Remko Stevens Makelaardij

DODEWAARDWelysestraat 19

Vraagprijs €950.000,- k.k.
Verkocht
KENMERKEN
Woonhuissoort
Landhuis
Woonhuistype
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1940
Energieklasse
B
LOCATIE
Provincie
GELDERLAND
Plaats
DODEWAARD
Postcode
6669 DG
Straat
Welysestraat 19
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving
DODEWAARD
Welysestraat 19
 
Op een schitterende plek en op een royaal perceel van 1.890m2 groot gelegen, karakteristiek en sfeervol, VRIJSTAAND HERENHUIS welke in 2011 grotendeels en met behoud van authentieke details is gemoderniseerd en geïsoleerd. Het betreft een volumineus woonhuis (ca. 253m2 woonoppervlak) met verrassend veel ruimte en mogelijkheden. Het bestaat uit o.a. een lichte woonkamer (voormalig en-suite) met houtkachel, een heerlijke leefkeuken met eilandopstelling, een werk/studiekamer op de begane grond en een bijkeuken. Op de verdiepingen zijn maar liefst 5 volwaardige slaapkamers en 2 royale badkamers te vinden. Voor de leeftijd heeft de woning een opvallend goede onderhoudsstaat waarbij tijdens de verbouwing in 2011 o.a. het volledige dak is vervangen door geïsoleerde sandwichpanelen. In 2022 zijn er 26 (!) zonnepanelen geïnstalleerd.
 
Deze woning heeft ook meerdere, aantrekkelijke bijgebouwen. In 2021 is er een stijlvolle en zeer degelijke GARAGE (ca. 71m2) met CARPORT (ca. 36m2) bijgebouwd. De garage/carport is in steen en Douglashout opgetrokken en heeft een pannengedekte kap. (Gebinten Zowel de garage als de carport bieden plaats aan meerdere auto’s en zelfs een caravan/camper. Tevens is erachter in een zelfstandige kantoorruimte te vinden met o.a. een eigen toilet en airconditioning.
Achter in de tuin staat een heerlijke TUINKAMER met zonneterras. Net als de garage is deze bovengemiddeld luxe aangekleed met o.a. een brede glaspui, een houtkachel, een geïsoleerde gevlinderde betonvloer en eveneens een zadelkapconstructie.
 
Verder staat de woning gunstig op de kavel met een royale voortuin met diverse (fruit)bomen en groenvoorzieningen als buffer naar de straat. De oprit met dubbele poort is breed aangelegd waardoor je met gemak 6 tot 8 auto’s comfortabel op eigen terrein kunt parkeren (net als in de carport 2 auto’s naast elkaar). De achtertuin biedt 100% vrijheid en privacy. Het gazon ligt er verzorgd bij en achter in de tuin (achter de garage) is er plek voor een groot opzetzwembad.
 
Quote van de makelaar: “In het buitengebied wonen 2.0! In een weelde van groen en vrijheid vind je hier een compleet en aantrekkelijk woonhuis die is voorzien van woonsfeer, comfort en luxe. De bijgebouwen maken het totaalplaatje uniek in het segment. Zoek je iets bijzonders, dan zou je maar zo verliefd kunnen worden op het huis én het plekje”.
 
KARAKTERISTIEK
Omstreeks 1940 is hier aan de Welysestraat door Architect Pothoven uit Amersfoort een kast van een huis gebouwd. In die tijd werd er veel aandacht gegeven aan afwerking en toegepaste materialen. Ondanks dat de woning op veel vlakken is gemoderniseerd, zijn nog tal van authentieke details en kenmerken hersteld of behouden gebleven. In de gevels zien we o.a. een klassiek metselverband, gedecoreerde kozijnen met sierlijsten en luiken, rollagen bij de originele voordeur van de vestibule en grote overstekken van de met keramische dakpannen (OVH-2011) bedekte kap waarbij aan beide kopgevels een schoorsteen statig boven de kapconstructie uittorent. Kortom, hier staat een stijlvol huis die karakter uitstraalt.
 
Eénmaal binnen in de vestibule (tochtportaal) wordt meteen duidelijk waarom je op authentieke woningen valt. Klassieke, natuurstenen wandtegels, een granito vloer (die doorloopt in de hal), een ouderwetse trekbel en originele paneeldeuren met origineel deurbeslag maken de hal/entree. Loop je verder de hal in, dan kom je een prachtige bordestrap met rijk gedecoreerd trapboom tegen. Eénmaal op de overloop heb je door het kleurrijke originele glas-in-loodraam, een panoramisch uitzicht op de achtertuin en omgeving. Door de hele woning heen word je verrast door mooie details van vroeger zoals natuurstenen schouwen in de hoeken (woonkamer en keuken), paneeldeuren met sierlijsten (deurposten) en stuclijsten in de hoge plafonds. En niet te vergeten de vele praktische inbouwkasten die men vroeger aan bijvoorbeeld de slaapkamers toebedeelde. Ondanks dat de woning op vele vlakken is gemoderniseerd en naar het wooncomfort van vandaag de dag is gebracht, ademt de woning nog steeds de sfeer van pakweg 80 jaar geleden.
 
ONDERHOUDSSTAAT & DUURZAAMHEID
Deze woning wordt op verzorgde wijze bewoond en dat zie je ook terug in de algehele onderhoudsstaat. Veel raamkozijnen (draaiende delen) zijn vervangen door hardhout en nagenoeg alle beglazing bestaat uit isolatieglas. De goten zijn in zink uitgevoerd, net zoals de regenpijpen (hwa). In 2011 heeft de woning een geheel nieuw dak gekregen. Er zijn geïsoleerde sandwichpanelen aangebracht met daarop half-geglazuurde, keramische dakpannen (OVH) waardoor het karakter van de woning behouden is gebleven. Voor een éénduidig beeld zijn dezelfde pannen ook op de nieuwe garage en carport gelegd. Tevens zijn de gevels (spouw) nageïsoleerd (1999). De duurzaamheid van de woning heeft tevens een ‘boost’ gekregen nadat er in 2022 maar liefst 26 zonnepanelen zijn geïnstalleerd. 
 
WOONKAMER
De centrale hal deelt de woning als het ware op in een rechter- en linkerhelft. De woonkamer is aan de linkerzijde gelegen, van oorsprong waren dit 2 aparte kamers welke zijn samengevoegd tot 1 ruimte, wat je terugziet aan de inbouwkasten die nog aanwezig zijn. Door deze verdeling kun je 2 gezellige zithoeken creëren. Leuk element is de aanwezige schouw met houtkachel die voor sfeervolle winteravonden kan zorgen. Ook zal je de kastanje houten vloer direct opvallen. De zon draait gunstig om de woning heen waardoor er een prettige lichtinval is. In combinatie met het hoge plafond zorgt dit voor een ruimtelijke beleving. Dubbele tuindeuren geven direct toegang tot het buitenterras.
 
WOONKEUKEN
Altijd al een woonkeuken gewild? Deze handgemaakte keuken van essenhout heeft een robuuste opstelling met een groot schiereiland in het midden. Het aanrecht is in hardsteen uitgevoerd, een smaakvolle afwerking die we op meerdere plekken in de woning tegenkomen. De inbouwapparatuur bestaat uit een 5-pits kookplaat, een zwevende afzuigunit, een vaatwasser en een grote heteluchtoven. Indien gewenst is het mogelijk om een koelkast en een separate vriezer in te bouwen. Brede ladekorven zorgen voor de nodige kastruimte. Diverse inbouwspots zorgen in de avonduren voor (sfeer)verlichting. De eethoek aan de achterzijde (met marmeren schouw) biedt plaats aan een 6-persoons eettafel. Net als in de woonkamer zijn ook hier dubbele tuindeuren aanwezig.
 
WERKKAMER & BIJKEUKEN
Wanneer je de hal doorloopt, bereik je de bijkeuken. Deze multifunctionele ruimte heeft een inbouwkast met witgoedaansluitingen (2 groepen). In de huidige setting zijn de wasmachine en wasdroger naar de 2e verdieping ‘verhuisd’. Tevens vinden we hier een ruim toilet met wandcloset terug. Ook kun je van hieruit de kelder (met stahoogte 1,8m) bereiken, evenals het buitenterras in de achtertuin.
 
Naast de bijkeuken is een werk/studiekamer gelegen. Dit is een fijne ruimte waar je je helemaal kunt afzonderen om thuis te werken. Wanneer je hier aan het bureau zit, heb je vrij zicht in de achtertuin. Deze extra leefruimte geeft je de vrijheid en flexibiliteit om de slaapkamers op de verdiepingen optimaal te benutten.
 
1e VERDIEPING
Via de stijlvolle trapopgang bereiken we de 1e verdieping. Een royale en lichte overloop schakelt 3 royale slaapkamers en de 1e badkamer met elkaar. De slaapkamers zijn respectievelijk 20m2, 19m2 en 13m2 groot. Er zit dus geen kleine kamer tussen. Bovendien heeft elke kamer wel een handige inbouwkast. De grootste kamer heeft er zelfs 3. Voorheen had deze kamer een Frans balkon, maar daar is een grote glaspui in gezet. Dit geeft tussen de inbouwkasten een speels karakter waar je prima een bureau kunt plaatsen.  
 
1e BADKAMER
Van oorsprong had deze woning geen badkamer en was de nis op de overloop voorzien van een lavet/wasmeubel met waskom. Later is in de kleinste kamer/inloopkast een badkamer gecreëerd, tot er behoefte was aan een ruimere badkamer. De 4e slaapkamer is hiervoor opgeofferd met als resultaat dat de badkamer veel groter is dan gemiddeld. De ruimte is ingedeeld met een ligbad, een comfortabele inloopdouche, een op maat gemaakt wasmeubel met ingelegde waskom (welke doet herinneren aan het oude lavet) en een 2e toilet (wandcloset). Noemenswaardig zijn de hardstenen details die onder meer in het wasmeubel en rondom het ligbad zijn verwerkt. Koude voeten hoef je hier niet te krijgen aangezien de tegelvloer is voorzien van vloerverwarming (op de CV).
 
2e VERDIEPING
Via een vaste trap bereiken we de 2e verdieping. Deze woonlaag is verrassend ruim, mede door de hoge nok die op meer dan 3,5 meter ligt. De voorzolder voelt dan ook lekker ruim aan en biedt ruimte aan bijvoorbeeld een kast en/of een bureau. Aangrenzend vinden we een (logeer)kamer waar je prima een bed kwijt kunt. Een groot dakvenster zorgt voor de nodige lichtinval.
 
MASTERBEDROOM
Eén van de leukste slaapkamers moet nog komen. Deze bevindt zich namelijk op de 2e verdieping en is thans in gebruik als ‘masterbedroom’. Dat is ook niet zo gek omdat het aansluitend een 2e (eigen) badkamer heeft. De slaapkamer biedt ruimte aan een 2-persoons bed en een vaste schuif/kastenwand (4 panelen) waar je de gehele garderobe in kwijt kunt. Waar over nagedacht is zijn de 2 Velux dakvensters, welke voorzien zijn van rolhorren en elektrische rolluiken en boven/onder elkaar zijn geplaatst. Het effect is dat je vanuit bed door de ramen naar de sterren kijkt.
 
2e BADKAMER
Deze badkamer heeft een speels karakter vanwege de indeling en de algehele aankleding met bijvoorbeeld steigerhout en ‘zwerfkeimozaïek’ betegeling. De ruimte is ingedeeld met een inloopdouche, een wastafelmeubel en een 3e wandcloset. Achter de steigerhouten knieschotten kun je bovendien nog veel spullen opbergen.
 
Vanuit de badkamer is er een doorloop naar een wasruimte. In de huidige setting zijn hier de wasmachine- en wasdroger geplaatst. Ook vinden we hier de CV-ketelopstelling met extra boiler terug. En ook hier zorgt een groot dakvenster voor de nodige lichtinval. Mocht je de witgoedapparaten bij voorkeur toch in de bijkeuken (op de begane grond) willen plaatsen, dan zou je van deze (was)ruimte bijvoorbeeld een walk-in-closet kunnen maken.
 
GARAGE & CARPORT
In 2022 is er een grote investering gedaan door een stijlvol, multifunctioneel bijgebouw te realiseren. Het is niet zomaar een bijgebouw gezien het materiaalgebruik, het formaat en de voorzieningen die het heeft. Het label dat op het Douglashout is aangebracht is van NOESK, een lokaal bedrijf die degelijke kwaliteit levert en bouwt. Het bouwwerk is aan de buitenzijde in steen opgemetseld en heeft aan de binnenzijde geïsoleerde sandwichpanelen. De douglashouten kapconstructie (met fraaie pen-en-gatverbindingen) zorgt voor veel hoogte en is bekleed met keramische dakpannen.
 
Zowel onder de carport (ca. 36m2) als in de garage (ca. 71m2) kun je prima een caravan, een camper of een bestelbus parkeren (doorrijhoogte 2,6m). De vloer (zowel garage als carport) betreft een gevlinderde betonvloer die bovendien geïsoleerd is. Ben je een klusser, dan is er meer dan voldoende ruimte voor bijvoorbeeld een werkbank. De garage is v.v. een eigen groepenkast met krachtstroom. De aansluiting voor een het laden van een elektrische auto is voorbereid.
 
KANTOOR AAN HUIS
Ben je zelfstandig ondernemer of werk je veel vanuit huis, dan zal je erg blij worden van de ruimte die achter in de garage is gecreëerd. Zowel van binnenuit via de garage als via een achterdeur bereik je een halletje met een eigen (modern) toilet.  De werk/kantoorruimte is met 13m2 lekker ruim en voelt dan ook ‘huiselijk’ aan. Het speelse karakter van de open kapconstructie en het raam dat doorloopt tot in de nok draagt daaraan bij. De aanwezige airco-unit kan zowel verwarmen als koelen.
 
Tip: mocht je een woning zoeken met een gastenverblijf of iets van een B&B, dan liggen hier mogelijkheden. Het toilet zou je namelijk kunnen vergroten waardoor er ruimte ontstaat voor het creëren van een douchegelegenheid.
 
TUINKAMER
Nog zo’n mooi bijgebouw is de tuinkamer achter in de tuin. Dit eveneens degelijk gebouwde bijgebouw wordt gecombineerd met een heerlijk zonneterras (met schaduwdoek) waarbij een houten frame en druivenstruiken voor een unieke buitenbeleving zorgen. Zeker als je ziet dat je de schuifpanelen van de tuinkamer helemaal open kunt schuiven en je er één grote ruimte van maakt. De tuinkamer van ca. 30m2 groot voelt aan als een vakantiehuisje op zichzelf. De houtkachel centraal in het midden zorgt ervoor dat je hier het gehele jaar kunt genieten. Noemenswaardige details zijn onder meer de gevlinderde betonvloer (net als in de garage/carport) en de speelse kapconstructie. En mocht je een keer de frituurpan willen aanzetten: in de hoek is een afzuigkap aanwezig.
 
BUITENLEVEN
We hebben al veel geschreven over de woning en de unieke bijgebouwen, maar we willen ook graag de tuin promoten. Het perceel bedraagt bijna 2.000m2 en dan heb je best veel ruimte om de woning heen. Dit wordt al meteen duidelijk wanneer je de royale oprit oprijdt en je aan de rechterzijde op een verzorgd gazon met verschillende fruitbomen, zoals appelbomen en tamme kastanjes, kijkt. De ruimte tussen woning en straat biedt een mooie buffer waarbij een hoge beukenhaag voor de nodige privacy zorgt.
 
De achtertuin biedt eveneens veel privacy en vrijheid. Er zijn dan ook verschillende terrassen aangelegd. Ben je een tuinliefhebber, dan zou je wellicht de moestuin met walnoten, pruimen, abrikozen en moerbeien, ook aanspreken. Verder kom je gedurende het seizoen veel kleuren en bloemen tegen zoals lavendel en rozenstruiken.
Achter in het hoekje van de tuin is er plaats voor een groot opzetzwembad. Verder wordt de tuin omzoomd met een nieuw hekwerk wat voor een verzorgde uitstraling zorgt.
 
TUSSEN DODEWAARD EN ANDELST…
Deze woning vinden we terug in Hien, een buurtschap dat bij Dodewaard hoort. Hier vinden we veel vrijstaande woonhuizen doordat het landelijk is gelegen. De Welysestraat verbindt Dodewaard met het dorp Andelst/Herveld waardoor je gebruik kunt maken van de voorzieningen van 2 dorpen. Beide dorpen hebben bijvoorbeeld een volwaardige supermarkt, diverse basisscholen en sportverenigingen. Veel mensen vinden de Action in Dodewaard een groot pluspunt. Verder zijn op fietsafstand 2 treinstations te vinden, namelijk Hemmen/Dodewaard en Zetten/Andelst. Moet je veel reizen vanwege je werk, dan zal het je aanspreken dat je je in circa 5 autominuten op de A15 (7 minuten A50) begeeft. Steden als Arnhem, Nijmegen, Wageningen en Tiel liggen dan ook dichterbij dan je denkt.
 
Dodewaard ligt aan de rivier de Waal. Je hoeft niet ver te lopen of je ziet de grote binnenvaartschepen aan je voorbijvaren. Vissers kunnen hun hart ophalen in de uiterwaarden (Strang). En mocht je van wandelen houden, dan ligt Landgoed Hemmen met haar uitgestrekte, bosrijke wandelpaden en kasteeltuin binnen handbereik. Kortom, wij laten u graag kennis maken met het veelzijdige dorp Dodewaard!
 
INDELING
Begane grond:
Vestibule (tochtportaal)
Hal met meterkast en trapopgang (bordestrap)
Woonkamer (voormalig en-suite) met houtkachel, inbouwkasten en dubbele terrasdeuren
Leefkeuken met eilandopstelling v.v. inbouwapparatuur en een eethoek met dubbele terrasdeuren
Bijkeuken met inbouwkast (met witgoedaansluitingen), toilet, toegang tot kelder en dubbele terrasdeuren
Werk/studiekamer.
1e Verdieping:
Royale overloop met 2e trapopgang (achter deur)

Slaapkamer 1 met 3 inbouwkasten
Slaapkamer 2 met inbouwkast (studiehoekje)
Slaapkamer 3 met inbouwkast
Badkamer 1 met ligbad, inloopdouche, wastafelmeubel en 2e toilet.
Inloopkast (voormalige badkamer)
2e Verdieping:
Ruime voorzolder
Slaapkamer 4 (masterbedroom) met vaste schuif/kastenwand en dubbel dakvenster
Badkamer 2 met inloopdouche, wastafelmeubel en 3e toilet
Wasruimte met witgoedaansluitingen, CV-ketelopstelling, boiler, MV-unit en dakvenster
Slaapkamer 5 met dakvenster.
 
BIJZONDERHEDEN
Statig en karaktervol herenhuis met verrassend veel leefruimte
Maar liefst ca. 253m2 woonoppervlak (excl. bijgebouwen)
Ideaal voor een groot (samengesteld) gezin
Mooie authentieke details zijn bewaard gebleven
Prettige woonsfeer met veel lichtinval
Verzorgd en modern afwerkingsniveau
Houtkachel in de woonkamer én in de tuinkamer blijven achter
Handgemaakte, houten keuken met schiereiland
Praktische indeling, ook voor werken aan huis
Begane grond en 1e verdieping alle openslaande ramen v.v. op maat gemaakte inzethorren
5 Slaapkamers, allen v.v. (rol)horren
2 Moderne badkamers
In totaal 4 toiletten aanwezig, incl. bijgebouw (allen wandcloset)
Praktische bijkeuken (meerdere witgoedaansluitingen aanwezig)
Glas-in-loodraam op de overloop is v.v. voorzetramen en een elektrisch rolluik
Nieuwe (witte) Velux dakvensters met elektrische rolluiken en plisséhorren
Uitgebreide groepenkast met ca. 12 groepen (automaten)
Glasvezelaansluiting t.b.v. TV en snel internet aanwezig

Krachtstroom in garage
CV-ketel: Atag HR-combi, geplaatst 2018
Mechanische ventilatie aanwezig
Airconditioning in kantoor bijgebouw, geplaatst 2022
Zonnepanelen (26x) welke in 2022 zijn geplaatst
Energielabel B (label is in aanvraag, label B betreft een inschatting)

Uniek bijgebouw (2021) te gebruiken als carport, garage en/of hobbyruimte
Inpandige kantoorruimte met eigen toilet en toegangsdeur
Heerlijke tuinkamer met o.a. een houtkachel en glaspanelen schuifwand
Sfeervol zonneterras met 100% privacy
Verzorgde tuin rondom de woning met veel verschillende planten en bomen
Puls (puntstuk) t.b.v. gratis grondwater aanwezig.
Royale parkeergelegenheid op eigen terrein (2 auto’s naast elkaar, net als onder de carport)
Aantrekkelijke ligging nabij de uiterwaarden van de Waal, Landgoed Hemmen en het natuurgebied van het Gelders Landschap.
 
TIP:
Wilt u meer te weten komen over deze woning?
Beleef dan ook eens de aanvullende producten die wij standaard bij al onze woningen aan de Funda-presentatie koppelen:
- Professionele woonvideo
- Virtuele tour door de woning
- Interactieve plattegronden met tuinindeling.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.
+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning