Remko Stevens Makelaardij

ZETTENKerkewei 3

Vraagprijs €1.075.000,- k.k.
Beschikbaar
KENMERKEN
Woonhuissoort
Landhuis
Woonhuistype
Vrijstaande woning
Bouwjaar
2002
Energieklasse
A
LOCATIE
Provincie
GELDERLAND
Plaats
ZETTEN
Postcode
6671 CN
Straat
Kerkewei 3
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving
ZETTEN
Kerkewei 3

 
In het landelijk aangelegde woondomein “Aan de Linge” in Zetten gelegen en in een historisch Kempische stijl gebouwd, VRIJSTAAND LANDHUIS (2002) met ruime en geïsoleerde, INPANIGE GARAGE en een stijlvolle EIKENHOUTEN VERANDA (aangebouwd). Deze bezienswaardige woning is met ca. 248m2 verrassend groot en is volledig geïsoleerd (energielabel A).  
 
Deze door architect Vlassak Verhulst ontworpen villa is zowel van binnen als van buiten zeer hoogwaardig gebouwd met ambachtelijke bouwmaterialen, authentieke en fijne detailleringen en kenmerken gebaseerd op de Kempische bouwstijl. In 2020 is deze woning gemoderniseerd en van binnen geheel in stijl opnieuw aangekleed en opgefrist. Onder meer een stijlvolle, maatwerk keukenopstelling, 2 badkamers, moderne toiletten, hoogwaardige vloer- en wandafwerkingen en een nieuwe, ingebouwde houtkachel zorgen voor een bijzonder comfortabel wooncomfort. De speelse indeling met haar charmante deuren en raampartijen (v.v. roedeverdeling) zorgen voor een unieke woonsfeer waarbij je eenvoudig het buitenleven bij de woning betrekt. 
 
Het speels vormgegeven en groen omsloten perceel is 908m2 groot en zorgt voor veel privacy en vrijheid rondom de woning met aan de voorzijde een COMFORTABELE OPRIT (met laadpaal), aan de zijkant een HOUTOPSLAG (eveneens in eikenhout uitgevoerd) en aan de achterzijde een zonnige achtertuin op het zuiden. In 2021 is tevens de tuin opnieuw (door een hovenier) aangelegd. Terrassen met klassieke waaltjes en paden welke worden omzoomd door kleurrijke borders, een gazon, hoge beukenhagen en een veelzijdigheid aan bomen. Dit alles vinden we op steenworp afstand van een winkelrijke dorpskern, scholen en Landgoed Hemmen waar het bosrijke karakter wordt afgewisseld met lommerrijke wandelpaden door het Betuwse landschap.
 
Quote van de makelaar: “Uniek in Nederland! Niet alleen deze volumineuze villa en de ruimte eromheen, maar ook het woondomein waarin de woning is gelegen. Het heeft zoveel stijlelementen en de beleving is zo bijzonder, dat je er op slag verliefd op kunt worden. Bij zowel de bouw als ook de recente modernisering en tuinaanleg is er nergens op bezuinigd. Op dit woondomein is weinig verloop. Pak jij deze kans?”
 
KEMPISCHE STIJL
Het is geen verrassing dat deze traditioneel gebouwde woning onder architectuur is ontworpen.  Architect Vlassak Verhulst is gespecialiseerd in de „Kempische stijl" waarbij de uitwerking ‘verbluffend’ is. De vormgeving van de huizen heeft asymmetrische en onregelmatige kenmerken in detaillering en materiaalkeuzes. De toegepaste, historische bouwmaterialen voldoen aan de hedendaagse bouwtechnische eisen, maar tonen in zijn uiterlijke verschijning tegelijkertijd een sfeer van elegante veroudering. Voorbeelden hiervan zijn sterk genuanceerde handvormstenen, verwerkt in Vlaams metselverband. Kenmerkend zijn daarbij de rondom gestucte plinten (trasraam). Andere toegepaste materialen zijn Belgisch hardstenen accenten, robuuste muurankers, charmante louvre luiken aan de gevels, massief koperen goten en hemelwaterafvoeren en natuurlijk de keramische dakpannen. Het meest in het oog springend zijn misschien wel de hardhouten raam- en deurkozijnen die stuk voor stuk van een klassieke roedeverdeling zijn voorzien.
 
Opvallend is de aangebouwde veranda aan de achterzijde en het houthok aan de zijgevel. Deze zijn geheel in stijl met de woning in robuust eikenhout en klassieke dakpannen uitgevoerd (2021). Het schuine pannendak van de veranda (op het zuiden) is zelfs geïsoleerd om de warmte tegen te gaan. De uitvoering is vakkundig uitgevoerd door Bronkhorst Buitenleven. Ook hier is dan niet op bezuinigd.
 
AUTHENTIEKE DETAILS
De uiteindelijke stijlspecifieke kenmerken worden voor een belangrijk deel bepaald door de kwaliteit van uitwerking en uitvoering van de gebouwdetails. En dat is hier om te smullen. Bij deze woning zijn alle registers losgetrokken en is er niet bezuinigd op materiaalkeuzes. Dit wordt ook meteen bij binnenkomst duidelijk wanneer je kijkt naar de stijlvolle trapopgang en de klassieke, stompe paneeldeuren die worden omlijst door rijk gedecoreerde architraven met neuten eronder. Het raam- en deurbeslag is smaakvol op de stijl van de woning aangepast. Hetzelfde geldt voor de Belgisch hardstenen details. Of het nou de stijl van de keuken is (maatwerk, massief houten keuken), het sanitair en afwerking van de badkamers of de verschillende hoogwaardige vloerafwerkingen, er is zeer consequent en gedetailleerd met de afwerking omgegaan.
 
LIVING 
Elke leefruimte in deze woning heeft haar eigen beleving. Dat wordt gecreëerd door de speels vormgegeven raampartijen, lichtinval, het zicht op de tuin en de warme woonsfeer door materiaalkeuzes en aankleding. Zo ook in de woonkamer die aanvoelt als een echte living. Met aan 3 zijden raampartijen en verschillende (dubbele) terrasdeuren wordt het ruimtelijke gevoel versterkt. Centraal in de ruimte is een gezellige houtkachel in de natuurstenen schouw ingebouwd (2021). Wanden en plafonds zijn strak gestuct (door de gehele woning) en op de vloer ligt een licht eiken multiplankvloer. Opvallend zijn de dubbele terrasdeuren (3x) waarvan er 2 toegang geven tot de veranda op het zuiden. Hierdoor betrek je het buitenleven eenvoudig bij de woonkamer.
 
De woonkamer loopt over in de eetkamer die vervolgens weer een open karakter naar de keuken heeft. De eetkamer biedt plaats aan een lange eettafel waar je heerlijk kunt tafelen met het gezin, familie of vrienden.
 
MAATWERK INBOUWKEUKEN
In 2020 heeft deze woning een geheel nieuwe keuken gekregen. Daarbij is er gekozen voor een maatwerk, massief houten keukenopstelling van het merk Neptune, type Suffolk van ‘The Classic House’. De uitstraling is landelijk waarbij zachte kleurtinten fraai combineren met een marmeren aanrechtblad en een keramische gootsteen van het merk SHAWS England. Dat zelfs de binnenzijde van de keukenopstelling in massief hout is uitgevoerd, zegt iets over de kwaliteit en de investering. De inbouwapparatuur bestaat uit een breed 6-pits fornuis met grote heteluchtoven en daarboven een afzuigschouw (beiden van het merk SMEG). En natuurlijk ontbreekt de vaatwasser niet. En net als in de woonkamer geeft ook de keuken direct toegang tot het buitenterras (middels een brede schuifpui).
 
BIJKEUKEN & GARAGE
Vanuit de keuken bereiken we (via de hal) de bijkeuken. Dit is met name een praktische ruimte waar je de wasmachine kwijt kunt. Erg handig is de extra gootsteen naast de wasmachine. Tevens kun je hier een kast ten behoeve van voorraad en proviand kwijt.
 
Vanuit de bijkeuken is er een doorloop naar de inpandige garage. En dit is niet zomaar een garage. Deze is veel groter dan gemiddeld waarbij met name de breedtemaat direct opvalt (3,8m breed). Middels de dubbele, massief houten deuren naar de oprit rij je hier gemakkelijk een auto naar binnen. Doordat de garage in spouw is gebouwd, is geïsoleerd en is voorzien van verwarming en daglicht (zijgevelraam), kun je de garage ook een geheel andere bestemming geven. Denk daarbij aan bijvoorbeeld een kantoor of praktijk aan huis. De garagedeuren zou je immers kunnen vervangen door een mooie glaspui wat de garage een geheel andere beleving (en woonfunctie) zal geven.
 
MASTERBEDROOM MET EN-SUITE BADKAMER
Via een chique trapopgang bereiken we de 1e verdieping. Deze woonlaag is ‘heringedeeld’ waarbij er een riante masterbedroom is gecreëerd (vanuit de basis bedoeld als 2 slaapkamers). Hierdoor is deze ruimte maar liefst 35m2 (!) groot. En daar blijft het niet bij want de walk-in-closet is nog niet eens meegeteld. Op de vloer ligt een fraaie, houten lamelparketvloer die over de gehele verdieping doorloopt. Ramen geven het vrije uitzicht op de achtertuin.
 
Grenzend aan de masterbedroom is een en-suite badkamer gelegen. Deze is eveneens ruim opgezet waardoor je het gezellig kunt aankleden/inrichten. Altijd al een vrijstaand ligbad (van gietijzer) op pootjes willen hebben? In deze badkamer is het altijd genieten. Zeker in combinatie met het wastafelmeubel van ‘Van Heck’ welke is uitgevoerd met eikenhouten lades en een natuurstenen blad. De bijpassende spiegel met houten lijst en spotverlichting blijft eveneens achter. Onder de vensterbank zijn deurtjes geplaatst waar je nog de nodige badkamerspullen kunt opbergen.
 
SLAAP/WERKKAMER
De 1e verdieping wordt compleet gemaakt met nog eens 2 volwaardige slaapkamers en een 2e badkamer. Door de indeling en hoogtes (tot in de nok) hebben beide kamers een geheel eigen (ruimtelijke) beleving.
 
De 2e slaapkamer heeft een wel heel speels karakter vanwege de verschillende hoekjes en de vaste trap naar de vide (en 2e verdieping). Dit zou ook een heerlijke werk/hobbykamer kunnen zijn. In de huidige setting staat er dan ook een mooi bureau waar je rustig en ongestoord kunt werken terwijl de ramen zicht bieden op de achtertuin. Leuk element is de verdieping in de kamer (vide) waar je bijvoorbeeld een extra zit/leeshoek kunt creëren.
 
SLAAPKAMER MET 2e BADKAMER
De 3e slaapkamer is boven de garage gelegen waarbij een tussentrapje op de overloop het hoogteverschil in de vloer opvangt. Dit is een ideale slaapkamer voor (klein)kinderen waarbij de 4 meter hoge nok van de ‘wolfsklap’ de slaapkamer zeker niet standaard maakt. Noemenswaardig is het luik in de hoek die toegang geeft tot een ‘verborgen’ opbergruimte onder het schuine dakvlak. Hier vind je verrassend veel opbergruimte voor bijvoorbeeld koffers en seizoenspullen.
 
Op de overloop is nog een 2e badkamer gelegen. Deze is praktisch ingedeeld met een inloopdouche en een wastafelmeubel. De inloopdouche is erg comfortabel en uitgevoerd met luxe sanitair zoals een rainshower als een handdouche. Het wastafelmeubel heeft 2 diepe ladekorven waar je de nodige toiletspullen kunt opbergen. Detail is de ‘beal-mortex’ wandafwerking hetgeen onderhoudsarm en waterafstotend is. Een designradiator maakt deze badkamer compleet.
 
Op de overloop is een separaat 2e toilet te vinden. Deze is eveneens modern en zwevend uitgevoerd (net als het toilet in de hal).  
 
2e VERDIEPING
Een vaste trap in de slaap/werkkamer brengt je naar de 2e verdieping. Allereerst heb je hier de zithoek van de vide (zoals al eerder geschreven). Van hieruit is er een deur naar de multifunctionele zolderruimte die een hoogte heeft van maar liefst 2,8 meter. Dit zorgt ervoor dat deze zolder voor meerdere doeleinden geschikt is. Je zou kunnen denken aan een gym maar een logeer- of hobbykamer behoort ook tot de mogelijkheden. Maar zoals het in de huidige setting wordt gebruikt, kun je hier ook veel (seizoen)spullen opbergen en bijvoorbeeld de was te drogen hangen. Een dakvenster zorgt daarvoor daglicht en de ideale ventilatiemogelijkheid.
 
BUITENLEVEN
Dit landhuis staat ook in het teken van het buitenleven. Het A-typische perceel heeft de vorm van een ruit waarbij deze woning gunstig, centraal op het midden van de kavel is gesitueerd. Daarbij is de meeste tuin aan de achterzijde (zuidzijde) gelegen.
 
In 2021 heeft de tuin een ware metamorfose ondergaan. Studio Ruinard heeft de tuin destijds ontworpen en opnieuw aangeplant, inclusief nieuw straatwerk (klinkerbestrating) en aangevuld met 10 bomen. Tegelijkertijd zijn de eikenhouten veranda (achterzijde) en de houtopslag (zijtuin) aangebouwd (Bronkhorst Buitenleven). Deze sluiten naadloos aan op de klassieke stijl van de woning. Met name de veranda is een element waar je veel plezier aan zult beleven. Op warme dagen kun je hier heerlijk beschut zitten (het dak is geïsoleerd).
 
De 2,4 meter hoge beukenhagen die rondom het perceel staan, zorgen niet alleen voor veel privacy, maar ook voor een groene buffer met de omliggende percelen. En belangrijk om te weten: de beukenhagen op de erfafscheiding vallen binnen het onderhoud van de stichting van het woondomein (lees ook volgende alinea), waardoor je meer tijd over houdt om van deze parkachtige tuin te genieten.
 
WOONDOMEIN AAN DE LINGE
Het woondomein bestaat uit 2 ontsluitingswegen, namelijk de Kerkewei en de Magdalena, die van elkaar zijn gescheiden door een hoofdwatergang. Via een voetgangersbrug kan men van het ene naar het andere plandeel oversteken. Het gehele woondomein kenmerkt zich door de sfeervolle architectuur van Kempische en Engelse Cottage landhuizen en de karakteristieke laanstructuur. Sfeer- en beeldbepalende elementen zoals hoge beukenhagen, sierlijke klinkerwegen (kasseien), groene bermen en talrijk bomen kleuren prachtig met het jaargetijde mee. Stijlvolle straatverlichting, houten brievenbussen en luiken aan de gevels zorgen voor een romantische beleving in het straatbeeld.  
 
Alle bewoners in het Woondomein zijn vertegenwoordigd in de Stichting Woondomein “Aan de Linge” welke zorgt voor het beheer en in stand houden van het Woondomein. Jaarlijks wordt er bij elke woning een bijdrage van € 1.300,- per jaar gevraagd ten behoeve van onder meer het onderhoud aan alle gemeenschappelijke groenvoorzieningen en infrastructuur. Onder het onderhoud valt onder andere het snoeien van de beukenhagen (ook rondom elke individuele tuin), het grasmaaien, het vegen van de klinkerbestrating, riolering en straatmeubilair zoals lantaarnpalen en verlichting.
 
Uiteindelijk staat alles in het teken van het beeldkwaliteitsplan die een harmonieus en uniform woondomein voorschrijft. Nu alle 40 (!) bouwkavels ondertussen bebouwd zijn met exclusieve landhuizen, kunnen we niet anders concluderen dan dat er een uniek concept is ontstaan. Het zal lastig zijn om in Nederland een vergelijkbaar nieuwbouwproject te vinden met een zo authentieke woonbeleving dan hier in Woondomein “Aan de Linge”. Een veilige en zeer gemoedelijke woonwijk met het gevoel van buitenwonen terwijl je alle voorzieningen én de vrije natuur binnen handbereik hebt.

ZETTEN, hét winkeldorp van Nederland!
Zetten, een centraal gelegen dorp in de Gemeente Overbetuwe met ongeveer 5.500 inwoners. Het dorp heeft een uitgebreid winkel- en dienstenaanbod en vervult daarmee een streekfunctie. Zetten heeft zelfs van alle dorpen in Nederland het grootste winkelaanbod gerelateerd aan het aantal inwoners (bron Wikipedia). Bekende winkelketens als Kruidvat, Hema en Primera worden aan het dorpsplein afgewisseld door ambachtelijke winkeltjes waaronder een slager, een bakkerij en een kaasboer. Ook aan supermarkten is er geen gebrek aangezien je kan kiezen uit de Albert Heijn, Jumbo en Aldi. Uiteraard ontbreken een dokterspraktijk en een apotheek niet. Aan de Hoofdstraat 68 vind je een enthousiast makelaarskantoor waar je vrijblijvend binnen mag lopen voor aanvullende informatie omtrent deze woning!
 
In Zetten vinden we 3 basisscholen terug alsmede een middelbare school met VMBO tot en met Atheneum (loop/fietsafstand). Er is een rijk verenigingsleven waarbij de omliggende dorpen elkaar versterken. Van voetbal- en tennisclub tot aan een turn- en volleybalvereniging, Zetten is van alle markten thuis.
 
LANDGOED HEMMEN
Woondomein “Aan de Linge” grenst direct aan Landgoed Hemmen, een bosrijke en landelijke plaats naast Zetten waar je heerlijk kunt wandelen. Het woondomein heeft een directe aansluiting op meerdere uitgestrekte wandelpaden die je naar de kern van het authentieke kerkplein, de bosvijver en/of de kasteeltuin brengt. Hemmen heeft voornamelijk een bosrijk karakter maar de wandelpaden rijken veel verder door het Betuwse landschap. Ben je een natuurliefhebber en wandel je graag, dan kun je hier je hart ophalen. Ook vindt je er gezellige, kleinschalige horeca waar je heerlijk een terrasje kunt pakken of een hapje kunt eten.
 
CENTRALE LIGGING
Of u nu in de stad werkt of op één van de bedrijvenparken in de nabij gelegen dorpen, het is altijd heerlijk thuis komen tussen de rivieren de Rijn en de Waal. Het dorp is gelegen in de driehoeksverhouding Arnhem – Nijmegen – Tiel en heeft daardoor een goede ontsluiting. We vinden Zetten dan ook terug in de oksel van knooppunt Valburg waar de A15 en de A50 elkaar kruisen. Hierdoor ben je binnen 15 minuten in grote plaatsen als Beuningen, Elst, Wageningen en de grote steden Arnhem, Nijmegen en Tiel. Maar ook plaatsen als Oss, Ede of Apeldoorn liggen maar op een half uur rijden. Ben je aangewezen op het openbaar vervoer, dan is op fietsafstand treinstation Zetten-Andelst gelegen.
Kortom, wij laten je graag kennis maken met het veelzijdige dorp Zetten!
 
PLUSPUNTEN VOOR DE KOPER
Onder architectuur gebouwd landhuis op uniek woondomein
Maar liefst ca. 225m2 woonoppervlak (incl. 2e verdieping, excl. inpandige garage)
Heerlijke leefruimtes door warme woonsfeer en prettige lichtinval
Living van maar liefst 50m2 groot
Houtkachel in woonkamer(merk Godin), geplaatst in schouw
Meerdere, dubbele terrasdeuren en een brede schuifpui
Keuken en badkamers in 2021 vernieuwd
Hoogwaardig afgewerkt met veel stucwerk en kwalitatief hoogwaardige materialen
Stijlvolle deuren en authentiek deurbeslag (op ramen en deuren)
Ramen zijn v.v. het draai/kiepsysteem (ideale ventilatiemogelijkheid)
Masterbedroom met walk-in-closet en badkamer en-suite
2e Badkamer en separaat toilet op de overloop
Luxe sanitair en mooie materialen toegepast
CV-ketel: Nefit HR-combi, geplaatst december 2023
Volledig geïsoleerd
Energielabel A
Inpandige, geïsoleerde garage eventueel te verbouwen tot leefruimte of kantoor
Verzorgde onderhoudsstaat
Gunstig gelegen achtertuin op het zuiden
Opvallend veel privacy door hagen, bomen en grote, omliggende tuinen
Stijlvolle veranda en houtopslag in robuust eikenhout uitgevoerd
Comfortabele oprit met plaats voor meerdere auto’s (naast elkaar)
Laadpaal blijft achter
Privacyvolle en zonnige achtertuin
Het dorpsplein en Landgoed Hemmen is op loopafstand gelegen
Alle voorzieningen zoals supermarkten, scholen en treinstation binnen handbereik.

TIP:
Wilt u meer te weten komen over deze woning?
Beleef dan ook eens de aanvullende producten die wij standaard bij al onze woningen aan de Funda-presentatie koppelen:
- Professionele woonvideo
- Virtuele tour door de woning
- Interactieve plattegronden met tuinplan.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. NVM Consumentenvoorwaarden zijn van toepassing.

 
+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning