DRIELMolenstraat 13

Vraagprijs €515.000,- k.k.
Onder bod
KENMERKEN
Woonhuissoort
Eengezinswoning
Woonhuistype
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1946
Energieklasse
E
LOCATIE
Provincie
GELDERLAND
Plaats
DRIEL
Postcode
6665 BA
Straat
Molenstraat 13
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving

DRIEL
Molenstraat 13

Aantrekkelijk tegenover pony weiland gelegen, aan 2 zijden uitgebouwd, VRIJSTAAND WOONHUIS met inpandige GARAGE, ervoor een hoog OVERSTEK en een comfortabele OPRIT die naast de woning te verbreden is.

Deze verrassend en speels opgezette gezinswoning heeft o.a. een 6,5 (!) meter brede woonkamer met vrij uitzicht, een gezellige leefkeuken v.v. inbouwapparatuur, een praktische kelder met stahoogte en in de achteraanbouw een slaapkamer, een werkkamer / praktijkruimte, een doucheruimte, een gastentoilet en een bijkeuken met witgoedaansluitingen. De verwarmde garage (met krachtgroep) is van binnenuit toegankelijk en is de ideale stallingsruimte voor fietsen, motor óf een auto.

Op de verdieping zijn nog eens 3 volwaardige slaapkamers te vinden alsmede een 2e badkamer. Aan weerszijden van de dakconstructie is een dakkapel geplaatst. Boven de garage / achtervleugel is een grote (opberg) zolder te vinden. Verder heeft de woning diverse extra’s zoals airconditioning (3x), screens (4x) via afstandsbediening en app te bedienen, een rolluik en een 6 meter breed, 4 meter uitvalscherm (zonwering) boven het terras. En voor velen niet onbelangrijk: de schuine dakvlakken bieden volop mogelijkheden voor zonnepanelen.

Het perceel is 367m2 groot waarbij rondom de woning een zeer verzorgd aangelegde tuin is gelegen. Aan de zonnige westzijde is een privacyvol terras aangelegd waarbij het terras (bestrating) om de woning heen doorloopt naar de voorzijde tot aan de 9,70 meter diepe oprit. De oprit is middels een dubbele poort afsluitbaar en (indien gewenst) te verbreden waardoor de oprit naast de woning te verlengen is tot aan de achterzijde van het perceel (3,6m breed). Hierdoor zou je wellicht meerdere auto’s en/of een aanhanger of caravan bij huis kunnen stallen.
Verder ligt de woning centraal in het dorp met basisscholen, een Albert Heijn en een warme bakker op loopafstand.

Quote van de makelaar: “Dit vrijstaande woonhuis heeft veel meer (ruimte) te bieden dan de voorzijde doet vermoeden. Met een verrassende indeling met 4 tot 5 (slaap)kamers en 2 badkamers kan een gezin met 3 kinderen hier prima uit de voeten. Daarnaast heeft het diverse extra’s wat de woning compleet maakt. Dit huis is dan ook alleen op waarde te schatten door het te bezichtigen”.

BREDE WOONKAMER
Te beginnen met de woonkamer. Deze is namelijk vergroot door een zij-aanbouw waardoor de leefruimte een mooie breedtemaat van 6,5 meter heeft gekregen. Met ca. 33m2 is de woonkamer dan ook comfortabel in te delen met o.a. een lekkere hoekbank en een 6-persoons eettafel. Noemenswaardig is de mogelijkheid tot het aansluiten van een houtkachel in de hoek van de woonkamer. De schoorsteen is nog aanwezig, maar je zult op de 1e verdieping een pijp moeten doortrekken omdat hier het rookkanaal is verwijderd. Verder zorgt een houten parketvloer voor een warme woonsfeer. Aan de voorzijde geniet je een vrij uitzicht op het tegenover gelegen ponyweiland.

KEUKEN
De keuken grenst direct aan de woonkamer én achtertuin. Dubbele terrasdeuren (met rolhorren) geven je toegang tot het buitenterras. De keuken heeft een ruime hoekopstelling en is voorzien van diverse inbouwapparatuur zoals een inductie kookplaat met erboven een afzuigunit, een vaatwasser, een combi-oven/magnetron en een koelkast. Onder de bovenkastjes is verlichting geplaatst, evenals in het plafond (inbouwspots). Noemenswaardig is de ingebouwde servieskast die je leuk kunt stylen.

PRAKTISCHE KELDER
Het leuke van een na-oorlogse woning is dat het vaak nog een kelder heeft. Deze kelder is 4,3m2 groot en heeft een stahoogte van 1,8m. Deze kelder is functioneel voor bijvoorbeeld opslag van voorraad en keukenmachines.

ACHTERVLEUGEL MET WERK/PRAKTIJKRUIMTE
Vanuit de keuken loop je, via een 2e hal, door naar de achtervleugel waar je verrassend veel ruimte tegen komt. Dit gedeelte betreft de voormalige garage en is verbouwd tot leefruimte. Hier is de woning ingedeeld met een royale bijkeuken met witgoedaansluitingen en een tuindeur, een slaapkamer, een werk/praktijkruimte met airco en eigen buitendeur/entree, een (gasten) toilet en een doucheruimte.

Doordat hier een slaapkamer én een (kleine) badkamer op de begane grond zijn gelegen, is de woning levensloopbestendig te bewonen. Bovendien biedt de achterste kamer de mogelijkheid om een praktijk of salon aan huis te houden. De zijdeur naar de oprit is dan ideaal om mensen aan huis te ontvangen zonder dat het de privacy aantast. Bovendien is er warm- en koudwater aansluiting alsmede een afvoer aanwezig aangezien hier een wastafel heeft gezeten. Indien gewenst zou je de praktijkruimte eenvoudig kunnen vergroten door de naastgelegen slaapkamer erbij te betrekken. De scheidingsmuur is immers geen draagmuur.

INPANDIGE GARAGE MET ZOLDER
Doordat de voormalige garage aan de achterzijde van de woning is verbouwd tot leefruimte, is ervoor (naast de woning) een nieuwe garage gebouwd. Deze is inpandig omdat het vanuit de hal, van binnenuit toegankelijk is. Je loopt hierdoor eenvoudig vanuit de woning de garage in waardoor je er ook een andere (woon)bestemming aan zou kunnen geven. De garage is namelijk verwarmd, heeft daglicht, een eigen wastafel en daarvoor ook een warm en koud wateraansluiting.
Een groot pluspunt is de bovengelegen zolder die helemaal doorloopt tot boven de ‘achtervleugel’. Wanneer je de vlizotrap oploopt, zal je verbaasd zijn hoeveel ruimte hier nog te vinden is. Je kunt hier gebukt lopen (nokhoogte 1,6 meter) en het is keurig en verzorgd afgewerkt. Afgezien van hoeveel opbergruimte je nodig hebt, zouden kinderen hier bijvoorbeeld nog een speelhoek kunnen creëren.

Dubbele deuren geven toegang tot de oprit waarbij de kapconstructie nog een kleine 2 meter doorloopt. Deze overstek zorgt ervoor dat je bij de voordeur (ook met een fiets) altijd droog staat.

1e VERDIEPING
Ondanks de schuine dakvlakken van de kapconstructie, heeft de 1e verdieping nog verrassend veel ruimte te bieden. Dit komt mede doordat er aan beide zijden een dakkapel is geplaatst hetgeen de verdieping groter en praktischer maakt. De dakkapel van de badkamer loopt door boven het trappengat waardoor ook de overloop daglicht heeft. Tevens is er in het plafond van de overloop een plafondairco geïnstalleerd. Deze is dermate slim geplaatst dat deze op alle 3 de slaapkamers is gericht.

De overloop schakelt 3 slaapkamers en de 2e badkamer met elkaar. Leuk detail zijn alle authentieke paneeldeuren die nog behouden zijn gebleven. De grootste slaapkamer is aan de voorzijde gelegen waarbij één van de twee dakkapellen doorloopt. Deze ouderslaapkamer is 13m2 groot (gemeten vanaf 1,5m hoogte) waarbij je prima een groot 2-persoons bed kwijt kunt. Een inbouwkast geeft je alvast de nodige opbergruimte voor kleding. Zo’n zelfde verlichte inbouwkast kom je ook tegen op de ‘tussenslaapkamer’ welke eveneens een eigen dakkapel heeft. De 3e slaapkamer is aan de achterzijde gelegen en heeft weer de volle breedte van de woning.

2e BADKAMER
Op de begane grond waren we al een douchegelegenheid tegen gekomen. Op deze slaapverdieping is de 2e badkamer gelegen. Deze is ingedeeld met een ligbad, een 2e toilet en een wastafel. Deze badkamer is basis doch neutraal afgewerkt. Je hebt hier de mogelijkheid om in bad te douchen. Het 2e toilet is met name erg praktisch. Boven de wastafel vind je nog een planchet (schap) en een spiegel. Verder zorgt het raam in de badkamer voor een prettige lichtinval.

TUIN RONDOM
Het eerste wat je in de tuin waarschijnlijk zal opvallen is dat het er keurig en onderhouden bij ligt. Het gras aan de voorzijde van de woning is verzorgd, evenals de betrating rondom de woning. De oprit biedt plaats aan 1 tot 2 auto’s achter elkaar, maar deze is eenvoudig te verbreden aangezien de zijtuin naast de woning ook nog een kleine 4 meter breed is. Vooruitdenkend is de stoepdrempel hiervoor al eens verlaagd.

Ben je een tuinliefhebber en zit je graag lekker vrij van de zon te genieten? Dan moeten we aan de westzijde van de woning zijn. Ter hoogte van de keuken is een mooi terras aangelegd waar je veel zonuren geniet. Het is niet voor niets dat hier een breed uitvalscherm (zonwering) is aangebracht. Deze schuift maar liefst 4 meter over het terras heen en is elektrisch en op afstand te bedienen. Verder is de tuin overzichtelijk en heeft het een onderhoudsarm karakter waardoor je tijd over houdt om van het buitenleven te genieten.

LOCATIE
De Molenstraat is één van de leukere straten van het dorp. Aan de ene zijde staan karaktervolle na-oorlogse woningen en aan de andere zijde is het aanzicht groen met weides en bomen. De straat is overzichtelijk en ruim opgezet waarbij het geasfalteerde wegdek nog niet zo oud is. Het is geen doorgaande weg en voor je gevoel woon je hier aan de rand van het dorp terwijl de dorpse voorzieningen op loopafstand zijn gelegen.

DRIEL, NABIJ STAD EN NATUUR
Driel is een dorp dat aan de Rijn is gelegen. Driel is de afgelopen jaren steeds aantrekkelijker geworden om te wonen. Het dorp heeft een rustig karakter en met de uiterwaarden om de hoek is de vrije natuur dichtbij. Door het fietspontje tussen Driel en Doorwerth is de bosrijke omgeving ten noorden van de Rijn binnen handbereik. In het centrum vinden we een Albert Heijn waar u de dagelijkse boodschappen kunt doen. Driel heeft zelfs de keuze uit meerdere basisscholen. In de Schuytgraaf is een Internationale school gevestigd die eveneens binnen handbereik is gelegen.

Mede door de nieuwe provinciale weg N837, met aansluiting op de A50, is Driel steeds centraler komen te liggen. Via de dijk ben je in 5 autominuten in Arnhem en is dus met de fiets ook goed te doen. De Schuytgraaf (Arnhem), de winkelstraat van Elst en het industrieterrein van Heteren (met de A50) zijn dichterbij dan u denkt.

INDELING
Begane grond:
Hal/Entree met garderobe
Uitgebouwde woonkamer
Leefkeuken v.v. inbouwapparatuur en dubbele terrasdeuren
Kelder met stahoogte
2e Hal met trapopgang en doorloop naar ‘achtervleugel’ en inpandige garage
Multifunctionele bijkeuken met witgoedaansluitingen en tuindeur
Slaapkamer 1 op de begane grond
Gastentoilet
Badkamer met douchegelegenheid
Werk/Praktijkruimte met eigen deur naar de oprit
Inpandige garage met CV-ketelopstelling, wastafel, vlizotrap naar zolder en dubbele deuren naar oprit.

1e Verdieping:
Overloop met dakkapel en daglicht
Ouderslaapkamer (slaapkamer 2) met inbouwkast en dakkapel
Slaapkamer 3 met inbouwkast en dakkapel
Slaapkamer 4
Badkamer met ligbad/douche, 2e toilet, wastafel en dakkapel.

BIJZONDERHEDEN
Ruime gezinswoning met ca. 125m2 woonoppervlak
Zowel van binnen als van buiten een goede onderhoudsstaat
Verrassende en speelse indeling
Brede woonkamer door zij-aanbouw
Vrij uitzicht op groen en pony’s aan de voorzijde
Keuken met potentie om eigen droomkeuken te realiseren
Levensloopbestendig te bewonen door voorzieningen op de begane grond
Ideaal voor praktijk of salon aan huis (aparte entree)
Inpandige garage is ideaal als stallingsruimte
Grote zolderverdieping met veel opbergmogelijkheden
In totaal 4 slaapkamers (excl. Werkkamer)
Airconditioning in woonkamer/keuken en op de overloop (slaapkamersgericht)
Twee dakkapellen waarvan de westzijde is v.v. rolluik
Diverse ramen zijn v.v. zonwering (screens), elektrisch via afstandsbediening alsook d.m.v. een app te bedienen
CV-ketel: AWB Thermomaster, geplaatst 2000
Glasvezelaansluiting voor TV en internet
Gevels zijn nageïsoleerd, opnieuw ingevoegd en geïmpregneerd
Zinken goten en hemelwaterafvoeren
Krachtgroep in de garage, geschikt voor het opladen van een elektrische auto
Groot zonnescherm boven het terras (elektrisch bedienbaar)
Verzorgde tuin rondom met weinig onderhoud
Comfortabele oprit, eventueel verder uit te breiden (te verbreden)
Aantrekkelijke ligging in de straat en in het dorp
Dorpse voorzieningen op loopafstand
Elst, Arnhem en de Schuytgraaf binnen handbereik.

TIP:
Wilt u meer te weten komen over deze woning?
Beleef dan ook eens de aanvullende producten die wij standaard bij al onze woningen aan de Funda-presentatie koppelen:
– Professionele woonvideo
– Virtuele tour door de woning
– Interactieve plattegronden met tuinindeling.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM-voorwaarden.

+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning