DRIELRijnstraat 10

Vraagprijs €650.000,- k.k.
Beschikbaar
KENMERKEN
Woonhuissoort
Eengezinswoning
Woonhuistype
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1974
Energieklasse
C
LOCATIE
Provincie
GELDERLAND
Plaats
DRIEL
Postcode
6665 CL
Straat
Rijnstraat 10
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving

DRIEL
Rijnstraat 10

Stijlvol gemoderniseerd, levensloopbestendig en verrassend ruim opgezet, geschakeld VRIJSTAAND WOONHUIS met verbouwde garage tot multifunctionele kantoor/werkruimte, gelegen op een mooi perceel met comfortabele oprit en privacyvolle achtertuin.

Deze comfortabele gezinswoning is opvallend compleet en luxe afgewerkt waarbij er is gekozen voor trendy materialen en afwerking. Voorbeelden hiervan zijn de nieuwe inbouwkeuken met o.a. een natuurstenen werkblad en Bora inductie kookplaat met geïntegreerd afzuigsysteem, een Indische leistenen vloer met vloerverwarming, een ingebouwde houtkachel in de woonkamer en 2 badkamers met fraai sanitair waaronder natuurstenen waskommen. De indeling is ruim opgezet met o.a. een royale hal/entree met vide, een heerlijke living met grote raampartijen, een open keuken met schuifpui naar terras, een slaapkamer met badkamer en-suite op de begane grond, een praktische bijkeuken en een kelder met stahoogte. Op de verdieping zijn nog eens 2 riante slaapkamers en een 2e badkamer te vinden. Meerdere rolluiken zijn elektrisch te bedienen.

Er is geïnvesteerd in duurzaamheid met o.a. vloerverwarming op zowel de begane grond als de 1e verdieping (geen radiatoren), 3 airco-units die kunnen koelen én verwarmen en HR++ beglazing. De woning is volledig geïsoleerd.

Het perceel is 427m2 groot met een mooie, groene ‘buffer’ tussen woning en straat. De oprit biedt plaats aan 2 auto’s en is eventueel nog te verbreden. Bij de voordeur sta je altijd droog doordat het platte dak als een overstek doorloopt. Aan de andere zijde is een poort met achterom met toegang tot de zij- en achtertuin. Hier zit je helemaal vrij en geniet je 100% privacy.
De woning heeft een gunstige, centrale ligging in het dorp met onder meer basisscholen, een Albert Heijn en een warme bakker op loopafstand.

Quote van de makelaar: “Volledig gestript en opnieuw opgebouwd. Ben je op zoek naar iets bijzonders waarbij luxe, comfort en ruimte hoog op het lijstje staan? Dan mag je deze aantrekkelijke gezinswoning niet missen. Met 3 volwaardige slaapkamers, 2 badkamers en een praktijk/werkruimte kan een gezin met 2 tieners hier prima uit de voeten”.

VOLLEDIGE MODERNISERING
In de afgelopen 2 jaar heeft deze woning een heuse metamorfose ondergaan. Van een gedateerde jaren ’70 woning is het een modern woonhuis geworden die zich op veel vlakken kan meten met een luxe nieuwbouwwoning. Vanuit de basis is de riolering, elektra en groepenkast vervangen en uitgebreid naar de huidige maatstaven. De centrale verwarming bestaat ondertussen alleen nog maar uit vloerverwarming, zowel op de begane grond (incl. ziijvleugel) als op de 1e verdieping. Daarbij heeft iedere leefruimte een eigen thermostaat gekregen en konden radiatoren achterwege gelaten worden. Bovendien zijn er meerdere airco-units geplaatst die ook kunnen verwarmen. De kelder is (opnieuw) waterdicht gemaakt (met certificaat) en betreft een ideale proviandruimte. Er is veel strak stucwerk aangebracht in combinatie met diverse inbouwspots. Kanttekening: De gipsafwerking van de schuine dakvlakken op de verdieping zou je nog kunnen laten glad stucen. Verder zijn er diverse kozijnen en beglazing vervangen/vernieuwd evenals de raamdorpels die in hardsteen zijn uitgevoerd. Het luxe afwerkingsniveau zullen wij in de volgende alinea’s uitlichten.

WOONKAMER MET HOUTKACHEL
Met een inpandige breedtemaat van 7,4 (!) meter is deze woning breder dan de gemiddelde woning in het segment. En dat zie je terug in de woonkamer die aan de voorzijde is gelegen. Hierdoor kun je er met gemak grote meubelstukken zoals een grote hoekbank kwijt zonder dat het direct ten koste gaat van het ruimtelijke gevoel, hetgeen nog eens wordt versterkt door grote raampartijen die doorlopen tot aan de vloer. In de overgang naar de open keuken is er plaats voor een lange eettafel. Er is nagedacht over de kleine details zoals het stucwerk waarbij de TV-aansluiting in de muur is verwerkt. Hierdoor kun je een (groot) plasmascherm aan de muur plaatsen zonder dat je bedrading ziet lopen. In de hoek is een houtkachel ingebouwd hetgeen voor gezellige winteravonden zorgt. In de zijgevel zit een tuindeur waardoor je direct het buitenterras oploopt. Middels elektrisch bedienbare rolluiken zijn 2 raampuien volledig af te sluiten.

LUXE INBOUWKEUKEN
Een keuken zoekt men doorgaans het liefste zelf uit omdat smaken verschillen en er veel opties en keuzemogelijkheden zijn. Maar wanneer je deze keuken ziet (geplaatst eind 2022), is de kans groot dat het helemaal je smaak is. De kleurstellingen, de keuze van inbouwapparatuur en materiaalgebruik is namelijk helemaal trendy en smaakvol op elkaar afgestemd. Een mooi voorbeeld is het natuurstenen werkblad die in hardsteen doorloopt in de gootsteen (met ronde hoekafwerking).

De inbouwapparatuur bestaat uit een vaatwasser (op hoogte), een Bora inductie kookplaat met geïntegreerd afzuigsysteem, een combi-stoomoven met magnetronfunctie en een hoge koelkast. En natuurlijk ontbreekt de Quooker niet waardoor je direct kokend water kunt tappen. De hoekopstelling is optimaal ingericht met o.a. brede ladekorven, een draaicarrousel en een apothekerskast. Inbouwspots maken deze keuken, die rechtstreeks uit een woonblad zou kunnen komen, compleet. Mooie aanvulling is de schuifpui in de zijgevel waardoor je op een zonnige dag al snel genegen bent om buiten aan te schuiven.

LEVENSLOOPBESTENDIG
Een groot pluspunt van deze woning is de slaapkamer en badkamer op de begane grond. Steeds meer mensen zoeken een levensloopbestendig woonhuis waarbij alle voorzieningen op één woonlaag te vinden zijn. De slaapkamer zou een prima ouderslaapkamer kunnen zijn met aangrenzend een eigen badkamer. En doordat de slaapkamer aan de achterzijde is gelegen, is het er niet alleen stil, maar ook koel.

Vanuit het bed stap je meteen de badkamer binnen. En niet zomaar een badkamer. Groot formaat tegels (90×90) met ‘natuursteenlook’ zorgen voor een warme kleurtint waar het sanitair naadloos op aansluit. Op het wastafelmeubel is een granieten waskom gezet die meteen in het oog springt. De ronde spiegel erboven (met led-verlichting) maakt het speelse plaatje compleet. Tegenover het wastafelmeubel is een kolomkast geplaatst waar je nog meer toiletspullen kunt opbergen. Aan de linkerzijde vindt je een half-vrijstaand ligbad met een extra handdouche. Aan de andere zijde is een comfortabele inloopdouche gecreëerd. Deze is voorzien van een drainafvoer en een rainshower met extra handdouche. Helemaal van deze tijd zijn de geborstelde kranen in messing uitgevoerd. Praktisch aspecten zoals afzuiging en een uitzetraam voor daglicht en ventilatie ontbreken niet. Kortom, deze badkamer is door een ringetje te halen.

PRAKTIJK/WERKKAMER
De voormalige inpandige garage is hier verbouwd tot leefruimte waar je verschillende bestemmingen aan kunt geven. De garagedeur is vervangen door een hardhouten pui met loopdeur waardoor je vanaf de oprit een eigen entree hebt. De ruimte is 14m2 groot en geschikt voor een praktijk of salon aan huis. Mocht je veel vanuit huis werken, dan is het ook een ideale werkkamer. Doordat de vloerverwarming (met eigen thermostaat) hier doorloopt, heeft het tevens veel comfort te bieden. In de hoek van de ruimte is nog een gootsteen met wateraansluiting te vinden.

Vanuit deze ruimte is er een doorloop naar de bijkeuken, een praktische ruimte waar je onder meer je witgoedapparaten kwijt kunt. Hiervoor is een mooie, maatwerk kastenwand gemaakt met o.a. plaats voor de wasmachine en wasdroger (kastenwand is ter overname). De vloerverwarming loopt hier door en mocht de ruimte aan de voorzijde te klein zijn, dan zou je de tussenwand eruit kunnen halen. Zowel de buitenmuur (spouw nageïsoleerd) als het platte dak zijn geïsoleerd. Vanuit de bijkeuken is er een tuindeur naar het buitenterras.

1e VERDIEPING
Via de ruime hal met vide en trapopgang (spiltrap) bereiken we de 1e verdieping. De verdiepingsvloer betreft een betonvloer die, net als de begane grond, is voorzien van vloerverwarming. Dat zien we niet zo vaak (behoudens bij nieuwbouw). De overloop voelt lekker ruim aan vanwege de vide en het hoge plafond. Je zou hier zelfs nog een kast kwijt kunnen.

Aan beide kanten van de woning (voor- en achterzijde) is een slaapkamer over de volledige breedte van de woning gesitueerd. Met ca. 18m2 zijn beide kamers groter dan gemiddeld. Dit is gemeten vanaf 1,5m hoogte waardoor de kamers eigenlijk nog groter zijn. Bovendien ontbreekt een plafond waardoor je tot aan de 4 meter hoge nok omhoog kijkt, hetgeen de kamer nog ruimtelijker maakt. Beide kamers zijn zó groot, dat je er zelfs voor zou kunnen kiezen om er 1 (of misschien wel 2) op te delen waardoor je extra slaapkamers creëert. Elke kamer heeft zijn eigen thermostaat en airconditioning waardoor het binnenklimaat altijd behaaglijk is.

2e BADKAMER
Tussen de slaapkamers in, is een 2e badkamer te vinden. Deze is nog zeer recent geïnstalleerd (januari 2024) en heeft hetzelfde luxe en trendy afwerkingsniveau als de badkamer op de begane grond. Het hoogwaardige en fraaie tegelwerk springt er gelijk uit, evenals het toegepaste sanitair dat ook hier weer bijzonder smaakvol is gekozen. De ruimte is ingedeeld met een inloopdouche (met drainafvoer en schuifdeur), een wastafelmeubel met natuurstenen waskom en een 2e (zwevend) toilet. Het wastafelmeubel is voorzien van een lade waar je de nodige toiletspullen kwijt kunt. En net als op de 1e badkamer, maakt ook hier een ronde spiegel met ledverlichting de badkamer compleet. Het zal je misschien niet gelijk opvallen, maar een (nieuwe) dakkapel zorgt ervoor dat de badkamer een praktisch formaat heeft gekregen. Tegelijkertijd heeft het een uitzetraam die voor daglicht en een ventilatiemogelijkheid zorgt.

Naast de badkamer is nog een extra inloopkast te vinden (de dakkapel loopt nog iets door). In deze ruimte vind je de CV-ketelopstelling. Tevens kun je hier nog praktische spullen kwijt zoals een strijkplank, een extra stofzuiger en/of linnengoed en handdoeken.

BUITENLEVEN
Hou je van het buitenleven, dan zoek je vast ook een tuin met ruimte en privacy. Deze woning heeft zo’n tuin waar je relatief vrij kunt zitten. Dit komt doordat de tuin groen omsloten wordt met achterin de tuin onder meer een hoge coniferenhaag. Ook zorgen meerdere bomen in omliggende tuinen voor een groen karakter. Aan zowel de zijkant (aangrenzend aan woonkamer en keuken) als aan de achterzijde, is een terras aangelegd. De luxe partytent die op de foto’s staat, gaat mee, maar het geeft wel aan dat er meer dan voldoende ruimte is voor een stijlvolle veranda. En handig om te weten mocht je nog meer ruimte in de achtertuin willen creëren: de coniferenhaag achterin de tuin staat op het eigen perceel en neemt ongeveer 1,5 tot 2 meter breedte in beslag (tot aan de erfgrens). Hier is dus nogal wat ruimte te winnen.

VOORTUIN & OPRIT
Vanuit de achtertuin is er een afsluitbare poort naar de voortuin (achterom). De voortuin is ook nog eens bijna 10 meter diep waardoor je een mooie (groene) buffer tussen de woning en de straat hebt. De oprit is maar liefst 14 meter lang waardoor je er met gemak 2 auto’s achter elkaar kunt parkeren. Mocht je 2 auto’s hebben en elkaar niet in de weg staan, dan zou je er nog voor kunnen kiezen om de oprit te verbreden. Een pluspunt is het overstek van het platte dak bij de voordeur (meer dan 2 meter overstek) waardoor je hier altijd droog staat. Het plafond van het overstek is tevens v.v. inbouwspots.

DRIEL, NABIJ STAD EN NATUUR
Driel is een dorp dat aan de Rijndijk is gelegen. Het dorp is volop in ontwikkeling en daardoor in de afgelopen jaren ook steeds aantrekkelijker geworden om te wonen. Het dorp heeft een rustig karakter en met de uiterwaarden om de hoek is de vrije natuur dichtbij. Door het fietspontje tussen Driel en Doorwerth is de bosrijke omgeving ten noorden van de Rijn binnen handbereik. In de dorpskern is op loopafstand een Albert Heijn te vinden waar je de dagelijkse boodschappen kunt doen. Driel heeft zelfs de keuze uit meerdere basisscholen waarvan er 1 op steenworp afstand is gelegen. In de Schuytgraaf is een Internationale school gevestigd die (binnendoor) ook op relatief korte afstand aan te fietsen is.

Mede door de nieuwe provinciale weg N837, met aansluiting op de A50, is Driel steeds centraler komen te liggen. Via de dijk ben je in 5 autominuten in Arnhem en is dus met de fiets ook goed te doen. De voorzieningen van de Schuytgraaf, treinstation Arnhem-Zuid, de levendige winkelstraat van Elst en het industrieterrein van Heteren (met de aansluiting A50) zijn dichterbij dan je denkt.

INDELING
Begane grond:
Hal/entree met meterkast, toilet en spiltrap, zowel naar de kelder als naar de verdieping
Woonkamer (L-indeling) met houtkachel en tuindeur
Open keuken v.v. inbouwapparatuur en met brede schuifpui naar terras
Slaapkamer
Badkamer en-suite met half-vrijstaand ligbad, wastafelmeubel en inloopdouche
Voormalige garage welke ideaal is als praktijk- of werkkamer (met gootsteen)
Bijkeuken met witgoedaansluitingen en tuindeur.
1e Verdieping:
Overloop met vide
Slaapkamer 2 (18m2) met hoge nok
Badkamer met wastafelmeubel, 2e toilet en inloopdouche
Slaapkamer 3 (18m2) met hoge nok
Inloopkast met CV-ketelopstelling en doorlopende dakkapel.
Kelder:
Via spiltrap in de hal te bereiken kelder met stahoogte (1,95m).

PLUSPUNTEN VOOR DE KOPER
Verrassend grote gezinswoning met ca. 152m2 woonoppervlak
Volledig gestript en opnieuw opgebouwd en luxe aangekleed
Goede onderhoudsstaat en met degelijke materialen afgewerkt
Woonkamer met veel lichtinval door grote raampartijen
Houtkachel ingebouwd
Luxe inbouwkeuken met alles erop-en-eraan
Slaapkamer en badkamer op de begane grond
Voormalige garage voor vele doeleinden geschikt, bijvoorbeeld praktijk of salon aan huis
Praktische bijkeuken (maatwerk kastenwand ter overname)
2 Royale slaapkamers op de verdieping (eventueel op te delen)
Badkamers met trendy sanitair en afwerking in tegelwerk
Zwart schakelmateriaal, wandcontactdozen en deurbeslag
Vloerverwarming op zowel de begane grond als op de 1e verdieping
Elke leefruimte heeft een eigen thermostaat
Airconditioning in woonkamer/keuken en de 2 slaapkamers op de verdieping
Kelder wordt binnenkort opnieuw ‘geboxt’ (waterdicht gemaakt) met garantie
Meterkast: 14 groepen (aut), 4 aardlekschakelaars en diverse data-aansluitingen
Glasvezelaansluiting voor TV en snel internet
CV-ketel: Remeha, geplaatst eind 2022
Rolluiken van de woonkamer zijn elektrisch bedienbaar
Statige schoorsteen in de hoek voorgevel geeft de woning een robuuste uitstraling
Meerdere kozijnen zijn vervangen, incl. raamdorpels en neuslatten
Buitenschilderwerk in 2024 uitgevoerd (antraciet)
Privacyvolle achtertuin met een groen karakter
Diepe oprit welke eventueel te verbreden is
Luifel/overstek bij de voordeur v.v. inbouwspots
Dorpse voorzieningen op loopafstand
Elst, Arnhem en de Schuytgraaf binnen handbereik.

+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning