Remko Stevens Makelaardij

HETERENLeeuwerikstraat 1

Vraagprijs €595.000,- k.k.
Beschikbaar
KENMERKEN
Woonhuissoort
Eengezinswoning
Woonhuistype
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1953
Energieklasse
E
LOCATIE
Provincie
GELDERLAND
Plaats
HETEREN
Postcode
6666 CS
Straat
Leeuwerikstraat 1
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving

HETEREN
Leeuwerikstraat 1

Op een bijzonder fraai perceel van 702m2 gelegen, stijlvol uitgebouwd, VRIJSTAAND WOONHUIS, bestaande uit 3 woonlagen en een kelder. Speelse raampartijen, een authentiek karakter en een ruimtelijke indeling op met name de begane grond geven dit huis een fijne woonsfeer.

Pluspunten van de woning zijn onder meer het vrije uitzicht, de living met 2 zithoeken waaronder 1 met een gezellige houtkachel, de eikenhouten vloer op de begane grond, de ruime eethoek met dubbele terrasdeuren, de complete inbouwkeuken en de 3 slaapkamers met rechte muren waarbij de minst grote niet kleiner is dan 10m2. De 2e verdieping (en de kelder) is niet meegeteld in de 135m2 woonoppervlak omdat het een vlizotrap heeft, maar door de potentie mag het wel als extra woonoppervlak worden gezien. Verder staat de woning er goed onderhouden bij, mede doordat onlangs de woning nog door een schilder strak in de lak is gezet.

Noemenswaardig is de vrije ligging aan een groenstrook aan de voorzijde, maar ook de achtertuin biedt veel vrijheid en ruimte. De tuin heeft een parkachtig karakter door de volwassen dakplatanen. Met meer dan 21 meter diepte en een gemiddelde breedte van ca. 20 meter is de tuin veel groter dan van een doorsnee huis in het segment. Het terras ‘op hoogte’ is smaakvol aangelegd en achterin de tuin staan enkele bijgebouwen zoals een prieel/veranda en een dubbele schuur. Alle voorzieningen zoals basisscholen en winkels zijn op loopafstand gelegen.

Quote van de makelaar: “Witte gevels, oranje dakpannen, groene platanen en blauwe luchten… Wanneer de zon schijnt, staat hier een wel heel fraaie dorpsvilla. Het huis zal menigeen verrassen in ruimte en woonsfeer en ook vanwege de vrijheid in de achtertuin. Dit is een uniek plaatje waarvan je niet snel een vergelijkbare vindt in Heteren (misschien wel de Betuwe). Kortom, dit huis moet je gezien hebben om op waarde te kunnen schatten.”

WOONKAMER
De woonkamer is misschien wel de belangrijkste ruimte in huis. Die moet ruimte en sfeer bieden. Bovendien moeten de meubels passen, bijvoorbeeld een lekkere hoekbank en een lange eettafel. Sfeer, ruimte en indelingsmogelijkheden hoeven hier geen probleem te zijn. Doordat er ruimtes bij elkaar zijn getrokken, is de woonkamer maar liefst ca. 50m2 (!) groot geworden. Doordat er centraal in de woonkamer een rookkanaal met houtkachel te vinden is, zorgt het voor een goede balans in de ruimte en biedt het mogelijkheden voor meerdere zithoeken. De grote en speels vormgegeven raamverdelingen geven niet alleen veel lichtinval, maar ook een vrij uitzicht naar buiten toe. Dit geldt ook voor de dubbele tuindeuren naar het buitenterras. Stucwanden en plafonds alsmede een massief eikenhouten vloer maken het totaalplaatje compleet.

INBOUWKEUKEN
De keuken grenst direct aan de woonkamer (eethoek) waardoor het ook perspectief biedt om bij elkaar te betrekken. In de huidige setting zorgt een glazen paneeldeur voor een ‘open’ karakter. De keukenopstelling is voorzien van een 90cm breed fornuis (SMEG) met 6 kookpitten en een grote oven, een bijbehorende afzuigschouw en een RVS koel/vriescombi. Het werkblad is van graniet wat de keuken een luxe uitstraling geeft. Wanneer je staat te koken of de vaat staat af te spoelen kijk je mooi weg in de parkachtige achtertuin. Inbouwspots maken het plaatje compleet.

KELDER & ZIJVLEUGEL
Bij een jaren ’50 woning mag een kelder niet ontbreken. Deze is via de keuken te bereiken. Met een plafondhoogte van 1,68 meter zal niet iedereen hier kunnen staan, maar het is wel een ideale ruimte om veel voorraad en proviand kwijt te kunnen.

Aan de zijkant van de woning loopt de woning in de breedte door wat we de ‘zijvleugel’ hebben genoemd. Hier vinden we praktische zaken als een 2e hal met vaste schuif/kastenwand (met CV-ketel), een wasruimte en het toilet. De laatste 2 zijn in één ruimte te vinden, maar zijn eenvoudig op te splitsen door er een wand met een deur tussen te plaatsen. De toegang tot deze zijvleugel is via een zijdeur waardoor het waarschijnlijk veel vaker gebruikt zal worden dan de originele voordeur aan de andere kant van het huis. Bovendien is dit de ideale ruimte voor kinderen om de (vieze) schoenen uit te trekken of om de hond aan te lijnen.

1e VERDIEPING
Via de trapopgang in de oorspronkelijke hal (met voordeur) bereiken we de 1e verdieping. Hier schakelt de overloop middels authentieke paneeldeuren 3 volwaardige slaapkamers en de badkamer met elkaar. De slaapkamers zijn respectievelijk 14m, 11m2 en 10m2 groot. Een kleine kamer zit er dus niet tussen. Bovendien hebben de kamers rechte muren waardoor ze optimaal zijn in te richten. Ook hebben ze ieder een vaste inbouwkast waardoor je niet direct een kledingkast hoeft mee te nemen. Bij het vervangen van de kozijnen is ook hier nagedacht over de raam/ roedeverdeling. En ook deze woonlaag is voorzien van veel stucwerk wat voor een eenduidig geheel zorgt.

BADKAMER
Voor een jaren ’50 woning heeft de woning een relatief grote badkamer. Hier is dan ook dankbaar gebruik van gemaakt door het optimaal in te delen met o.a. een comfortabele inloopdouche (met glazen deur), een trendy waskom op een meubel en een 2e (zwevend) wandcloset. Het tegelwerk met zwart mozaïek zorgt voor een speels karakter dat wordt afgewisseld met stucwerk waarbij dus niet alle wanden zijn betegeld. Dit zorgt, in combinatie met het gekozen sanitair zoals een kraan die uit de muur komt en een rainshower, voor een trendy uitstraling. Een handdoekradiator en inbouwspots maken de badkamer compleet. En niet te vergeten het raam die niet alleen voor een prettige lichtinval zorgt, maar ook voor de ideale ventilatiemogelijkheid.

2e VERDIEPING
Het is jammer dat de 2e verdieping middels een vlizotrap te bereiken is aangezien het nog best een verrassende woonlaag met potentie is. Het is dan ook veel meer dan een zolder en dat zie je ook goed terug op de foto’s. Er is zelfs een royale slaapkamer en een extra werkhoek gecreëerd. Op deze 4e slaapkamer past een volwaardig 2-persoons bed en op de voorzolder kun je prima een groot bureau kwijt. De nok ligt op 2 meter hoogte en zal voor de meeste mensen dus goed begaanbaar zijn. Twee grote dakvensters en 2 kleinere kopgevelramen zorgen voor het nodige daglicht. Uiteraard ontbreken de radiatoren niet. Het plaatsen van een vaste trap behoord wellicht tot de mogelijkheden.

ACHTERTUIN
Ben je een buitenmens, dan kun je hier maar zo verliefd worden op de tuin. Door de gunstige ligging op het mooie, rechthoekige perceel is veruit de meeste tuin aan de achterzijde gelegen (ca. 21m diep en gemiddeld 20m breed). Dit soort maatvoeringen zie je niet vaak, zeker niet binnen de dorpsgrenzen. De aankleding van de woning is fraai met verschillende, volwassen bomen, strakke hagen en een verzorgd grasgazon rondom de woning. Met name de platanen in de achtertuin zorgen voor een parkachtig karakter. Het terras bij de achtergevel ligt iets hoger dan de rest van de tuin waardoor je een overzichtelijk beeld hebt van de tuin. Bovendien geniet de tuin opvallend veel privacy wat je een vrij gevoel geeft. Doordat de tuin zo groot is, kun je er ook de gehele dag in de zon zitten.

BIJGEBOUWEN
Achterin de tuin vinden we enkele bijgebouwen, namelijk een prieel/veranda en een dubbele schuur. De veranda (ca. 9m2) is een heerlijk, beschutte zithoek waar je het gehele jaar een loungeset droog kunt laten staan. Leuk detail is de zinken kap op het puntdak alsmede de goten die rondom zijn aangebracht. Net als bij de woning zijn ook hier de hemelwaterafvoeren in zink uitgevoerd.

In de andere hoek staat een houten schuur ten behoeve van opslag van bijvoorbeeld tuingereedschap. Deze schuur heeft een pannengedekt zadeldakje waardoor het mooi aansluit in de stijl van de woning. Het achterste gedeelte betreft een fietsenstalling. Zeker met kinderen of wanneer je een fietsliefhebber bent, is het fijn wanneer je voldoende stallingsruimte hebt.
Verder mogen we de houtopslag naast de woning niet vergeten. Mocht je graag een kachel opstoken, dan kun je in ieder geval een flinke voorraad stookhout opslaan.

LOCATIE
Wanneer je over de Flessestraat richting de dorpskern rijdt, dan zal je dit huis waarschijnlijk al snel opvallen. Gelegen aan een parallelweg en met een brede groenstrook met bomen voor de deur, heeft het met haar witte gevels en oranje dakpannen een markante uitstraling.
Basisscholen (gevestigd op 1 locatie) liggen letterlijk op steenworp afstand van de woning wat ideaal is voor een gezin met (jonge) kinderen. Maar ook het dorpshart is op loopafstand gelegen waardoor je lopend de boodschappen bij de Jumbo zou kunnen doen. Wandel je graag of hou je van de vrije natuur, dan zal je het natuur- en recreatiegebied in de uiterwaarden van de Rijn zeker kunnen waarderen.

HETEREN aan de Rijn
In de dorpskern van Heteren vinden veel ontwikkelingen plaats. In de afgelopen jaren is er extra ruimte gemaakt voor een echt ‘dorpshart’. De planning is dat dit najaar (2022) het nieuw dorpshart wordt opgeleverd met meer winkels, een bibliotheek met een centrale ‘huiskamer’ als ontmoetingsplek voor het dorp en diverse horecagelegenheden. De ambitie is om maandelijks diverse activiteiten in het Hart van Heteren te laten plaatsvinden.

Heteren is een dorp gelegen in het hart van de Gemeente Overbetuwe. Het heeft een centrale ligging met als directe uitvalswegen de A50 richting Arnhem/Ede of Nijmegen/Den Bosch of de A15 richting Tiel/Bemmel. Overigens leiden er meerdere wegen naar Arnhem, namelijk via de dijk of via de nieuwe provinciale weg, de N837. Door haar centrale ligging is er in de afgelopen jaren een modern industrieterrein gerealiseerd met toonaangevende bedrijven waaronder distributiecentrum Kruidvat en Porsche Gelderland. Ook is er een McDonalds-vestiging.

INDELING
Begane grond:
Hal/entree met meterkast en trappopgang
Woonkamer met meerdere zithoeken, gezellige houtkachel en dubbele terrasdeuren
Keuken v.v. inbouwapparatuur en toegang tot…
Kelder met proviandruimte
2e Hal met vaste kasten (met CV-ketelopstelling) en deur naar zijtuin
Wasruimte met witgoedaansluitingen en toilet.
1e Verdieping:
Overloop met vlizotrap naar 2e verdieping
Slaapkamer 1 met zowel een inloop- als een inbouwkast
Slaapkamer 2 met inbouwkast
Slaapkamer 3 met inbouwkast
Badkamer ingedeeld met een inloopdouche, waskom op meubel en 2e toilet.
2e Verdieping:
Voorzolder met extra dakvenster en ruimte voor een hobby of werkhoek
Slaapkamer 4 met o.a. een extra dakvenster.

BIJZONDERHEDEN
Authentiek woonhuis met een stijlvolle uitstraling
De begane grond heeft een bijzonder prettige en ruimtelijke woonsfeer
Ca. 134m2 woonoppervlak, wellicht te vergroten met de vierkante meters van de 2e verdieping
Houtkachel in de woonkamer
Eikenhouten vloer op de begane grond (natuurstenen vloer in de keuken en de hal)
Keuken met o.a. een breed fornuis met bijbehorende afzuigkap (beiden SMEG)
Volwaardige slaapkamers, zelfs die op de 2e verdieping
Leuke badkamer met trendy accenten
Authentieke paneel binnendeuren nog aanwezig
Glasvezel-aansluiting t.b.v. TV en snel internet
CV-ketel: Remeha Avanta HR, geplaatst 2019
Nieuwe hardhouten kozijnen met sfeervolle, horizontale raamverdelingen
Nagenoeg volledig v.v. isolerende beglazing
Uitzicht naar buiten is rondom vrijwel groen wat voor een vrij gevoel zorgt
Strak in de lak door recente schilderbeurt buitenzijde door schilder
Ook aan de binnenzijde zijn er opfriswerkzaamheden uitgevoerd
Stijlvolle, zinken goten en hemelwaterafvoeren (past mooi bij de witte gevels)
Royale, zonnige en privacyvolle achtertuin met verschillende zithoeken
Overdekte zithoek (veranda) met mooie details
Door hoekligging aan de straat is er wellicht eenvoudig een comfortabele oprit op eigen terrein te creëren
Kindvriendelijke woonomgeving met basisscholen om de hoek
Winkelvoorzieningen en natuurgebied op loopafstand
Heteren heeft een centrale ligging in de regio.

TIP:
Wilt u meer te weten komen over deze woning?
Beleef dan ook eens de aanvullende producten die wij standaard bij al onze woningen aan de Funda-presentatie koppelen:
– Professionele woonvideo
– Virtuele tour door de woning
– Interactieve plattegronden met tuinindeling.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM-voorwaarden.

+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning