Remko Stevens Makelaardij

DODEWAARDKalkestraat 24

Vraagprijs €499.500,- k.k.
Verkocht
KENMERKEN
Woonhuissoort
Eengezinswoning
Woonhuistype
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1925
Energieklasse
D
LOCATIE
Provincie
GELDERLAND
Plaats
DODEWAARD
Postcode
6669 CP
Straat
Kalkestraat 24
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving

DODEWAARD
Kalkestraat 24

Stijlvol gerenoveerde en hoogwaardig geïsoleerde, VOORMALIGE WOONBOERDERIJ (1925) met rondom een fraai aangelegde tuin en achterin een douglashouten VERANDA, een praktische SCHUUR met luifel en een CARPORT met plaats voor 2 auto’s naast elkaar.

Met behoud van haar karakteristieke uitstraling en authentieke elementen is dit vrijstaande woonhuis gemoderniseerd en verduurzaamd naar het luxeniveau van 2023. Het huis bestaat onder meer uit een gezellige woonkamer met houtkachel, een leefkeuken met uitgebreide keukenopstelling (2020) v.v. inbouwapparatuur, een praktische bijkeuken (2021), 4 ruimtelijke slaapkamers op de verdieping alsmede een trendy badkamer met o.a. een inloopdouche. Gevels, dakconstructie en beglazing zijn in de afgelopen jaren geïsoleerd en recent (2023) zijn er 14 zonnepanelen geplaatst. De laadpaal in de carport blijft achter.

Quote van de makelaar: “Je hoeft geen verstand van huizen te hebben om te zien dat deze woning van meer dan 100 jaar oud er bijzonder goed bij staat. Achter de karakteristieke voorgevel gaat dan ook een pareltje schuil. Er is veel aandacht besteed aan luxe, comfort en duurzaamheid en hou je van het buitenleven, dan kun je maar zo verliefd worden op deze plek. Dit huis is alleen op waarde te schatten door het te beleven”.

AUTHENTIEK & STIJLVOL
We komen maar zelden woningen van deze leeftijd tegen die in zo’n goede staat verkeren als deze. Begin 20e eeuw werden woningen nog met een fijne decoratie gebouwd wat bij deze woning prachtig tot uiting komt in de voorgevel. Voorbeelden hiervan zijn de getoogde rollagen in verschillende steenkleuren boven de deur- en raamopeningen, klassieke knipvoegen in metselverband, sierlijke muurankers en de stijlvolle overstek van de mansardekap. Om de gevels weer haar authenticiteit van meer dan 100 jaar geleden terug te geven, zijn de gevels gezandstraald en is de knipvoeg weer teruggezet. Op het dak liggen keramische dakpannen en de goten en hemelwaterafvoeren zijn in zink uitgevoerd.

RENOVATIE
In de basis zijn er ook belangrijke investeringen gedaan. Zo is de riolering verbeterd en is de meterkast verder uitgebreid vanwege een kookgroep, zonnepanelen en een laadpaal. De elektra is door de gehele woning vervangen en v.v. moderne (verlaagde) contactdozen en schakelaars. Vervolgens zijn wanden en plafonds gestuct. Diverse kozijnen en buitendeuren zijn vervangen door hardhout en HR++ beglazing. De keuken (in de voormalige deel) en bijkeuken zijn nageïsoleerd, net zoals de gehele kapconstructie (warm dak). Het systeem van de centrale verwarming is modern met op de begane grond vloerverwarming als hoofdverwarming (geen radiatoren) en op de verdieping nieuwe radiatoren met thermostaatkranen. Kortom, hier kom je in een gespreid bedje terecht!

WOONKAMER
Van oorsprong had de woning een ‘hokkerige’ indeling, maar doordat de voormalige deel (waar de dieren stonden) bij de woning is getrokken, is er flink meer leefruimte ontstaan. De keuken is naar achteren verhuisd waardoor de woonkamer aan de voorzijde vergroot werd. Ook het hoge stucplafond (maar liefst 2,88m hoog) draagt bij aan een ruimtelijke beleving. De houten vloer is vervangen door een betonvloer met vloerverwarming en plavuizen. De ramen hebben haar originele raamindeling met een middenstijl behouden. Verder valt de houtkachel op waardoor je op een winterdag gezellig bij een vuurtje kunt kruipen.

LEEFKEUKEN
De keuken is aan de achterzijde, over de volle breedte van de woning gelegen. Het heeft een open karakter met de woonkamer maar toch voelt de keuken als ‘en-suite’ vanwege de overgang met aan weerszijden een stukje muur. Indien gewenst zou je bijvoorbeeld schuifdeuren kunnen aanbrengen om de keuken af te kunnen sluiten van de woonkamer.

De keukenopstelling is bijzonder speels opgezet waarbij maximaal gebruik is gemaakt van de ruimte met centraal in het midden een eettafel. Ook levert het verschillende werkplekken (aanrecht) op waardoor je nooit ruimte tekort komt. De inbouwapparatuur bestaat uit een fornuis (5-pits gas) met oven, een afzuigschouw en een vaatwasser. De Amerikaanse koel/vriescombi wordt ter overname aangeboden. Mocht je voorkeur uitgaan naar koken op inductie, dan is de aansluiting al voorbereid. Verder heeft de keuken praktische opbergruimte waaronder handige ladekorven. Een nieuwe pui met dubbele tuindeuren geeft direct toegang tot het buitenterras.

BIJKEUKEN
Vanuit de keuken loop je door naar de bijkeuken. Je zou bijna kunnen zeggen dat de keukenopstelling hier in het verlengde doorloopt. De kastelementen in de bijkeuken zijn namelijk hetzelfde en er is zelfs nog een koelkast en een magnetron ingebouwd. Waar eveneens goed over nagedacht is, zijn de wasmachine en wasdroger aansluiting. Die zijn namelijk op hoogte geplaatst waardoor je niet hoeft te bukken. Verder is er een extra tuindeur (naar de oprit) aanwezig die je waarschijnlijk vaker zult gaan gebruiken dan de voordeur.

HAL MET TOCHTPORTAAL
Tegenwoordig komen we een tochtportaal niet meer tegen, maar vroeger werd er goed over nagedacht hoe je de warmte binnen kon houden. Nog steeds is het een absolute meerwaarde en bovendien een sfeervol en authentiek element in huis aangezien de glas-in-lood binnendeuren behouden zijn gebleven. Wel is de voordeurpui volledig vervangen en v.v. HR++ beglazing. In het tochtportaal is tevens de groepenkast te vinden.

Eénmaal doorgelopen naar de hal, heb je lekker de ruimte om binnen te komen. Er is zelfs plek voor een (grote) garderobekast. De trapopgang is nog origineel en er is een toilet en een inbouwkast (trapkast) aanwezig. Het toilet is zwevend uitgevoerd (wandcloset) en voorzien van een fonteintje. De inbouwkast is met name erg praktisch om spullen op te bergen zoals de stofzuiger.

1e VERDIEPING
De 1e verdieping is verrassend te noemen. Niet alleen vanwege de speelse indeling, maar ook vanwege het sfeervolle karakter met hoge plafonds (tot aan de nok) en het vrijdragende spantwerk dat fraai in het zicht is gelaten. En doordat de dakconstructie vanaf de buitenzijde is geïsoleerd, is ook het houten dakbeschot aan de binnenzijde behouden. Maar ook de paneeldeuren met glas-in-lood bovenlichten ademen nog de sfeer van vroeger.

De grootste slaapkamer (ouderslaapkamer) is aan de voorzijde gelegen. Hier valt meteen de hoogte van de kapconstructie op (nok 3,5m hoog). Tevens kun je er met gemak een groot 2-persoons bed kwijt. De andere 3 slaapkamers hebben dezelfde beleving met hoge plafonds en zelfs inbouwspots (achterste 2 kamers). De 4e slaapkamer is voorzien van een groot Velux dakvenster. Wat ook opvalt is het verzorgde afwerkingsniveau. Een PVC-vloer is van kamer naar kamer drempelloos doorgelegd en alle elektra (incl. verlaagde wandcontactdozen en lichtschakelaars) en radiatoren zijn vernieuwd. Bovendien zijn de kozijnen vervangen door draai/kiepramen waardoor je praktisch kunt ventileren.

BADKAMER
Tussen de slaapkamers in, is de badkamer gelegen. Het is al bijzonder dat er op de slaapverdieping een badkamer aanwezig is. Vroeger bestond dat helemaal niet en vaak zie je dat de badkamer dan naast de keuken een plekje krijgt (vanwege de aansluitingen).

Deze badkamer heeft een moderne uitstraling, mede door het verzorgde tegelwerk, de inloopdouche met drainafvoer en het trendy wastafelmeubel van hardsteen met ladekorven eronder. Boven het wasmeubel is een verwarmde spiegel met verlichting aangebracht. En uiteraard ontbreekt het 2e zwevende toilet niet. Om de badkamer goed te kunnen ventileren is er afzuiging aanwezig. Maar je kunt ook het wit gelamineerde, Velux dakvenster open zetten. Een rolhor geeft insecten geen kans om binnen te komen.

BUITENLEVEN
Ben je een tuinliefhebber, dan zal je deze tuin zeker aanspreken. Het heeft niet alleen een verzorgd en groen karakter, maar het heeft ook veel vrijheid te bieden. Vooraan is een royaal terras aangelegd waarbij je uitkijkt op de achtergelegen bongerd. Maar ook in eigen tuin zijn meerdere fruitbomen aangeplant zoals een appel (2x), een kers een peer en een notenboom. In de borders langs de zijkanten kom je verschillende planten tegen die de tuin kleurrijk aankleden. Om de tuin in de zomer groen te houden, zijn er maar liefst 3 regentonnen die achterblijven.

VERANDA & SCHUUR
In de afgelopen jaren is er nog meer geïnvesteerd en wel in een veranda, schuur en carport.

De veranda heeft een mooi formaat (14m2) waardoor je er met gemak een grote loungeset kwijt kunt. In de huidige setting zijn er enkele bankstellen geplaatst wat voor een huiselijke sfeer zorgt. Je kunt hier dan ook het gehele jaar vertoeven, zeker wanneer je aan de voorzijde een glaswand laat plaatsen en je de veranda kan afsluiten als een soort van tuinkamer.

Naast de veranda is een schuur gebouwd (16m2). Je hebt altijd een ruimte nodig om je fietsen te kunnen stallen en dat kan hier gemakkelijk. Naast meerdere fietsen en/of een motor (er zijn dubbele deuren aanwezig) kun je er ook een werkbank kwijt. Leuk detail is het overstek (luifel) aan de voorzijde waardoor je ook hier droog kan staan…

CARPORT & OPRIT
Achter de veranda en schuur is een dubbelbrede carport gerealiseerd. Vanuit de achtertuin zie je dit niet staan waardoor ook auto’s uit het zicht geparkeerd staan. Langs de woning en tuin loopt een oprit die recht van overpad biedt voor 2 achtergelegen woningen. Hier maak je zelf ook gebruik van om bij de carport te komen.

Opvallend is dat de carport in 2 secties is gebouwd waardoor je er 2 auto’s beschut kunt parkeren. Voorheen stond hier een oude schuur waardoor de betonvloer een nieuwe bestemming heeft gekregen. Net als de veranda en de schuur, heeft ook de carport elektra-aansluiting. Er is zelfs een laadpaal geïnstalleerd die ook zal achterblijven. Het is dan ook een fijne bijkomstigheid dat er 14 zonnepanelen op het dak van de carport zijn aangebracht. Deze liggen optimaal op de zon en uit het zicht.

DODEWAARD, aan de Waal
Dodewaard ligt aan de rivier de Waal. Wanneer je de dijk oploopt, zie je de grote binnenvaartschepen aan je voorbij varen. In het dorp is (op loopafstand) een volwaardige supermarkt (Coöp) gevestigd. Aan het centrale dorpsplein vind je tevens een Action en horeca. Verder heeft Dodewaard een huisartsenpraktijk, een apotheek, 2 basisscholen en een sporthal. Om te sporten kun je lid worden van de plaatselijke (tafel)tennisvereniging en/of voetbalclub.

Het dorp heeft een centrale ligging in de driehoek Arnhem – Nijmegen – Tiel. Moet je veel reizen vanwege je werk, dan zal het je aanspreken dat je je in circa 5 autominuten op de A15 begeeft. Tevens gaat er een stoptrein tussen Arnhem/Nijmegen en Tiel.

Vissers en natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de uiterwaarden (Strang). En mocht je van wandelen houden, dan ligt Landgoed Hemmen met haar uitgestrekte, bosrijke wandelpaden en kasteeltuin binnen handbereik. Kortom, wij laten u graag kennis maken met het veelzijdige dorp Dodewaard!

INDELING
Begane grond:
Tochtportaal met meterkast
Hal met toilet, trapopgang en inbouwkast met CV-ketelopstelling
Woonkamer met houtkachel
Leefkeuken v.v. inbouwkeuken, eethoek en dubbele terrasdeuren
Bijkeuken met ‘verlengd’ keukenblok v.v. overige inbouwapparatuur, witgoedaansluitingen (op hoogte) en tuindeur.
1e Verdieping:
Overloop
Ouderslaapkamer
Slaapkamer 2 met groot dakvenster
Slaapkamer 3
Slaapkamer 4
Badkamer ingedeeld met inloopdouche, wastafelmeubel, 2e toilet en v.v. dakvenster.

BIJZONDERHEDEN
Bijzonder goed onderhouden, voormalige woonboerderij
Authentieke uitstraling en karakteristieke details zijn bewaard gebleven
Verrassend ruime indeling
Ca. 130m2 woonoppervlak
Sfeervolle woonkamer met houtkachel
Speels opgezette leefkeuken met ruimte voor 6-persoons eettafel
Dubbele terrasdeuren
Zeer praktische bijkeuken met aanvullende voorzieningen
Begane grond met betonvloer
Vloerverwarming in zowel de woonkamer als leefkeuken
4 Slaapkamers op de verdieping
Comfortabele badkamer
Zwevende wandclosetten
Meterkast: 9 groepen, kookgroep, 2 aardlekschakelaars, laadpaalaansluiting en zonnepanelen
Glasvezelaansluiting t.b.v. TV en snel internet
CV-ketel: Nefit HR-combi met bouwjaar 2012
Dakconstructie en gevels zijn op degelijke wijze nageïsoleerd
Meerdere, nieuwe deuren en raamkozijnen (hardhout) v.v. HR++ beglazing
14 Zonnepanelen (2023) op het zuiden georiënteerd (dak bijgebouw)
Energielabel D
Buitenschilderwerk jaarlijks bijgehouden
Rondom een verzorgde en groen aangelegde tuin
Achtertuin met vrij karakter en uitzicht op bongerd
Stijlvolle veranda waar je heerlijk (beschut) kunt zitten
Volwaardige schuur voor het stallen van fietsen en/of een motor
Brede carport met plaats voor 2 auto’s naast elkaar
Laadpaal blijft achter
Tevens een eigen parkeerplaats in de voortuin
Voorzieningen in het dorp op loopafstand
Aantrekkelijke ligging nabij de uiterwaarden van de Waal, Landgoed Hemmen en het natuurgebied van het Gelders Landschap.

TIP:
Wilt u meer te weten komen over deze woning?
Beleef dan ook eens de aanvullende producten die wij standaard bij al onze woningen aan de Funda-presentatie koppelen:
– Professionele woonvideo
– Virtuele tour door de woning
– Interactieve plattegronden met tuinindeling.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM-voorwaarden.

+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning