Remko Stevens Makelaardij

ELST UTDe Oude Weg 19

Vraagprijs €995.000,- k.k.
Verkocht
KENMERKEN
Woonhuissoort
Villa
Woonhuistype
Vrijstaande woning
Bouwjaar
2009
Energieklasse
A p
LOCATIE
Provincie
UTRECHT
Plaats
ELST UT
Postcode
3922 GB
Straat
De Oude Weg 19
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving
Elst (Ut)
De Oude Weg 19
 
Direct grenzend aan natuurgebied en de Rijn gelegen, volumineuze en uitgebouwde, VRIJSTAANDE VILLA (2009) welke volledig is geïsoleerd en is voorzien van maar liefst 30 zonnepanelen (energielabel A). Het royale perceel is één van de grootste in de straat (1.445m2) en heeft werkelijk een fenomenaal uitzicht op “De Amerongse Bovenpolder”.
 
Deze aantrekkelijke gezinswoning (ca. 225m2 woonoppervlak) heeft tal van pluspunten waaronder een heerlijke living met dubbele tuindeuren en een gashaard, een tuinkamer met unieke beleving vanwege het vele glas en het speelse karakter van het hoge plafond, een complete inbouwkeuken met fraai aangebouwde eethoek (zijvleugel) met glaspuien die open kunnen alsmede een 2e gashaard, een multifunctionele (leef)ruimte op de begane grond en een bijzonder praktische bijkeuken met 2e keukenblok (voormalige garage). De begane grond is v.v. vloerverwarming.
Op de 1e verdieping zijn 4 volwaardige slaapkamers gelegen waaronder een masterbedroom met balkon en panoramisch, vrij uitzicht alsmede een complete badkamer met o.a. een ligbad en douche. Er is een verrassend grote (opberg)zolder aanwezig welke is te bereiken middels een vlizotrap.
 
Het perceel heeft een mooie breedtemaat van 20 meter en is zelfs meer dan 70 meter lang. Dit zien we terug in een bijzonder grote voortuin die voor veel privacy en een groene buffer met de straat zorgt. De oprit is zeer comfortabel te noemen met plaats voor misschien wel 8 auto’s. Je kunt gemakkelijk om het huis heen lopen waarbij je terecht komt in een parkachtige achtertuin met o.a. een vrijstaande veranda/tuinkamer (32m2), een volière met afsluitbaar buitenverblijf en een grote schuur (18m2). De tuin is aangelegd met o.a. een gazon, een vijverpartij en verschillende terrassen waaronder aan het einde van de tuin, direct grenzend aan het natuurgebied waar de wilde paarden voorbij lopen.
 
Quote van de makelaar: “Dit is werkelijk een topper in het vrijstaande segment. Deze luxe en comfortabele woning is niet alleen groot en multifunctioneel te bewonen, maar heeft ook een kavel die veel groter is dan gemiddeld. Bovendien heeft het een absolute toplocatie waar je alleen maar verliefd op kunt worden!”
 
ENERGIELABEL A
Deze woning is nog relatief jong (14 jaar) waardoor het hoogwaardig en conform de huidige normen is geïsoleerd. Op basis van bouwjaar (2009) draagt deze woning energielabel A. Daarnaast zijn er maar liefst 30 zonnepanelen geplaatst (dec. 2021) die een opbrengst hebben van ca. 12.000 kWh per jaar. Deze capaciteit is ideaal wanneer je bijvoorbeeld een (volledig) elektrische auto rijdt of graag in een jacuzzi in de achtertuin zit.
 
LUXE, COMFORTABEL & MULTIFUNCTIONEEL
De woning zelf heeft een hoog comfortgehalte. De keuken is voorzien van alle wenselijke inbouwapparatuur en in de bijkeuken staat zelfs een 2e keukenblok (met gootsteen). De vloer op de begane grond is volledig voorzien van vloerverwarming (m.u.v. de bijkeuken). Daarnaast is er in zowel de woonkamer als in de leefkeuken een stijlvolle gashaard ingebouwd. Alle leefruimtes, inclusief slaapkamers, zijn royaal opgezet. Op de begane grond zou je zelfs een slaapkamer en 2e badkamer kunnen creëren, waardoor de woning levensloopbestendig te bewonen is. Maar ook een kantoor, praktijk of salon aan huis is een optie. En mocht je nog een slaapkamer tekort komen: de masterbedroom is dermate groot dat je deze eenvoudig zou kunnen opdelen in 2 afzonderlijke slaapkamers. Een (samengesteld) gezin met 4 tieners zou hier prima uit de voeten kunnen…
 
INBOUWKEUKEN & EETHOEK
De keuken is centraal in de woning gelegen waarbij de keuken in een U-opstelling is geplaatst. Deze keuken is van alle gemakken voorzien waaronder een apothekerskast en een luxe Le-manslede (hoekkast). De inbouwapparatuur bestaat uit een vaatwasser, een koelkast, een combi-oven/magnetron (2022), een brede 5-pits inductie kookplaat (2022) en een afzuigschouw. Inbouwspots maken de keuken compleet.
 
Tegenover de keukenopstelling is er een bijzonder fraaie aanbouw (zijvleugel) van 5 meter breed (vanuit de zijgevel) gerealiseerd. Glaspuien tot aan de vloer alsmede een lichtkoepel in het plafond zorgen voor een unieke belevening waardoor je het gevoel krijgt ‘midden in de zijtuin’ te zitten. Dit is zelfs mogelijk wanneer je aan één zijde de gehele glaspui als een harmonica open schuift. Aan de andere zijde zijn dubbele tuindeuren aangebracht. Je kunt hier letterlijk ‘open huis’ houden terwijl je aan een 6- tot 8-persoons eettafel zit. En net als in de keuken zorgen ook hier inbouwspots voor sfeerverlichting.
 
Mocht je een voorkeur hebben voor een andere keukenopstelling, bijvoorbeeld met een kook/spoeleiland, dan zijn er ook zeker mogelijkheden. De multifunctionele kamer aan de voorzijde van de woning zou je bij de keuken kunnen betrekken (tussenwand is geen draagmuur) waardoor je de keuken aanzienlijk vergroot.
 
LIVING & TUINKAMER
De woonkamer is aan de achterzijde gelegen en daarmee tuingericht. Hetzelfde geldt voor de extra zithoek in de tuinkamer die aan de woonkamer grenst. Beide ruimtes hebben dubbele tuindeuren naar het zonnige terras waardoor je het buitenleven gemakkelijk naar binnen haalt. De woonkamer heeft een mooi rechthoekig formaat waardoor je niet hoeft te twijfelen of dat een grote hoekbank wel past. Leuk sfeerelement is de gashaard die centraal in de woonkamer is gepositioneerd.
 
Net als de aanbouw van de keuken, heeft ook de tuinkamer een unieke beleving. Eveneens weer door het vele glas, maar ook door het hoge plafond en de schuine kap die voor een speels karakter zorgt. Het glas loopt zelfs door tot in de nok (5,6m) waardoor het ruimtelijke gevoel verder wordt versterkt. Hier heeft de architect goed over nagedacht aangezien je hier volledige vrijheid geniet en uitzicht hebt op het natuurgebied.
 
BIJKEUKEN
Bij de bouw van het woonhuis, is de voormalige, inpandige garage direct omgebouwd tot bijkeuken. Met ca. 18m2 heb je hier lekker de ruimte en geniet je veel bewegingsvrijheid. Hier is dan ook dankbaar gebruik van gemaakt door er een uitgebreid, 2e keukenblok te plaatsen. De hoekopstelling met veel kastruimte en een lang werkblad is zelfs voorzien van een dubbele gootsteen en wateraansluiting. Daarnaast kun je (onder het werkblad) een wasmachine en wasdroger kwijt. Een zijdeur geeft toegang tot de tuin waardoor je ook eenvoudig de was buiten kan laten drogen.
 
1e VERDIEPING
Net als de begane grond, is ook de 1e verdieping ruim opgezet. Dit zie je al gelijk terug op de overloop, die 4 slaapkamers, de badkamer en een technische ruimte aan elkaar schakelt. De slaapkamers zijn respectievelijk 24m2, 15m2, 14m2 en 8m2 groot en dus allen volwaardig te noemen. De kamers zijn praktisch in te delen vanwege rechte muren. De enige slaapkamer met een schuin dakvlak is voorzien van een brede dakkapel waardoor dit ‘ruimteverlies’ voor een groot gedeelte wordt opgeheven. De aanwezige sauna op deze kamer wordt ter overname aangeboden.  
 
De grootste slaapkamer is een heuse masterbedroom. Niet alleen vanwege het riante formaat (over de volle breedte van de woning), maar ook omdat het een eigen wastafel en een balkon heeft. Dubbele deuren (met plissé rolhor) geven toegang tot het zonnige balkon dat tevens een geweldig, panoramisch uitzicht heeft. Voor dit uitzicht hoef je niet naar een vakantiepark in de vrije natuur, maar geniet je elke keer weer wanneer je ’s morgens de gordijnen openschuift.
 
Mocht je een slaapkamer tekort komen, dan zou je de masterbedroom van 24m2 kunnen opdelen in 2 afzonderlijke slaapkamers. Het is een kwestie van een tussenwand en een extra deur plaatsen. Het balkon kun je dan nog steeds bij de ouderslaapkamer behouden.
 
COMPLETE BADKAMER
Een compleet ingerichte badkamer mag bij deze gezinswoning natuurlijk niet ontbreken. De ruimte is ingedeeld met een ligbad, een separate douchecel, een wastafel en een 2e toilet. Het tegelwerk is neutraal en verzorgd te noemen. Erg prettig is het aanwezige raam. Die zorgt niet alleen voor daglicht, maar ook voor een prima ventilatiemogelijkheid. Mocht je het raam liever dichthouden, dan kun je altijd nog ventileren met de mechanische ventilatie.
 
ZOLDERVERDIEPING
Op de overloop geeft een vlizotrap toegang tot de zolderverdieping. Deze zolder is verrassend groot, mede door de nok die op 1,6 meter hoogte ligt. Wanneer je de gehele zolder optimaal wil benutten, zou je hier dus gebukt kunnen lopen. Om die reden is er ook verlichting aangebracht. Vaak is de zoldervloer van hout, maar hier is het een betonvloer. Het zegt iets over hoe degelijk de woning gebouwd is.
 
DEGELIJK GEBOUWD
Bij de bouw van deze woning zijn mooie en degelijke bouwmaterialen toegepast. Natuurlijk zijn de kozijnen van hardhout die overigens in 2022 nog door een schilder strak in de lak zijn gezet. Bij de vele (dubbele) tuindeuren zijn composiet onderdorpels geplaatst die nooit onderhoud nodig hebben. Geglazuurde, keramische dakpannen geven de woning een chique uitstraling, net als de zinken goten en hemelwaterafvoeren.
 
VOORTUIN MET OPRIT
Doordat de kavel 20 meter breed is en de woning gunstig op de kavel staat, geniet je veel ruimte en vrijheid rondom de woning. De voortuin is ca. 30 (!) meter diep terwijl bij veel woningen de achtertuin nog niet eens zo diep is. Het is een aantrekkelijke, groene buffer met de straat waarbij een hoge haag voor veel privacy zorgt. Het grasveld biedt mogelijkheden voor speeltoestellen zoals een trampoline. Ook staan er enkele fruitbomen en een sierlijke notenboom.
 
De oprit is erg comfortabel te noemen. Deze is niet alleen lekker breed maar ook diep. Hierdoor kun je niet alleen meerdere auto’s achter elkaar parkeren, maar ook schuin naast elkaar aan de zijkant waardoor je elkaar niet in de weg hoeft te staan.
 
ACHTERTUIN
Ben je een tuinliefhebber en hou je van het buitenleven, dan zal je deze tuin zeker aanspreken. Er zijn verschillende, zonnige terrassen aangelegd waardoor het lastig is om te kiezen waar je gaat zitten. De tuin ligt op het zuiden waardoor je maximaal van het aantal zonuren geniet. Verschillende planten, bloemen, een vijverpartij en wandelpaden geven de tuin een parkachtig karakter. Om de tuin in de zomer groen te houden, is er een sproei-installatie (3 compartimenten) met grondpomp (puls) aangelegd. Het mooiste terras ligt misschien wel helemaal achter in de tuin. Dit terras ligt wat verdiept en grenst direct aan het natuurgebied. Het is geen uitzondering wanneer wilde paarden hier aan de rand van je tuin komen staan. De huidige bewoners hebben ervoor gekozen om hier een jacuzzi te plaatsen en dat is niet zonder reden. De jacuzzi wordt meegenomen, maar het is een prima suggestie…
 
BIJGEBOUWEN
In de tuin kom je meerdere, aantrekkelijke bijgebouwen tegen.
Allereerst de veranda/tuinkamer van 4m bij 8m waar het zelfs in de winter heerlijk toeven is. Je kunt deze veranda namelijk als een tuinkamer volledig afsluiten met schuifbare glaspanelen.
Aan de andere zijde van de tuin staat een volière (vogelverblijf) met zowel een binnen als een buitenverblijf. Heb je niets met vogels, dan kun je hier zeker iets leuks mee doen.
Iets verder naar achteren staat nog een houten tuinhuis (3m bij 6m). Hier kun je je fietsen kwijt, alsmede tuingereedschap, de grasmaaier en je tuinkussens. Elektra-aansluiting geeft je o.a. de mogelijkheid om hier elektrische fietsen op te laden.
 
ELST (Utrecht) & VOORZIENINGEN
Ben je op zoek naar een rustige, natuurrijke woonomgeving omdat de (Rand)stad te druk wordt, maar wil je toch centraal in Nederland blijven wonen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Het gemoedelijke dorp Elst (in de provincie Utrecht) behoort tot de Gemeente Rhenen, telt een kleine 5.000 inwoners en is gelegen aan de Rijn en de voet van de Utrechtse Heuvelrug. Met een pontje steek je gemakkelijk de Rijn over waardoor je al snel het Betuwse landschap bij Ingen (en Lienden) binnen rijdt. 
 
De Oude Weg ligt net iets buiten het dorp maar eigenlijk heb je alle voorzieningen binnen handbereik. Op ca. 600 meter van de woning vind je een supermarkt (Albert Heijn). Daarnaast heeft het dorp tal van voorzieningen zoals talloze sportactiviteiten, verenigingen en clubjes. In het multifunctionele gebouw ‘Het Bestegoed’ bevinden zich onder meer 2 basisscholen, een kinderdagopvang, een apotheek, een huisartsenpraktijk en een bibliotheek. 
Zoek je meer voorzieningen, dan kun je doorrijden naar de grotere plaatsen Rhenen en Leersum.
 
MIDDEN IN DE NATUUR
Ga je naar het dorp Elst (Utrecht), dan kun je er eigenlijk niet omheen: de vrijheid van uiterwaarden en heuvellandschappen. Aan de zuidzijde liggen de uiterwaarden van de Rijn (De Amerongse Bovenpolder) en aan de noordzijde vind je de verschillende ‘bergen’ zoals de Amerongse berg en de Plantage Willem III. De Oude Weg ligt omgeven door de vrije natuur en dat maakt deze ligging zo uniek. De woning grenst met de tuin direct aan de Elster Buitenwaarden die grotendeels uit open grasland en rivierstromen bestaat. Voorheen stond op deze plek van de woning een steenfabriek. Die is gesloopt, maar de iconische schoorsteen is blijven staan in het landschap. Nu zijn onder meer wilde paarden hier de bewoners. Ben je een wandelaar, dan zal je de verschillende wandelroutes in de nabije omgeving zeker aanspreken. Kijk dan ook eens op de volgende website www.utrechtslandschap.nl/gebied/natuur/elster-buitenwaarden.
 
CENTRAAL GELEGEN
Vind je de woning en locatie interessant, maar blijft de reisafstand naar je werk, familie en vrienden belangrijk? Elst (Ut) heeft een bijzonder centrale ligging in Nederland. De provinciale weg N225 brengt je via de dorpen Leersum en Doorn naar de A12 (bij Maarsen of Driebergen) die binnen 10 autominuten is aan te rijden. Nóg 10 minuten later ben je in de grote stad Utrecht. In combinatie met de vrije natuur, kun je niet veel centraler wonen.
 
INDELING
Begane grond:
Hal/entree met toilet, meterkast en (hardhouten) trapopgang
Woonkamer (living) met dubbele terrasdeuren en gashaard
Tuinkamer met hoog plafond en dubbele terrasdeuren
Keuken in U-opstelling en v.v. inbouwapparatuur
Eethoek in aanbouw met wegschuifbare harmonicadeuren, dubbele terrasdeuren en ingebouwde gashaard
Multifunctionele (werk)kamer op de begane grond
Bijkeuken met 2e keukenblok, witgoedaansluitingen en zijdeur.
1e Verdieping:
Overloop
Masterbedroom met eigen wastafel en dubbele deuren naar balkon
Slaapkamer 2 met brede dakkapel
Slaapkamer 3 met eigen wastafel
Slaapkamer 4
Badkamer met ligbad, douche, wastafel en 2e toilet
Inloopkast (technische ruimte) met CV-ketelopstelling.
Zolderverdieping:
Te bereiken via vlizotrap op de overloop
Veel opbergmogelijkheden met (bijna) in de nok
WTW-unit (ventilatiebox) en omvormer zonnepanelen.
 
PLUSPUNTEN VOOR DE KOPER
Verrassend grote gezinswoning met alleen maar grote (leef)ruimtes
Speelse indeling met grote raampartijen en veel lichtinval
Tuinkamer (grenzend aan woonkamer) zorgt voor een bijzondere beleving
Meerdere, dubbele terras/tuindeuren geven de connectie met het buitenleven
Vloerverwarming op de begane grond (keramische vloertegels met ‘houtlook’)
Schitterende aanbouw (zijvleugel) als eethoek aan de keuken
Verschillende keukenopstellingen zijn mogelijk, waaronder een eilandkeuken
Gashaard in zowel de woonkamer als in de leefkeuken (zijvleugel)
Multifunctionele kamer i.c.m. grote bijkeuken maakt de woning flexibel om veelzijdig te bewonen
Levensloopbestendig of kantoor/praktijk aan huis
Uitgebreid, tweede keukenblok in de bijkeuken
In totaal 5 volwaardige slaapkamers (incl. begane grond), 6e slaapkamer is mogelijk
Complete badkamer
Twee slaapkamers hebben een eigen wastafel
Zonnig balkon op het zuiden met panoramisch uitzicht op natuurgebied
Royale zolderverdieping met veel opbergmogelijkheden
Glasvezelaansluiting t.b.v. TV en snel internet
Sauna wordt ter overname aangeboden
Cv-ketel: Intergas CW6, geplaatst 2009
Volledig geïsoleerd woonhuis
Maar liefst 30 zonnepanelen (dec. 2021 geplaatst)
Energielabel A
Buitenschilderwerk is in 2022 door schilder uitgevoerd
Royaal perceel van meer dan 1.400m2 groot (één van de grootste kavels van de straat)
Veel vrijheid en ruimte rondom de woning, mede door mooie breedtemaat van 20 meter
Opvallend diepe voortuin met privacy
Volop parkeergelegenheid op eigen terrein voor de gehele familie
Meerdere bijgebouwen in de achtertuin waaronder een heerlijke, afsluitbare veranda/tuinkamer
Mogelijkheid tot het plaatsen van een jacuzzi in de achtertuin
Unieke ligging aan natuurgebied
De Oude Weg is een zeer autoluwe, doodlopende straat
Voorzieningen zoals een Albert Heijn supermarkt, scholen en sportvoorzieningen binnen handbereik
Centrale ligging in Nederland met gunstige uitvalswegen (A12 Utrecht-Arnhem).

TIP
Kijk ook eens naar de aanvullende producten op Funda die wij standaard bij al onze woningen koppelen:
- Professionele woonvideo
- Virtuele tour door de woning
- Interactieve plattegronden met tuinindeling. 

Deze informatie is door ons zorgvuldig samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. NVM Consumentenvoorwaarden zijn van toepassing.

 
+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning