Remko Stevens Makelaardij

DODEWAARDKalkestraat 14

Vraagprijs €599.000,- k.k.
Verkocht
KENMERKEN
Woonhuissoort
Woonboerderij
Woonhuistype
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1890
Energieklasse
E
LOCATIE
Provincie
GELDERLAND
Plaats
DODEWAARD
Postcode
6669 CP
Straat
Kalkestraat 14
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving

DODEWAARD
Kalkestraat 14

Authentieke en verrassend grote, VOORMALIGE WOONBOERDERIJ (1890) met ZIJVLEUGEL (voormalig café) waardoor dit object ook dubbel te bewonen is. In de voormalige varkensstallen zijn een bijkeuken en een FIETSENSCHUUR gecreëerd. Achterin de tuin staat een heerlijke TUINKAMER (19m2) met glazen schuifpanelen en een degelijke HOBBYKAS (13m2).

Dit volumineuze, vrijstaande woonhuis is met ca. 257m2 woonoppervlak en maar liefst ca. 1.100m3 (!) inhoud uitzonderlijk groot te noemen. Het huis heeft dan ook veel te bieden waaronder diverse authentieke details, meerdere leefkamers, een woonkeuken met complete hoekopstelling v.v. alle wenselijke inbouwapparatuur, een opkamer (werkkamer) met kelder eronder, een degelijke badkamer met o.a. een inloopdouche, vloerverwarming op de begane grond, 3 slaapkamers op de verdieping waarvan de grootste een mooie masterbedroom betreft. Tevens is er een 2e toilet met wastafel voorzien.

Het voormalige café in de ‘zijvleugel’ betreft een multifunctionele ruimte van 50m2 met eigen voordeur, veel ramen en de originele bar. Via een 2e trapopgang bereik je de verdieping waar eveneens een grote slaapkamer is gelegen. Doordat dit gedeelte van het huis (met eigen kap) een eigen entree heeft, biedt het veel mogelijkheden, bijvoorbeeld voor dubbele bewoning, kantoor of praktijk aan huis of als atelier.

Dit alles staat op een mooi, rechthoekig perceel van 815m2 groot met rondom een verzorgd aangelegde tuin. Aan de voorzijde ligt een zeer COMFORTABELE OPRIT met plaats voor meerdere auto’s op eigen terrein zonder dat je elkaar in de weg hoeft te staan. De woning heeft een gunstige ligging ten opzichte van het dorpsplein met supermarkt (loopafstand), het dijkvlak met uiterwaarden en de uitvalswegen. Binnen 3 minuten begeef je je op de snelweg A15.

Quote van de makelaar: “Groot, groter, grootst! Deze woning is van de buitencategorie wat inhoud en mogelijkheden betreft. En dat in combinatie met de charme van een authentiek pand, de nieuwe hardhouten kozijnen met HR++ beglazing en de vele extra’s die het te bieden heeft zoals vloerverwarming, 20 zonnepanelen, een laadpaal en airconditioning. En vooral niet te vergeten de tuinkamer waar (het achter het glas) ook in het voor- en najaar heerlijk toeven is.”

140 JAAR OUD
We komen maar zelden woningen van deze leeftijd tegen die in zo’n goede staat verkeren als deze. In de 19e eeuw werden woningen nog met een fijne decoratie gebouwd wat bij deze woning mooi tot uiting komt in beide voorgevels. Voorbeelden hiervan zijn de getoogde en terugvallende rollagen in het metselwerk boven de deur- en raamopeningen en de in metselverband opgetrokken gevels. Op het dak liggen keramische dakpannen en de goten en hemelwaterafvoeren zijn (deels) in zink uitgevoerd.
Ook binnen komen we stijlvolle, authentieke details tegen zoals de paneeldeuren met sierlijsten en meerdere schouwen die met natuursteen zijn bekleed. Hier vind je nog de klassieke indeling met de centrale hal in het midden met aan het einde de brede, originele trapopgang naar de slaapverdieping. De kleurrijke, Portugese tegels in de hal zijn niet origineel, maar zullen zeker gewaardeerd worden. Grappig detail is de houten ‘trekbalk’ in de masterbedroom op de 1e verdieping die in de voormalige hooizolder is gerealiseerd.

ONDERHOUDSSTAAT & VERDUURZAMING
Wat we zeker niet onderbelicht mogen laten is de verzorgde onderhoudsstaat van de woning en de verduurzaming ervan. Gezien de leeftijd van het huis, mogen we wel stellen dat de woning in een bovengemiddeld goede onderhoudsstaat verkeert.

Vanaf 2002 zijn er grote investeringen gedaan in onder meer het kozijnwerk en de beglazing. Nagenoeg alle ramen (en dat zijn er nogal wat) zijn vervangen door hardhouten kozijnen en HR++ beglazing. Een belangrijk deel van de houten vloeren zijn vervangen door een geïsoleerde betonvloer met vloerverwarming. Er is door de gehele woning centrale verwarming aangelegd waardoor je overal nieuw model radiatoren tegenkomt. De elektra en groepenkast is vernieuwd en geoptimaliseerd.
Aan de buitenzijde zijn de gevels opnieuw ingevoegd en zijn (deels) de goten en hemelwaterafvoeren door zink vervangen. Tevens zijn enkele jaren geleden de voor- en achterdeur vervangen door stijlvolle, hardhouten exemplaren. Ook is onlangs de stenen schuur aan de achterzijde van nieuwe deuren (2x) voorzien.

Ter verduurzaming van de woning zijn er in 2020 maar liefst 20 zonnepanelen geplaatst. De aanwezige laadpaal blijft achter.

WOONKAMER & OPKAMER
Eén van de leuke aspecten van deze woning is, is dat de indeling speels en verrassend is. De woonkamer betreft een voormalige en-suite woonkamer met in de voor- en achterkamer een schouw in de hoek. Hier heb je hoge plafonds en een betonvloer met vloerverwarming. Maar aan de andere kant van de centrale hal is dus ook nog een kamer te vinden. Zo kun je verschillende, gezellige zithoeken creëren, ook wanneer je je even wil afzonderen om bijvoorbeeld een boek te lezen. En dan hebben we het nog niet eens over de opkamer (boven de kelder) wat een ideale werkkamer zou kunnen zijn. Hier is meer dan voldoende plek voor een lang bureau en grote kastenwand. Het raam zit aan de gunstige kant waardoor er altijd een prettige lichtinval is.

WOONKEUKEN
Uiteraard heeft deze voormalige woonboerderij ook een ruime woonkeuken. De keukenopstelling is landelijk gekozen wat natuurlijk ‘naadloos’ past in de stijl van het huis. Het betreft overigens een zeer degelijke, massief eikenhouten keuken met paneelfronten en sierlijsten die je (indien gewenst) een andere kleur zou kunnen laten spuiten. Daarbij geeft het natuurstenen aanrechtblad de keuken een luxe uitstraling. Tevens is alle wenselijke inbouwapparatuur aanwezig zoals een vaatwasser, een grote oven (met handige uitschuiflade), een aparte magnetron, een koelkast en een brede 5-pits gaskookplaat met afzuigschouw. Het kookgedeelte is overigens iets verlaagd en verdiept wat het koken (voor veel mensen) nog aangenamer maakt. Verder kun je in de keuken met gemak een 6-persoons eettafel kwijt. En ook hier is de plavuizen vloer voorzien van vloerverwarming. Een tuindeur geeft direct toegang tot het buitenterras.

2e HAL MET WASRUIMTE
De kans is groot dat je de voordeur aan de voorzijde niet zoveel zal gebruiken aangezien er ook een zijdeur (achterdeur) is die net zo toegankelijk is. Je komt dan in de 2e hal waar je ook het toilet en de wasruimte vindt. Vanuit deze hal zijn verschillende ruimtes te bereiken waaronder de woonkeuken, de opkamer (werkkamer) en de badkamer. De wasruimte is met name erg praktisch aangezien je hier ook de voorraad, de stofzuiger en schoonmaakspullen kwijt kunt. Tevens is hier de CV-ketel geïnstalleerd. En mocht je nog een bijkeuken missen, die kun je achter de keuken vinden, in één van de 2 stenen schuren.

BADKAMER
Ondanks dat de badkamer niet meer de nieuwste is, heeft deze wel een degelijke, moderne en frisse uitstraling. De ruimte is ingedeeld met een inloopdouche, een hoek-ligbad en een wastafelmeubel met spiegelkast. Er is zowel vloerverwarming als een designradiator voor handdoeken aanwezig. Leuk detail is het stalen rozetraampje van de voormalige deel waardoor je gemakkelijk kunt ventileren. Heb je het raampje liever dicht, dan kun je de mechanische ventilatie gebruiken. Een toilet mis je niet in deze badkamer omdat deze om de hoek in de hal te vinden is.

1e VERDIEPING
Via de brede trapopgang in de centrale hal bereiken we de overloop op de 1e verdieping. Deze is royaal opgezet en voorzien van een dakvenster voor de nodige daglichttoetreding. De overloop schakelt vervolgens 3 slaapkamers met elkaar waaronder de masterbedroom (17m2). Wat je meteen opvalt is de hoge nok dat voor een bijzonder ruimtelijke beleving zorgt. Deze kamer is aan de achterzijde gelegen en daardoor koel en rustig. In 2020 is hier een airconditioning geplaatst die zowel kan verwarmen als koelen. Naast deze kamer is een sanitaire ruimte te vinden met een grote wastafel en een 2e toilet.

Aan de voorzijde van de woning zijn de 2 andere slaapkamer gelegen. Met 18m2 en 11m2 (gemeten vanaf 1,5 meter hoogte) zijn het eveneens volwaardige (tiener)kamers. Beide kamers hebben een vaste (inloop)kast voor een garderobe.

ZIJVLEUGEL (VOORMALIGE CAFÉ)
Wanneer je voor het huis staat, lijkt het wel of dat het 2 huizen zijn die tegen elkaar zijn gebouwd. De zijvleugel, oftewel het voormalige dorpscafé, heeft een eigen kapconstructie met verdieping. In de huidige setting worden de ruimtes benut als hobbyruimte en opslag, maar het is ook wel eens (dubbel) bewoond geweest (met o.a. een volwaardige slaapkamer op de 1e verdieping). Overigens mis je dan wel een keuken, badkamer en toilet, maar de mogelijkheden zijn er. De authentieke bar van het café is nog wel aanwezig.

Je hoeft geen binnenhuisarchitect te zijn om te zien dat de ruimte veel potentie heeft. Met ca. 50m2 kun je alle kanten op, bijvoorbeeld als salon- of praktijk aan huis, een hobbyruimte waar je bijvoorbeeld een werkbank plaatst of toch gewoon weer een ‘bruine kroeg aan huis’ waar je je familie en vrienden ontvangt tijdens een verjaardag. Je hoeft niet te twijfelen of dat een biljarttafel wel past. En ben je kunstenaar en/of zoek je de ideale atelierruimte? Het hoge plafond en de grote ramen zorgen voor een perfecte lichtinval. Kortom, deze woning is veelzijdig te bewonen waardoor de kans aanwezig is dat het wel heel veel wensboxen afvinkt.

TUIN MOOI IN BALANS
Het perceel heeft een overzichtelijk formaat waarbij de woning gunstig op de kavel staat. Aan de voorzijde heb je volop ruimte om meerdere auto’s ongehinderd op eigen terrein te parkeren. Daarbij zorgen enkele platanen voor een groen karakter. De oprit loopt aan de linkerzijde door naar achteren waarbij een dubbele poort de achtertuin afsluit (handig met bijvoorbeeld een hond).

Ondanks enkele omliggende woningen, geniet je toch relatief veel vrijheid en privacy. Zeker op het grote terras (grenzend aan de keuken) waar je ook heerlijk uit de wind kunt zitten. Tuinliefhebbers zullen de vele, kleurrijke planten en bloemen waarderen. Het gazon geeft de tuin een rustig en verzorgd karakter. Om de tuin groen te houden, is er een watertappunt met haspel (30m) aanwezig. Maar nog mooier (en duurzamer) is de goed gevulde waterput achter de schuur (fietsenstalling).

TUINKAMER & HOBBYKAS
Bijgebouwen kunnen een woning extra bijzonder maken en dat is ook hier het geval. Zowel de tuinkamer als de kweekkas (hobbykas) hebben een mooie plek in de zon gekregen. Hierdoor hebben ze optimale bezonning en dat is lekker wanneer je bijvoorbeeld in de tuinkamer zit. De tuinkamer heeft een goed formaat (19m2) waar je zowel een tuinset (eettafel) als een loungeset kwijt kunt. En het grote voordeel is dat de glazen schuifpanelen de tuinkamer in zijn geheel kunnen afsluiten. Hierdoor kun je er het gehele jaar gebruik van maken. Zie jij je hier in maart al (achter het glas) in een voorjaarszonnetje zitten?

De hobbykas is erg leuk voor diegene die graag zijn / haar eigen groenten wil verbouwen. Tomaten, sperziebonen, aardbeien, bedenk het maar… Deze kas verkeert in een prima staat en is dan ook een mooie aanvulling op het geheel.

DODEWAARD, aan de Waal
Dodewaard ligt aan de rivier de Waal. Wanneer je de dijk oploopt, zie je de grote binnenvaartschepen aan je voorbij varen. In het dorp is (op loopafstand) een volwaardige supermarkt (Coöp) gevestigd. Aan het centrale dorpsplein vind je tevens een Action en horeca. Verder heeft Dodewaard een huisartsenpraktijk, een apotheek, 2 basisscholen en een sporthal. Om te sporten kun je lid worden van de plaatselijke (tafel)tennisvereniging en/of voetbalclub.

Het dorp heeft een centrale ligging in de driehoek Arnhem – Nijmegen – Tiel. Moet je veel reizen vanwege je werk, dan zal het je aanspreken dat je je in circa 5 autominuten op de A15 begeeft. Tevens gaat er een stoptrein tussen Arnhem/Nijmegen en Tiel.

Vissers en natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de uiterwaarden (De Strang). Voor natuurliefhebbers is het leuk om te weten dat er door de uiterwaarden het klompenpad genaamd ‘Het Hiensepad’ loopt (12km). Het Hiensepad vertelt het verhaal van de streek, het landschap en haar bewoners. De route loopt langs de Waal, door de Hiense waarden, langs het gebouw van de voormalige kerncentrale en vervolgens dwars door een boomkwekerij. Het pad ontsluit ook twee bijzondere natuurgebieden. En mocht je van wandelen houden, dan ligt Landgoed Hemmen met haar uitgestrekte, bosrijke wandelpaden en kasteeltuin eveneens binnen handbereik. Kortom, wij laten je graag kennis maken met het veelzijdige dorp Dodewaard!

INDELING
Zie interactieve plattegronden.

BIJZONDERHEDEN
Goed onderhouden, voormalige woonboerderij
Karakteristieke details zijn bewaard gebleven
Verrassend ruime en speelse indeling
Complete inbouwkeuken met landelijke uitstraling
Siemens inbouwapparatuur
Slaapkamer en badkamer op de begane grond
Hierdoor is de woning ook levensloopbestendig te bewonen
Mogelijkheid tot het inrichten van 6 volwaardige slaapkamers van minimaal 10m2 groot
Badkamer met ligbad en inloopdouche
Zwevende toiletten (wandclosetten)
Belangrijk deel met geïsoleerde betonvloer met vloerverwarming
Uitgebreide, moderne groepenkast met aardlekschakelaars
Glasvezelaansluiting t.b.v. TV en snel internet
CV-ketel: Remeha Calenta 40C HR-combi, geplaatst in 2017
20 Zonnepanelen (2020) met een opbrengst van ca. 4.550 kWh per jaar
Airconditioning (Daikin) in 2020 geplaatst (masterbedroom)
Nagenoeg geheel v.v. hardhouten kozijnen (Meranti) en HR++ beglazing
Gevels zijn opnieuw ingevoegd
Eterniet dakbeschot in de woning
Gezellige tuinkamer met glazen schuifwanden en top-downspots
Wifi-versterker in achtertuin blijft achter
Twee stenen schuren in gebruik als respectievelijk bijkeuken en fietsenstalling
Zeer comfortabele oprit van grind met plaats voor meerdere auto’s
Laadpaal blijft achter
Voorzieningen in het dorp op loopafstand
Aantrekkelijke ligging nabij de uiterwaarden van de Waal, Landgoed Hemmen en het natuurgebied van het Gelders Landschap.

TIP:
Wilt u meer te weten komen over deze woning?
Beleef dan ook eens de aanvullende producten die wij standaard bij al onze woningen aan de Funda-presentatie koppelen:
– Professionele woonvideo
– Virtuele tour door de woning
– Interactieve plattegronden met tuinindeling.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM-voorwaarden.

+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning