HETERENSchoutenkamp 3

Vraagprijs €837.000,- k.k.
Beschikbaar
KENMERKEN
Woonhuissoort
Villa
Woonhuistype
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1970
Energieklasse
C
LOCATIE
Provincie
GELDERLAND
Plaats
HETEREN
Postcode
6666 XZ
Straat
Schoutenkamp 3
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving

HETEREN
Schoutenkamp 3
 
In 2002 royaal en onder architectuur uitgebouwd en nagenoeg geheel gemoderniseerd, VRIJSTAAND WOONHUIS (ca. 268m2 woonoppervlak) met 15 meter diepe, vrijstaande GARAGE (ca. 60m2) en 20 meter lange OPRIT, gelegen op een aantrekkelijk en privacyvol perceel van 910m2 groot.  
 
Dit volumineuze woonhuis is in de breedte gebouwd én uitgebouwd wat voor een zeer verrassende en ruimtelijke indeling zorgt. De woning heeft veel luxe en comfort te bieden waaronder een heerlijke living met ingebouwde gashaard, een uitgebreide eilandkeuken met granieten werkblad, een praktische bijkeuken met 2e keukenblokje en 2 multifunctionele werk/slaapkamers met inbouwkasten op de begane grond. In de achter- en zij-aanbouw (met 3,9m hoog plafond) is ruimte voor een lange eettafel, een gezellige bar en een biljarttafel. Grote raampartijen waaronder 3 tuingerichte schuifpuien zorgen voor een prettige lichtinval.  
 
Op de verdieping zijn nog eens 2 royale slaapkamers te vinden alsmede een werkhoek en de mogelijkheid tot nog een extra slaapkamer. De badkamer is riant te noemen en compleet ingericht met een ligbad, een douchecel, een 2e toilet met urinoir en bidet en 2 wastafelmeubels. De gehele kapconstructie is volledig vervangen en tegelijkertijd verhoogd en voorzien van meerdere ‘inloop’dakkapellen. De woning is verder goed onderhouden waarbij in april 2024 de woning nog geheel in de lak is gezet. Tevens is de woning voorzien van een nieuwe CV-ketel en airconditioning.    
 
Het huis heeft een zeer aantrekkelijke ligging met aan de voorzijde een weids grasveld met volwassen bomen en uitzicht op een voormalig, authentiek schoolgebouw en kerk. De achtertuin heeft eveneens een vrije ligging en open karakter met nauwelijks tot geen inkijk. Hier zijn meerdere, zonnige terrassen aangelegd net zoals in de voortuin (met vijverpartij). Op steenworp afstand ligt recreatieplas ‘De Hetersche Waarden’ met zandstrandjes en uitgestrekte wandelpaden alsmede het nieuwe Hart van Heteren met o.a. een Jumbo supermarkt, een warme bakker, de Huiskamer van Heteren (met o.a. een bibliotheek en dorp servicepunt) en diverse, gezellige horecagelegenheden.
 
Quote van de makelaar: “Ben je op zoek naar ruimte, comfort en vrijheid, dan mag je deze riante gezinswoning niet missen. Met circa 975m3 inhoud is het een dijk van een woning met alleen maar grote (leef)ruimtes. Zelfs de garage is met ca. 60m2 mooi in verhouding wat veel (stallings)mogelijkheden biedt. Bovendien staat deze opvallend brede woning gunstig op de kavel waar ook de tuinliefhebber blij van zal worden”.  
 
VOLUMINEUS       
Het aanzicht van de woning doet misschien anders vermoeden, maar deze woning is groter dan je denkt. De woning heeft dan wel geen 2e verdieping, maar doordat de woning bijna 19 (!) meter breed is, heeft het verrassend veel leefruimte en (slaap)kamers te bieden. Van oorsprong (1970) was de woning een stuk kleiner, maar doordat de woning in 2002 aan zowel de achterzijde en zijkant is uitgebouwd en de gehele dakconstructie op de verdieping is verhoogd, is het een compleet andere woning geworden. Er zijn op speelse wijze meerdere dakkapellen geplaatst (voor- en achterzijde) en in 2004 is er ook nog eens een erker (woonkamer) aangebouwd. Alle (leef)ruimtes zijn groot en zelfs de badkamer voelt aan als een ‘balzaal’. Hier hoef je niet te twijfelen of dat grote meubelstukken wel passen. Er is volledige inrichtingsvrijheid waarbij een biljarttafel niet eens te gek is. Ook wanneer je veel vanuit huis werkt, kun je voor een uitgebreide werkplek uit verschillende hoeken en kamers kiezen. Kortom, een (samengesteld) gezin met meerdere kinderen kan hier prima uit de voeten.
 
LIVING & AANBOUW
In de woonkamer heerst een prettig woonklimaat. Grote ramen waaronder de erker zorgen voor veel lichtinval terwijl je aan de voorzijde vrij op het groen weg kijkt. Zowel de lichte marmeren vloer als het hoge plafond versterken het ruimtelijke gevoel. Centraal in de hoek is een gezellige gashaard ingebouwd.
 
De woonkamer loopt aan de achterzijde door in de aanbouw waar plaats is voor een lange eettafel. Glaspuien tot aan de vloer, een schuifpui naar het buitenterras alsmede een 3,9 meter hoog plafond zorgen voor een bijzondere beleving. Het is dan ook niet zo gek dat hier ‘out-of-the-box’ is gedacht en er zelfs een heuse ‘bar’ en een biljarttafel te vinden is. Mocht je dit aanspreken, dan is er de optie om zowel de bar als de biljarttafel over te nemen. Hetzelfde geldt voor de lange eettafel met 8 bijpassende stoelen. Tevens benoemen we graag nog de vloerverwarming die in de aanbouw is aangelegd.
 
LUXE EILANDKEUKEN
Tijdens de ingrijpende verbouwing en modernisering in 2002 is er tegelijkertijd een luxe eilandkeuken geplaatst. En niet zomaar een keuken. Ten eerste is de opstelling speels en robuust uitgevoerd met als eye-catcher het kookeiland in het midden van de ruimte. Ten tweede is er geen standaard inbouwapparatuur toegepast getuige de vele bijzondere appartementen van het merk Miele. Denk daarbij aan een 2x2 inductie kookplaat, een ingebouwde frituurpan en grill, een afzuigschouw, een grote oven, een separate magnetron en een vaatwasser. De Amerikaanse koelkast gaat mee, maar hier kun je natuurlijk een vergelijkbare koel/vriescombi plaatsen. Ook is er nog de mogelijkheid om een koffiemachine in te bouwen. Helaas is de oude defect geraakt en verwijderd. Een 2e schuifpui geeft ook hier direct toegang tot het buitenterras.
 
Vanuit de keuken loop je door naar de bijkeuken. Hier is een 2e keukenblokje met gootsteen geplaatst. Hier kun je tevens de wasmachine kwijt. Dit is ideaal wanneer je graag de was buiten laat drogen aangezien er een extra tuindeur aanwezig is. Achter de dubbele deuren van de inbouwkast ga je de CV-ketel terugvinden.
 
SLAAP- & WERKKAMER B.G.
Via de ruime hal lopen we naar de andere zijde van de woning waar we nog 2 grote kamers van respectievelijk 22m2 en 13m2 groot vinden. De grootste kamer is aan de voorzijde van de woning gelegen en zou een perfecte werk- of hobbykamer kunnen zijn. Ook hier kijk je namelijk vrij weg op het groen terwijl het heerlijk rustig is. De andere kamer ligt aan de achterzijde en heeft een (3e) schuifpui naar het buitenterras. Hier kun je met gemak een 2-persoons bed en een linnenkast kwijt. Overigens hebben beide kamers een eigen inbouwkast en is er ook nog één in de hal te vinden.
 
Mocht je voorkeur uitgaan naar alle voorzieningen op de begane grond zodat de woning levensloopbestendig te bewonen is? Dan liggen hier zeker kansen. Aansluitingen zoals warm en koud water alsmede een afvoer ten behoeve van een extra badkamer liggen vlakbij deze (slaap)kamers op de begane grond en de kruipruimte is goed toegankelijk.
 
1e VERDIEPING
De royale indeling van de begane grond zien we ook terug op de 1e verdieping. De oorspronkelijke nok is aanzienlijk verhoogd waarbij er dikke, geïsoleerde dakplaten (sandwichpanelen) zijn toegepast. Opvallend zijn de ‘inloopdakkapellen’ aan de voorzijde (3x) die niet alleen voor een speels karakter zorgen, maar ook voor flink wat extra woonoppervlak en lichtinval. De grootste van de 3 maakt onderdeel uit van de overloop alwaar je een prima werkhoek (met uitzicht) kunt creëren.
 
In de huidige setting zijn er 2 riante slaapkamers te vinden van respectievelijk 28m2 en 22m2 groot. Dit is gemeten vanaf 1,5m hoogte waardoor de kamers eigenlijk nog groter zijn. De masterbedroom willen we graag nog verder uitlichten omdat deze kamer niet alleen een eigen inloopdakkapel heeft, maar ook 2 vaste hangkasten.
Mocht je nog een slaapkamer tekort komen, dan je één van de huidige slaapkamers kunnen opdelen. Ook is er nog een mogelijkheid tot een extra (logeer)kamer op de overloop aangezien de 3e inloopdakkapel ook de nodige extra ruimte biedt.  
 
RIANTE BADKAMER
Als je denkt dat het niet groter kan, dan wordt je nog een keer verrast op de badkamer. Deze badkamer is zó groot dat je bijna niet weet wat je met de ruimte aan moet. Dat neemt niet weg dat het juist erg comfortabel is met veel bewegingsvrijheid en lichtinval. De dakkapel heeft bijna de volle breedte van de badkamer, namelijk 6 meter. Deze ‘badzaal’ is ingedeeld met een whirlpool ligbad, een separate douchecel, 2 wastafelmeubels en een toilethoek met wandcloset, 2e urinoir en een bidet. De wastafelmeubels worden compleet gemaakt met veel praktische kastruimte voor toiletspullen, spiegelkasten en spotverlichting. Ook in het plafond zijn inbouwspots aangebracht. Ventileren kan zowel via de ramen in de dakkapel als via de mechanische ventilatie.
 
VRIJE ACHTERTUIN
Bij een royale gezinswoning hoort ook een goede achtertuin en stallingsruimte. De woning is breed, maar het perceel is nóg breder (bijna 28 meter breed) waardoor je rond de woning kunt lopen. De woning staat gunstig op de kavel waardoor de meeste tuin aan de achterzijde te vinden is. Dit is een heerlijke tuin met veel vrijheid, privacy en zonuren. Om die reden zijn er ook verschillende terrassen aangelegd. Voor kinderen is er meer dan voldoende ruimte voor speeltoestellen en een grasveld. Rechts achterin staat nog een tuinhuis waar je de nodige tuingereedschap en stoelkussens kunt opbergen. Heb je altijd al kippen bij huis willen hebben? De huidige bewoners hebben een kippenren waarbij de kippen ongestoord door de tuin scharrelen.
 
Graag benoemen we nog het terras in de voortuin. Deze is aangelegd met een vijverpartij met vissen. Terwijl de zon ondergaat, kijk je van hieruit vrij weg over de groenvoorziening aan de voorzijde.  
 
COMFORTABELE OPRIT
Vind je een comfortabele parkeergelegenheid op eigen terrein belangrijk, dan zal je de oprit zeker aanspreken. De oprit is lekker breed waardoor je gemakkelijk kunt in- en uitstappen. Er is zelfs plek voor 3 tot 4 auto’s achter elkaar (tot aan de garage). Mocht je elkaar niet in de weg willen staan, dan zou je een deel van de voortuin bij de oprit kunnen betrekken waardoor je nog 2 of 3 parkeerhavens naar de zijkant creëert. Auto’s staan dan voor het slaapkamerraam waardoor het uitzicht vanuit de woonkamer niet belemmert wordt. Overigens is de oprit af te sluiten met een elektrisch bedienbare poort (op afstand bedienbaar).
 
ROYALE GARAGE
Tegenwoordig parkeren we een auto niet zo snel meer in een garage omdat de garage dan vaak meteen vol staat en je de ruimte vaak anders wil benutten. Hier hoef je geen concessies te doen waanneer je een auto toch naar binnen rijdt. De garage is immers 9 meter lang en is aan de achterzijde nog eens met 6 meter verlengd. Bovendien is de garage 3,4 meter breed (binnenmaat) waardoor het ook hier vrij uitstappen is. Een elektrisch bedienbare roldeur maakt de garage nog toegankelijker.
 
 
De garage is in steen opgetrokken en heeft enkele deuren en ramen hetgeen voor de nodige daglichttoetreding zorgt. Echter, de garage heeft ook het nodige onderhoud nodig waaronder aan het dak. Het is achtergebleven ten opzichte van de woning en stond op de nominatie om aangepakt te worden.
Het achterste gedeelte van de garage is later aangebouwd en biedt veel extra opslag- en stallingsruimte. Heb je een oldtimer en/of een motor, dan wordt je hier vrolijk van. Dit gedeelte is namelijk geïsoleerd (wanden en plafond). Ook heeft het aan de zijkant nog dubbele deuren waardoor het goed toegankelijk is.
 
LOCATIE
De Schoutenkamp is een gewilde straat in Heteren. Niet alleen omdat het een gunstige ligging t.o.v. de dorpsvoorzieningen en de vrije natuur heeft, maar ook omdat de straat ruim is opgezet en er veelal vrijstaande woningen op ruime kavels zijn gebouwd. Deze woning ligt vooraan in de straat, juist het gedeelte waar je geen overburen hebt en vrij weg kijkt over een weidse groenvoorziening met gras en volwassen bomen. Op loop/fietsafstand vind je de dorpskern, 3 basisscholen en een zalencentrum. Ben je van het wandelen (met een hond), dan loop je vanuit de voordeur vrijwel direct het recreatiegebied ‘de Hetersche Waarden’ in. In de uiterwaarden van de Rijn zijn strandjes en wandelpaden aangelegd. 
 
HETEREN aan de Rijn
In de afgelopen jaren is Heteren (in positieve zin) erg veranderd. Het dorp heeft zich hard gemaakt voor een nieuwe dorpskern met meer voorzieningen, faciliteiten en horeca. We kunnen wel stellen dat dit zeer geslaagd is. Hart van Heteren leeft met onder meer horecavoorzieningen, leuke winkeltjes, een warme bakker en een Jumbo supermarkt. En niet te vergeten de Huiskamer van Heteren waar vele maatschappelijke en sociale initiatieven te vinden zijn, alsmede een heuse koffiebranderij, flexibele werkplekken, het dorp servicepunt en misschien wel de leukste bibliotheek van Nederland. Voor op het plein is onlangs de nieuwe fontein onthult en ook de carillon zorgt voor kleur in de straat. Wanneer je vanaf de snelweg het dorp inrijdt kan het je niet ontgaan dat je langs meerdere kunstwerken van Roosje oprijdt.
 
De ambitie is om maandelijks diverse activiteiten en evenementen in het dorp te organiseren. De sportievelingen kunnen kiezen uit onder meer een sportschool, een (tafel)tennisvereniging en een voetbalvereniging. Hou je meer van het ruigere werk, dan rij met de mountainbike de brug over en duik je bij Doorwerth de heuvelachtige bossen in op weg naar de Posbank (Veluwe).
 
CENTRAAL GELEGEN IN DE REGIO
Heteren is een dorp gelegen in het hart van de Gemeente Overbetuwe. Het heeft een centrale ligging met als directe uitvalswegen de A50 richting Arnhem/Ede of Nijmegen/Den Bosch of de A15 richting Tiel/Bemmel. Overigens leiden er meerdere wegen naar Arnhem, namelijk via de dijk of via de nieuwe provinciale weg, de N837. Vanwege haar centrale ligging is er in de afgelopen jaren een modern industrieterrein gerealiseerd met toonaangevende bedrijven waaronder distributiecentrum Kruidvat en Porsche Gelderland. Ook is er een McDonalds-vestiging. Doordat deze woning een gunstige ligging en ontsluiting in het dorp heeft, ben je snel het dorp uit en begeef je je binnen 3 tot 4 autominuten op de snelweg A50.
 
INDELING
Begane grond:
Hal/entree met dubbele voordeur, meterkast, garderobenis, toilet (wandcloset én urinoir), inbouwkast en trapopgang
Woonkamer (living) met erker (voorzijde) en ingebouwde gashaard
Aanbouw met eethoek en schuifpui
Multifunctionele ruimte in de zij-aanbouw
Open keuken met eilandopstelling, diverse inbouwapparatuur en met schuifpui
Bijkeuken met 2e keukenblok v.v. gootsteen, wasmachine-aansluiting, inbouwkast met CV-ketelopstelling en tuindeur
Slaap/werkkamer (voorzijde) met inbouwkast
Slaapkamer (achterzijde) met inbouwkast en schuifpui.
1e Verdieping:
Overloop met inloopdakkapel en ‘werkhoek’
Masterbedroom met inbouwkasten en 2e inloopdakkapel
Slaapkamer 4
3e Inloopdakkapel met mogelijkheid tot extra (logeer)kamer
Badkamer met whirlpool ligbad, een separate douchecel, 2 wastafelmeubels, toilethoek met wandcloset, urinoir en bidet en een brede dakkapel.
 
PLUSPUNTEN VOOR DE KOPER
Onder architectuur verbouwde en uitgebouwde dorpsvilla
Bijna niets is meer origineel van het bouwjaar
Maar liefst ca. 268m2 woonoppervlak en ca. 975m3 inhoud
Ideale woning voor een groot gezin
Veelzijdig te bewonen met praktische (leef)ruimtes om vanuit huis te werken
Bar, biljarttafel en lange eetkamertafel met stoelen blijven achter

Woonkamer met ingebouwde gashaard
Uitgebreide inbouwkeuken met eilandopstelling
Begane grond vloer bekleed met marmer in combinatie met een Belgisch hardstenen bies
Ook de vensterbanken zijn in natuursteen uitgevoerd
Unieke aanbouw met bijzonder hoog plafond hetgeen een unieke, ruimtelijke beleving geeft
Veel glas zorgt voor een prettige lichtinval
Chique entree met dubbele voordeur
Toilet en badkamer beiden voorzien van een extra urinoir
Meterkast: 20 groepen (aut) en 5 aardlekschakelaars
Glasvezelaansluiting voor TV en snel internet
CV-ketel: Remeha Tzerra Ace 39C, geplaatst in 2023
Vloerverwarming in de aanbouw
Airconditioning waarmee je kunt koelen en verwarmen
Compleet nieuwe dakconstructie met geïsoleerde sandwichpanelen
Zinken hemelwaterafvoeren
Overstekken van het dak voorzien van inbouwspots
Nieuwe schutting op de erfgrens met de achterburen (aug 2023)
Buitenschilderwerk in april 2024 uitgevoerd door schilder
Maximaal vrije ligging aan voor- én achterzijde
Verschillende zitterrassen aangelegd
Besproeiingssysteem met ‘pop-ups’ in de tuin rondom
Verrassend grote garage (9m diep) die ook nog eens met 6 meter is verlengd (en geïsoleerd)
Comfortabele oprit met elektrische poort
Aantrekkelijke ligging in het dorp tussen winkels, horeca en recreatiegebied.
 
TIP:
Wilt u meer te weten komen over deze woning?
Beleef dan ook eens de aanvullende producten die wij standaard bij al onze woningen aan de Funda-presentatie koppelen:
- Professionele woonvideo
- Virtuele tour door de woning
- Interactieve plattegronden met tuin indeling.
 
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM-voorwaarden.
 
+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning