Remko Stevens Makelaardij

DODEWAARDDokter P.A. Cornethof 3

Vraagprijs €865.000,- k.k.
Verkocht
KENMERKEN
Woonhuissoort
Villa
Woonhuistype
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1978
Energieklasse
A
LOCATIE
Provincie
GELDERLAND
Plaats
DODEWAARD
Postcode
6669 AZ
Straat
Dokter P.A. Cornethof 3
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving
DODEWAARD
Dr. P.A. Cornethof 3
 
Hoogwaardig, tot in detail afgewerkt en stijlvol onder architectuur uitgebouwd VRIJSTAAND WOONHUIS met o.a. een zonnige VERANDA, een INPANDIGE GARAGE met zolder en een douglashouten KAPSCHUUR, bestaande uit een ruime berging en geïsoleerde TUINKAMER met brede zwartstalen schuifpui. De ligging is aantrekkelijk, namelijk aan een kleinschalig, autoluw hofje met op steenworp afstand van het dorpsplein, een supermarkt en de vrije natuur van de uiterwaarden (Strang).
 
Deze unieke dorpsvilla is op alle vlakken onderscheidend te noemen. Het huis is niet alleen speels opgezet, maar heeft ook veel luxe en comfort te bieden. Denk daarbij aan een exclusieve eilandkeuken met alles erop-en-eraan, een heerlijke living met ingebouwde gashaard en de grote glaspui met panoramisch zicht in de fraai aangelegde achtertuin. Dubbele terrasdeuren geven toegang tot de veranda met ingebouwde terrasheaters, er is zowel een praktische werkkamer als een bijkeuken aanwezig en een ‘zwevende’ trapopgang brengt je naar een verrassende verdieping met ruimtelijke slaapkamers (plafonds tot aan de nok) en welke zijn voorzien van airconditioning. En niet te vergeten de badkamer die rechtstreeks uit een woonblad komt en waarbij o.a. exclusief sanitair van o.a. JEE-O is toegepast.
 
Tijdens de grote verbouwing is ook de duurzaamheid niet vergeten. De woning is volledig geïsoleerd, is geheel voorzien van (HR) isolatieglas en het meest opvallende is misschien wel het dak dat is vervangen door hoogwaardig geïsoleerde sandwichpanelen. In totaal zijn er 24 zonnepanelen (op het dak van de kapschuur) geïnstalleerd. De woning draagt energielabel A. 
 
Mede doordat er een stuk grond is bijgekocht, is het perceel uitzonderlijk groot geworden (1.276m2). Net als de woning is ook de tuin tot in detail aangelegd met o.a. groot formaat tegels (graniet 80x80), sfeervolle tuinverlichting, verschillende laag- en hoogstam fruitbomen en een grote diversiteit aan kleurrijke bloemen en planten. De kapschuur springt meteen in het oog en heeft veel extra’s te bieden waaronder extra opslag/stallingsruimte en een afsluitbare tuinkamer met een complete (bar)inrichting die ter overname wordt aangeboden. Een ander groot pluspunt is de vrijheid in de tuin. Doordat ook de omliggende percelen veel groter dan gemiddeld zijn, is er relatief weinig inkijk wat voor veel vrijheid en privacy zorgt. Bovendien is er de gehele dag zon te vinden. De achtertuin heeft een achterom die op degelijke wijze met een poort afsluitbaar is. In de voortuin/oprit kun je comfortabel 2 auto’s op eigen terrein parkeren.   
 
Quote van de makelaar: “Wauw, wat een plaatje is dit. Er komen superlatieven tekort om deze villa volledig te omschrijven aangezien het zoveel te bieden heeft. Het is niet alleen luxe en comfort, maar ook de detaillering is om door een ringetje te halen. En dan de ruimte en vrijheid in de achtertuin die voor een unieke beleving zorgt. Altijd al een zwembad in de tuin willen inbouwen? Dan vind je hier de uitgelezen kans…”
 
ONDER ARCHITECTUUR VERBOUWD
We komen niet veel woningen tegen waar zoveel aandacht is besteed aan materiaalkeuzes en detaillering als hier. Kosten nog moeite zijn bespaard gebleven om er iets moois van te maken. Wanneer je op het terras vlak bij de veranda staat en je kijkt naar de woning, dan weet je meteen wat we bedoelen. Stucwerk wordt afgewisseld door gegalvaniseerd staal en zinken afwerkingen, bijvoorbeeld in de dakkapellen, raamkozijnen, dakomlijstingen en vierkante regenpijpen. Misschien is het mooiste detail wel de frameloze glaspui van de living onder het stijlvolle overstek van de veranda. Maar ook andere (horizontale) raampartijen zorgen voor een prettige lichtinval.
 
PERFECTIE TOT IN DETAIL
Ook in de woning is er werkelijk nergens op bezuinigd. Over elk detail is nagedacht en dat zie je terug in degelijke designdeuren, deurbeslag en sanitair. Door de gehele woning kom je strak stucwerk, Led-inbouwpots, maatwerk interieurkasten en designradiatoren tegen. Opvallend is de ingestucte gashaard met daarboven de aansluiting voor een groot formaat TV-scherm. De vloeren zijn naadloos afgewerkt met eikenhout en natuursteen. In de hal is de trapopgang een echte blikvanger waarbij de massief houten treden bijna ‘zwevend’ zijn aangebracht. Het afwerkingsniveau is hoogwaardig te noemen waarbij ook de styling tot in de puntjes is verzorgd. Kortom, zowel van binnen als van buiten straalt de exclusiviteit ervan af. Hier is een architect (en een aannemer) aan het werk geweest die het maximale uit de woning heeft gehaald.
 
LIVING
Wat is de definitie van een living? Is de woonkamer dan groter dan gemiddeld? Uitzonderlijke raampartijen, een hoogwaardig afwerkingsniveau en fraaie stijlelementen zorgen hier voor een unieke woonbeleving. En dat maakt deze woonkamer tot een fraaie living waar je elke dag weer van het panoramische uitzicht in de achtertuin zult genieten. Door haar speelse indeling kun je verschillende zithoeken creëren, bijvoorbeeld een lekkere hoekbank bij de gashaard of een ronde eettafel bij de dubbele terrasdeuren naar de veranda. Noemenswaardig is de grote, maatwerk kastenwand die als één geheel met de inrichting is ingebouwd. De prachtige eikenhouten vloer maakt het plaatje af en brengt je naar de keuken…
 
LUXE EILANDKEUKEN
Keuken zijn altijd persoonlijk en het gebeurd maar zelden dat het helemaal je smaak is. De kans is groot dat deze keuken wel in de smaak zal vallen. De eilandopstelling is subliem gekozen met voldoende bewegingsruimte naar het spoelgedeelte en de hoge kastenwand. Wanneer je aan het eiland staat te koken, heb je een mooi gezichtsveld naar één van de terrassen die eveneens toegankelijk is via dubbele terrasdeuren.
 
De inbouwapparatuur bestaat uit een vaatwasser, een ‘ingelegde’ inductie kookplaat met zwevende afzuigschouw, een robuuste Amerikaanse koel/vriescombinatie, een combi-oven en een separate combi-oven/magnetron (beiden 2023). Tussen de laatste 2 is een LCD-scherm ingebouwd waar je televisie op kan kijken (streamen). En uiteraard ontbreekt de Quooker niet. Erg stijlvol is het zwevende, natuurstenen werkblad (composiet) die de keuken een moderne en trendy uitstraling geeft. Dit in combinatie met de greeploze, hoogglans fronten van onder meer de brede ladekorven met verdekte besteklades. Het eiland heeft een groot formaat en biedt zelfs de mogelijkheid om met 2 of 3 barkrukken eraan te zitten. En wat wellicht niet direct zal opvallen, maar toch een speels element in het geheel is, is het brede, horizontale raam met doorkijk naar de hal.
Vanuit de keuken is er een doorloop naar een praktische bijkeuken waar je een extra keukenblok met veel kastruimte en een gootsteen vindt.   
 
WERKAMER
Werk je veel vanuit huis en/of ben je zelfstandig ondernemer en wil je graag een eigen werkkamer? Deze kamer is aan de voorzijde van de woning te vinden. Hier kun je een goed bureau en een (archief)kast kwijt en kun je je geheel afzonderen en ongestoord werken. Een groot raam én een buitendeur zorgen daarbij voor een prettige lichtinval. Die buitendeur kan wel eens heel erg handig zijn wanneer je mensen (klanten) aan huis ontvangt. Bijvoorbeeld wanneer je een salon of praktijk aan huis wil uitoefenen.
 
1e VERDIEPING
Elke keer wanneer je weer naar de slaapverdieping omhoog loopt, zal je genieten van de prachtige trap die op zeer degelijke wijze met een stalen frame en hardhouten treden is opgebouwd.
 
De overloop is royaal opgezet waarbij een brede dakkapel voor een extra ruimtelijk gevoel zorgt. Een interieurbouwer heeft elk hoekje benut om kastruimte te creëren (greeploos druksysteem). Het spreekt dan ook voor zich waar je je handdoeken, bedlinnen en je winterdekbed opruimt.
 
Op de verdieping zijn 3 verrassend ruime slaapkamers te vinden. Aan de voorzijde zijn 2 slaapkamers bijna identiek aan elkaar, ideaal wanneer 2 kinderen een kamer mogen kiezen. Er zijn geen plafonds aangebracht waardoor je tot aan de nok omhoog kijkt. Dit maakt de kamers niet alleen ruimtelijker, maar ook erg speels.
De masterbedroom is aan de achterzijde (tuinzijde) gesitueerd. Elke keer wanneer je in de ochtend de gordijnen open schuift, wordt je getrakteerd op een fantastisch uitzicht in je eigen achtertuin (zonder enige inkijk). Deze ouderslaapkamer is royaal opgezet waarbij eveneens interieurkasten ten behoeve van je garderobe zijn ingebouwd. De kamer is zelfs zo groot, dat je deze (net als aan de voorzijde) kunt opdelen in 2 afzonderlijke kamers wat een extra (4e) slaapkamer zou opleveren (indien gewenst).
 
TRENDY BADKAMER
De laatste deur op de overloop is van de badkamer. Hier is werkelijk iets bijzonders van gemaakt. Het zou maar zo rechtstreeks uit een exclusief woonblad kunnen komen. Het wastafelmeubel en sanitair is hier zorgvuldig uitgekozen waarbij niet naar de prijzen is gekeken. Over de volle diepte van de badkamer is een granieten blad met 2 wastafelkommen alsmede een wandbrede, verwarmde spiegel geplaatst. Zowel de rand van het blad als de drainafvoeren van de waskommen zijn gefrijnd afgewerkt.
 
De inloopdouche is erg comfortabel doordat hier de ruimte voor genomen is. De rainshower is in het plafond verwerkt en er is een aparte handdouche aanwezig. In de wanden zijn nisjes en schappen gecreëerd waar je douchegel en toiletspullen kunt opbergen. Hetzelfde geldt voor de ladekorven onder het wastafelmeubel. Erg handig is de ingebouwde ‘vuilewaskorf’. Vloerverwarming (op de CV) zorgt ervoor dat de tegelvloer altijd lekker warm is. En als we het over de tegels hebben: hier is gekozen voor een uitzonderlijk grote tegelmaat die we maar zelden tegenkomen. Verder zal het je niet verbazen dat ook de badkamer is voorzien van Led inbouwspots. Daglicht komt er overigens meer dan voldoende binnen door de aanwezige dakkapel. Dit biedt tevens een ideale ventilatiemogelijkheid, maar er ook is ook ventilatie via een WTW-ventilatiesysteem mogelijk.
 
INPANDIGE GARAGE
Vanuit de bijkeuken is er een doorloop naar een inpandige garage. Maar eigenlijk is het veel meer dan een garage, aangezien het is geïsoleerd en je er zelfs een leefruimte van zou kunnen maken. Denk daarbij aan mogelijkheden zoals een slaapkamer met 2e (en-suite) badkamer (op de begane grond) of een kantoor aan huis met eigen ingang. De dubbele garagedeuren naar de oprit zou je kunnen vervangen door een glaspui met toegangsdeur.
 
In de huidige setting zijn er meerdere, vaste kasten gemaakt waardoor je veel opbergmogelijkheden hebt. Een vlizotrap biedt zelfs toegang tot een zolderverdieping (in de kap) waar je al je seizoensspullen kunt opruimen. In de garage kun je tevens de wasmachine- en wasdroger aansluiten. Water en afvoer zijn dus aanwezig en de CV-ketel is vlakbij te vinden in de bijkeuken. Indien gewenst zou je de witgoedaansluitingen ook kunnen verplaatsen naar de naastgelegen bijkeuken. Achterin de garage is nog een extra loopdeur die toegang geeft tot de achtertuin.
 
ROYAAL PERCEEL
Wanneer je voor op de straat naar de woning kijkt, dan kan je niet ontgaan dat ook de tuin tot in detail is aangelegd. Het perceel is maar liefst 1.276m2 (!) groot en dat kan het niet anders dan dat de achtertuin riant moet zijn. Dit komt mede doordat er aan de achterzijde een stuk grond is bijgekocht wat voor nog meer vrijheid en privacy zorgt. Daarbij loopt de tuin in de breedte uit wat alleen maar meer mogelijkheden biedt. Je zou er zelfs een voetbalveldje kunnen maken, maar ook een ingebouwd zwembad zou hier uitstekend kunnen. Het robuuste, zwartstalen frame (gepoedercoat) is bedoeld als pergola in combinatie met een houtvlonderterras. Hier kun je zeker wat leuks van maken (zie voorbeeld in fotoreportage), maar wordt ook ter overname aangeboden. Dit is een grote investering geweest en het is maar de vraag of dat de koper het leuk vindt.
 
Frisse, witte bollen van annabellen, fraai bijgehouden buxuswolken, laag- en hoogstam fruitbomen, meerdere catalpas, Portugese laurier en zelfs een notenboom geven de tuin een kleurrijk en natuurlijk karakter. Het terras met groot formaat natuurstenen tegels wordt afgewisseld door een strak gazon dat dagelijks door een robotmaaier wordt bijgehouden. Nieuwe tuinverlichting (en elektra, 2022) zorgt voor sfeer en diepte in de tuin. En om de tuin groen te houden, is er een puls (gratis grondwater) en een druppelsysteem in de tuin aangelegd.
Niet onbelangrijk is dat er een achterom aanwezig is. Het pad langs de woning op is middels een degelijke poort afsluitbaar.
 
VERANDA & TUINKAMER
Hou je van het buitenleven, dan wordt je hier verwend. Het begint al met de veranda die stijlvol als één geheel aan de woning is gebouwd. Onder het overdekte terras is het heerlijk toeven, zelfs in de winter wanneer je de ingebouwde terrasheaters en sfeervolle inbouwspots aanzet. Je kunt er dan ook een uitgebreide tuinset kwijt die er het gehele jaar droog staat.
 
Halverwege de tuin is er in 2018 een mooie kapschuur gebouwd (10m bij 4m). Dit bijgebouw is solide gebouwd met o.a. een gevlinderde betonvloer, robuuste douglashouten balken (met vellingdeel) en EPDM dakbedekking. Vervolgens is het opgedeeld in een schuur en tuinkamer. De schuur biedt vooral mogelijkheden voor een klushoek of opbergruimte voor tuinmeubels en gereedschap.
 
De tuinkamer is iets bijzonders. Dat zie je ook al meteen aan de brede, zwartstalen schuifpui die de kamer geheel kan afsluiten. De tuinkamer is geïsoleerd (muren en dak) en doordat er een aansluiting is voor een houtkachel, zou je ervoor kunnen kiezen om er één te plaatsen waardoor je er het gehele jaar gebruik van kunt maken. En dat is fijn aangezien de tuinkamer fraai is aangekleed met een bar en maatwerk interieur (de inrichting incl. bar is ter overname). De bar is overigens voorzien van een RVS aanrechtblad, een horecakoelkast en een gootsteen met tap.  
 
DOODLOPEND HOFJE
De Dr. P.A. Cornethof betreft een kleinschalig, doodlopend hofje met 5 vrijstaande woonhuizen. Er is dus alleen sprake van bestemmingsverkeer wat het hofje erg rustig wonen maakt. Ten behoeve van bezoekers zijn er meerdere parkeerhavens aangelegd.
Opvallend is de centrale ligging in het dorp. Loop je de straat uit, dan zie je het dorpsplein al gelijk liggen. Hier is een volwaardige supermarkt (Coöp) en een Action gevestigd. Verderop in de wijk zijn 2 basisscholen te vinden.
 
DODEWAARD, aan de Waal
Dodewaard ligt aan de rivier de Waal. Wanneer je de dijk oploopt, zie je de grote binnenvaartschepen aan je voorbij varen. Het dorp heeft een centrale ligging in de driehoek Arnhem – Nijmegen – Tiel. Moet je veel reizen vanwege je werk, dan zal het je aanspreken dat je je in circa 5 autominuten op de A15 begeeft. Tevens gaat er een stoptrein tussen Arnhem/Nijmegen en Tiel.
 
Vissers en natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de uiterwaarden (Strang). En mocht je van wandelen houden, dan ligt Landgoed Hemmen met haar uitgestrekte, bosrijke wandelpaden en kasteeltuin binnen handbereik. Kortom, wij laten u graag kennis maken met het veelzijdige dorp Dodewaard!
 
PLUSPUNTEN VOOR DE KOPER
Exclusieve gezinswoning met alles erop en eraan
Zeer degelijke bouw (prefab) met binnenmuren van beton
Zowel de woning als de aanbouw staan op heipalen
Hardhouten kozijnen zitten goed in de verf (2018 geheel uitgevoerd, daarna bijgehouden)
Raampuien met dubbele terrasdeuren (2x) zijn uitgevoerd in zwart aluminium
Hoogwaardig afwerkingsniveau met o.a. strak stucwerk en smaakvolle details
Eikenhouten vloer in 2021 geschuurd en geolied
Luxe A-merk inbouwapparatuur in de keuken
Vloerverwarming in de keuken en badkamer
Garderobekast in de hal met RVS-ophangsysteem
Schuifdeur van hal naar keuken in de muur verwerkt
Werkkamer met eigen toegangsdeur
Garage biedt potentie tot slaapkamer/badkamer op begane grond of kantoor aan huis
Zonwering (screens en uitvalscherm), elektrisch bedienbaar
Slaapkamers afzonderlijk voorzien van airconditioning
Bijzonder strakke
 badkamer met exclusief sanitair
Separaat (2e) toilet op de overloop

Meterkast: 25 groepen, 5 aardlekschakelaars en 3 fasen
Glasvezelaansluiting t.b.v. TV en snel internet
Rechterhelft contactdozen aangesloten op lichtschakelaars (woonkamer)
Alle beglazing is van 2009 of jonger
Vloer-, muur- en dakisolatie (geïsoleerde isolatieplaten 2000)
24 Zonnepanelen op het zuiden georiënteerd (dak bijgebouw)
WTW-ventilatiesysteem (warmteterugwin)
CV-ketel: Nefit HR-combi Trendline CW5, geplaatst 2015
Energielabel A
Degelijke bijgebouw met kapschuur en tuinkamer
Heerlijke tuin met veel privacy en volop zonuren
Robotmaaier wordt ter overname aangeboden, evenals het zwart stalen prieelframe
Parkeergelegenheid voor 2 auto’s op eigen terrein
Aantrekkelijke ligging nabij de uiterwaarden van de Waal, Landgoed Hemmen en het natuurgebied van het Gelders Landschap.
 
TIP:
Wilt u meer te weten komen over deze woning?
Beleef dan ook eens de aanvullende producten die wij standaard bij al onze woningen aan de Funda-presentatie koppelen:
- Professionele woonvideo
- Virtuele tour door de woning
- Interactieve plattegronden met tuinindeling.
 
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM-voorwaarden.
 
+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning