Remko Stevens Makelaardij

HETERENDorpsstraat 23

Vraagprijs €569.500,- k.k.
Verkocht o.v.
KENMERKEN
Woonhuissoort
Eengezinswoning
Woonhuistype
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1995
Energieklasse
A
LOCATIE
Provincie
GELDERLAND
Plaats
HETEREN
Postcode
6666 AG
Straat
Dorpsstraat 23
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving

HETEREN
Dorpsstraat 23

Verrassend groot, praktisch ingedeeld en veelzijdig te bewonen VRIJSTAAND WOONHUIS met inpandige GARAGE en (2e) zolder in de kap. Deze goed geïsoleerde gezinswoning heeft meerdere grote pluspunten waaronder een lichte, tuingerichte woonkamer, een ruime keuken met (verbouwings)mogelijkheden, een slaapkamer met badkamer op de begane grond, een praktische bijkeuken met doorloop naar garage, een ruimtelijke hal met vide, op de verdieping 3 royale slaapkamers (met mogelijkheid tot een 4e én 5e slaapkamer) alsmede een 2e badkamer. Een vlizotrap geeft toegang tot de zolder.

Het huis heeft een zeer aantrekkelijke ligging met aan de achterzijde vrij uitzicht op een paardenweiland en fruitbomen. Het perceel is 661m2 groot waarbij de woning gunstig op de kavel staat. De achtertuin is pal op het zuiden gelegen en heeft daardoor veel zonuren. Tevens heeft het veel vrijheid en privacy te bieden. Vóór de garage ligt een zeer comfortabele inrit met plaats voor meerdere auto’s en een CARPORT (bij de voordeur). De Dorpsstraat is één van de leukste, authentieke straten van het dorp met aan de ene zijde het levendige dorpshart en winkelvoorzieningen en aan de andere zijde het wandelgebied door de uiterwaarden van de Rijn.

Quote van de makelaar: “Zoek je veel ruimte, vrijheid en bewoningsmogelijkheden op een bijzondere plek, dan mag je deze woning niet missen. Het huis is van binnen eenvoudig afgewerkt maar dat biedt juist potentie om geheel je eigen droomwoning te creëren. Bovendien is de woning levensloopbestendig te bewonen, biedt de inpandige, geïsoleerde garage mogelijkheden voor een kantoor of praktijk aan huis en zal het lastig zijn om een mooie locatie met zoveel vrijheid aan de achterzijde te vinden”.

VOLUMINEUS
Het aanzicht van de woning doet misschien anders vermoeden, maar deze woning is met ca. 645m3 inhoud groter dan je denkt. Dat wordt ook meteen duidelijk bij binnenkomst in de hal waar een hoge vide voor een ruimtelijke beleving zorgt. De hele indeling op zowel de begane grond als de 1e verdieping laat alleen maar grote leefruimtes zien. Grote raampartijen met een prettige lichtinval versterken dit ruimtelijke gevoel. Stel dat je de keuken zou doorbreken naar de woonkamer, dan ontstaat er een ‘balzaal’ waardoor je ineens de mogelijkheid hebt om een eilandopstelling in de keuken te plaatsen (zie ook art-impressions).

Doordat de garage is geïsoleerd, kun je hier ook een extra leefruimte maken, bijvoorbeeld voor een kantoor of salon/praktijk aan huis. Op de verdieping vind je 3 grote slaapkamers waarvan 1 masterbedroom. Deze is zó groot dat je deze kamer met gemak zou kunnen opdelen waardoor je een extra slaapkamer creëert. Heb je nog een kamer tekort? Overweeg dan het plaatsen van een dakkapel op de ‘tussenkamer’ waardoor je extra ruimte maakt voor bijvoorbeeld een logeer- of werkkamer. Kortom, door de royale en praktische indeling zijn er veel mogelijkheden voor een groot (samengesteld) gezin of een ondernemer die veel vanuit huis werkt.

LIVING
De woonkamer betreft een heerlijke doorzon-woonkamer met veel glasoppervlak en lichtinval. Ook doordat er enkele zijgevelramen aanwezig zijn. Wanneer je de schuifpui in de achtergevel open zet betrek je het zonnige terras op het zuiden eenvoudig bij de woonkamer. De ruimte biedt plaats aan een zit- en eethoek. De aanwezige gashaard vind je misschien iets te oubollig, maar er is in ieder geval een aansluiting voor een gezellige gashaard voor de koude wintermaanden. Ook zou je de optie voor een houtkachel kunnen overwegen.

KEUKEN MET POTENTIE
De keuken grenst direct aan de woonkamer en is afsluitbaar middels een tussendeur. De indeling is ruim waarbij de keuken in een hoekopstelling is geplaatst. Het betreft een verouderd keukenblok met losse keukenapparatuur. In dat opzicht is het geen kapitaalvernietiging wanneer je hier een geheel nieuwe keuken plaatst. En zoals al eerder verteld en ook verbeeld is in de art-impressions biedt de keuken verschillende opties voor speelse keukenopstellingen. Altijd al een eilandkeuken gewild? Dan kun je hier helemaal los gaan om jou droomkeuken uit te zoeken. De scheidingswand met de woonkamer is (waarschijnlijk) geen draagmuur vanwege de kanaalplaatvloeren.

SLAAP- EN BADKAMER BEGANE GROND
Opvallend zijn de slaapkamer en badkamer op de begane grond. Hierdoor is de woning levensloopbestendig te bewonen. De slaapkamer is groot genoeg voor een 2-persoons bed. Maar je kunt hier ook een andere bestemming aan geven zoals een speel- of werkkamer. Mocht je liever een nóg grotere woonkamer willen, dan zou je ook deze ruimte erbij kunnen betrekken.

Vanuit deze slaapkamer is er een doorloop naar een en-suite badkamer. Deze badkamer is niet bijzonder groot, maar wel erg praktisch. Het bestaat uit een inloopdouche en een wastafel. Een raampje zorgt voor daglicht en ventilatiemogelijkheid. Ook is het separate toilet vanuit de slaapkamer te bereiken. Kortom, ben je gebonden aan de begane grond, dan kun je hier prima uit de voeten.

BIJKEUKEN & INPANDIGE GARAGE
Bij een gezinswoning als deze hoort natuurlijk ook een bijkeuken. Vanuit de keuken is er een doorloop naar deze praktische ruimte waar je onder meer de witgoedaansluitingen terugvindt. Er is ruimte voor een wasmachine, wasdroger en bijvoorbeeld een (extra) vriezer naast elkaar. Een tuindeur geeft direct toegang tot het terras en de achtertuin waardoor je ook gemakkelijk de was buiten kunt laten drogen.

Vanuit de bijkeuken is de inpandige garage toegankelijk. Hierdoor wordt de woning aanzienlijk vergroot. Het is namelijk veel meer dan een garage aangezien deze in spouw is gebouwd en geïsoleerd. Een auto rijden we tegenwoordig niet zo snel meer naar binnen, waardoor je er ook een geheel andere invulling aan kunt geven. We hebben een kantoor of praktijk aan huis al genoemd. Opvallend is dat er boven de garage nog een verrassend grote ruimte te vinden is. Je zou er zelfs een vaste trap kunnen plaatsen waardoor je nog een extra (slaap)kamer creëert. De nokhoogte is hier ca. 2 meter en er is daglicht aanwezig.

HAL MET VIDE
Graag willen we ook de hal/entree verder uitlichten. Via de voordeur (onder de carport) kom je binnen in een ruimtelijke hal met vide naar de 1e verdieping. Onder de hardhouten trapopgang is er ruimte voor een kapstok en bijvoorbeeld een kinderwagen. Waar goed over nagedacht is, is het dakvenster die hoog in het schuine dakvlak is geplaatst. Dit zorgt voor veel daglicht, zowel in de hal als op de overloop.

1e VERDIEPING
Op de 1e verdieping schakelt de overloop 3 slaapkamers, een kleinere inloop/opbergkamer en de 2e badkamer met elkaar. Een vlizotrap verleent toegang tot de zoldervliering waar je veel spullen kunt opbergen.

Te beginnen met de masterbedroom die over de volledige breedte van de woning is gelegen (ca. 22m2, gemeten vanaf 1,5m hoogte). Door dit royale formaat kun je er met gemak een grote boxspring en een grote linnenkast kwijt. Je zou zelfs kunnen nadenken over een walk-in-closet. Noemenswaardig is het uitzicht aan de achterzijde waarbij je vrij weg kijkt over de weilanden. Dit betekent ook geen inkijk en veel privacy. Slaapkamers 2 en 3 zijn respectievelijk 12m2 en 10m2 groot en zijn qua formaat mooie tienerkamers. En niet te vergeten de ‘tussenkamer’ die meer potentie heeft dan een opbergkamer. Wanneer je hier een dakkapel zou plaatsen (eventueel doorlopend op de slaapkamers ernaast), dan creëer je een leuke logeer- of werkkamer waardoor de woning nog interessanter wordt voor een groot gezin.

2e BADKAMER
Natuurlijk mag een badkamer niet ontbreken op de slaapverdieping. Deze 2e badkamer is ruimer opgezet dan de 1e op de begane grond. De ruimte is ingedeeld met een ligbad, 2e toilet en een wastafel. Het sanitair is allemaal nog van de bouwperiode, maar biedt daardoor ook hier weer perspectief om je eigen stempel op de woning te drukken. Je zou daarbij kunnen kiezen voor een 2-persoons wastafelmeubel en/of een inloopdouche.

VOORTUIN & OPRIT
Het perceel is maar liefst 661m2 groot en dan kan het niet anders dan dat er veel tuin bij de woning is gelegen. De woning staat op een mooie afstand van de straat waarbij de groene voortuin voor een natuurlijke buffer zorgt. Aan de linkerzijde van het perceel is de oprit gelegen. Deze is meer dan 5 meter breed en loopt door tot onder de carport (bijna 20 meter lang). Twee grote auto’s passen gemakkelijk op de oprit maar, afhankelijk van het formaat auto’s, zou je er ook 4 op eigen terrein kunnen parkeren (2 naast elkaar).

VRIJE ACHTERTUIN
De meeste tuin is aan de achterzijde gelegen. Daar vind je de meeste vrijheid en privacy aangezien de achtertuin aan een weiland grenst. Hier lopen sporadisch enkele paarden van de manege die verderop in de straat is gevestigd. Een landelijker en vrijer uitzicht midden in het dorp ga je niet snel vinden.

De achtertuin heeft eveneens een gunstige zonligging, namelijk het zuiden. Hierdoor geniet je van ’s morgens tot in avonduren veel zonuren. Er is een royaal terras aangelegd waar je prima een tuinset en loungebank kwijt kunt. Een klein deel van het terras loopt door onder het overstek van de dakconstructie waardoor je hier beschut kunt zitten. Verder is er veel gras waardoor er ruimte is voor kinderen om te spelen. Er is ruimte genoeg voor het ingraven van een trampoline, een speeltoestel of om een balletje te trappen. Langs de garage is er een achterom waardoor je eenvoudig vanuit de achtertuin naar de oprit loopt.

LOCATIE
Deze woning is gelegen aan één van de meest authentieke straten van het dorp. Hier vindt je nog karaktervolle, voormalige woonboerderijen die de straat een veelzijdig straatbeeld geven. De dorpsstraat verbindt het dorpshart met de dijk. Op loop/fietsafstand vind je de dorpskern, 3 basisscholen en een zalencentrum. Ben je van het wandelen (met een hond), dan loop je vanuit de voordeur binnen enkele minuten het recreatiegebied ‘de Hetersche Waarden’ in. In de uiterwaarden van de Rijn zijn strandjes en wandelpaden aangelegd.

HETEREN aan de Rijn
In de dorpskern van Heteren vinden veel ontwikkelingen plaats. In de afgelopen jaren is er ruimte gemaakt voor een levendig ‘dorpshart’. Begin dit jaar is het nieuw dorpshart opgeleverd met meer winkels en een centrale ‘huiskamer’ (met bibliotheek) als ontmoetingsplek voor het dorp. Deze bibliotheek is zelfs genomineerd tot de beste bibliotheek van Nederland. Ook is er in het nieuwe dorpshart gedacht aan horeca met o.a. een lekkere pizzeria en een gezellige bistro. De ambitie is om maandelijks diverse activiteiten in het Hart van Heteren te laten plaatsvinden. In het voorjaar van 2024 wordt het nieuwe dorpshart feestelijk geopend. Voor de dagelijkse boodschappen kun je terecht bij de Jumbo.

CENTRAAL GELEGEN IN DE REGIO
Heteren is een dorp gelegen in het hart van de Gemeente Overbetuwe. Het heeft een centrale ligging met als directe uitvalswegen de A50 richting Arnhem/Ede of Nijmegen/Den Bosch of de A15 richting Tiel/Bemmel. Overigens leiden er meerdere wegen naar Arnhem, namelijk via de dijk of via de nieuwe provinciale weg, de N837. Vanwege haar centrale ligging is er in de afgelopen jaren een modern industrieterrein gerealiseerd met toonaangevende bedrijven waaronder distributiecentrum Kruidvat en Porsche Gelderland. Ook is er een McDonalds-vestiging. Doordat deze woning een gunstige ligging en ontsluiting in het dorp heeft, ben je snel het dorp uit en begeef je je binnen 3 tot 4 autominuten op de snelweg A50.

INDELING
Begane grond:
Hal/entree met toilet, meterkast, trapopgang en vide met dakvenster
Woonkamer met schuifpui en gashaard
Gesloten keuken in hoekopstelling
Slaapkamer met en-suite…
Badkamer met inloopdouche en wastafel
Bijkeuken met witgoedaansluitingen en doorloop naar…
Inpandige garage met luik naar zolder (met stahoogte in de nok) en tuindeur.
1e Verdieping:
Overloop met daglicht
Masterbedroom met vrij uitzicht (eventueel op te delen)
Slaapkamer 2
Slaapkamer 3
Badkamer met ligbad, 2e toilet en wastafel
Inloop/opbergkamer (biedt mogelijkheden tot logeer/werkkamer).
Zolder:
Zolder met opbergmogelijkheden (nokhoogte ca. 1,2 meter).

BIJZONDERHEDEN
Ideale woning voor een groot gezin
Praktische indeling met grote leefruimtes
Veel verbouwingspotentie om je eigen stempel op de woning te drukken
Levensloopbestendig te bewonen
4 Slaapkamers, eventueel te vermeerderen naar 5 tot 6
Twee badkamers
Inpandige garage met mogelijkheden
Zowel een zolder in de woning als boven de garage
Meterkast: 5 groepen (automaten) en 2 aardlekschakelaars
Glasvezelaansluiting voor TV en snel internet
CV-ketel: Bosch HR-combi, geplaatst in 2009
Volledig geïsoleerd (m.u.v. enkele ramen)
Energielabel A
Heerlijk vrije achtertuin op het zuiden
Comfortabele oprit met plaats voor meerdere auto’s
Carport waardoor je ook bij de voordeur droog staat
Op loopafstand van supermarkt, dorpsplein en recreatiegebied.

TIP:
Wilt u meer te weten komen over deze woning?
Beleef dan ook eens de aanvullende producten die wij standaard bij al onze woningen aan de Funda-presentatie koppelen:
– Professionele woonvideo
– Virtuele tour door de woning
– Interactieve plattegronden met tuin indeling.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM-voorwaarden.

+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning