Remko Stevens Makelaardij

DODEWAARDKerkstraat 45

Vraagprijs €485.000,- k.k.
Verkocht o.v.
KENMERKEN
Woonhuissoort
Eengezinswoning
Woonhuistype
Halfvrijstaande woning
Bouwjaar
1938
Energieklasse
C
LOCATIE
Provincie
GELDERLAND
Plaats
DODEWAARD
Postcode
6669 DB
Straat
Kerkstraat 45
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving

DODEWAARD
Kerkstraat 45

Schitterend in de authentieke stijl gerenoveerd, HALF-VRIJSTAAND WOONHUIS (1938) met sfeervolle, karakteristieke details en een aanbouw over de volle breedte van de woning. Deze unieke woning bestaat uit 3 woonlagen en heeft o.a. een stijlvolle entree, een en-suite woonkamer met erker, glas-in-lood schuifdeuren, een eikenhouten vloer, een houtkachel (ter overname), dubbele terrasdeuren, een landelijke inbouwkeuken, een praktische bijkeuken en een kelder, 2 slaapkamers op de 1e verdieping, een complete badkamer met o.a. een ligbad én douche, zwevende wandclosetten en een knusse zolderkamer. De woning is vanuit de basis gerenoveerd met o.a. nieuwe elektra en groepenkast, hardhouten kozijnen met HR++ beglazing en dakisolatie.

Het perceel is 475m2 groot en heeft een 31 (!) meter diepe tuin op het westen. Aan de voorzijde ligt een comfortabele oprit met plaats voor meerdere auto’s. Achter de poort gaat een groene en 100% privacyvolle tuin schuil met diverse bijgebouwen waaronder een KAPSCHUUR (22m2) met hobby/kantoorruimte en zolder, een CARPORT en een 2e KAPSCHUUR (8m2) achterin de tuin met houtopslag voor de kachel. De tuin grenst aan de achterzijde aan een weiland. Ook heeft het een gunstige ligging in de straat met vrij uitzicht aan de voorzijde. Binnendoor heb je een aansluiting op het dorp met scholen een supermarkt. Binnen 5 autominuten begeef je je op snelweg A15. Ook ligt er een treinstation binnen handbereik.

Quote van de makelaar: “Hou je van uitstraling, karakter en sfeer, dan ben je hier aan het juiste adres. Bovendien is deze woning aan de gewilde Kerkstraat gelegen waar grote percelen en veel groen voor vrijheid zorgen. Ben je een tuinliefhebber en/of hou je van klussen, dan zal je de achtertuin met bijgebouwen zeker aanspreken”.

KARAKTERISTIEK JAREN ’30
Als je voor het huis staat, hoeven we niet veel te zeggen wat we bedoelen met karakteristiek. Deze stijlvolle jaren ’30 woning met eigen topgevel is op prachtige wijze gerenoveerd. Eén van de mooiste detailleringen zijn de ambachtelijke knipvoegen die opnieuw (door een vakman) zijn gezet. Hierdoor komt ook het kettingverband metselwerk optimaal tot zijn recht. Andere kenmerken zijn de erker met sierlijst, de fraaie overstekken van de kap (met keramische dakpannen) en de luiken die nog steeds functioneel zijn (ideaal op warme dagen). Daarnaast is er gekozen voor een trendy kleurstelling met wit/antraciet schilderwerk waarbij ook de nieuwe voordeur (met gietijzeren raamdeurtje) goed tot zijn recht komt.

AUTHENTIEK & SFEERVOL
Aanbellen doe je met de authentieke ‘trekbel’. Eénmaal binnen in de hal wordt je welkom geheten door een klassieke zwart/wit geblokte vloertegel die doorloopt tot in het toilet en in de keuken. Erg fraai is de originele trap (met sierlijke trapboom) die bekleed is met een traploper en roedes. De paneeldeuren met bakelieten deurbeslag, onder meer naar de kelder, maken het plaatje van de hal compleet.

Echt sfeervol is ook de woonkamer en-suite. Vanuit het tijdperk van de jaren ’30 zijn de puntgave glas-in-lood schuifdeuren tussen de voorkamer en de achterkamer nog aanwezig (en werkzaam). Aan de achterkamerzijde is het rookkanaal behouden. Hier is een nieuwe schouw geplaatst waar je een houtkachel op kunt aansluiten. Hoe sfeervol en gezellig wil je het hebben?

WOONKAMER
De woonkamer is een heerlijke leefruimte waar je verschillende zithoeken kunt creëren. Dit komt mede door de aanbouw aan de achterzijde waardoor de woonkamer maar liefst ca. 40m² (!) groot is. De voorkamer heeft een fijne lichtinval, mede door het vele glas in de erker. Deze ruimte leent zich bijzonder goed voor het plaatsen van een eettafel.

De zithoek aan de achterzijde voelt lekker ruim aan, ook door het hoge plafond hetgeen in de jaren ’30 gebruikelijk was. Wat inrichting betreft kun je hier alle kanten op. Een pompeuze hoekbank, een heerlijke fauteuil bij de houtkachel of een piano tegen de lange muur. Je hoeft hier niet bang te zijn of alles wel past. De eikenhouten vloer zorgt altijd voor een warme woonsfeer. Twee extra light-tubes in het plafond zorgen voor een stukje extra daglicht. En wil je het buitenterras bij de woonkamer betrekken, dan zet je de dubbele tuindeuren toch lekker open… De aanwezige houtkachel in de hoek wordt overigens ter overname aangeboden.

LANDELIJKE INBOUWKEUKEN
Geheel in de authentieke stijl van het huis, heeft het een landelijke keuken gekregen. Daarbij is veel aandacht besteed aan detaillering, materiaalkeuze en kleurstellingen. De fronten bestaan uit klassieke paneeldeuren, het aanrechtblad is van granito en de gootsteen is voorzien van zwart/wit geblokt tegelmotief. Een echte eye-catcher is het 90cm brede fornuis welke is voorzien van een 5-pits gaskookplaat en een oven. In de schouw is een afzuiger aangebracht. Verder kun je een inbouw vaatwasser en koelkast verwachten. En voor diegene die graag in de ochtend de krant leest: er is ook nog plaats voor een 2-persoons ontbijttafel.

BIJKEUKEN & KELDER
Vanuit de keuken loop je door naar de bijkeuken (in de aanbouw). Deze bijkeuken is bijzonder praktisch. Niet alleen omdat je hier de wasmachine en wasdroger kwijt kunt en er veel handige kastruimte vindt, maar ook omdat je hier (waarschijnlijk) veel meer naar binnen zult lopen dan via de voordeur. De bijkeuken wordt compleet gemaakt met een gootsteen (met warm en koud water) en inbouwspots. Een lichtkoepel zorgt hier voor een bijzonder prettige lichtinval.

Typisch vooroorlogs is de kelder. Deze heeft geen volledige stahoogte maar met 1,65 meter hoogte kun je de ruimte wel optimaal benutten als provisieruimte. De kelder is ca. 5m² groot en heeft een ventilatieraam. Hier kun je levensmiddelen koel bewaren, iets waar vandaag de dag nog steeds dankbaar gebruik van wordt gemaakt.

1e VERDIEPING
De traploper begeleid je naar de 1e verdieping alwaar je een sfeervolle overloop aantreft. Paneeldeuren, een stijlvolle houten balustrade, een hoog balkenplafond en een praktische inbouwkast. Het raam in de voorgevel zorgt voor een prettige lichtinval.

Op de 1e verdieping zijn 2 slaapkamers gelegen. De grootste is aan de achterzijde gesitueerd en wordt vergroot middels een dakkapel. Hier kijk je vrij de achtertuin in. Noemenswaardig zijn hier de waskom op een wastafelmeubel, de linnenkast die is v.v. verlichting en de extra inbouwkast. De 2e slaapkamer (aan de voorzijde) heeft eveneens de nodige vaste kastruimte waar je kleding in kunt opbergen. Een groot pluspunt is dat er aan zowel de voor- als achterzijde geen enkele inkijk van andere huizen is.

COMPLETE BADKAMER
Voor een jaren ’30 woning is het bijzonder dat de badkamer op de slaapverdieping is gelegen. Van oorsprong had deze woning helemaal geen badkamer en was de huidige badkamer een slaapkamer. Hier is dus een kamer opgeofferd om de badkamervoorzieningen op de slaapetage te hebben. Van de ruimte is dankbaar gebruik gemaakt door deze compleet in de richten. Denk daarbij aan een hoek/ligbad, een separate douchecel, een wastafel en een 2e (zwevend) toilet. Een handdoekradiator maakt het comfort compleet. Een dakvenster (met verduisteringsscherm) zorgt niet alleen voor een fijne lichtinval, maar ook voor de ideale ventilatiemogelijkheid.

2e VERDIEPING
Middels een vaste trap (achter een deur) is de 2e verdieping te bereiken. Deze verdieping is niet groot en voelt knus aan. Desondanks is er toch een extra (slaap)kamertje te vinden. Er past een bed en een bureau in en met een beetje creativiteit zou je er ook een maatwerk kledingkast kunnen maken. Dit in combinatie met de voorzolder waar in de huidige setting een bureau/studiehoek is geplaatst. De nok in de slaapkamer is toch nog verrassend hoog (2,7 meter).

Aan de andere zijde van de voorzolder is de CV-ketel geïnstalleerd. De dakconstructie is geïsoleerd en afgewerkt met gipsplaten. Er is ruimte voor het opbergen van koffers en seizoenspullen.

ACHTERTUIN
Tuinliefhebbers opgelet: Deze 31 meter diepe tuin heeft veel vrijheid, groen en zonuren te bieden. De tuin ligt op het westen en mede door haar gunstige ligging en diepte van de achtertuin, kun je hier gedurende dag heerlijk in de zon zitten. Om die reden zijn er ook meerdere terrassen aangelegd. Meerdere bomen, waaronder een magnolia, zorgen voor de nodige schaduw. Achterin de tuin is ook gras te vinden.

KAPSCHUUR & WERKKAMER
Schuin achter de woning en aan het einde van de oprit is een fraaie kapschuur (ca. 23m²) met carport (ca. 14m²) ervoor gerealiseerd. De kapschuur is in Douglashout opgebouwd en voorzien van een pannengedekt dak (keramische pan). Doordat de kapschuur dubbele deuren heeft, zou je het ook als garage kunnen zien. Je rijdt hier met gemak een motor naar binnen. Noemenswaardig is dat de gevels zijn geïsoleerd en er een zolder in de kap is aangebracht. Net als onder de carport heeft ook de kapschuur een gevlinderde betonvloer. Tevens is er elektra- en wateraansluiting aanwezig evenals een afvoer.

Het achterste gedeelte van de kapschuur afgesplitst van de garage. Deze verrassende en volledig geïsoleerde ruimte is via de zijkant (onder de luifel) toegankelijk. Deze ruimte is thans in gebruik als werkkamer maar is ook geschikt voor vele andere doeleinden, denk aan hobby’s zoals knutselen of schilderen. Het aanwezige raam geeft een rustgevende blik de achtertuin in.

Achterin de tuin staat nog een 2e kapschuur (ca. 8m²). Deze is in dezelfde stijl gebouwd (dus ook met dakpannen gedekt) en biedt flink wat extra opbergmogelijkheden. Ook hier is water en een afvoer aanwezig. Aan de voorzijde van deze schuur loopt de kap door waar je een flinke voorraad kachelhout droog kan opslaan.

VOORTUIN & OPRIT
De voortuin zorgt voor een groene buffer met de straat, mede door de 2 volwassen platanen en een verzorgde beukenhaag. Wat helemaal past bij een jaren ’30 woning is de oprit met grind. De oprit heeft een comfortabele breedte waardoor je ook meerdere auto’s op eigen terrein kunt parkeren. Je hoeft elkaar als het ware niet in de weg te staan.

Aan de voorzijde van het perceel is een strook grond van ca. 29m² groot door verjaring eigendom geworden. De Gemeente Nederbetuwe berust in de verjaring en bij notarieel transport van de woning zal dit perceel grond tegelijkertijd in eigendom worden overgedragen. Hiermee komt het perceel naar verwachting op meer dan 500m² uit.

LOMMERRIJKE STRAAT
De Kerkstraat is een gewilde straat om te wonen. Vaak ligt de Kerkstraat centraal in een dorp, maar hier woon je in het buitengebied met een korte (binnendoor)aansluiting met het dorp. Het is een lommerrijke, rustige straat die ruim en groen is opgezet met aan één zijde vrijstaande woningen (lintbebouwing). De Kerkstraat verbindt het kleinschalige treinstation Hemmen/Dodewaard met de Waalbandijk. Het betreft geen doorgaande weg, hooguit voor agrariërs en boomkwekers. Hierdoor kun je er rustig wonen terwijl voorzieningen zoals een supermarkt, basisscholen en uitvalswegen binnen handbereik zijn gelegen.

DODEWAARD, aan de Waal
Dodewaard ligt aan de rivier de Waal. Wanneer je de dijk oploopt, zie je de grote binnenvaartschepen aan je voorbij varen. Het dorp heeft een centrale ligging in de driehoek Arnhem – Nijmegen – Tiel. Moet je veel reizen vanwege je werk, dan zal het je aanspreken dat je je in circa 5 autominuten op de A15 begeeft. Tevens gaat er een stoptrein tussen Arnhem/Nijmegen en Tiel.

Vissers en natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de uiterwaarden (Strang). En mocht je van wandelen houden, dan ligt Landgoed Hemmen met haar uitgestrekte, bosrijke wandelpaden en kasteeltuin binnen handbereik. Kortom, wij laten u graag kennis maken met het veelzijdige dorp Dodewaard!

INDELING
Begane grond:
Hal/entree met meterkast, toilet en trapopgang
En-suite woonkamer met erker, schuifdeuren, schouw/rookkanaal en dubbele terrasdeuren
Dichte keuken in landelijke hoekopstelling en v.v. inbouwapparatuur
Bijkeuken met witgoedaansluitingen, gootsteen, kastruimte, lichtkoepel en tuindeur.
1e Verdieping:
Overloop met kastruimte en voorgevelraam
Ouderslaapkamer met dakkapel, wastafelmeubel en linnenkast
Slaapkamer 2 met inbouwkasten
Badkamer met ligbad, douchecel, wastafel, 2e toilet en dakvenster.
2e Verdieping:
Voorzolder met bureauhoek, CV-ketelopstelling en opbergmogelijkheden
(Slaap)kamer 3 met dakvenster.
Kelder:
Proviandkelder, 1,65 meter hoog.

BIJZONDERHEDEN
Gerenoveerde 2-kapper met eigen dwarskap
In 2004 volledig gemoderniseerd en uitgebouwd (volle breedte)
Aanbouw met overstek platte dak v.v. inbouwspots
Sfeervolle living met glas-en-lood schuifdeuren (en-suite)
Mooie houten vloer in de woonkamer
Houtkachel wordt ter overname aangeboden
Complete inbouwkeuken met o.a. een fornuis
Zeer praktische bijkeuken
Zwevende toiletten (wandclosetten)
Badkamer met zowel een ligbad als een douche
Hoofdslaapkamer met dakkapel
Diverse (vaste) kasten t.b.v. garderobe
Meterkast: Nieuwe groepenkast, ook de gasaansluiting is vervangen
Glasvezelaansluiting t.b.v. TV en snel internet
CV-ketel: Nefit Excellent HR-combi CW6, geplaatst 2004
Diverse draaiende delen van kozijnen zijn vervangen
HR++ beglazing
Goede onderhoudsstaat
Klassieke knipvoeg in gevels is in 2013 aangebracht
Heerlijk vrij gelegen achtertuin van ca. 31 meter diep
Veel privacy en zonuren
Aantrekkelijke bijgebouwen waaronder 2 kapschuren
Kapschuur/garage is grotendeels geïsoleerd (werkkamer geheel)
Water- en afvoeraansluiting aanwezig
Stallingsruimte in garage en onder de carport
Royale, comfortabele oprit met plaats voor meerdere auto’s op eigen terrein
Perceelgrootte 475m² + ca. 29m² extra door verjaring (strook voortuin)
Aantrekkelijke ligging nabij de uiterwaarden van de Waal, Landgoed Hemmen en het natuurgebied van het Gelders Landschap.

TIP:
Wilt u meer te weten komen over deze woning?
Beleef dan ook eens de aanvullende producten die wij standaard bij al onze woningen aan de Funda-presentatie koppelen:
– Professionele woonvideo
– Virtuele tour door de woning
– Interactieve plattegronden met tuinindeling.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM-voorwaarden.

+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning