Remko Stevens Makelaardij

HERVELDSpoorstraat 5

Vraagprijs €595.000,- k.k.
Verkocht
KENMERKEN
Woonhuissoort
Eengezinswoning
Woonhuistype
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1923
Energieklasse
F
LOCATIE
Provincie
GELDERLAND
Plaats
HERVELD
Postcode
6674 DA
Straat
Spoorstraat 5
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving

HERVELD
Spoorstraat 5

Aan een autoluwe, lommerrijke straat, in het buitengebied van Herveld gelegen, KARAKTERISTIEK VRIJSTAAND WOONHUIS (1923) met een verrassend ruime indeling waaronder een lichte, tuingerichte woonkamer, een leefkeuken, 2 (slaap)kamers op de begane grond, 4 volwaardige slaapkamers op de verdieping alsmede een complete badkamer met dakkapel. Het huis telt 2 voordeuren waarbij de hal toegang geeft tot de kelder.

Deze gezellige gezinswoning staat op een royaal perceel van 3.185m2 groot en heeft daardoor veel ruimte en vrijheid te bieden. Er zijn verschillende bijgebouwen waaronder een aangebouwde garage en carport alsmede een stenen schuur (achter de garage). De garage is bijzonder ruim (ca. 56m2) en loopt achter de woning langs naar een ‘bijkeuken’. Ook staan er op het perceel een glazen hobbykas, een houten schuur en een grote ‘tunnelkas’ waar je je eigen groenten kunt kweken. Verder komen we verschillende fruitbomen tegen. De oprit is circa 15 meter lang en biedt comfortabele parkeergelegenheid op eigen terrein. Het grootste gedeelte van de tuin beslaat ongeveer 32m bij 95m waar kinderen naar hartenlust kunnen ravotten.

Quote van de makelaar: “Ruimte, rust en vrijheid! Dat ga je vinden op deze bijzondere plek. De Spoorstraat is weliswaar tussen 2 spoorlijnen en in de omgeving van de snelweg A15 gelegen, maar deze doodlopende straat zal velen aanspreken doordat het wordt gekenmerkt door vrijstaande huizen op royale percelen met uitsluitend bestemmingsverkeer”.

AUTHENTIEK & KARAKTERVOL
In het jaar dat deze woning haar 100-jarige jubileum viert, zijn wij op zoek naar een enthousiaste koper die op zoek is naar karakter in een authentieke woonhuis. De indeling is aan de voorzijde klassiek te noemen met een voordeur centraal in het midden en aan weerszijden een kamer. Vroeger zal het een woonkamer en keuken geweest zijn, maar sinds dat de voormalige deel is verbouwd tot leefruimte, zijn de woonkamer en keuken naar achteren verplaatst waar veel meer ruimte te vinden was.

Bij een huis van 100 jaar oud horen ook karakteristieke stijlelementen. Zo heeft de woning een klassieke mansardekap gekregen, zijn er accenten in het metselwerk in de voorgevel aangebracht en zijn de ramen v.v. luiken. De deur in de voorgevel valt als een ‘vestibule’ naar binnen wat de uitstraling van de woning verfijnd. Van binnen doen de hoge plafond, de stijlvolle paneeldeuren en de proviandkelder nog aan vroeger denken. Er is een rookkanaal aanwezig en de hoge ramen zorgen voor een prettige lichtinval. De bouwstijl doet degelijk en robuust aan alhoewel de woning wel verduurzaamd en gemoderniseerd dient te worden.

WOONKAMER
De woonkamer is aan de achterzijde gelegen waarbij een tuindeur direct toegang geeft tot het ‘deels overdekte’ buitenterras. De grote ramen bieden een mooi gezichtsveld in de eigen ‘boomgaard’. De indeling is speels waarbij je verschillende zithoeken kunt creëren, onder meer bij de houtkachel die een centrale plek in de huiskamer heeft gekregen. Mocht je de woonkamer verder willen vergroten, dan zou je kunnen overwegen om een doorbraak te maken naar één van de slaapkamers aan de voorzijde.

LEEFKEUKEN
De keuken heeft een open karakter met de woonkamer en is iets naar achteren doorgebouwd. Het keukenblok is eenvoudig te noemen, maar doordat het van hout is, zou je hem ook een kleurtje kunnen geven. De inbouwapparatuur bestaat uit een 4-pits gaskookplaat, een afzuiger, een oven en een koelkast. De kans is groot dat je de keuken gaat moderniseren en voor een andere, speelsere opstelling kiest, bijvoorbeeld met een schiereiland. In de huidige setting is er plaats voor een (ronde) eettafel met 4 stoelen. Vanuit de keuken is er een doorloop naar de garage en de ‘bijkeuken’.

HAL & KELDER
De hal/entree loopt in een L-indeling van de ene voordeur naar de andere. Hierdoor is de hal lekker ruim, is er plek voor een garderobe en geeft een robuuste, hardhouten trapopgang toegang tot de slaapverdieping. Vanuit de hal is ook de meterkast en het toilet te bereiken, alsmede de proviandkelder.

De kelder is onder één van de slaapkamers gelegen (ca. 13m2 groot) en heeft voor sommige mensen stahoogte (1,67m tussen de balken). Kelders zijn altijd koel en dus ideaal voor levensmiddelen en een wijnvoorraad. Een raam zorgt voor daglicht en een prima ventilatiemogelijkheid.

(SLAAP)KAMERS B.G.
Doordat de begane grond 2 extra kamers heeft, is de woning ook flexibel te bewonen en in te richten. De kamers zijn respectievelijk 12m2 en 11m2 groot en dus volwaardig te noemen. De ene kamer heeft 2 inbouwkasten en de ander 1 en bovendien hebben ze beiden een eigen wastafel. Mochten de 4 ruime slaapkamers op de verdieping te weinig zijn, dan bieden deze 2 (extra) slaapkamers uitkomst. Maar ook wanneer je veel vanuit huis werkt, kun je kiezen waar je je bureau neer zet. Of mocht je een salon of praktijk aan huis willen beginnen, dan heb je zelfs je eigen voordeur. Kortom, de extra kamers op de begane grond bieden veel mogelijkheden om de woning veelzijdig te bewonen.

1e VERDIEPING
Eénmaal op de 1e verdieping schakelt de overloop 4 slaapkamers en de badkamer aan elkaar. Net als in de hal zien we ook hier weer een mooie eenheid in de authentieke paneeldeuren. Zoals al eerder vermeld zijn er op de verdieping 4 ruime slaapkamers te vinden. Deze zijn respectievelijk 15m2, 14m2, 14m2 en 12m2 groot (gemeten vanaf 1,5m hoogte). Er zit dus geen kleine kamer tussen. Als ouders zou je zelfs kunnen kiezen wat de hoofdslaapkamer wordt aangezien er in elke kamer wel een 2-persoons bed past. Dit komt mede door de gunstige mansardekap die weinig ruimteverlies heeft omdat het onderste gedeelte van de kapconstructie bijna ‘rechtop’ staat. Bovendien hebben 3 van de 4 kamers wel een extra inbouwkast.

BADKAMER
Tijdens de bouwperiode van deze woning kende men nog geen badkamers. Deze is dus later pas gerealiseerd in de woning. Vaak zien we de badkamer dan terug op de begane grond (dicht bij de keuken), maar in dit geval is er al een kamer op de verdieping opgeofferd. Het voordeel hiervan is dat de badkamer lekker ruim is opgezet, ook omdat er een dakkapel aanwezig is. Er is dankbaar gebruik gemaakt van de ruimte door de badkamer compleet in te delen met een ligbad, een aparte douche, een wastafel en een 2e toilet. Ondanks dat het sanitair en tegelwerk ‘retro’ te noemen is, is de badkamer degelijk afgewerkt.

BUITENLEVEN
Ben jij een tuinliefhebber en hou je van het buitenleven, dan zou dit maar zo jou droomwoning kunnen zijn. Het perceel is meer dan 3.000m2 groot waarbij de woning gunstig op de kavel staat. De meeste tuin ligt aan de zijkant (zonzijde) en loopt bijna 100 meter door naar achteren (tot aan de brede sloot). Het is dan ook niet zo gek dat er meerdere fruitbomen en hobbykassen staan. Je kunt hier immers veel groenten en fruit verbouwen, iets wat voor veel mensen vandaag de dag een grote wens is. Er is een glazen hobbykas aanwezig, maar ook een veel grotere tunnelkas. Ook voor kinderen is er volop ruimte om verschillende speeltoestellen te plaatsen. Zet er 2 doeltjes neer en je hebt een voetbalveldje. Wat je hier in ieder geval gaat vinden, is veel vrijheid en zonuren. De oriëntatie van de tuin is ideaal waarbij de zon, gedurende de dag optimaal om de tuin draait.

CENTRALE LIGGING
Deze woning vinden we terug in het buitengebied tussen Herveld en Zetten. De Spoorstraat is zo’n straatje die bij veel mensen onbekend is omdat je er eigenlijk nooit komt wanneer je er niet hoeft te zijn. Dit komt mede doordat de straat doodlopend is waardoor de straat ook zeer autoluw te noemen is. De straat is ruim en groen opgezet waarbij je soms de vrijstaande woningen niet eens ziet staan.

De ligging is zeer centraal ten opzichte van diverse voorzieningen zoals het zwembad, sportverenigingen en de aansluiting op de A15 (en A50). Ook het treinstation Zetten-Andelst is op loopafstand gelegen. Omdat de woning tussen 2 dorpen in is gelegen, geniet je de voordelen van de (winkel)voorzieningen van 2 dorpen. Zetten is het ‘winkeldorp’ van Nederland met de meeste winkelvoorzieningen t.o.v. het aantal inwoners. Je moet daarbij denken aan de Hema en een Kruidvat, maar ook diverse ambachtelijke winkels zoals een bakker en een slager. Wat supermarkten betreft kun je kiezen uit een Jumbo, Albert Heijn, Aldi en in Herveld een Coöp. Ook aan basisscholen is er geen gebrek en op korte afstand is (in Zetten) zelfs een middelbare school gevestigd. Zoek je graag de gezelligheid op van horeca of de vrije natuur, dan zal je ook hierin verrast worden. Landgoed Hemmen ligt tegen Zetten aan en in Herveld is er een rijk verenigingsleven.

INDELING
Begane grond:
Hal/entree met garderobenis, meterkast, 2e voordeur, toilet en toegang tot kelder
Woonkamer met ingebouwde houtkachel en tuindeur
Open keuken v.v. inbouwapparatuur en ruimte voor eettafel
Slaapkamer 1 met 2 inbouwkasten en een wastafel
Slaapkamer 2 met een inbouwkast en wastafel.
1e Verdieping:
Overloop
Slaapkamer 3 met inbouwkast en dakkapel
Slaapkamer 4 met inbouwkast en dakvenster
Slaapkamer 5 met inbouwkast en dakvenster
Slaapkamer 6 met dakvenster
Badkamer met dakkapel, ingedeeld met een ligbad, douche, wastafel en 2e toilet.
Inpandige garage:
Stalen kanteldeur met ernaast een loopdeur
Wasruimte/bijkeuken met wasmachine-aansluiting, keukenblokje met gootsteen, CV-ketelopstelling en tuindeur.

BIJZONDERHEDEN
Ideale woning voor een gezin met meerdere tieners
Maar liefst ca. 159m2 woonoppervlak en ca. 845m3 inhoud
Ruime indeling met mogelijkheden
Authentieke paneeldeuren
In totaal 6 volwaardige slaapkamers waarvan 2 op de begane grond
Bijna elke kamer heeft wel een eigen inbouwkast
De indeling op de begane grond is ideaal voor thuiswerkers
Complete badkamer op de verdieping
Dakkapellen (2x) op de verdieping
Glasvezel-aansluiting in de straat aanwezig (niet aangesloten)
CV-ketel: Intergas HR-combi, geplaatst 2018
Deels isolatieglas, deels dakisolatie
Energielabel F
Dakvlak op het zuiden is ideaal voor het plaatsen van zonnepanelen
Hardhouten luiken aan de gevels
Asbest in de woning aanwezig (dakbeschot en plafond kelder)
Grote garage met veel stallingsruimte
Stenen schuur (ca. 33m2) met veel opbergmogelijkheden
Royaal perceel met veel vrijheid en groen karakter
Comfortabel parkeren op eigen terrein
Centrale ligging t.o.v. winkels, scholen, openbaar vervoer en uitvalswegen.

TIP:
Wilt u meer te weten komen over deze woning?
Beleef dan ook eens de aanvullende producten die wij standaard bij al onze woningen aan de Funda-presentatie koppelen:
– Professionele woonvideo
– Virtuele tour door de woning
– Interactieve plattegronden met tuinindeling.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning