Remko Stevens Makelaardij

HERVELDDe Tip 23

Vraagprijs €369.500,- k.k.
Verkocht
KENMERKEN
Woonhuissoort
Eengezinswoning
Woonhuistype
Hoekwoning
Bouwjaar
1958
Energieklasse
C
LOCATIE
Provincie
GELDERLAND
Plaats
HERVELD
Postcode
6674 AM
Straat
De Tip 23
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving

HERVELD
De Tip 23

Op een royaal perceel van 366m2 gelegen, gerenoveerde, volledig geïsoleerde en royaal uitgebouwde HOEKWONING met DAKKAPEL alsmede een vrijstaande, stenen GARAGE met KAP. Deze verrassend grote gezinswoning heeft o.a. een vergrote L-woonkamer, een royale keuken-hoekopstelling, een praktische bijkeuken, in totaal 4 slaapkamers en een badkamer met o.a. een 2e toilet. Opvallend is dat tijdens de renovatie o.a. de gehele dakconstructie is vervangen (incl. dakkapel), net zoals alle kozijnen voor hardhout en HR++ beglazing. Verder heeft de woning diverse extra’s zoals een houtkachel, airconditioning en zonwering.

Door het grote perceel heeft de woning veel ruimte en vrijheid rondom de woning. De achtertuin loopt in de breedte uit en heeft o.a. een heerlijk terras, een volwaardige (KOI)vijver en een kippenhok. De garage is met 20m2 ruim te noemen, is in spouw gebouwd, heeft voorzieningen zoals elektra, water (gootsteen) en een gaskachel en een opbergzolder in de kap. De woning is gelegen aan een rustige, autoluwe straat in Herveld-Zuid, ideaal voor (kleine) kinderen.

Quote van de makelaar: “Deze maximaal geïsoleerde woning is van binnen ietwat gedateerd te noemen, maar het heeft volop potentie om er je droomwoning van te maken. In de basis staat er een zeer degelijk woonhuis met diverse extra’s. Het perceel is groter dan gemiddeld en de stenen garage met kap zullen velen een groot pluspunt vinden. Kortom, wij laten je graag verrassen aan De Tip 23 te Herveld”.

RENOVATIE & VERDUURZAMING
Deze woning is gebouwd in 1958, maar tijdens de grondige renovatie in 2017 is daar maar weinig origineel van gebleven. Het betrof een grootschalig renovatieproject van de woningstichting en deze koopwoning heeft daaraan meegedaan waardoor het woonblok mooi één geheel is gebleven.

Allereerst de dakconstructie. Die is geheel vernieuwd door dikke, geïsoleerde sandwichpanelen en keramische dakpannen. Daarbij zijn ook de goten en hemelwaterafvoeren vervangen door zink. Zelfs de oorspronkelijke dakkapel is verwijderd en er is meteen een nieuwe (grotere) dakkapel geplaatst. Verder zijn alle kozijnen vervangen door hardhouten kozijnen en HR++ beglazing (m.u.v. voordeurpui en toiletraampje). Tussen de ramen zijn ook de houten borstweringen vervangen door metselwerk. Tegelijkertijd zijn ook de spouwmuren nageïsoleerd net als de kruipruimte die is volgespoten met tempexkorrels. De aanbouw van de keuken en de bijkeuken waren al eerder gerealiseerd, net als de stenen garage met kapconstructie die in 1990 is gebouwd.

VERGROTE WOONKAMER
Van oorsprong heeft deze woning een klassieke doorzon-woonkamer met grote ramen die voor veel daglicht zorgen. En doordat de woning een hoekligging heeft, is er ook een extra zijgevelraam aanwezig. Omdat de keuken is verplaatst naar de aanbouw, is de woonkamer vergroot in een L-indeling. Waar voorheen het keukenblok stond, staat nu een vaste kastenwand met veel opbergmogelijkheden. Andere pluspunten zijn de ingebouwde houtkachel en de relatief nieuwe airconditioning. Om de zon enigszins buiten te houden, is er zonwering aangebracht: aan de voorzijde een uitvalscherm en aan de zijkant screens.

INBOUWKEUKEN
De keuken is lekker ruim van opzet waarbij de keukenopstelling voor veel aanrecht en werkruimte zorgt. Het keukenblok is al wat ouder wat je ook ziet aan de uitstraling, maar is wel voorzien van de meeste inbouwapparatuur, namelijk een vaatwasser, een koelkast, een oven, een 4-pits gaskookplaat en een afzuiger. Ook is hier de wasmachine-aansluiting te vinden. De vele kastjes zorgen voor veel opbergmogelijkheden van servies en pannen. In de verdiepte kelderkast kun je de nodige voorraad kwijt.

BIJKEUKEN / WERKKAMER
Enkele jaren later is er naast de keuken een bijkeuken c.q. werkkamer aangebouwd. Doordat deze extra leefruimte ook geïsoleerd en verwarmd is, kun je er verschillende bestemmingen aan geven. Een bijkeuken is handig voor een extra koelkast en/of vriezer. Tevens kun je hier vieze schoenen (van kinderen) uittrekken en een hond schoonmaken voordat die naar binnen rent. Werk je veel vanuit huis, dan zou je het ook kunnen inrichten als werkkamer. Het vele glasoppervlak maakt de ruimte aangenaam en licht.

1e VERDIEPING
Op de 1e verdieping zijn 3 slaapkamers gelegen van respectievelijk 11m2, 10m2 en 8m2 groot. Noemenswaardig is dat elke kamer een eigen inbouwkast heeft. En zoals al eerder vermeld zijn ook hier alle kozijnen vervangen door hardhout en HR++ beglazing wat het wooncomfort vergroot. Wanneer je het tapijt vervangt door laminaat en de houten schrotenplafonds door witte gipsplaten, heb je al een heel andere (modernere) beleving.

BADKAMER
De 4e deur op de overloop is van de badkamer. Deze is verzorgd afgewerkt met o.a. neutraal tegelwerk en sanitair. De ruimte is ingedeeld met een ruime inloopdouche, een 2e toilet en een wastafel met planchet en spiegel erboven. Het aanwezige raam zorgt voor een prettige lichtinval. Overigens is ook hier het raam(kozijn) vervangen en voorzien van een ventilatierooster. Een handdoekradiator maakt de badkamer compleet.

2e VERDIEPING
Via een vaste trap bereiken we de 2e verdieping. Deze is opgedeeld in een voorzolder en een volwaardige 4 slaapkamer (12m2, gemeten vanaf 1,5m hoogte). Dat hier de kap volledig is vervangen, zie je ook aan de afwerking aan de binnenzijde. Je kijkt tegen de witte sandwichpanelen aan die voor een rustige en lichte afwerking zorgen. Hetzelfde geldt voor de dakkapel op de slaapkamer waarbij het plafond mooi één geheel is met de afwerking van de nok. Handig zijn de draai/kiepramen waardoor je praktisch kunt ventileren. Op de voorzolder is nog een extra dakvenster geplaatst. Tevens is hier de CV-ketel geïnstalleerd. Verder is de voorzolder lekker ruim opgezet waardoor je ook hier bijvoorbeeld nog een bureau zou kunnen plaatsen. Onder de schuine kanten zijn knieschotten te vinden waar je nog de nodige (seizoen)spullen kunt opbergen.

TUIN RONDOM
Deze woning staat op een royaal hoekperceel die aan de achterzijde in de breedte uitloopt. Dat is gunstig omdat je juist veel tuin aan de achterzijde wil hebben. Dit geeft niet alleen meer vrijheid maar ook meer mogelijkheden in de tuinaanleg. In het huidige tuinontwerp is er een groot terras aangelegd alsmede een volwaardige vijver met (Koi)karpers. Ook heeft het kippenhok een plekje gekregen. Verschillende planten, struiken en bomen zorgen voor een groen karakter en de nodige privacy. Ook is er een houten tuinkast (2m2) aanwezig, alsmede een houthokje ten behoeve van kachelhoutopslag.

STENEN GARAGE MET KAP
Eén van de grote pluspunten van deze woning is de garage achterin de tuin. Deze is op degelijke wijze gebouwd met o.a. spouwmuren en een pannengedekt zadeldak (keramische dakpannen). De garage is toegankelijk middels een stalen kanteldeur aan de opritzijde alsmede met een extra loopdeur in de zijgevel. Verder is de garage compleet aangekleed met voorzieningen zoals water met gootsteen, elektra en een gaskachel. Mocht je graag klussen, dan wordt het je gemakkelijk en aangenaam gemaakt. Natuurlijk is de garage ook ideaal voor het stallen van (elektrische) fietsen, een motor of die oldtimer die je graag binnen wilt parkeren. Vóór de garage ligt een brede oprit van bijna 10 meter lang waar je comfortabel een auto kunt parkeren.

HERVELD-ZUID
Deze woning is gelegen in Herveld-Zuid, een ‘buitenwijkje’ van Herveld/Andelst. Deze wijk is rustig en autoluw, ideaal voor kinderen. Naast dat je op eigen terrein kunt parkeren, kun je ook langs de weg of in één van de parkeerhavens parkeren.

Herveld is een centraal gelegen dorp midden in de Gemeente Overbetuwe. Deze regio staat bekend om haar fruitteelt en de ligging tussen de Rijn en de Waal. In het dorp vinden we 2 basisscholen terug, alsmede een grote diversiteit aan (sport)verenigingen. Er is een dorpshuis aanwezig welke aan het plein is gelegen. Elk jaar worden er diverse activiteiten georganiseerd, waardoor het dorp als levendig en gezellig wordt ervaren.

Herveld is gewild omdat het aan de ene kant het dorpse karakter ademt, maar aan de andere kant centraal is gelegen t.o.v. belangrijke uitvalswegen waaronder de A15 en A50 (knooppunt Valburg). Op 5 minuten fietsafstand is een treinstation gelegen die u naar Arnhem, Nijmegen of Tiel brengt. Kortom, Herveld is een veelzijdig dorp met een prettig woonklimaat!

INDELING
Begane grond:
Hal/entree met meterkast, toilet, verdiepte kelderkast en trapopgang
Doorzon-woonkamer (L-indeling) met houtkachel en vaste kastenwand
Keuken (in aanbouw) in hoekopstelling en v.v. inbouwapparatuur
Bijkeuken / werkkamer met tuindeur.
1e Verdieping:
Overloop met 2e trapopgang
3 Slaapkamers, allen v.v. een inbouwkast
Badkamer met inloopdouche, wastafel en 2e toilet
2e Verdieping:
Voorzolder met CV-ketelopstelling, extra dakvenster en knieschot opbergruimte
Slaapkamer 4 met dakkapel en knieschot opbergruimte.

BIJZONDERHEDEN
Verrassend leuke woning door aanbouw, dakkapel en garage
Renovatie heeft de woning naar een aanzienlijk hoger niveau getild
Woning is nagenoeg volledig geïsoleerd
Speels opgezette woonkamer
Ingebouwde houtkachel
Airconditioning op de begane grond
Ruime keuken met veel potentie
Tweede aanbouw is ideaal als werkkamer of bijkeuken
Met 4 slaapkamers is het een prima gezinswoning
Tweede toilet op de badkamer
Meterkast: 5 groepen (stoppen) en 2 aardlekschakelaars
Glasvezelaansluiting voor TV en snel internet
CV-ketel: Intergas HRE met bouwjaar 2017
Nagenoeg geheel v.v. nieuwe hardhouten kozijnen met HR++ beglazing
Geïsoleerd dak met sandwichpanelen
Spouw is nageïsoleerd, inclusief opgemetselde borstweringen
Kruipruimte is nageïsoleerd
Buitenschilderwerk is in 2020 uitgevoerd
Diverse zonweringen blijven achter
Heerlijke, vrije achtertuin
Vijver met vissen en kippenhok blijven achter
Zeer degelijke garage met alles erop en eraan
Comfortabele oprit met plaats voor 1 tot 2 (kleinere) auto’s
Rustige en gemoedelijke woonomgeving
Op loopafstand van het bosrijke Landgoed Loenen
Uiterwaarden van de Rijn eveneens binnen handbereik
Winkels, het dorpsplein, sportverenigingen en scholen op fietsafstand.

TIP:
Wilt u meer te weten komen over deze woning?
Beleef dan ook eens de aanvullende producten die wij standaard bij al onze woningen aan de Funda-presentatie koppelen:
– Professionele woonvideo
– Virtuele tour door de woning
– Interactieve plattegronden met tuinplan.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Van toepassing zijn de NVM Consumentenvoorwaarden.

+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning