibliotheek met maatwerk kastenwanden
Bijkeuken met 2e keukenblok en tuindeur
2e Hal met 2e toilet
Wasruimte met gootsteen
Kantoorruimte met deur naar oprit/parkeergelegenheid
Werkplaats met lichtstraat en dubbele deuren naar oprit.

1e Verdieping:
Overloop met inbouwkasten, 2e trapopgang en dubbele deuren naar balkon (voorzijde)
Masterbedroom met dubbele deuren naar balkon
Badkamer en-suite met ligbad, douchecel, 3e toilet en dubbel wastafelmeubel
Slaapkamer 2 met inbouwkast
2e Badkamer en-suite met ligbad, douchecel, 4e toilet, wastafel en inbouwkast
3e Slaapkamer met wastafel en inbouwkast
Gastenverblijf met douche (voorbereid), 2-persoons wastafelmeubel, sauna en loggia
Zolderruimte met CV-ketelopstelling en boiler.

2e Verdieping:
Open ruimte met ‘dakkapel’
Veel opbergmogelijkheden met stahoogte
Opstelplaats 2e CV-ketel en boiler.

MAATVOERING & OPPERVLAKTES
Woonoppervlak begane grond: ca. 213m2 (excl. werkplaats ca. 96m2)
Woonoppervlak 1e verdieping: ca. 190m2 (excl. zolder ca. 14m2)
Woonoppervlak 2e verdieping: ca. 47m2 (gemeten vanaf 1,5m hoogtelijn)
Totaal woonoppervlak: ca. 450m2
Overig inpandig (kelder, werkplaats en zolder 1e verdieping): ca. 130m2

Quote van de makelaar: “Wonen op je eigen Landgoed waarbij het plaatje niets aan de verbeelding overlaat. De woning is altijd liefdevol en met respect voor de bouwtijd bewoond waardoor het nog de authentieke sfeer van de 19e eeuw ademt. Dit object moet je voelen en beleven om verliefd op de worden en op waarde te kunnen schatten”.

TIP:
Wilt u meer te weten komen over deze woning?
Beleef dan ook eens de aanvullende producten die wij standaard bij al onze woningen aan de Funda-presentatie koppelen:
– Professionele woonvideo
– Virtuele tour door de woning
– Interactieve plattegronden met tuinindeling.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM-voorwaarden.

+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning