ZETTENBakkerstraat 21

Vraagprijs €650.000,- k.k.
Verkocht
KENMERKEN
Woonhuissoort
Eengezinswoning
Woonhuistype
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1950
Energieklasse
F
LOCATIE
Provincie
GELDERLAND
Plaats
ZETTEN
Postcode
6671 AA
Straat
Bakkerstraat 21
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving

ZETTEN
Bakkerstraat 21

Op een unieke, vrije plek aan bosrand en op steenworp afstand van alle dorpse voorzieningen gelegen, karakteristiek en uitgebouwd, VRIJSTAAND WOONHUIS met VOORMALIGE SMEDERIJ. Zowel het huis als de smederij zijn degelijk gebouwd en bieden een goede basis om te moderniseren. De indeling is speels en ruim te noemen met o.a. een woonkamer met zij-erker, een open keuken, compleet met alle wenselijke inbouwapparatuur, een praktische bijkeuken met mogelijkheden, een werkkamer en een bruikbare kelder in de hal. Op de verdieping zijn 4 slaapkamers met inbouwkasten gelegen, alsmede een badkamer met toilet. Een dakkapel en een dakterras maken de verdieping compleet. Ook is er nog een zolderverdieping met stahoogte met bijzonder veel opbergruimte.

De voormalige smederij is van binnenuit te bereiken, maar heeft ook een eigen voordeur en dubbele (garage)deuren naar de oprit. De ruimte is enorm, zowel op de begane grond als op de verdieping. Dit biedt veel perspectief voor bijvoorbeeld een kantoor of praktijk aan huis, diverse hobby’s, stallingsruimte voor meerdere auto’s of misschien wel een B&B.

Dit stijlvolle woonhuis (1950) staat op een verrassend groot perceel van 903m2 groot. De kavel is opvallend breed en doordat er aan de achterzijde een stuk grond is bijgekocht, loopt het door tot in het bos. De achtertuin biedt 100% privacy, veel zonuren en heeft een groen en natuurrijk karakter. De voortuin heeft een oprit en biedt mogelijkheden voor meerdere parkeerplaatsen op eigen terrein.

Quote van de makelaar: “In Zetten zijn er maar weinig huizen van deze categorie te vinden. Niet alleen vanwege de authenticiteit, de grootte van het woonhuis en de mogelijkheden van de voormalige smederij, maar ook vanwege de toplocatie en het royale perceel. Met alle winkelvoorzieningen, supermarkten en scholen op loopafstand, woon je hier heerlijk vrij aan de bosrand waar je de vogels hoort fluiten”.

AUTHENTIEK
Wanneer je voor het huis staat, dan wordt al meteen duidelijk dat hier in de jaren ’50 aandacht besteed is aan uitstraling en karakter. Voorbeelden hiervan zijn een klassiek metselverband en vakwerk knipvoegen alsmede de grote overstekken van de kap met wolfseinden. Keramisch gebakken Tuile du Nord dakpannen en zinken goten zorgen voor een degelijke afwerking.

Ook in de woning zijn nog mooie authentieke kenmerken bewaard gebleven. Zo kom je nog (deels) de originele paneeldeuren alsmede bakelieten deurbeslag. Op de begane grond is het plafond maar liefst 2,72 meter hoog (woonkamer is iets verlaagd) wat een ruimtelijk gevoel geeft. In de woonkamer is nog een rookkanaal aanwezig en via de hal is een volwaardige kelder te vinden. En typisch voor de bouwperiode heeft elke slaapkamer één of meerdere inbouwkasten.

WOONKAMER & WERKKAMER
De woonkamer betreft een voormalige en-suite woonkamer en is door de zij-erker (aanbouw) nog ruimtelijker en speelse geworden. Hierdoor kun je ook verschillende zithoeken creëren. Leuk element is de openhaard, alhoewel deze al jaren niet meer gebruikt is. Ondanks dat het plafond iets verlaagd is, heeft het nog steeds een hoogte van 2,62 meter. Wanneer je de houten schroten verwijderd en het plafond strak laat afstucen, zal de woonkamer nog ruimtelijker aanvoelen.

Naast de woonkamer is aan de voorzijde (via de hal) nog een separate werkkamer gelegen. Deze kamer is ideaal wanneer je veel vanuit huis werkt of een studiekamer nodig hebt. Twee ramen zorgen hier voor een prettige lichtinval. Heb je liever een nog grotere woonkamer, dan zou je kunnen overwegen om deze kamer bij de woonkamer te betrekken (draagbalk vereist).

INBOUWKEUKEN
De keuken grenst direct aan de woonkamer en heeft een open karakter. De keuken is in een hoekopstelling geplaatst en is v.v. alle wenselijke inbouwapparatuur: een vaatwasser, een combi-oven, een aparte magnetron, een 5-pits gaskookplaat met afzuiger en een koelkast. In combinatie met het natuurstenen werkblad heeft de keuken een neutrale en moderne uitstraling. Echter, de keuken is al wel enigszins verouderd wat je ziet aan de fronten, maar met een beetje creativiteit kun je de keuken met een relatief kleine investering een 2e leven geven.

BIJKEUKEN & TOILET
Aan de achterzijde van de woning is een flinke aanbouw gerealiseerd (ca. 22m2). We noemen dit de bijkeuken aangezien je hier onder meer de wasmachine en een vriezer kwijt kunt. Het toilet is hier eveneens te vinden, alsmede een ruimte die ooit bedoeld is geweest als 2e badkamer. Hier zou je ook een aparte wasruimte van kunnen maken. De bijkeuken geeft zowel toegang tot de achtertuin als de hal/entree van de voormalige smederij.

HAL/ENTREE & KELDER
In de zijgevel van de woning is de voordeur gelegen. Het betreft een mooie, hardhouten voordeur met een speels rond raampje die je van binnenuit kunt openen. Dezelfde voordeur zien we terug bij de voordeur van de smederij. Eénmaal binnen in de hal proef je meteen de sfeer van vroeger. Hier vinden we de trapopgang en de deur naar de kelder.

De kelder is onder de hal gelegen en is ca. 8m2 groot. Het betreft een volwaardige kelder met voor de meeste mensen stahoogte (1,83m hoog). Voor een kelder ziet deze er bijzonder netjes uit. Een raam zorgt voor de nodige ventilatie. Een kelder is altijd fijn om erbij te hebben omdat het er altijd koel is. Het is dan ook een prima ruimte voor het bewaren van levensmiddelen en wijnflessen.

1e VERDIEPING
Via een prettige trapopgang (met dakkapel) bereiken we de 1e verdieping. Deze woonlaag is ingedeeld met 4 slaapkamers en de badkamer waarbij de overloop alle ruimtes met elkaar verbindt. De slaapkamers zijn respectievelijk 16m2, 13m2, 9m2 en 7m2 groot (gemeten vanaf 1,5m hoogte) en zijn dus eigenlijk nog iets ruimer. Opvallend is dat elke kamer minimaal 1 inbouwkast heeft. De 2 grootste kamers hebben er ieder 2 waarbij je een 2-persoons bed ertussen kunt plaatsen. Ook hebben 2 slaapkamers een eigen wastafel. De 3e slaapkamer heeft tevens een extra dakkapel en een deur naar het dakterras (boven de aanbouw).

BADKAMER
Voor een jaren ’50 woning is het al heel wat dat het een badkamer op de slaapverdieping heeft. En al helemaal wanneer er een 2e toilet aanwezig is. In dit geval is de badkamer dan ook nog niet zo heel oud en zou je er wellicht nog enkele jaren mee vooruit kunnen. Het is geen luxe badkamer, maar het is wel neutraal en degelijk afgewerkt waarbij een dakkapel voor extra ruimte en lichtinval zorgt. De badkamer bestaat verder uit een douchecel en een wastafel.

Mocht je voorkeur toch uitgaan naar meer ruimte op de badkamer, dan zou je wellicht een deel van de naastgelegen slaapkamer erbij kunnen betrekken. Een andere optie is (zoals al eerder vermeld) een 2e badkamer in de bijkeuken. Zeker voor een gezin met tieners kan het praktisch zijn wanneer er 2 badkamers in huis aanwezig zijn. De aansluitvoorzieningen voor een 2e badkamer zijn reeds aanwezig.

2e VERDIEPING
Op de overloop geeft een opvallend degelijke vlizotrap toegang tot de zolderverdieping. Deze verdieping is nog verrassend ruim en met een nokhoogte van 2,4 meter kun je er goed staan. Een klein dakvenster zorgt voor lichtinval. Deze verdieping is eigenlijk net te klein om er een extra slaapkamer te creëren, maar het biedt wel veel mogelijkheden als opslag voor seizoen- en vakantiespullen. Wanneer je een beetje ‘out-of-the-box’ denkt, dan zou je ten behoeve van 1 van de kleinere slaapkamer nog een slaapvide kunnen creëren.

VOORMALIGE SMEDERIJ
Een heel bijzonder element van deze woning is de naastgelegen, voormalige smederij. Deze ‘zijvleugel’ grenst aan de woning en is ook van binnenuit te bereiken waardoor het onderdeel uitmaakt van het woonhuis. Het heeft een hal/entree met eigen voordeur. Ook vinden we hier de groepenkast alsmede een vaste trap naar de zolderverdieping van de smederij.

Het eerste wat opvalt wanneer je de voormalige smederij inloopt is de ruimte. Het is al netjes opgeruimd wat voor een rustig beeld zorgt. Deze multifunctionele ruimte is ca. 90m2 (!) groot waarbij het (betonnen) plafond zelfs op 3,3 meter hoog ligt. Wanneer je de ruimte in je opgenomen hebt, zal je wellicht de robuustheid van de constructie opvallen. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de dikke, stalen H-profielen die de betonvloer dragen. Hoge ramen zorgen daarbij voor veel lichtinval. Centraal in de voorgevel geven dubbele toogdeuren toegang tot deze enorme ruimte. Hierdoor kun je er met gemak meerdere auto’s en misschien wel een caravan of (bestel)bus naar binnen rijden. De oven en de schouw doen aan vroegere tijden herinneren. In de tussentijd is hier ook de CV-ketel geïnstalleerd. De zonneboiler mag je ondertussen als afgeschreven beschouwen.

Boven de voormalige smederij is nog een verrassende zolder te vinden. Deze verdieping (met betonvloer) is niet geïsoleerd of afgewerkt, maar biedt wel veel mogelijkheden om effectief te benutten. In combinatie met bijvoorbeeld het plaatsen van enkele dakvensters, zou je er zelfs kamers of een hobbyruimte kunnen creëren.

BUITENLEVEN
Ben je een buitenmens en hou je van rust, ruimte en vrijheid? Dan zal je de achtertuin zeker aanspreken. Een tuin met zoveel vrijheid midden in het dorp komen we dan ook niet vaak tegen.

In het verleden is er een stuk grond van het achtergelegen bosperceel bijgekocht wat de tuin nog aantrekkelijker en groener maakt. Ook de breedtemaat van meer dan 25 meter geeft de tuin een extra dimensie waardoor je maar zo kunt ‘verdwalen’ in de weelderigheid van de tuin. Doordat de woning al geruime tijd niet meer bewoond is, is zowel de voor- als achtertuin in mindere mate bijgehouden. Dit zorgt ervoor dat je ook door de tuin ‘heen moet kunnen kijken’. Zou je de tuin ordenen en herindelen waarbij je onder meer een terras en grasveld aanlegt, dan zal het ons niet verbazen wanneer de tuin twee keer zo groot lijkt. Voor velen zal de volwassen notenboom een ‘blijvertje’ zijn, ook al is het alleen maar op een warme zomerdag in de schaduw te kunnen zitten. Kortom, dit is zo’n tuin waar je maar zo verliefd op kan worden.

LOCATIE
Deze woning is aan één van de leukste en meest karaktervolle straten van Zetten gelegen. Er staan veelal authentieke, vrijstaande woningen die van oudsher een winkelstraatfunctie vertolkte. Ondertussen zijn nagenoeg alle winkels gecentreerd aan de Hoofdstraat en het Julianaplein waardoor de Bakkerstraat een lommerrijke en gewilde straat om te wonen is geworden.

In Zetten vinden we 3 basisscholen terug alsmede een middelbare school met VMBO tot en met Atheneum (op loopafstand). Er is een rijk verenigingsleven waarbij de omliggende dorpen elkaar versterken. Van voetbal- en tennisclub tot aan een turn- en volleybalvereniging, Zetten is van alle markten thuis.

Zetten grenst aan Landgoed Hemmen. Dit is erg bijzonder aangezien dit bosrijke dorp een karakteristieke, kleinschalige kern heeft, alsmede een kasteeltuin en bosvijver. Je vindt hier uitgestrekte wandelpaden door de bossen, langs het riviertje De Linge en het Betuwse landschap. Onderweg kom je gezellige horecagelegenheden tegen.

ZETTEN, hét winkeldorp van Nederland!
Zetten, een centraal gelegen dorp in de Gemeente Overbetuwe met ongeveer 5.500 inwoners. Zetten heeft een uitgebreid winkel- en dienstenaanbod en vervult daarmee een streekfunctie. Zetten heeft zelfs van alle dorpen in Nederland het grootste winkelaanbod gerelateerd aan het aantal inwoners. Bekende winkelketens als Kruidvat en Hema worden aan het dorpsplein afgewisseld door ambachtelijke winkeltjes waaronder een slager, een bakkerij, een kaasboer en een juwelier. Ook aan supermarkten is er geen gebrek aangezien u kunt kiezen uit de Albert Heijn, Jumbo en Aldi.

CENTRAAL GELEGEN
Of je nu in de stad werkt of op één van de bedrijvenparken in de nabij gelegen dorpen, het is altijd heerlijk thuis komen tussen de rivieren de Rijn en de Waal. Het dorp is gelegen in de driehoeksverhouding Arnhem – Nijmegen – Tiel en heeft daardoor een goede ontsluiting. We vinden Zetten terug in de oksel van knooppunt Valburg waar de A15 en de A50 elkaar kruisen. Hierdoor ben je binnen 15 minuten in grote plaatsen als Beuningen, Elst, Wageningen en de grote steden Arnhem, Nijmegen en Tiel. Maar ook plaatsen als Oss, Ede of Apeldoorn liggen maar op een half uur rijden.
Kortom, wij laten je graag kennis maken met het veelzijdige dorp Zetten!

PLUSPUNTEN VOOR DE KOPER
Karakteristieke uitstraling en authentieke details
Volumineus woonhuis met ca. 1.100m3 inhoud (incl. voormalige smederij)
Woonoppervlak woning ca. 142m2
Oppervlak overig inpandig ca. 170m2 (!)
Erker aangebouwd
Open keuken v.v. inbouwapparatuur
Aparte werkkamer op de begane grond
Praktische bijkeuken (aangebouwd) en authentieke kelder
4 Slaapkamers op de verdieping
Dakkapel op de verdieping zorgt voor extra ruimte
Grote zolderverdieping, ook boven de voormalige smederij
Dakterras van ca. 25m2 groot
Vermoeden bestaat dat de spouwmuur is nageïsoleerd
Nagenoeg geheel voorzien van isolatieglas (m.u.v. voormalige smederij)
Woning is (deels) voorzien van hardhouten kozijnen
Stijlvolle voordeuren (2x)
Meterkast: moderne groepenkast met ca. 8 groepen en meerdere aardlekschakelaars
Glasvezel-aansluiting t.b.v. TV en snel internet aanwezig
CV-ketel: Atag HR-combi, geplaatst 2020
Energielabel F
Voormalige smederij biedt bijzonder veel ruimte en mogelijkheden
Degelijk gebouwd met robuuste, stalen constructie en betonvloeren
Wellicht biedt het perspectief voor kantoor/praktijk aan huis of misschien wel een B&B
Aantrekkelijk perceel van meer dan 900m2 groot
Verrassend grote achtertuin met bijzonder veel vrijheid, privacy en natuur
Voortuin met oprit en mogelijkheid tot meerdere parkeerplaatsen op eigen terrein
Op steenworp afstand van supermarkten, ambachtelijke winkels en scholen
Treinstation en uitvalswegen (A15 en A50) binnen handbereik.

TIP:
Wilt u meer te weten komen over deze woning?
Beleef dan ook eens de aanvullende producten die wij standaard bij al onze woningen aan de Funda-presentatie koppelen:
– Professionele woonvideo
– Virtuele tour door de woning
– Interactieve plattegronden met tuinindeling.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Van toepassing zijn de NVM Consumentenvoorwaarden.

+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning