Remko Stevens Makelaardij

VALBURGDorpsstraat 3

Vraagprijs €399.000,- k.k.
Verkocht
KENMERKEN
Woonhuissoort
Eengezinswoning
Woonhuistype
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1929
Energieklasse
E
LOCATIE
Provincie
GELDERLAND
Plaats
VALBURG
Postcode
6675 BB
Straat
Dorpsstraat 3
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving

VALBURG
Dorpsstraat 3

Karaktervol en uitgebouwd, VRIJSTAAND WOONHUIS (1929), bestaande uit 2 woonlagen, een zolder en een (lage) kelder. De woning heeft een praktische indeling met o.a. een ruime woonkamer (voormalig en-suite en L-indeling), de keuken en de badkamer in de aanbouw, een extra bijkeuken met 2e hal en op de verdieping 4 slaapkamers. Een vaste steektrap geeft toegang tot de zolder met daglicht en stahoogte.

Naast de woning staat een grote schuur / garage welke tot de jaren ’50 nog bewoond is geweest (destijds onbewoonbaar verklaard). Dit bijgebouw van ca. 88m2 (!) biedt veel potentie voor bijvoorbeeld de ZZP’er in de bouw, de hobbyist of wanneer je veel (stallings)ruimte nodig hebt, bijvoorbeeld voor een caravan.

Het perceel is mooi breed opgezet (ca. 26 meter breed) waardoor je aan de voorzijde comfortabel meerdere auto’s op eigen terrein kunt parkeren. De achtertuin biedt verrassend veel vrijheid (100% privacy) waardoor je hier heerlijk kunt genieten van het buitenleven.

Quote van de makelaar: “Deze woning dient in zijn geheel gemoderniseerd en verduurzaamd te worden, maar wanneer je hier doorheen kunt kijken, dan biedt het een unieke kans om je eigen droomwoning te creëren. Dit in combinatie met het bijgebouw die legio mogelijkheden te bieden heeft. Bovendien is de plek / locatie goed met verderop in de straat een basisschool en uitvalswegen naar Elst, Zetten, Nijmegen en Arnhem binnen handbereik”.

VROEGER
Pakweg 100 jaar geleden zag het plaatje er heel anders uit. De voormalige boerderij (het bijgebouw) was de hoofdwoning en werd aan de achterzijde bewoond met aan de voorzijde ‘de deel’ ten behoeve van de boerderijdieren. Hoe anders is dat nu, aangezien de hoofdwoning er in 1929 naast is gebouwd. Vervolgens is de voormalige boerderij in de jaren ’50 onbewoonbaar verklaard. Wanneer je erdoor heen loopt, wordt ook wel duidelijk waarom. Het is bijna niet voor te stellen hoe men vroeger hier woonde, alhoewel het prachtig is om te zien waar vroeger de bedstee was. De eenvoudige bouwconstructie biedt nog steeds mogelijkheden om er iets bijzonders van te maken.

AUTHENTIEK
Oudere woningen herken je vaak al meteen aan de voorgevel. Zo ook dit huis waarbij de mansardekap de woning een klassieke uitstraling geeft. Op het dak liggen keramische dakpannen die doorgaans veel langer mee gaan dan de betonpannen die je vaak bij jaren ’80 en ’90 woningen tegen komt. Andere kenmerken zijn onder meer de raamverdelingen, luiken aan de gevels en glas-in-loodramen. In de woning vind je hoge ramen en plafonds, 2 (natuurstenen) schouwen met rookkanalen (status niet bekend) en met een beetje geluk kom je nog de originele en-suite deuren in de muur tegen.

WOONKAMER
De oorspronkelijke indeling was veel ‘hokkeriger’ maar naar verloop van tijd zijn er ruimtes bij elkaar getrokken waardoor de woonkamer een stuk ruimtelijker is geworden. Bovendien is de keuken naar de aanbouw verhuisd waardoor er nog meer leefruimte beschikbaar kwam. De woonkamer is maar liefst 7,2 meter breed (binnenmaat) en door de L-indeling kun je meerdere zithoeken creëren.

KEUKEN & BIJKEUKEN
Het keukenblok dateert van 1983 en betreft een basis keukenblok. De inbouwapparatuur bestaat uit een 4-pits gaskookplaat, een afzuiger en een oven. Vanuit de keuken is er een tuindeur die voor een doorloop naar het buitenterras zorgt.

Via een 2e hal is een praktische bijkeuken te bereiken. Hier kun je onder meer de wasmachine, wasdroger en een (extra) vriezer kwijt. Ook is hier de CV-ketel geïnstalleerd.
Mocht je nog (opslag)ruimte tekort komen, dan is er altijd nog de kelder waar je levensmiddelen of een fles wijn koel kunt bewaren. De kelder is overigens niet heel hoog (0,9 meter), maar een koele kelder is altijd een meerwaarde.

BADKAMER & TOILET
Zoals veel vaker bij oudere woningen, is ook hier de badkamer (vlak bij de keuken) op de begane grond gelegen. De badkamer is relatief klein en eenvoudig afgewerkt. De ruimte is ingedeeld met een douche en wastafel. Een raampje zorgt voor het nodige daglicht en ventilatiemogelijkheid.
Naast de badkamer is het toilet te vinden. Ook deze is basis uitgevoerd en voorzien van een fonteintje.

1e VERDIEPING
Via een ruime hal (hoofdentree) en trapopgang, bereiken we de 1e verdieping. Hier schakelt de overloop 4 slaapkamers aan elkaar. Tevens zijn er enkele inbouwkasten op de overloop te vinden.
De slaapkamers zijn respectievelijk 9m2, 8m2, 6m2 en 6m2 groot (gemeten vanaf 1,5m hoogte). Door de steile kap (mansardekap) is er relatief weinig ruimteverlies door schuine dakvlakken. Eén van de slaapkamers heeft een deur naar het platte dak van de aanbouw. Dit is geen formeel dakterras, maar je loopt dus wel eenvoudig het platte dak op.

ZOLDER
Via een vaste steektrap op de overloop is de zolder te bereiken. Deze verdieping is verrassend ruim en biedt wellicht perspectief om er een hobby- of opbergzolder van te maken. In de nok kun je prima staan (2m hoog) en in de voor- en achtergevel zit een raampje die voor daglicht zorgt. Het spantwerk en de rookkanalen zorgen ervoor dat de ruimte ietwat beperkt is om er een echte kamer te maken.

ACHTERTUIN
De achtertuin is niet bijzonder diep, maar wel opvallend breed. Hierdoor kun je verschillende zithoeken / terrassen creëren, ook naast de woning. Tevens is er ruimte voor meerdere speeltoestellen zoals een schommel of een trampoline. Noemenswaardig is de vrijheid en privacy die je in de achtertuin geniet. Je zit hier helemaal vrij, zonder enige inkijk. Enkele bomen en struiken zorgen verder voor een groen karakter.

BIJGEBOUW & OPRIT
Het bijgebouw is ideaal wanneer je op zoek bent naar een woning met veel externe (stallings)ruimte. De ruimte is immers goed toegankelijk voor één of meerdere auto’s, een motor en (afhankelijk van de doorrijhoogte) misschien wel voor een caravan of aanhanger. De ruimte van binnen zal je verrassen (ca. 88m2) en biedt veel mogelijkheden. Je kunt er prima een klushoek creëren, maar ook een hobbyruimte of een ruimte voor tieners waar ze zich kunnen terugtrekken met vrienden. Kortom, ondanks de matige onderhoudsstaat, biedt het wel heel veel ruimte en mogelijkheden om er iets moois van te maken. En voor zover bekend is er een krachtgroep in het bijgebouw aanwezig.

Parkeren op eigen terrein is voor veel mensen een pré, zeker wanneer je vrijstaand wil wonen. Dat is hier dus ook een groot pluspunt. De oprit heeft namelijk een mooie breedte waardoor je zonder enige belemmering gemakkelijk 2 tot 3 auto’s naast elkaar kunt parkeren. Je zou de auto zelfs verder naar achteren kunnen rijden waardoor je nog meer parkeergelegenheid creëert. Mocht je een caravan of een aanhanger bij huis willen stallen, dan zou dat zelfs ook nog achter het bijgebouw kunnen.

VALBURG
De Dorpsstraat maakt onderdeel uit van de oude kern van Valburg. De straatnaam zegt het al, maar je herkent het ook aan de vooroorlogse woningen die in de straat nog te vinden zijn.

Zoek je een thuisbasis met een vriendelijk en dorps karakter, maar niet al te ver van alle voorzieningen? Dan is Valburg de ideale plaats om te wonen. Valburg is een karaktervol en rustig dorp waarbij de kerken in het centrum en de eeuwenoude korenmolen (ca. 1750) aan de rand van het dorp markante bouwwerken zijn. In Valburg vinden we verder een basisschool, een kinderopvang, een supermarkt, een café/zalencentrum, een restaurant en een nieuw multifunctioneel centrum (MFC).

Binnen 7 minuten ben je in het naburige dorp Elst waar je werkelijk alle winkel- en openbaar vervoer voorzieningen binnen handbereik hebt. Steden als Arnhem en Nijmegen liggen op 15 tot 20 autominuten rijden, maar zijn ook te bereiken met een bus- en treinverbinding (via Elst).

INDELING
Begane grond:
Ruime hal/entree met meterkast en trapopgang
Woonkamer over de volle breedte van de woning met schouw/rookkanaal in de hoek
Eetkamer met een 2e schouw in de hoek en toegang tot kelder
Keuken (in aanbouw) met eenvoudig keukenblok en tuindeur
2e Hal met toilet en deur naar oprit
Badkamer, bestaande uit een douche en wastafel
Bijkeuken v.v. witgoedaansluitingen en CV-ketelopstelling.
1e Verdieping:
Royale overloop met meerdere inbouwkasten en vaste steektrap naar zolder
4 Slaapkamers waarvan 1 met deur naar plat dak aanbouw
2e Verdieping:
Zolderruimte met stahoogte en opbergmogelijkheden.

BIJZONDERHEDEN:
Authentieke gezinswoning met ca. 120m2 woonoppervlak
Groot bijgebouw (voormalige woonboerderij) met veel mogelijkheden
Perceelgrootte 470m2
Ruime woonkamer van ca. 38m2 groot (incl. eetkamer)
Praktische bijkeuken
4 Slaapkamers op de verdieping
Meterkast: 4 groepen en 1 krachtgroep t.b.v. het bijgebouw
Glasvezelaansluiting t.b.v. TV en snel internet
CV-ketel: Vaillant HRpro CW4, geplaatst 2008 (2022 onderhouden)
Dak en beglazing is deels geïsoleerd
Woning dient volledig gerenoveerd, gemoderniseerd en verduurzaamd te worden
Energielabel E
Veel vrijheid en privacy in de achtertuin
Meerdere auto’s naast elkaar op eigen terrein te parkeren
Aan autoluwe straat
Basisschool en supermarkt op loopafstand van de woning gelegen.

TIP:
Wilt u meer te weten komen over deze woning?
Beleef dan ook eens de aanvullende producten die wij standaard bij al onze woningen aan de Funda-presentatie koppelen:
– Professionele woonvideo
– Virtuele tour door de woning
– Interactieve plattegronden met tuinindeling.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning