Remko Stevens Makelaardij

DODEWAARDPluimenburgsestraat 24

Vraagprijs €795.000,- k.k.
Beschikbaar
KENMERKEN
Woonhuissoort
Woonboerderij
Woonhuistype
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1900
Energieklasse
C
LOCATIE
Provincie
GELDERLAND
Plaats
DODEWAARD
Postcode
6669 AB
Straat
Pluimenburgsestraat 24
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving
DODEWAARD
Pluimenburgsestraat 24
 
Prachtig aan het dijkvlak en op steenworp afstand van natuurgebied ‘De Hiensche Uiterwaarden’ gelegen, verrassend grote en bijzonder speels opgezette, authentieke WOONBOERDERIJ (1900) met ZIJVLEUGEL, inpandige GARAGE en diverse BIJGEBOUWEN, gelegen op een aantrekkelijk perceel van meer dan 1.000m2 grond.
 
Deze vrijstaande woonboerderij kenmerkt zich door een royale opzet (ca. 239m2 woonoppervlak) waarbij ruimte en sfeer van verschillende leefruimtes fraai aansluiten op de vrijheid en privacy van het buitenleven. Het speelse karakter van de indeling maakt deze woning tegelijkertijd veelzijdig te bewonen. Een complete inbouwkeuken en badkamer, een heerlijke werkruimte alsmede 4 royale slaapkamers maken deze woning voor een grote doelgroep interessant. Een betonvloer met vloerverwarming en nagenoeg overal isolatieglas zorgen voor een aangenaam wooncomfort. Diverse extra’s zoals een gezellige houtkachel, airconditioning en rolluiken (grotendeels elektrisch bedienbaar) maken de woning compleet.  
 
De tuin ligt rondom de woning waarbij elke hoek een eigen beleving heeft. De achtertuin heeft een gunstige oriëntatie op het zuid/westen waardoor het veel zonuren heeft. Het groene karakter (aan het dijkvlak) met diverse bomen en hagen zorgt voor vrijheid en privacy. De bijgebouwen bestaan uit onder meer een VERANDA/KAPSCHUUR, een SCHUUR/MOTORSTALLING van 21m2 groot, een HOBBYKAS en een DIERENVERBLIJF. Naast de woning en inpandige garage is nog een CARPORT te vinden. Aan de voorzijde is een zeer comfortabele oprit met plaats voor meerdere auto’s aangelegd. Je hoeft elkaar niet in de weg te staan.
 
Basisscholen, het dorpsplein met o.a. een supermarkt alsmede een natuur/wandelgebied zijn op loopafstand gelegen. Dodewaard heeft een centrale ligging in de regio met een eigen treinstation en een directe aansluiting op de A15 (3 autominuten).
 
Quote van de makelaar: “Wat een bijzonder object is dit. Sfeer en karakter in combinatie met veel leefruimte en bewoningsmogelijkheden maken deze voormalige woonboerderij uniek in het segment. De woning staat bovendien (gunstig) op een mooi, zonnig perceel met diverse bijgebouwen wat het geheel compleet maakt. Hou je van het buitenleven en ben je gesteld op vrijheid en privacy terwijl je de dorpse voorzieningen toch dichtbij wil hebben, dan ben je hier aan het juiste adres”.  
 
AUTHENTIEKE WOONBOERDERIJ
De oorsprong van deze woonboerderij ligt omstreeks 1900. Ondanks dat in 1980 de gevels opnieuw zijn opgetrokken, heeft de woning zijn authentieke uitstraling behouden. Wanneer je de foto’s bekijkt dan weet je precies wat er bedoeld wordt. Speelse raampartijen, een verspringende daklijn, luiken aan de gevels en een rieten kap met wolfseinden zorgen voor een idyllisch plaatje wat elke vooroorlogse woonboerderij uniek maakt. Wel is de woning op verschillende (bouwkundige) vlakken verbeterd en naar een hoger niveau getild. Zo zijn er diverse raamkozijnen vervangen en zijn de oorspronkelijke dakpannen vervangen door keramische, gecoate dakpannen (in de oude stijl). Het buitenschilderwerk zit goed in de verf en de goten en hemelwaterafvoeren zijn in zink uitgevoerd. Wel heeft zowel de rieten kap als het puntdak op de zijvleugel aandacht nodig.
 
Eénmaal binnen weet je gelijk dat je geen nieuwbouwwoning inloopt. Het is altijd weer een verrassing hoe de indeling is bedacht en dat maakt ook dit huis minder voorspelbaar. Eigenlijk zijn er alleen maar grote (leef)ruimtes waarbij het ruimtelijke gevoel wordt versterkt door hoge (balken)plafonds en gezellige raampartijen met roedeverdelingen (vaak van verschillende formaten). In deze woning ligt de nadruk op houten accenten en dat geeft de woning een warme woonsfeer. En natuurlijk ontbreekt de houtkachel in de living niet waardoor gezellige winteravonden vanzelfsprekend zijn.   
 
VEELZIJDIG TE BEWONEN
Door het speelse karakter en de ruime indeling is het huis op verschillende manieren te bewonen, bijvoorbeeld doordat de riante masterbedroom en ‘balzaal’ van een badkamer op de begane grond zijn gelegen. De living is bijzonder sfeervol (met houtkachel), er is een heuse leefkeuken welke is v.v. een complete inbouwkeuken en er is een praktische, tuingerichte werkkamer te vinden. De verdieping van de hoofdwoning telt nog eens 2 royale slaapkamers.
 
Een soort van ‘zijvleugel’ maakt deze woning bijzonder en uniek vanwege de indeling en bewoningsmogelijkheden. Vanuit de hobby/werkkamer is er een doorloop naar een bijkeuken/wasruimte waar tevens een 2e (afsluitbare) vaste trap toegang verleent tot een studio op de verdieping. In combinatie met de ruimtes op de begane grond zou je dit zelfs afzonderlijk kunnen bewonen hetgeen ideaal zou kunnen zijn voor bijvoorbeeld een zoon of dochter die de leeftijd heeft om zelfstandig te wonen. Met een beetje creativiteit zou je hier zelfs voorzieningen zoals een eigen keuken en badkamer kunnen creëren. Er heeft al eens eerder een keukenblok gezeten en de aansluitingen zijn nog aanwezig. In de huidige setting is de ruimte onder de studio thans in gebruik als inpandige garage en stalling/opslag. Maar mocht je het idee hebben om een kantoor of praktijk/salon aan huis te willen hebben, dan liggen hier hele goede mogelijkheden.
 
LIVING
Met ca. 51m2 voelt de woonkamer lekker ruim aan. Het formaat biedt volop indelingsmogelijkheden waarbij je niet bang hoeft te zijn of dat grote meubelstukken wel passen. Je kunt hier met gemak een pompeuze hoekbank kwijt en er is een lange wand met plaats voor een groot TV-scherm. Centraal in de woonkamer staat een stijlvolle houtkachel die met gemak de woonkamer opwarmt. De terracotta tegelvloer, steigerhouten wandafwerking en een hoog balkenplafond zorgen eveneens voor een warme woonsfeer. Dubbele tuindeuren geven toegang tot het buitenterras waardoor je eenvoudig het buitenleven bij de woonkamer betrekt. 
 
GEZELLIGE LEEFKEUKEN
De keuken grenst direct aan de woonkamer en is middels een tussendeur af te sluiten. De keukenopstelling is speels opgezet met zowel een U-opstelling als een hogere kastenwand (om het hoekje). De inbouwapparatuur bestaat uit een vaatwasser, een ‘verlaagd’ 5-pits gaskookplaat met wokbrander, een afzuigschouw, een koelkast en een brede oven. De keuken heeft verder opvallend veel kastruimte te bieden waaronder brede, diepe ladekorven en in de hoekkasten een draaicarrousel. Onder de bovenkastjes is ledverlichting aangebracht. Verder is er plaats voor een 6-persoons eettafel waardoor het een echte leefkeuken is.
 
MASTERBEDROOM
Via de ruime hal/entree bereiken we de masterbedroom welke op de begane grond is gelegen. Deze ouderslaapkamer is maar liefst 22m2 groot en dat is veel groter dan een gemiddelde slaapkamer. Je kunt hier met gemak een groot 2-persoons bed en een 4,5 meter lange kastenwand voor je garderobe kwijt. Deze slaapkamer is aan de tuinzijde gelegen en daardoor lekker rustig. Zowel vloerverwarming als airconditioning zorgen het gehele jaar voor een fijn klimaat. Wanneer het echt warm wordt, zou je ook nog de luiken aan de voorgevel kunnen sluiten. Deze verduisteren niet alleen, maar houden de kamers ook koeler. 
 
ROYALE BADKAMER
Naast de masterbedroom is de badkamer te vinden. Net als de ‘master’ voelt ook deze badkamer aan als een ‘balzaal’. De ruimte is ingedeeld met een hoek/ligbad, een inloopdouche en 2 wastafels. Ook is er een handige inbouwkast aanwezig waar je bijvoorbeeld handdoeken kunt opruimen. Achter de wastafels vindt je een plateau waar je toiletspullen op kwijt kunt. Twee spiegels en een handdoekradiator maken de badkamer compleet. En niet te vergeten de vloerverwarming die net als in de woonkamer, keuken, hal en masterbedroom ook hier op de badkamer doorloopt. 
 
1e VERDIEPING
Via een afsluitbare hal en trapopgang bereiken we de 1e verdieping van de hoofdwoning. Deze woonlaag is opgedeeld in een royale voorzolder en 2 volwaardige slaapkamers. Deze kamers zijn ca. 12m2 en 11m2 groot. Dit is gemeten vanaf 1,5 meter hoogte waardoor de kamers eigenlijk nog groter zijn. De slaapkamers hebben beiden een laag ‘boerderijraampje’ waarbij je aan de achterzijde uitkijkt op het dakvlak. Zowel de slaapkamers als de overloop hebben ook een extra dakvenster gekregen voor extra lichtinval en ventilatiemogelijkheid.
 
IDEALE WERKAMER
Tussen de woning en de garage is er een aanbouw gerealiseerd waardoor het één geheel is geworden. Deze aanbouw kun je verschillende bestemmingen geven. Wij hebben het een hobby/werkkamer genoemd, maar je zou er ook een speel- of studiekamer van kunnen maken. Wat direct opvalt is de prettige lichtinval doordat grote raampuien tot aan de vloer doorlopen. Wanneer je hier een bureau neerzet, kijk je vrij de achtertuin in. En net als de meeste andere ramen, kun je deze werkkamer geheel afsluiten met rolluiken.
 
WASRUIMTE & GARAGE
Vanuit de werkkamer loop je door naar de bijkeuken c.q. wasruimte. Wat hier meteen opvalt is de verhoging langs de muur waar plek is voor 3 witgoedapparaten naast elkaar. Hier kun je zowel de wasmachine, wasdroger en bijvoorbeeld een (extra) koelkast of vriezer kwijt. Doordat de apparaten op hoogte staan, geeft dit een stukje gemak en comfort bij bijvoorbeeld het laden en leegruimen van de wasmachine en droger. Vanuit deze ruimte is er een afgesloten trapopgang die toegang verleent tot de studio op de 1e verdieping.
 
Vervolgens loop je door naar de inpandige garage. Deze ruimte (15m2) is ideaal voor het stallen van fietsen en/of een motor. Dubbele deuren geven toegang tot de oprit aan de voorzijde van de woning. Ook is er een doorloop naar de achtertuin.
 
STUDIO
Misschien is de meest verrassende ruimte wel de studio op de 1e verdieping van de zijvleugel. Deze vierkante kamer voelt bijzonder ruim aan (ca. 32m2), mede door de rechte gevels en de hoge nok in het puntdak (tentdak). Je kunt er met gemak meerdere meubelstukken kwijt zoals een lekkere zitbank, een salontafel, een 2-persoons bed en een linnenkast. Een airconditioning zorgt hier voor een stukje wooncomfort.  
 
Gezien de voorzieningen op de begane grond onder de studio (bijkeuken en garage met aansluitingen), zou je met een beetje creativiteit zelfs een zelfstandige wooneenheid met eigen entree kunnen creëren. Ideaal voor bijvoorbeeld een tiener of jongvolwassene die graag ‘op zichzelf’ wil wonen.
 
BUITENLEVEN
Deze woonboerderij staat ook in het teken van het buitenleven. De woning staat gunstig op de kavel waardoor de meeste tuin aan de achterzijde te vinden is. Dit is de zuid/westzijde waardoor je hier ook maximaal aantal zonuren geniet. De tuin is opgedeeld in verschillende delen waaronder een grasveld/boomgaard (ook te gebruiken als speelveld), een veld waar honden kunnen ravotten en een konijnenhok met buitenverblijf. aan de woonkamer is een zonnig terras aangelegd. Ernaast is een veranda/kapschuur gebouwd waar je heerlijk beschut buiten kunt zitten. Volwassen (fruit)bomen zorgen voor een groen karakter en op warme zomerdagen voor de nodige schaduw.
 
BIJGEBOUWEN
Allereerst de vrijstaande, houten schuur achterin de tuin. Deze schuur is verrassend groot (7m bij 4m) en heeft dubbele deuren aan de voorzijde. Hierdoor zou je deze schuur ook als stallingsruimte voor fietsen en/of een motor kunnen zien. Of wanneer je een (klus)hobby hebt, dan kun je hier prima uit de voeten. Er is elektra en verlichting aanwezig.
 
Vlak bij deze schuur staat een hobbykas waar je wellicht zelf groente kunt kweken. Aan de zijkant van de woning (naast de inpandige garage) vind je nog een carport. Deze overkapping biedt plaats aan een auto en is meer dan 7 meter lang. Aan de voorzijde is de carport afgesloten met dubbele deuren naar de oprit. Deze geldt tevens als een soort van achterom wanneer je in de grotere schuur achterin de tuin fietsen en/of een motor wil stallen.
 
LOCATIE
Deze woning ligt weliswaar aan het dijkvlak (en daarmee aan de rand van het dorp), maar toch ligt het ook dichtbij alle dorpse voorzieningen (op loopafstand). De Pluimenburgsestraat loopt namelijk door tot aan het dorpsplein alwaar onder meer een Coöp supermarkt, een Action en zorgvoorzieningen zijn gevestigd. Verderop in de wijk zijn 2 basisscholen te vinden.
 
Letterlijk op steenworp afstand, aan de andere kant van het dijkvlak, ligt een oase van rust in de Hiensche uiterwaarden. Hier vindt je de nevengeul van de Waal (strang) alsmede het Hiensepad. Dit is een klompenpad van 12 kilometer lang door de vrije natuur. Hier kun je wandelen langs oerwallen en oude stroombeddingen. Vissers en natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. En niet te vergeten Landgoed Hemmen dat aan de andere kant van het dorp is gelegen. Hier vindt je uitgestrekte, bosrijke wandelpaden door het Betuwse landschap met als kers op de taart de kasteelvijver en bloementuin.
 
DODEWAARD aan de Waal
Dodewaard ligt aan de rivier de Waal. Wanneer je de dijk oploopt, zie je de grote binnenvaartschepen aan je voorbij varen. Er zijn concrete plannen voor een nieuw multifunctioneel centrum in het dorp. Daarnaast zijn er verschillende sportverenigingen zoals een (tafel)tennis- en voetbalvereniging.
 
Het dorp heeft een centrale ligging in de driehoek Arnhem – Nijmegen – Tiel. Moet je veel reizen vanwege je werk, dan zal het je aanspreken dat je je in circa 3 autominuten op de A15 begeeft. Tevens gaat er een stoptrein tussen Arnhem/Nijmegen en Tiel alwaar je kunt overstappen naar grote steden als Utrecht en Den Bosch. Kortom, wij laten je graag kennis maken met het veelzijdige dorp Dodewaard!
 
INDELING
Begane grond:
Hal/entree met meterkast en toilet
Woonkamer (living) met houtkachel en dubbele terrasdeuren
Leefkeuken v.v. inbouwapparatuur en tuindeur naar terras
Masterbedroom met airco
Badkamer met ligbad, inloopdouche, 2 wastafels en een inbouwkast
Werk/hobbykamer
Bijkeuken c.q. wasruimte met witgoedaansluitingen en doorloop naar…
Inpandige garage met dubbele deuren naar oprit en loopdeur naar achtertuin.
 
1e Verdieping (hoofdwoning):
Overloop met inbouwkast en dakvenster
Slaapkamer 2 met extra dakvenster
Slaapkamer 3 met extra dakvenster
Inbouwkast met CV-ketelopstelling en boilervat.
 
1e Verdieping (zijvleugel):
Studioruimte met airco en extra dakvenster.
 
BIJZONDERHEDEN
Karaktervolle woonboerderij met authentieke uitstraling
Verrassende indeling door speelse opzet
Volumineus met ca. 900m3 inhoud
Levensloopbestendig te bewonen door slaapkamer en badkamer op de begane grond
Zijvleugel biedt mogelijkheden voor zelfstandige woonruimte, kantoor of praktijk aan huis
Complete inbouwkeuken en badkamer
Gezellige houtkachel in woonkamer blijft staan
Vloerverwarming op de begane grond (m.u.v. werkkamer en bijkeuken)
Zwevend toilet in de hal
Maar liefst 4 zeer volwaardige slaapkamers én een werk/speelkamer
Meterkast: 8 groepen (aut) en 2 aardlekschakelaars
Glasvezelaansluiting t.b.v. TV en snel internet
CV-ketel: Nefit HR-combi CW6, geplaatst 2006
Extra boilervat voor direct warm water
Muur- en dakisolatie aanwezig (waarschijnlijk ook vloerisolatie, maar niet met zekerheid te zeggen)
Grotendeels voorzien van isolatieglas
Energielabel is in aanvraag (Label C betreft een inschatting)
Luiken aan de zonzijde zijn functioneel om te sluiten tegen de zon
Nagenoeg de gehele woning is af te sluiten met rolluiken (de meeste elektrisch bedienbaar)
Inpandige garage
Mooi perceel van 1.015m2 groot
Zonnige en privacyvolle achtertuin
Tuin is zeer geschikt voor het houden van kippen en/of konijnen
Meerdere bijgebouwen waaronder een veranda, een grote schuur, een hobbykas en carport
Luiken aan de gevels zijn vervangen door hardhouten exemplaren
Royale oprit met plaats voor meerdere auto’s (naast elkaar)
Dorpse voorzieningen zoals supermarkt en basisscholen binnen handbereik
Goede uitvalswegen en treinstation
Aantrekkelijke ligging nabij de uiterwaarden van de Waal, Landgoed Hemmen en het natuurgebied van het Gelders Landschap.
 
TIP:
Wilt u meer te weten komen over deze woning?
Beleef dan ook eens de aanvullende producten die wij standaard bij al onze woningen aan de Funda-presentatie koppelen:
- Professionele woonvideo
- Virtuele tour door de woning
- Interactieve plattegronden met tuinindeling.
 
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM-voorwaarden.
 
+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning