Remko Stevens Makelaardij

HETERENOnze Lieve Vrouwestraat 40

Vraagprijs €595.000,- k.k.
Verkocht
KENMERKEN
Woonhuissoort
Eengezinswoning
Woonhuistype
2-onder-1 kapwoning
Bouwjaar
1890
Energieklasse
A
LOCATIE
Provincie
GELDERLAND
Plaats
HETEREN
Postcode
6666 AM
Straat
Onze Lieve Vrouwestraat 40
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving

HETEREN
Onze Lieve Vrouwestraat 40

Schitterend gemoderniseerde en volledig geïsoleerde 2-ONDER-1-KAPWONING (1890) met sfeervolle, karakteristieke details en veel wooncomfort. De woning is op de begane grond riant uitgebouwd voor veel meer leefruimte. Deze unieke woning bestaat uit 2 woonlagen en heeft onder andere een stijlvolle entree, een royale woonkamer met erker, een luxe leefkeuken, een trendy badkamer met o.a. een sauna. De verdieping biedt plaats aan 4 royale slaapkamers en een toilet met wastafelmeubel. Uiteraard ontbreekt de kelder niet. De woning is voorzien van HR+++ glas, dak-, muur- en vloerisolatie en 6 zonnepanelen. De gehele woning heeft tevens vloerverwarming, 3 airco’s en een WTW-systeem. Alle moderniseringen en extra isolatie heeft ervoor gezorgd dat de woning een enerigelabel A heeft.

Het perceel is 460m² groot en heeft een royale zij-tuin met meerdere terrassen en speeltoestellen. Achter op het perceel staat een UITGEBOUWDE GARAGE met zolder en zadelkap. Vóór de garage ligt een brede, comfortabele OPRIT met plaats voor meerdere auto’s op eigen terrein.

Quote van de makelaar: “Hou je van uitstraling, karakter en sfeer, dan ben je hier aan het juiste adres. Deze woning is stijlvol en hoogwaardig verbouwd waarbij aan alle mogelijke wooncomfort is gedacht. Wie wil nu geen automatisch bedienbare ramen, of zelfs de rolgordijnen kunnen bedienen van de luie bank? En heb je wel een intensieve dag achter de rug, dan laad je heerlijk op in de sauna. Dit zijn slecht enkele voordelen die deze woning te bieden heeft. Dit plaatje is zeker een bezichtiging waard!”.

COMPLEET VERBOUWD
Wanneer je voor de woning staat, zal het je niet verbazen dat het gaat om een bijzonder object. De basis van de woning komt uit 1890 wat zorgt voor een authentieke sfeer in en om de woning. Echter is de woning vanaf 2016 compleet onder handen genomen waarbij de woning flink is uitgebouwd en verbouwd. Zo is de leefkeuken, een badkamer en een bijkeuken aan de woning gebouwd, is de garage vergroot en is de woning sterk verduurzaamd. Daarbij is gedacht aan veel comfort, wat dacht je van vloerverwarming welke per vertrek te regelen is. Of hoge ramen die automatisch bedienbaar zijn in de erker. Maar ook zonnepanelen en triple glas ontbreekt hier niet. Kortom, hier tref je het complete plaatje aan.

AUTHENTIEK & SFEERVOL
Aanbellen doe je met de authentieke ‘trekbel’. Eénmaal binnen in de hal word je welkom geheten door een sfeervolle ‘oude’ gemetselde muur, waarbij een vroegere doorgang naar de naastgelegen woning nog zichtbaar is gebleven. Ook in de woonkamer zien we de gemetselde wand terugkomen. In combinatie met het balkenplafond en de paneelverdeling in de bovenlichten zorgt dit voor veel sfeer. Ondanks dat de keuken pas recent is aangebouwd past deze ook helemaal in de stijl van de woning. Ook hier zie je de balken terugkomen en ook het grote raam is voorzien van een paneelverdeling. Erg passend zijn de authentieke paneeldeuren naar de bijkeuken en badkamer. Deze sfeer is helemaal doorgetrokken in de woning. Op de eerste verdieping kijk je tegen het houten dakbeschot aan, als je goed kijkt zijn op de masterbedroom de gevolgen van de oorlog zelfs nog terug te zien. Enkele kogelgaten en zelf een stukje granaatscherf maakt de geschiedenis van de woning beeldend. Al deze details zorgen voor veel karakter in de woning, dat zal eenieder tijdens een bezichtiging zeker beamen.

HAL/ENTREE
Bij binnenkomst van deze woning valt het hoge afwerkingsniveau direct op. Een lange kastenwand zorgt hier voor erg veel opbergmogelijkheden waarbij alle spullen verzorgd uit het zicht zijn weggewerkt. Vanuit de hal is het toilet bereikbaar. Naast het toilet is een berging aanwezig waar je naast opbergruimte voor bijvoorbeeld de jassen en schoenen ook de WTW-installatie terugvindt.

WOONKAMER MET ERKER
Vanuit de gang kom je binnen in de woonkamer. De vele, grote raampartijen vallen direct op, je geniet hier dan ook van veel lichtinval. Aan de zijkant van de woning is een royale erker geplaatst waardoor de woning meer leefruimte en meer karakter heeft gekregen. Dit maakt de woning tot een heerlijke ruimte waar je met gemak meerdere zithoeken kunt creëren.
De wanden zijn strak gestuct, behalve een wand welke het kale metselwerk laat zien. Op de vloer ligt een verzorgde pvc-vloer in visgraatmotief welke aangenaam aanvoelt door de vloerverwarming. Een gashaard zorgt voor veel sfeer in de koude winterdag. Wil je de woning ventileren, dan zet je eenvoudig de bovenlichten in erker open, deze zijn namelijk automatisch bedienbaar. Wanneer je ’s avonds lekker op de bank zit kan je ook eenvoudig de rolgordijnen naar beneden doen, deze zijn tevens elektrisch bedienbaar. Ook is er een airco geplaatst welke tevens kan verwarmen.

LEEFKEUKEN
De woning is aan de achterzijde riant uitgebouwd wat plaatst biedt aan een riante leefkeuken. Ook deze verbouwing is in stijl uitgevoerd waarbij de balkenconstructie van het dak in het zicht is gebleven. Het zadeldak geeft de ruimte ook een extra dimensie. Een groot raam met vakverdeling zorgt voor een fijne lichtinval en via de deur loop je zo de tuin in.

De keuken is een ware leefkeuken aangezien je hier eenvoudig een royale 6-persoons eettafel kwijt kunt. Ook is er een gashaard geplaatst wat nog meer sfeer geeft aan de ruimte. Het keukenblok is pas een paar jaar oud en van alle gemakken voorzien. Door de hoekindeling is er lekker veel werkblad en veel werkruimte. Alle wenselijke inbouwapparatuur is aanwezig, zijnde een 4-pits inductiekookplaat met afzuiger (weggewerkt in het blad), een vaatwasser, een oven, een magnetron, een koelkast en een vriezer. Een Quooker is aanwezig voor direct heet water. De schappen zijn geheel in stijl met de keuken en zorgen voor een mooie aankleding. Ook in de keuken is een airco geplaatst die de ruimte zowel kan koelen als verwarmen.

BIJKEUKEN & KELDER
Vanuit de keuken heb je toegang tot de bijkeuken. Deze ruimte is bijzonder praktisch omdat je hier plaats hebt voor de wasmachine en wasdroger. Een kast (in stijl met de keuken) zorgt ervoor dat de wasmiddelen netjes uit het zicht zijn weggewerkt. Vanuit de bijkeuken loop je tevens door naar de garage.

Typisch voor een oudere woning is de kelder. De kelder is ca. 8,5m² groot waardoor je hier veel opbergmogelijkheden hebt. Hier kun je levensmiddelen koel bewaren, iets waar vandaag de dag nog steeds dankbaar gebruik van wordt gemaakt.

LUXE BADKAMER
Van oorsprong had deze woning nog géén badkamer. Zoals gezegd is de woning aan de achterzijde flink uitgebouwd waardoor er ook ruimte is ontstaan voor een luxe badkamer. De badkamer is slechts enkele jaren oud en dat straalt deze ook uit. De badkamer is meer dan compleet ingericht en voorzien van alle luxe. Naast een vrijstaand bad, een inloopdouche en een 2e toilet, is er ook een breed wastafelmeubel aanwezig welke is voorzien van 2 waskommen. De kranen zijn strak in de wand weggewerkt. Ook in de inloopdouche zijn de kranen en knoppen achter het tegelwerk weggewerkt. De douche is zelfs voorzien van een WTW-douchedrain. Een luxe is de sauna waar je heerlijk kan ontspannen en tot rust kan komen.

1e VERDIEPING
Via de stijlvolle bordestrap word je naar de 1e verdieping begeleid. Hier schakelt de overloop de 4 slaapkamers aan elkaar. De kamers zijn respectievelijk 12m², 9m², 9m² en 8m² groot. Opvallend is hier het houten dakbeschot wat in het zicht is gebleven. Dit zorgt voor een warme sfeer in de slaapkamer. Een leuk detail is dat op de hoofdslaapkamer nog de sporen van de oorlog zichtbaar zijn in dit dakbeschot. Op de vloer ligt een doorlopende pvc-vloer welke ook hier is voorzien van vloerverwarming. Elke slaapkamer heeft een eigen thermostaat om de temperatuur van de vloerverwarming te regelen. Op de overloop is tevens een airco geplaatst welke kan koelen en verwarmen.

Op deze verdieping is op de overloop het kale metselwerk zichtbaar waarbij tevens een oude doorgang naar de naastgelegen woning zichtbaar is. Vanaf de overloop heb je toegang tot een toilet. Aangezien de badkamer zich op de begane grond bevindt is het prettig om wel een toilet op de slaapverdieping te hebben. Het toilet is tevens voorzien van een wastafelmeubel waardoor je hier bijvoorbeeld de tanden kunt poetsen.

ZIJTUIN
De woning staat op een royaal perceel van 460m². Ondanks dat de woning riant is uitgebouwd blijft er veel tuin over. Het grootste gedeelte van de tuin is aan de zijkant van de woning gelegen. Doordat het perceel naar achteren toe breed uitloopt geniet je hier van veel buitenleven. De tuin is aangelegd met meerdere terrassen, gras en diverse planten en struiken. Heb je zelf een gezin met kinderen of een kinderwens, de aanwezig speeltoestellen zoals het speelhuisje, de trampoline, de schommel en de zandbak blijven achter bij de woning. Je hoeft je hier in de warme zomerdag niet druk te maken over het bewateren van de planten. Door de tuin heen zijn pop-up sproeiers geplaatst welke zijn aansloten op de grondwaterpomp. De tuin ligt op het oosten, echter is er geen directe bebouwing aanwezig aan de zuidzijde van de tuin waardoor je hier van veel zon kunt genieten.

GARAGE & OPRIT
Achter op het perceel staat een riante garage met daarvoor een oprit. De garage is tevens vergroot waardoor deze nog langer is geworden en er plaats is gekomen voor een loopdeur naar buiten toe. Zoals benoemd is de garage ook via de bijkeuken bereikbaar. Brede, dubbele deuren bieden toegang tot de oprit waardoor je eenvoudig een motor of auto binnen kunt stallen. De garage is voorzien van een zadelkap waardoor je hierin nog veel opbergruimte treft. Uiteraard is de garage voorzien van elektra aansluiting wat wellicht handig is voor je hobby. In de garage is een grondwaterpuls aanwezig, deze is aangesloten op een beregeningssysteem met pup-up sproeiers in de tuin.

Voor de garage is een oprit gelegen. De oprit is ca. 6m breed waardoor je hier zelfs 2 auto’s naast elkaar kunt parkeren. Zo heb je altijd voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein. Mocht je veel visite krijgen, dan is nog een parkeerplaats naast de woning gelegen waar voldoende extra parkeermogelijkheden zijn.

HETEREN aan de Rijn
In de dorpskern van Heteren vinden veel ontwikkelingen plaats. In de afgelopen jaren is er ruimte gemaakt voor een levendig ‘dorpshart’. Begin dit jaar is het nieuw dorpshart opgeleverd met meer winkels en een centrale ‘huiskamer’ (met bibliotheek) als ontmoetingsplek voor het dorp. Deze bibliotheek is zelfs genomineerd tot de beste bibliotheek van Nederland. Ook is er in het nieuwe dorpshart gedacht aan horeca met o.a. een lekkere pizzeria en een gezellige bistro. De ambitie is om maandelijks diverse activiteiten in het Hart van Heteren te laten plaatsvinden. In het voorjaar van 2024 wordt het nieuwe dorpshart feestelijk geopend. Voor de dagelijkse boodschappen kun je terecht bij de Jumbo.

CENTRAAL GELEGEN IN DE REGIO
Heteren is een dorp gelegen in het hart van de Gemeente Overbetuwe. Het heeft een centrale ligging met als directe uitvalswegen de A50 richting Arnhem/Ede of Nijmegen/Den Bosch of de A15 richting Tiel/Bemmel. Overigens leiden er meerdere wegen naar Arnhem, namelijk via de dijk of via de nieuwe provinciale weg, de N837. Vanwege haar centrale ligging is er in de afgelopen jaren een modern industrieterrein gerealiseerd met toonaangevende bedrijven waaronder distributiecentrum Kruidvat en Porsche Gelderland. Ook is er een McDonalds-vestiging. Doordat deze woning een gunstige ligging en ontsluiting in het dorp heeft, ben je snel het dorp uit en begeef je je binnen 3 tot 4 autominuten op de snelweg A50.

INDELING
Begane grond:
Hal/entree met kastenwand, toilet, berging en trapopgang
Woonkamer met erker en gashaard
Leefkeuken v.v. inbouwapparatuur, eethoek en tuindeur
Bijkeuken met witgoedaansluitingen en kastruimte
Badkamer met ligbad, inloopdouche, wastafelmeubel, 2e toilet en sauna
Riante garage met zadelkap
1e Verdieping:
Overloop
4 Slaapkamers waarvan 1 met dakkapel
Toilet met wastafelmeubel
Kelder:
Proviandkelder.

BIJZONDERHEDEN
Gerenoveerde 2-kapper
Volledig gemoderniseerd en uitgebouwd
Energielabel A
Hoogwaardig afwerkingsniveau
Gevels, daken en vloeren allen na-geïsoleerd
Platte dak in 2023 vervangen
In 2015 riolering vervangen door PVC
Alle ramen voorzien van HR+++ glas, behalve;
Voor-, achterdeur en dakramen voorzien van HR++ glas
Gehele woning voorzien van vloerverwarming
Vloerverwarming per vertrek regelbaar
Buitenschilderwerk in 2023 uitgevoerd
2 Gashaarden (woonkamer en keuken)
3 x airconditioning (woonkamer, keuken en overloop)
WTW-ventilatie systeem
WTW-douchedrain
6 Zonnepanelen (geplaatst in 2022, ligging op het zuiden)
Mechanische ventilatie in 2021 geplaatst
Authentieke details zoals trekbel, gietijzer in voordeur
Veel sfeer in de woning
Lichte woonkamer met riante erker
Automatisch bedienbare bovenlichten in erker
Op afstand bedienbare rolgordijnen in de woonkamer
Leefkeuken met stijlvolle balkconstructie
Keuken is 2021 geplaatst
Alle wenselijke inbouwapparatuur aanwezig, waaronder een Quooker
Praktische bijkeuken
Luxe badkamer (2021)
Vrijstaand ligbad
Leidingwerk in de wand weggewerkt
Heerlijke sauna bij badkamer ingebouwd
Stijlvolle bordestrap
4 Volwaardige slaapkamers
Toilet met wastafelmeubel op de 1e verdieping
Houten dakbeschot sfeervol in het zicht
Verlengde garage met zadelkap
Brede oprit met plaats voor meerdere auto’s
Ruim perceel (460m²)
Speeltoestellen waaronder het speelhuis blijven achter
Zonnige tuin met meerdere terrassen
Pop-up sproeiers aangesloten op grondwaterpuls
Veel parkeergelegenheid in de straat
Centrale ligging in het dorp
Diverse winkels en supermarkt op loopafstand
Heteren heeft een snelle verbinding met de A15 en A50.

TIP:
Wilt u meer te weten komen over deze woning?
Beleef dan ook eens de aanvullende producten die wij standaard bij al onze woningen aan de Funda-presentatie koppelen:
– Professionele woonvideo
– Virtuele tour door de woning
– Interactieve plattegronden met tuinindeling.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM-voorwaarden.

+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning