Remko Stevens Makelaardij

DODEWAARDKerkstraat 37

Vraagprijs €795.000,- k.k.
Verkocht
KENMERKEN
Woonhuissoort
Villa
Woonhuistype
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1931
Energieklasse
C
LOCATIE
Provincie
GELDERLAND
Plaats
DODEWAARD
Postcode
6669 DB
Straat
Kerkstraat 37
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving

DODEWAARD
Kerkstraat 37

Bijzonder fraai gemoderniseerd en in stijl uitgebouwd VRIJSTAAND WOONHUIS met ACHTERVLEUGEL welke is verbonden met een verbindingsportaal, een zonnige VERANDA en een INPANDIGE GARAGE. Deze woning bestaat uit een ruim opgezette begane grond, een kelder en 2 afzonderlijke bovenetages. Een zeer hoogwaardig afwerkingsniveau wordt afgewisseld met prachtige, authentieke details die tijdens de modernisering behouden zijn gebleven.

De indeling bestaat uit o.a. een chique hal/entree, een gezellige en-suite woonkamer met erker, een heerlijke, tuingerichte woonkeuken met eilandopstelling en vloerverwarming, dubbele terrasdeuren in woonkamer én keuken (in totaal 3x), een slaap/werkkamer, een sluis naar het ‘achterhuis’ met praktische bijkeuken, een 2e werk/hobbykamer en doorloop naar inpandige garage.

Op beide verdiepingen (hoofdwoning en achterhuis) zijn in totaal 4 slaapkamers te vinden alsmede een complete badkamer met o.a. een ligbad en douche. Een 2e badkamer is in het ‘achterhuis’ voorbereid.
Verder is de woning luxe aangekleed met o.a. een houtkachel, een houten lamelparketvloer, airconditioning op de masterbedroom, diverse zonwering en screens (elektrisch bedienbaar) en de keuken is v.v. alle wenselijke inbouwapparatuur. In de basis staat er een kwalitatief goed huis waarbij de riolering en elektra is vervangen, nieuwe kozijnen met HR++ zijn aangebracht, de CV-ketel nog relatief jong is en het buitenschilderwerk recent door een schilder is uitgevoerd.

Het perceel is maar liefst 1.420m2 groot (20m breed en bijna 75m diep) waarbij de woning aantrekkelijk op de kavel ligt. De zon draait er gunstig omheen waarbij de achtertuin op het zuid/westen is gelegen. De kleurrijke tuin is sfeervol en zeer verzorgd aangelegd met o.a. meerdere terrassen, een moestuin en een gazon. Er is een beregeningsinstallatie en druppelslang aanwezig (aangesloten op een puls). Halverwege staat er een degelijke kapschuur van 13m2 groot met daaraan vast een houtopslag. De achtertuin biedt 100% vrijheid en privacy, mede door de volwassen bomen en dat er achter het perceel geen bebouwing is.
Vóór de garage is een brede en diepe oprit gelegen waar je comfortabel meerdere auto’s op eigen terrein kunt parkeren

Quote van de makelaar: “Dit is zo’n parel waar je als makelaar bijzonder blij van wordt. Complimenten aan de verkopers die van een jaren ’30 woning zo’n mooi geheel hebben gemaakt dat je elke keer weer verrast wordt. Het totaalplaatje klopt als een bus doordat er aandacht is besteed aan luxe, comfort en detail. Niet alleen in en rondom de woning, maar ook in de tuin. Deze prachtige woning is alleen op waarde te schatten door het te bezichtigen”.

AUTHENTIEK JAREN ‘30
Een woning van bijna 100 jaar die in zo’n opperbeste (onderhoud)staat verkeert, komen we niet vaak tegen. En het bijzondere is: bij de renovatie en modernisering zijn veel authentieke details bewaard gebleven. Dit wordt al meteen duidelijk bij binnenkomst waarbij de voordeur(pui) met rondom glas toegang verleent tot een stijlvolle hal met sierlijke trapboom (bordestrap) en klassiek zwart/wit geblokte vloertegels. In de woning kom je verder glas-in-lood tegen (en-suite schuifdeuren woonkamer), alsmede origineel deurbeslag en statige paneeldeuren.

Hou je van karakter en uitstraling dan zal de buitenzijde je ook zeker aanspreken. De liefhebber zal het direct opvallen, maar de gevels zijn in metselverband (kettingverband) opgemetseld (zelfs de aanbouw in 2006). De luifel bij de voordeur, die doorloopt tot boven de erker, zorgt voor een fraai aanzicht en hetzelfde geldt voor de luiken aan de gevels. Een typisch jaren ’30 detail zijn de grote overstekken van de piramidevormige daken (2x). De daken zijn bedekt met keramische Tuile du Nord dakpannen waarbij de goten zijn afgewerkt met hout die strak in de lak staan. Wat het afmaakt zijn de zinken hemelwaterafvoeren waar niet op bezuinigd is.

STYLING OP-EN-TOP
Wat de woning extra bijzonder maakt is het algehele afwerkingsniveau en smaakvolle aankleding. Hier is niet op bezuinigd en er is over elk detail nagedacht. Nieuwe elektra, strak stucwerk, verzorgd schilderwerk, ga zo maar door… Het toilet is trendy afgewerkt met veel stucwerk en modern sanitair. Door een groot gedeelte van de woning kom je mooie, houten lamelparketvloeren tegen waarbij deze in de woonkamer zelfs in visgraatmotief is gelegd. In de keuken (en doorlopend in het portaal) springen de gebakken boerderijtegeltjes direct in het oog. Deze zijn voorzien van vloerverwarming waardoor het altijd comfortabel aanvoelt. De algehele aankleding van meubels, accessoires en raambekleding is perfect op elkaar afgestemd waarbij alle raambekleding ter overname wordt aangeboden. Ook sluiten alle verschillende kleurstellingen op de wanden naadloos op elkaar aan. We durven hier wel te stellen dat de woning voor de meeste kandidaten instapklaar te noemen is.

EN-SUITE WOONKAMER
De woonkamer heeft een sfeervol en speels karakter doordat het zeker niet standaard te noemen is. Een erker in de voorgevel, authentieke raampartijen met een prettige lichtinval, hoge plafonds, een houtkachel met schouw en natuurlijk de en-suite kamerverdeling met inbouwkasten en glas-in-lood schuifdeuren. Hier kun je verschillende zithoeken creëren die je dus ook kunt afsluiten. Dubbele tuindeuren in de achtergevel geven direct toegang tot de veranda.

WOONKEUKEN
Vanuit de woonkamer is er een doorloop naar de keuken. Dit is een echte leefkeuken doordat je er een lange 6- tot 8-persoons eettafel kwijt kunt. De keukenopstelling is speels opgezet met o.a. een kookeiland voorzien van een 6-pits fornuis met grote heteluchtoven. Boven het fornuis is een zwevende afzuigschouw geplaatst. In de opstelling ertegenover is het spoelgedeelte geïnstalleerd, net zoals de vaatwasser. Opvallend is dat alle ramen doorlopen tot aan de vloer wat het ruimtelijke gevoel versterkt. Bovendien kijk je alle kanten op, zowel naar de oprit als naar de tuin/veranda. Maar liefst 2 dubbele deuren (dus in totaal 4 deuren) geven direct toegang tot de veranda en het buitenterras.

1e VERDIEPING
Via de originele bordestrap in de hal, bereiken we de slaapverdieping. Deze woonlaag is ingedeeld met 3 slaapkamers en de badkamer waarbij de ruime overloop alle vertrekken met elkaar verbindt. Aan zowel de voor- als achterzijde is een dakkapel geplaatst wat de kamers ruimer en lichter maakt. Ook hier valt direct weer het strakke en verzorgde afwerkingsniveau op. Leuk detail is het schoonmetselwerk op één van de slaapkamers dat bewust (deels) niet is gestuct en daardoor een industrieel karakter geeft. Ook steken de blankhouten balken van de kapconstructie mooi af tegen het witte stucwerk van het dakbeschot. Daarbij is de hoogte in de kap maximaal benut wat voor een speels effect zorgt. Verder heeft 1 van de 2 grote slaapkamers een inbouwkast (voorkamer) en een eigen airco-unit (achterkamer).

BADKAMER OP SLAAPVERDIEPING
Bij jaren ’30 woningen zien we de badkamer vaak nog op de begane grond (vlak bij de keuken), maar hier heeft men al een slaapkamer op de verdieping opgeofferd zodat de badkamer (met 2e toilet) om de hoek van de slaapkamers is gelegen. Doordat het voorheen een slaapkamer was, heft de badkamer ook lekker de ruimte om compleet ingedeeld te worden. Zo bestaat de badkamer uit een ligbad, een separate inloopdouche, een wastafelmeubel met spiegelkast erboven en het 2e toilet. De doorlopende dakkapel zorgt voor extra ruimte en daglicht, alsmede voor een prima ventilatiemogelijkheid. Overigens is er in 2020 extra ventilatie aangebracht waardoor je ook mechanisch kunt afzuigen.

ACHTERVLEUGEL MET VERDIEPING
Vanuit de keuken is er een doorloop via een portaal naar de achtervleugel. Het voelt een beetje als een ‘achterhuis’ omdat het ook een eigen verdieping en (water)voorzieningen heeft. Het portaal heeft een bijzondere beleving aangezien je door een soort van ‘sluis’ loopt met aan beide kanten veel glas met raamkozijnen tot aan de vloer. Ook zit er aan beide kanten een buitendeur waarbij de 1 toegang verleent tot het terras en de ander naar de oprit.

Vervolgens kom je in de bijkeuken terecht waar je zowel de wasmachine als de wasdroger kwijt kunt. De CV-ketel is hier geplaatst en er is een 2e (nieuwe) trapopgang naar de verdieping. Achter de bijkeuken is nog een ideale kamer te vinden als werk/hobbykamer. Werk je veel vanuit huis, dan kun je je hier helemaal afzonderen en tegelijkertijd van het zicht in de achtertuin genieten.

De verdieping is nog verrassend ruim (ca. 19m2 gemeten vanaf 1,5m hoogte) en biedt daardoor mogelijkheden voor een extra slaap- of hobbykamer. Twee Velux dakvensters (met verduistering) zorgen voor een prettige lichtinval en ook hier zie je hetzelfde verzorgde afwerkingsniveau terug als op de slaapverdieping. Je zou hier een prima gastenverblijf kunnen creëren, ook omdat (de aansluitingen van) een 2e badkamer is voorbereid.

BUITENLEVEN
Wanneer je voor op de straat naar de woning kijkt, dan kan je niet ontgaan dat ook de tuin tot in detail is aangelegd. Lavendel en verschillende soorten bloemen en planten zorgen voor kleur, alsmede volwassen dakplatanen, mooie bloembakken, weelderige grassen en gebakken klinkerbestrating (waaltjes). Leuk element zijn de schapenhekwerken als poort naar de achtertuin en als afscheiding van de moestuin. Dit laatste zal de tuinliefhebber ook zeker aanspreken.

De tuin voelt aan als een groene oase waar je volledige vrijheid en privacy geniet. Een groot grasgazon geeft kinderen de kans om ongestoord hun gang kunnen gaan waarbij enkele volgroeide, hoogstam fruitbomen aan de kantlijn staan. Om de tuin hoogzomer ook groen te houden, kun je gebruik maken van de puls (gratis grondwater) in combinatie met de beregeningsinstallatie en druppelslangen.

VERANDA & TERRAS
Het zal je niet verbazen dat er ook op de veranda niet bezuinigd is. Hier is gebruik gemaakt van robuuste, eikenhouten staanders en vakwerk hoekbalkjes. Het is als één geheel met de aanbouw gerealiseerd waardoor ook de dakconstructie met haar overstekken naadloos doorlopen.

Vanuit de veranda loopt een ‘zwevend’ vlonderterras over naar het grote zonneterras. Dit is een heerlijk groot terras waar je zelfs 2 zithoeken kwijt kunt. Opvallend is het douglashouten frame op een deel van het terras waar je een schaduwdoek tussen kunt spannen. Het terras ligt namelijk optimaal op de zon, zelfs tot in de avonduren.

GARAGE & KAPSCHUUR
De garage is gelegen in de achtervleugel van het woonhuis. Deze is van binnenuit, via de bijkeuken, toegankelijk waardoor deze inpandig is gelegen. De garage is volwaardige te noemen (2,9m bij 6,4m) waardoor je er ook een auto naar binnen kunt rijden. In de praktijk gebeurt dit niet veel meer, maar je hebt in ieder geval een mooie stallingsruimte voor (elektrische) fietsen en/of een motor. Dubbele deuren aan de opritzijde zorgen voor een goede toegankelijkheid en aan de achterzijde is nog een loopdeur naar de achtertuin aanwezig.

Halverwege in de achtertuin is nog een aantrekkelijk bijgebouw (13m2) gerealiseerd. Deze is eveneens in de stijl van het karakteristieke woonhuis gebouwd met rabatdelen aan de stenengevels, ramen met roedeverdeling en keramische pannen op het dak. Hier zit nog flink wat ruimte in waar je veel (tuin)spullen kunt opbergen. Aan de zijkant is tevens nog een opslag ten behoeve van kachelhout aangebouwd.

LOMMERRIJKE STRAAT
De Kerkstraat is een gewilde straat om te wonen. Vaak ligt de Kerkstraat centraal in een dorp, maar hier woon je in het buitengebied met een korte (binnendoor)aansluiting met het dorp. Het is een lommerrijke, rustige straat die ruim en groen is opgezet met aan één zijde vrijstaande woningen (lintbebouwing). De Kerkstraat verbindt het kleinschalige treinstation Hemmen/Dodewaard met de Waalbandijk. Het betreft geen doorgaande weg, hooguit voor agrariërs en boomkwekers. Hierdoor kun je er rustig wonen terwijl voorzieningen zoals een supermarkt, basisscholen en uitvalswegen binnen handbereik zijn gelegen.

DODEWAARD, aan de Waal
Dodewaard ligt aan de rivier de Waal. Je loopt de straat uit en je ziet de grote binnenvaartschepen aan je voorbij varen. Het dorp heeft een volwaardige supermarkt (Coöp) en 2 basisscholen. Ook vinden veel mensen de Action een groot pluspunt. Moet je veel reizen vanwege je werk, dan zal het je aanspreken dat je je in circa 5 autominuten op de A15 begeeft. Tevens gaat er een stoptrein tussen Arnhem/Nijmegen en Tiel.
Vissers kunnen hun hart ophalen in de uiterwaarden (Strang). En mocht je van wandelen houden, dan ligt Landgoed Hemmen met haar uitgestrekte, bosrijke wandelpaden en kasteeltuin binnen handbereik. Kortom, wij laten u graag kennis maken met het veelzijdige dorp Dodewaard!

BIJZONDERHEDEN
Unieke jaren ’30 woning die in een uitzonderlijk goede (onderhoud)staat verkeert
Mooie authentieke details zijn bewaard gebleven
Gemeentelijk Monument
Prettige woonsfeer met veel lichtinval
En-suite woonkamer
Leefkeuken met eilandopstelling
Vloerverwarming in keuken en portaal
Meerdere dubbele deuren naar veranda en buitenterras
Rookkanaal met houtkachel in woonkamer (elk jaar geveegd)
Praktische bijkeuken
Volwaardige kelder met stahoogte (ca. 10m2)
In totaal 6 volwaardige (slaap)kamers waarvan 2 op de begane grond
Ouderslaapkamer met airconditioning
De achtervleugel biedt veel mogelijkheden, bijvoorbeeld werken aan huis of als gastenverblijf
Complete badkamer
Moderne groepenkast
Glasvezelaansluiting t.b.v. TV en snel internet
CV-ketel: Remeha Calenta HR-combi, geplaatst 2019
Slimme thermostaatknoppen op de radiatoren (deels)
Mechanische ventilatie aanwezig (2020)
Airconditioning in ouderslaapkamer
Zonnepanelen (17x) op het zuiden, geplaatst 2020 en 2023
Deels hardhouten kozijnen in trendy zwart geschilderd
Geheel voorzien van HR++ beglazing (m.u.v. werkkamer)
Dak- en spouwmuurisolatie aanwezig
Stijlvol aangebouwde veranda
Buitenschilderwerk strak in de lak
Inpandige, geïsoleerde garage met dubbele deuren
Stijlvolle dakoverstekken met rondom inbouwspots (sfeerverlichting)
Zeer aantrekkelijk perceel van 1.420m2 groot
Royaal zonneterras met 100% privacy
Verzorgde tuin rondom de woning met veel verschillende planten en bomen
Degelijk bijgebouw (kapschuur) v.v. elektra en aangebouwde houtopslag
Aangelegde moestuin
Puls t.b.v. gratis grondwater en beregeningsinstallatie aanwezig
Robotmaaier wordt ter overname aangeboden
Royale parkeergelegenheid op eigen terrein
Aantrekkelijke ligging nabij de uiterwaarden van de Waal, Landgoed Hemmen en het natuurgebied van het Gelders Landschap.

TIP:
Wilt u meer te weten komen over deze woning?
Beleef dan ook eens de aanvullende producten die wij standaard bij al onze woningen aan de Funda-presentatie koppelen:
– Professionele woonvideo
– Virtuele tour door de woning
– Interactieve plattegronden met tuinindeling.

LET OP: Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM-voorwaarden.

+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning