HETERENKastanjelaan 13

Vraagprijs €675.000,- k.k.
Verkocht o.v.
KENMERKEN
Woonhuissoort
Herenhuis
Woonhuistype
Halfvrijstaande woning
Bouwjaar
1840
Energieklasse
n.v.t.
LOCATIE
Provincie
GELDERLAND
Plaats
HETEREN
Postcode
6666 AB
Straat
Kastanjelaan 13
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving
HETEREN
Kastanjelaan 13
 
Stijlvol wonen aan de dijk van Heteren in een HALF-VRIJSTAAND HERENHUIS met aanbouw en een vrijstaand bijgebouwd, bestaande uit een TUINKAMER en een grote, geïsoleerde SCHUUR. Deze woning staat op een aantrekkelijk perceel van 795m2 met nieuw aangelegde tuin en een comfortabele oprit.
 
Deze gezinswoning heeft de X-factor in ruimtelijke beleving, authentieke woonsfeer en luxe. Achter de karakteristieke voorgevel vindt je onder meer een woonkamer en-suite, een statige hal met aan het einde originele trapopgang, een exclusieve inbouwkeuken, een royale werk/slaapkamer op de begane grond en een praktische bijkeuken met 2e keukenblok in de aangebouwde zijvleugel. De 1e verdieping biedt ruimte aan nog eens 3 volwaardige slaapkamers, een complete badkamer, een royale overloop, diverse inbouwkasten en 3 dakkapellen. Onder meer HR++ beglazing en 18 zonnepanelen maken het huis duurzaam.
 
In 2020 is de tuin geheel opnieuw aangelegd met o.a. nieuwe tuinaarde, kleurrijke plantenborders (tegen het dijkvlak), 2 heerlijke zonneterrassen waarvan 1 met pergola, een druppelsysteem en pop-upsproeiers, een afsluitbare tuinkamer met glazen schuifwanden en een geïsoleerde schuur/stallingsruimte met gootsteen. Op de brede oprit is plaats voor meerdere auto’s, welke middels een elektrisch bedienbare poort is af te sluiten.
 
Deze woning is gelegen op een toplocatie pal aan het dijkvlak met een panoramisch uitzicht over de Rijn. Op loopafstand liggen uitgestrekte wandelpaden door de uiterwaarden, een levendig dorpshart met (winkel)voorzieningen en horeca. Onlangs is de Kastanjelaan, één van de mooiste straten van het dorp, opnieuw ingericht met fraai straatmeubilair en bloembakken.
 
Quote van de makelaar: “Met trots presenteren wij deze parel in de Betuwe. Ben je een liefhebber van sfeervol wonen met karakter en stijlvolle details? Dan kan het maar zo zijn dat dit de droomwoning is waar je naar op zoek bent”.
 
AUTHENTIEK
Een woning kan nóg zo mooi verbouwd zijn, authentieke details maken vaak de woning. Juist de kenmerken uit de 19e eeuw maken deze woning zo bijzonder. Vanaf de dijk gezien, straalt de woning klasse uit en dat gevoel ervaar je ook meteen bij binnenkomst. Een puntgave terrazzovloer (handgeschuurd) die doorloopt tot ver in de hal, opvallend hoge plafonds (3,3m), paneeldeuren die toegang verlenen tot de verschillende leefruimtes en de glas-in-loodramen (in isolatieglas) die voor een kleurrijke lichtinval zorgen. Aan het einde van de hal vinden we een prachtige, authentieke bordestrap die je naar de volgende stijlelementen leidt. Hier is een kunstenaar aan het werk geweest die mij als makelaar zelden zo verrast heeft. Klassiek spantwerk in optima forma en het stucwerk dat afgewisseld wordt met schoon metselwerk, zorgen voor een unieke plaatje dat deze woning zo bijzonder maakt. Deze woning is alleen op waarde te schatten door het te beleven!
 
OPTIMALE ONDERHOUDSSTAAT
Het is mooi om te zien dat deze woning van ca. 180 jaar (!) oud, nog steeds in een goede staat van onderhoud verkeert. In de afgelopen jaren is er veel verbeterd en onderhouden aan de woning. In 2021 is de gehele woning door een schilder strak in de lak gezet. Enkele jaren ervoor waren er al diverse kozijnen vervangen, maar in 2021 zijn de punten nog een keer goed op de í gezet. De gehele woning is v.v. isolatieglas waaronder meerdere ramen met HR++ beglazing. Raamverdelingen zijn conform het origineel in stand gehouden en het glas-in-lood is zelfs in isolatieglas geplaatst. Dit laatste is opvallend aangezien het kostbare investeringen zijn. Van binnen is er veel aandacht besteed aan vloeren, wanden en plafonds waardoor er een serene eenheid is ontstaan. Door het neutrale en hoogwaardige afwerkingsniveau is deze woning dan ook, zonder grote investeringen, meteen te betrekken.
 
LIVING EN-SUITE
We zien het niet vaak meer, maar deze woning heeft zelfs nog een woonkamer en-suite. Klassieke houten schuifdeuren v.v. glas-in-lood bieden de mogelijkheid om de woonkamer op te delen in een voor- en achterkamer. Zowel de voor- als achterkamer voelen ruimtelijk aan, mede door de  hoge raampartijen en de hoge plafonds. Leuk element is de gietijzeren houtkachel in de voorkamer die voor een extra dimensie zorgt. Wandcontactdozen zijn verlaagd en uitgebreid. Verder ligt er een mooie, eikenhouten vloer en zijn er enkele handige inbouwkasten aanwezig waaronder een servieskast met verlichting.
 
LEEFKEUKEN MET KELDER
Via de hal komen we in de keuken terecht. De keuken is speels en ruim opgezet met een aanrecht in hoekopstelling en een hoge kastenwand met apothekerslades voor het servies. In het midden is een ontbijtbar van massief hout gecreëerd die als één geheel met de keuken is geplaatst. Hier kun je met barkrukken aan zitten. Het ‘zwevende’ aanrecht is van composiet hetgeen de keuken een luxe uitstraling geeft. De inbouwapparatuur bestaat uit een vaatwasser, een brede inductie kookplaat (5 zones), een design afzuigschouw en een combi-oven/magnetron. In de hoge kastenwand is nog een extra heteluchtoven ingebouwd. Alle inbouwapparatuur is van het merk Siemens (2020). In de hoekkast vindt je nog een luxe Le-mansslede, een soort van draaicarrousel die je bijna helemaal uit de kast schuift. De plavuizen vloer is voorzien van vloerverwarming. De keuken is in stijl met de rest van de woning met hoge plafonds en een prettige lichtinval.
 
De deur in de hoek van de keuken geeft toegang tot de kelder. De kelder ademt door haar authentieke karakter nog de sfeer van vroeger met een toog en een raampje om te ventileren. Het voelt er droog en comfortabel aan, mede doordat de vloer van de kelder is geïmpregneerd tegen vochtdoorslag. Hier kun je flink wat voorraad kwijt alsmede een voorraad wijn aanleggen.  
 
ZIJVLEUGEL AANGEBOUWD
In 2020 is er aan de zijkant van de woning een zijvleugel aangebouwd. Vanuit de keuken, loop je via een ‘sluis’ met glaspui tot aan de vloer, naar de bijkeuken toe. Deze aanbouw maakt de woning nog completer, zeker wanneer je ziet dat er een 2e keukenblok, in dezelfde hoogwaardige afwerking als de keuken zelf, is geplaatst. Een mooi voorbeeld hiervan is het werkblad van composiet. Verder is er een koelkast ingebouwd, alsmede een extra gootsteen. Ook is er fraai een opstelplaats voor de wasmachine en wasdroger ‘ingebouwd’. Verder is er veel praktische kastruimte waaronder apothekerslades. De tegelvloer (60x60) met vloerverwarming loopt naadloos door vanuit de keuken naar de bijkeuken. Draai/kiepramen zorgen voor de ideale ventilatiemogelijkheid. Tevens geeft een tuindeur direct toegang tot het buitenterras.  
 
SLAAP/WERKKAMER
Op de begane grond vinden we nog een extra leefruimte die thans in gebruik is als werkkamer. Deze kamer voelt royaal aan (mede door het hoge plafond) en is daardoor multifunctioneel te gebruiken. Het zou het verlengde van de woonkamer kunnen zijn, maar zou ook een prima slaap- of speelkamer kunnen zijn. Hier valt tevens het strakke stucwerk weer op met o.a. lage wandcontactdozen en data-aansluitingen (CAT7). De ramen geven een mooi gezichtsveld in de tuin en op de kleurrijke bloemenzee tegen het talud van de dijk. Hier kun je toch alleen maar vrolijk van worden?
 
1e VERDIEPING
Via een schitterende, authentieke bordestrap, komen we op de 1e verdieping terecht. Het woord ‘overloop’ doet de ruimte eigenlijk te kort, want het betreft een royale, multifunctionele ruimte die veel groter is dan gebruikelijk. Hier vinden we het prachtige, vrijdragende spantwerk van de kapconstructie terug waar bij de verbouwing dankbaar gebruik van is gemaakt. De combinatie met het stucwerk, het schoon metselwerk én de lichtkoepel zorgen voor een unieke en bijzondere beleving. En niet onbelangrijk: diverse inbouwkasten geven je praktische opbergmogelijkheden voor bijvoorbeeld bedlinnen en handdoeken.
 
SLAAPKAMERS
Op de 1e verdieping vinden we 3 volwaardige slaapkamers terug. Deze kamers voelen eveneens ruimtelijk aan en zijn respectievelijk 19m2, 13m2 en 12m2 groot. De kamers zijn verzorgd afgewerkt met stucwerk wanden en plafonds en doorlopend laminaat (brede plank met V-groef) op de vloer. Dit zorgt voor een neutraal en eenduidig geheel. Elke kamer heeft een eigen dakkapel met ieder haar eigen uitzicht. Met name de dakkapel aan de voorzijde is bijzonder aangezien je hier over de dijk heen kijkt.
 
BADKAMER
Er zijn geen kleine ruimtes in de woning, zo ook de badkamer niet. De badkamer is modern en neutraal betegeld met groot formaat tegels en strakke voegen. De ruimte is ingedeeld met een stijlvol wasmeubel met een houten onderkast en 2 waskommen. Daar boven is een spiegelkast aangebracht. De inloopdouche heeft een design rainshower en een drainafvoer. In de andere hoek is een ligbad aanwezig. Uiteraard ontbreekt ook het 2e zwevende toilet niet. Een dakkapel zorgt voor de nodige lichtinval en ventilatiemogelijkheid. Om het af te maken zijn er in het plafonds inbouwspots geïnstalleerd. In de tegelvloer is vloerverwarming aanwezig, echter deze is ontkoppeld omdat de thermostaatkraan vervangen dient te worden. Kortom, een comfortabele, complete badkamer die van alle gemakken is voorzien.
 
BUITENLEVEN
Een ander groot pluspunt van deze woning is het buitenleven. De woning is op een royaal perceel van 795m2 gelegen waardoor er flink wat tuin om de woning heen ligt. Bovendien is de tuin in 2020 opgehoogd én geheel opnieuw aangelegd met klinkerbestrating, terrassen, een verzorgd gazon, een pergola, diverse (fruit)bomen en kleurrijke bloemborders tegen het talud van de dijk op. Groene hagen zorgen voor vrijheid en privacy, zowel in de tuin als in de woning. Om de tuin in de zomer ook groen en kleurrijk te houden, is er een druppel- en pop-upsysteem aangelegd. En puntstuk (puls) in de grond geeft je de mogelijkheid om de tuin met grondwater te besproeien. En wellicht handig om te weten: de tuin is geheel afgesloten waardoor eventuele kleine kinderen en/of huisdieren vrij kunnen rondlopen en niet kunnen ontsnappen.
 
TUINKAMER & SCHUUR
Wanneer je vanuit de bijkeuken de tuin betreedt, loop je direct één van de zonnige terrassen op. Hier heb je gelijk de aansluiting met het vrijstaande bijgebouw (2020) die bestaat uit een afsluitbare tuinkamer en een schuur c.q. stallingsruimte. Het bijgebouw is een echte ‘eyecatcher’ in de tuin waarvan je gelijk ziet dat er niet bezuinigd is in kwaliteit en materiaalkeuze. Net als de aanbouw van de woning is deze ook met zwart douglashout bekleed en zijn de kozijnen uitgevoerd in hardhout. De tuinkamer is ca. 17m2 groot, is met glazen deuren af te sluiten en biedt ruimte aan onder meer een lekkere loungebank. Er is zelfs een afzuigkap aanwezig waardoor je hier eventueel de mogelijkheid hebt om binnen de barbecue aan te steken. En natuurlijk ontbreken een goede data-aansluiting en Wifipunt niet.
 
Direct achter de tuinkamer vind je de schuur (ca. 26m2). Deze is veel groter dan een gemiddelde garage en doordat het dubbele deuren heeft, kun je hier met gemak meerdere fietsen en/of motoren naar binnen rijden. Je houdt dan nog steeds ruimte over voor een werkbank, klushoek en opslagruimte voor bijvoorbeeld tuinmeubelen. Er is elektra, verlichting en een gootsteen met wateraansluiting aanwezig. En doordat het plafond vrij hoog is, kun je ook nog spullen in de hoogte opbergen. Kortom, het bijgebouw met tuinkamer en schuur is een geweldige aanwinst en maakt het totaalplaatje helemaal compleet. En mocht je denken ‘hoe krijg ik mijn fiets of motor dan in de schuur’? Aan de oostzijde loopt nog een openbaar pad langs het perceel op waarbij een schuifdeur in de erfafscheiding toegang verleent tot de tuin (en bijgebouw).   
 
OPRIT MET ELEKTRISCHE POORT
Bij de woning hoort ook een brede oprit met parkeergelegenheid voor meerdere auto’s. Deze oprit loopt vanaf het dijkvlak tot aan de Dorpsstraat. Deze oprit betreft een wederzijdse erfdienstbaarheid waarbij 4 andere buren ook het recht hebben om over deze oprit te komen en te gaan. In de praktijk gebeurt dit nauwelijks (met gemotoriseerd verkeer) en zul je er nauwelijks tot geen hinder van ondervinden. Het voordeel is dat je er zelf ook gebruik van mag maken om bijvoorbeeld naar de Dorpsstraat te gaan.
 
Toch voelt de oprit (vanaf de dijk gezien) voor een belangrijk deel van ‘jezelf’. De oprit is ca. 6 meter breed waardoor je er comfortabel kunt parkeren. Er staat zelfs een zeer degelijke, metalen poort waardoor niet iedereen zomaar de oprit op kan rijden. De dubbele poort is elektrisch en op afstand te openen. Naast de dubbele poort is ook nog een ‘loopdeur’ gemaakt.
 
LOCATIE
“Beukenheim”, zoals op de voorgevel geschreven, is misschien wel één van de mooiste woningen van Heteren, gelegen aan de lommerrijke Kastanjelaan. Hier komen natuur en wonen samen met aan de ene kant van de binnendijk de uitgestrekte uiterwaarden van de Rijn, recreatiegebied ‘De Hetersche Waarden’ en aan de kant het speelse karakter van vrijstaande woonhuizen. Onlangs is de Kastanjelaan nog opnieuw bestraat met klinkers en heringericht met o.a. bloembakken en straatmeubilair waaronder klassieke lantaarns.
 
De woning is aantrekkelijk gelegen ten opzichte van de dorpskern (loopafstand). Ben je van het wandelen (met een hond), dan loop je vanuit de voordeur vrijwel direct het recreatiegebied ‘de Hetersche Waarden’ in. In de uiterwaarden van de Rijn zijn strandjes en wandelpaden aangelegd.
 
HETEREN aan de Rijn
In de afgelopen jaren is Heteren (in positieve zin) erg veranderd. Het dorp heeft zich hard gemaakt voor een nieuwe dorpskern met meer voorzieningen, faciliteiten en horeca. We kunnen wel stellen dat dit zeer geslaagd is. Hart van Heteren leeft met onder meer horecavoorzieningen, leuke winkeltjes, een warme bakker en een Jumbo supermarkt. En niet te vergeten de Huiskamer van Heteren waar vele maatschappelijke en sociale initiatieven te vinden zijn, alsmede een heuse koffiebranderij, flexibele werkplekken, het dorp servicepunt en misschien wel de leukste bibliotheek van Nederland. Voor op het plein is onlangs de nieuwe fontein onthult en ook de carillon zorgt voor kleur in de straat. Wanneer je vanaf de snelweg het dorp inrijdt kan het je niet ontgaan dat je langs meerdere kunstwerken van Roosje oprijdt. Verder telt het dorp 2 basisscholen, een zalencentrum en verschillende sportverenigingen. 
 
De ambitie is om maandelijks diverse activiteiten en evenementen in het dorp te organiseren. De sportievelingen kunnen kiezen uit onder meer een sportschool, een (tafel)tennisvereniging en een voetbalvereniging. Hou je meer van het ruigere werk, dan rij met de mountainbike de brug over en duik je bij Doorwerth de heuvelachtige bossen in op weg naar de Posbank (Veluwe).
 
CENTRAAL GELEGEN IN DE REGIO
Heteren is een dorp gelegen in het hart van de Gemeente Overbetuwe. Het heeft een centrale ligging met als directe uitvalswegen de A50 richting Arnhem/Ede of Nijmegen/Den Bosch of de A15 richting Tiel/Bemmel. Overigens leiden er meerdere wegen naar Arnhem, namelijk via de dijk of via de nieuwe provinciale weg, de N837. Vanwege haar centrale ligging is er in de afgelopen jaren een modern industrieterrein gerealiseerd met toonaangevende bedrijven waaronder distributiecentrum Kruidvat en Porsche Gelderland. Ook is er een McDonalds-vestiging. Doordat deze woning een gunstige ligging en ontsluiting in het dorp heeft, ben je snel het dorp uit en begeef je je binnen 3 tot 4 autominuten op de snelweg A50.
 
INDELING
Begane grond:
Diepe hal/entree met hoog plafond en terrazzo vloer
2e Hal met bordestrap, toilet en trapkast v.v. meterkast
Woonkamer en-suite met schuifdeuren, inbouwkast en houtkachel
Eetkamer met inbouwkast
Slaap/werkkamer met uitzicht op de tuin
Leefkeuken v.v. inbouwapparatuur, een ontbijtbar en toegang tot proviand/wijnkelder
‘Sluis’ naar bijkeuken (aanbouw) v.v. 2e keukenblok met gootsteen en boiler, inbouwapparatuur en witgoedaansluitingen.
 
1e Verdieping:
Royale overloop met lichtkoepel, CV-kast en dakkapel
Slaapkamer 1 met dakkapel
Slaapkamer 2 met dakkapel en inbouwkast
Slaapkamer 3 met dakkapel, inbouwkast en vaste kastenwand
Badkamer met ligbad, inloopdouche, dubbel wastafelmeubel, 2e toilet en dakkapel.
 
BIJZONDERHEDEN
Heerlijke dorpsvilla in het hogere segment
Maar liefst 198m2 woonoppervlak (incl. overloop en excl. kelder)
Opvallende breedtemaat van 12 meter (met zijvleugel 18 meter breed)
Hoogwaardig en neutraal afwerkingsniveau
Diverse authentieke details zijn behouden gebleven
Complete en luxe keuken en badkamer
Quooker Flex maakt onderdeel uit van het composiet aanrecht
Amerikaanse koel/vriescombi blijft achter
Vloerverwarming in keuken én bijkeuken
Vrij uitzicht op kleurrijke borders tegen het dijkvlak aan
Houtkachel in de woonkamer
Moderne toiletten met soft-close
Taatsdeur tussen keuken en hal (draait 2 kanten op)
4 Volwaardige slaapkamers (de kleinste is 12m2 groot)
Stijlvolle aanbouw (2020) met o.a. een 2e keukenblok (merk Häcker)
Meterkast: 12 groepen en 3 aardlekschakelaars
Glasvezelaansluiting t.b.v. TV en snel internet
Alle (slaap)kamers v.v. CAT7 data-aansluitingen
CV-ketel: Nefit HR-combi CW6, geplaatst in 2009
Geheel voorzien van isolatieglas (deels HR++)
18 Zonnepanelen, opbrengst gemiddeld ca. 4.500 kWh
Goede en verzorgde onderhoudsstaat
Buitenschilderwerk is in 2021 door vakschilder grondig uitgevoerd
Heerlijke, vrije tuin in 2020 opnieuw aangelegd
Buitenleven in het groen met opvallend veel privacy
Zonnige terrassen aangelegd
Aantrekkelijk bijgebouw met afsluitbare veranda/tuinkamer en schuur/stallingsruimte
Robotmaaier wordt ter overname aangeboden
Brede en diep oprit met plaats voor meerdere auto’s
Elektrische poort met codeslot en op afstand te bedienen
Aantrekkelijk perceel van maar liefst 795m2 groot
Gemoedelijke woonomgeving op locatie
Centraal wonen tussen de dorpskern en de uiterwaarden.

LET OP: Deze woning heeft geen energielabel omdat de voorgevel een Gemeentelijk Monument betreft (monumenten zijn vrijgesteld van verplichting energielabel). 
+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning