Remko Stevens Makelaardij

DRIELDrielse Rijndijk 29

Vraagprijs €950.000,- k.k.
Verkocht
KENMERKEN
Woonhuissoort
Woonboerderij
Woonhuistype
Halfvrijstaande woning
Bouwjaar
1959
Energieklasse
B
LOCATIE
Provincie
GELDERLAND
Plaats
DRIEL
Postcode
6665 LP
Straat
Drielse Rijndijk 29
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving
DRIEL
Drielse Rijndijk 29

Op een aantrekkelijke plek tussen de uiterwaarden van de Rijn en het Betuwse landschap gelegen, hoogwaardig gemoderniseerd en onderhoudsarm, HALF-VRIJSTAAND WOONHUIS met o.a. een stijlvolle inbouwkeuken, 4 royale slaapkamers, een trendy badkamer (2021) en toilet (2022), een aangebouwde, tuingerichte serrekamer en een heerlijke veranda. Deze woning, met maar liefst ca. 218m2 woonoppervlak, heeft een hoog comfortgehalte door vloerverwarming, airconditioning, luxe inbouwapparatuur en sanitair, een speelse en ruime indeling en prima isolatievoorzieningen waaronder HR++ beglazing. Tevens zijn er 27 zonnepanelen geïnstalleerd. Veel ramen zijn met screens af te sluiten tegen de zon (elektrisch bedienbaar).

 
Naast de woning staat een uniek bijgebouw die thans in gebruik is als zelfstandige praktijkruimte. Deze geïsoleerde praktijkruimte van ca. 85m2 (!) groot heeft alle voorzieningen zoals een eigen CV-ketel, groepenkast, een keukenblok en een badkamer. De indeling is erg praktisch met centraal een wachtruimte die toegang geeft tot meerdere (praktijk)ruimtes. Gezien de grootte en (isolatie)voorzieningen zou je het zelfs als en volwaardige 2e (mantelzorg)woning kunnen zien. Het heeft zelfs een eigen veranda en de tuin is ideaal, met behoud van privacy, op te splitsen.
 
Er zijn nog meer bijgebouwen zoals een royale, stenen garage (ca. 61m2) met uitgebreide stallingsmogelijkheden, een carport met plaats voor meerdere auto’s, een voormalige ponystal (ca. 20m2) en een tuinhuis met aansluiting voor een jacuzzi. De zeer verzorgde toe- en oprit biedt comfortabele parkeer- en draaimogelijkheden op eigen terrein.  
 
Deze bezienswaardige woning staat op een royaal perceel van 4.245m2 groot waarbij de woning aan de achterzijde van een voormalige boerderij is gelegen. Hierdoor ligt het met de rug naar de straat/dijk toe en heeft het veel vrijheid en privacy rondom de woning. Bovendien draait de zon optimaal om de tuin heen waardoor tot in de avonduren van de zon kunt genieten.
 
Quote van de makelaar: “Dit is een parel in het ‘buitengebiedsegment’. Er is werkelijk niets standaard te noemen en voor deze prijs mag je dan ook wel iets verwachten. Ben je op zoek naar rust, ruimte, comfort en vrijheid, dan zouden wij je tijdens een rondleiding maar zo eens verliefd kunnen worden op deze stek. En wanneer je vervolgens weer de dijk oprijdt, wordt je nog eens getrakteerd op een prachtig panorama over de uiterwaarden en het water van de Rijn”.
 
HALF-VRIJSTAAND VOELT ALS VRIJSTAAND
Dit betreft een voormalige woonboerderij waarbij deze woning is gevestigd in de oude deel waar vroeger de dieren stonden. In de huidige situatie is dit nauwelijks nog voor te stellen aangezien het grondig is verbouwd tot een zeer volwaardig en comfortabel woonhuis met grote pluspunten. De verdiepingsvloer is bijvoorbeeld ‘gewoon’ van steen/beton. En alle kozijnen zijn vervangen door zeer degelijke kunststof kozijnen met draai/kiepramen en HR++ beglazing. De leefruimtes bestaan uit o.a. een gezellige woonkeuken en meerdere zithoeken waaronder een tuingerichte (aangebouwde) serrekamer. De zon draait de gehele dag gunstig om de woning heen waardoor er altijd een prettige lichtinval is. En doordat de woning aan de achterzijde van de oorspronkelijke woonboerderij is gelegen, geniet je de vrijheid en ruimte van de achtertuin. Een veel vrijere tuin ga je niet snel vinden. Dit exclusieve woonhuis mag dan wel de kapconstructie delen met het voorhuis, de kans is vrij groot dat de beleving ook bij jou als volledig vrijstaand zal aanvoelen…
 
WOONKAMER & SERRE
Door de speelse indeling op de begane grond bestaat de woonkamer uit verschillende, knusse leefruimtes. Je zou het kunnen inrichten als een leeshoek en een separate TV-kamer. De woonkeuken, waar je een lange eettafel kwijt kunt, en de tuingerichte serrekamer maken het woongedeelte compleet. In plaats van één grote ruimte, kun je hier dus meerdere, gezellige zithoeken creëren. Ook met tieners in huis kan dat heel prettig zijn.
 
Graag lichten we de serrekamer extra uit omdat dit een heerlijke ruimte is om te vertoeven. Met meer dan 20m2 vloeroppervlak krijg je veel vrijheid en mogelijkheden om in te richten. De gevels (3 zijden) bestaan volledig uit glas (van vloer tot aan het plafond) waardoor je het gevoel krijgt, midden in de tuin te zitten. Dubbele terrasdeuren geven direct toegang tot de veranda en er is ook nog een schuifpui aanwezig. Net als elders in de woning ontbreken rolhorren en screens (zonwering) niet. Hier kun je het gehele jaar ‘in de tuin’ zitten terwijl je geniet van het smaakvolle afwerkingsniveau met o.a. een estriken tegelvloer en het kraaldelen plafond welke is v.v. ledspots.
 
WOONKEUKEN
De keuken is een echte eye-catcher in huis. Met gevoel voor de landelijke beleving is er een hardhouten, maatwerk keuken geïnstalleerd. Stijlvolle details en de groene kleur passen naadloos in het authentieke plaatje van het huis. Het aanrechtblad is van graniet en de gootsteen valt op vanwege de karakteristieke zwart/wit-tegeltjes.
 
Er is niet bezuinigd op inbouwapparatuur. Een mooi voorbeeld hiervan is het Falcon fornuis met 5 inductiepitten, 2 ovens en een grill. Het landelijke karakter komt mooi tot uiting in de robuuste schouw met kranslijst en kleine opberglaadjes. De overige inbouwapparatuur bestaat uit een hoge koelkast en een vaatwasser. De magnetron achter de liftdeur blijft eveneens achter. Andere noemenswaardige details zijn de tegelvloer die is v.v. vloerverwarming, de airco-unit die in 2020 is geplaatst en het strakgestucte plafond die ook hier is v.v. led-inbouwspots. In het verlengde van de keuken, waar de tegelvloer over gaat in een warme, eikenhouten vloer (op beton), kun je met gemak een 6- tot 8-persoons eettafel kwijt.
 
BIJRUIMTES
De hal, het toilet en de bijkeuken krijgen bij ons meestal geen eigen alinea, maar hier gaan we er toch graag even wat dieper op in. Het is hier immers prettig en ruim binnenkomen met o.a. een garderobehoek, een separate was/CV-ruimte, een stijlvol toilet en een 2e hal (met nieuwe trapopgang) met doorloop naar de zeer praktische bijkeuken. Het toilet is zeer recent in 2022 vervangen en heeft (net als de badkamer) de WOW-factor gekregen. Het toilet is royaal opgezet en aangekleed met een zwevend wandcloset, een design meubel met waskom en een kraan die uit de muur komt en een designradiator. De smaakvolle afwerking van o.a. het tegelwerk is zelfs tot in het toilet, tot in de detail doorgevoerd.
 
De bijkeuken is eveneens ruim bemeten en heeft 2 praktische schuif/kastenwanden waar je op de schappen veel voorraad kwijt kunt. Ook is er plaats voor een extra koelkast en/of vriezer. Van hieruit loop je de tuin in wat aanvoelt als een soort van ‘binnenplaats’ tussen woning en praktijkruimte.
 
1e VERDIEPING
Vaak zien we bij oudere woningen een houten verdiepingsvloer, maar hier voelt de betonstenenvloer solide aan. Dit is erg prettig omdat het veel minder contactgeluid naar beneden geeft.
 
Een lange overloop schakelt 4 volwaardige slaapkamers en de badkamer aan elkaar. De slaapkamers zijn respectievelijk 18m2, 17m2, 13m2 en 8m2 groot (gemeten vanaf 1,5m hoogte). Mede door de brede, doorlopende dakkapel, zit er dus geen kleine kamer tussen. De grootste is een heuse masterbedroom en heeft (net als de kamer ernaast en de badkamer) een eigen airco-unit. De aanwezige kledingkast zal achterblijven.
 
TRENDY BADKAMER
Deze nieuwe badkamer (2021) zou maar zo uit een bekend woonmagazine kunnen komen. Er zijn namelijk mooie materialen en trendy sanitair en tegelwerk toegepast. Net als in het (gasten)toilet is ook hier over elk detail nagedacht. De badkamer is lekker ruim opgezet en daar is dankbaar gebruik van gemaakt.
 
Noemenswaardige details zijn onder meer het nisje in de olijfgroene wandtegels, de ingetegelde drainafvoer en de rainshower / handdouche die in geborsteld koper zijn uitgevoerd. Het wasmeubel is ter plekke gemaakt met o.a. een composiet blad waar 2 design waskommen op geplaatst zijn. Kranen komen uit de muur en daar boven is nog een extra plateau voor toiletspullen bedacht. Vloerverwarming zorgt ervoor dat de ‘granitotegels’ altijd comfortabel aanvoelen. Uiteraard ontbreekt een designradiator niet. Houtaccenten in de ladekorven en de kolomkast zorgen voor een speels contrast in materiaalkeuzes. Bovendien zorgen ze voor veel praktische opbergruimte t.b.v. toiletspullen. Twee dakvensters bieden niet alleen een prettige lichtinval, maar ook een ideale ventilatiemogelijkheid. Overigens kun je ook ventileren middels de nieuwe MV-box (op afstandsbediening).
 
KANTOOR/PRAKTIJKRUIMTE
Vlak naast de woning staat een bijgebouw die is verbouwd en vergroot tot kantoor/praktijkruimte. Een dergelijke ruimte komen we wel vaker tegen, maar deze is wel heel bijzonder en uniek te noemen. Door het formaat (ca. 85m2) en de verschillende ruimtes kun je het voor meer doeleinden gebruiken. Denk daarbij aan bijvoorbeeld een gastenverblijf of een mantelzorgzorgwoning. Het heeft immers eigen voorzieningen zoals een groepenkast en een CV-ketel t.b.v. verwarming en warm water. Net als de woning heeft het kunststof kozijnen gekregen (dezelfde kwaliteit) en is het goed geïsoleerd (dikke muren met isolatie, dakisolatie en HR++ beglazing).
 
In de huidige setting is het in gebruik als praktijkruimte met centraal in het midden een royale wachtkamer met aangrenzend meerdere spreek/kantoorruimtes (3x). Via één van deze ruimtes loop je ook nog een 4e kamer (opslag/archiefkamer) binnen. Opvallend is het hoge plafond die het ruimtelijke gevoel versterkt. In een separate ruimte is een keukenblokje ‘kitchenette’ aanwezig en aangrenzend loop je een badkamer binnen (douche, wastafel, zwevend toilet en afzuiging). Leuke element is het overdekte buitenterras (ca. 16m2) waar het heerlijk toeven is. In de pauzes tijdens je werk kun je hier heerlijk rustig en met volledige privacy van het zonnetje genieten (zuid/west georiënteerd).   
 
GROTE GARAGE & CARPORT
Aan de andere zijde van de woning (opritzijde) staat een verrassend grote garage van maar liefst 61m2 groot (netto binnenmaat). Ben je een autoliefhebber of heb je een caravan of camper die je graag bij huis zou stallen, dan zal je deze garage zeker aanspreken. De garage is in steen opgetrokken en heeft een pannengedekte kapconstructie waarbij de nok op 5 (!) meter hoog ligt. Ook de dubbele toegangsdeuren aan de opritzijde zijn hoog waardoor je bijvoorbeeld een camper zo naar binnen kunt rijden. De vloer is van beton en enkele gevelramen zorgen voor een prettige lichtinval. Door de hoge nok is er ook deels een zoldervliering gecreëerd. De elektravoorziening is ook hier tip-top in orde met ook weer een eigen groepen/verdeelkast. De aansluiting voor een laadpaal is reeds voorbereid.  
 
Aan de achterzijde van de garage is nog een zeer praktische carport aangebouwd (6m bij 10m). Hierdoor kun je gemakkelijk 4 auto’s (2 naast elkaar) beschut parkeren en kun je de garage ook voor andere doeleinden gebruiken (bijv. als hobby- of werkplaats). Het schuine dak is aan de onderzijde geïsoleerd. De 27 zonnepanelen liggen op dit schuine dak waardoor je ze niet ziet én een ideale zuidligging hebben.
 
BUITENLEVEN
Deze woning staat tevens in het teken van het buitenleven, zo ook bij de huidige eigenaren. Zij hebben de tuin door een architect laten uittekenen om het maximale eruit te halen en de juiste balans in groenvoorzieningen en indeling te vinden. En daar zijn ze aardig in geslaagd…
 
Te beginnen met de veranda die aan de woning is gebouwd en aan de serrekamer grenst. Deze veranda is geheel in de landelijke stijl van de woning gebouwd. Dit zie je onder meer terug in het stijlvolle balkenplafond met kraaldelen waar ook een lichtstraat en LED-spots in aangebracht zijn. Hier kun je een groot deel van het jaar beschut en tot in de avonduren buiten zitten.
 
Verspreid over de tuin vind je diverse bloemperken die voor veel kleur zorgen. Wanneer je door de tuin loopt, kun je hier alleen maar vrolijk van worden. In de donkere avonduren zorgen grondspots voor sfeervolle verlichting. Verder zorgen beukenhagen, hoogstam fruitbomen (appel, peer, kers, amandel), een verzorgd gazon en 2 volwassen notenbomen voor de groene aankleding. Hoge coniferenhagen zorgen voor een groene buffer met de buren. Je hoeft hier niet te twijfelen of dat je voldoende privacy en zonuren hebt. Er is geen enkele inkijk en de tuin ligt pal op het zuiden. De zon draait vanuit het oosten, gedurende de dag naar het westen waardoor je het maximaal aantal zonuren geniet.
 
BOERDERIJDIEREN AAN HUIS?
Daar waar de oprit eindigt, biedt een hekwerk toegang tot het gedeelte waar in het verleden een ponyschuur heeft gestaan. Vanwege de bouwkundige staat is deze afgebroken, maar er staat nog steeds een degelijke, houten ‘schapenschuur’ van 20m2 groot. Heb je altijd al boerderijdieren aan huis willen hebben? Dan liggen hier wellicht mogelijkheden. Kippen, een geitje of misschien wel een pony, de grootte van het perceel (meer dan 4.200m2 groot) leent zich er wel voor. Het perceel heeft een mooi rechthoekig formaat waarbij verschillende groenvoorzieningen en hagen al voor een ‘opdeling’ van verschillende ‘weidjes’ zorgen.
 
UNIEKE LIGGING
Een voormalige boerderij met zoveel grond, vrijheid en privacy kan alleen maar in het buitengebied liggen. Deze woning vinden we terug in het Betuwse landschap aan het dijkvlak tussen Driel en Heteren. Wanneer je de dijk afrijdt, beland je in een groene oase van rust en wanneer je terug omhoog rijdt komt je de vrijheid van de uitgestrekte uiterwaarden tegemoet. Het panoramische uitzicht op de Rijn en de beboste heuvelrug aan de overkant zal nooit vervelen, zeker niet wanneer je na een dag werken thuis komt en je de zon in het westen ziet ondergaan. We durven dan ook best te stellen dat deze ligging uniek is.

DRIEL, NABIJ STAD EN NATUUR
Driel is een levendig dorp in de Betuwe en is de afgelopen jaren steeds aantrekkelijker geworden om te wonen. Het dorp heeft een rustig karakter en met de uiterwaarden om de hoek is de vrije natuur dicht bij. Door het fietspontje tussen Driel en Doorwerth is de bosrijke omgeving ten noorden van de Rijn binnen handbereik. Doordat de woning tussen Driel en Heteren is gelegen, kun je kiezen waar je naar de supermarkt gaat of eventuele kinderen naar school doet. Beide dorpen hebben een grote supermarkt en de keuze uit 3 basisscholen. Ook vindt je er verschillende horecagelegenheden zoals een pizzeria en een brasserie. In het nieuwe dorpshart van Heteren is onlangs de Huiskamer met bibliotheek geopend. En heb je iets met paarden: Binnen 1 kilometer is een grote manege gelegen (dehofruiters.nl). Vanuit hieruit kun je bijvoorbeeld een tochtje maken door de uiterwaarden. 
 
Mede door de nieuwe provinciale weg N837 is Driel steeds centraler komen te liggen. Via de dijk ben je in 5 autominuten in Arnhem en is dus met de fiets ook goed te doen. De Schuytgraaf met winkelvoorzieningen (Arnhem), de winkelstraat van Elst en het industrieterrein van Heteren (met de A50) zijn dichterbij dan je denkt.
 
PLUSPUNTEN VOOR DE KOPER
Absoluut bezienswaardige woonboerderij met veel vrijheid en privacy
Volledig gemoderniseerd met veel luxe en comfort
Landelijke inbouwkeuken met stijlvolle details
Prachtige serrekamer met vloerverwarming aangebouwd
Trendy badkamer (2021) en toilet (2022)
Stijlvolle, stompe binnendeuren met authentiek deurbeslag
Praktische bijkeuken met vaste schuif/kastenwand en schappen t.b.v. voorraad
Trapopgang is vervangen door een eikenhouten variant
Volwaardige slaapkamers (4x) waarvan 2 royaal te noemen
Geïsoleerde zolderverdieping met stahoogte in de nok, bereikbaar middels vlizotrap
Meterkast, contactdozen en schakelmateriaal is vervangen en geoptimaliseerd
Groepenkast: 11 groepen (automaten), incl. kookgroep plus 3 aardlekschakelaars
CV-ketel: Nefit HR-combiketel CW6, geplaatst 2020
Zonnepanelen (27x) met optimale zonligging
Energielabel B
‘Aquacel’ (waterontharder) wordt ter overname aangeboden
Close-in-boiler in de keuken (voor direct warm water)
Airconditioning (4x) in o.a. de keuken en op 2 slaapkamers (waaronder de masterbedroom)
Gehele woning is v.v. screens (elektrisch en op afstand bedienbaar)
Goed onderhouden woning, afgewerkt met degelijke, onderhoudsarme materialen
Kozijnen, topgevels, boeiboorden en winveren volledig in kunststof uitgevoerd
Keramische dakpannen en zinken goten en hemelwaterafvoeren
Geïsoleerd en verwarmd bijgebouw ingericht als praktijkruimte
Bijgebouw ook ideaal als gastenverblijf of mantelzorgwoning
Grote, stenen garage met kap en (deels) zoldervliering
Carport met plaats voor minimaal 4 auto’s
Privacyvolle achtertuin met volop vrijheid en zonuren
Robotgrasmaaier wordt ter overname aangeboden
Tuinhuis is v.v. elektra (aansluiting jacuzzi voorbereid)
Comfortabele oprit met plaats voor meerdere auto’s (je kunt gemakkelijk keren op eigen terrein)
Letterlijk op steenworp afstand van de vrije natuur van de uiterwaarden
Centrale ligging in de regio met alle voorzieningen binnen handbereik!

TIP:
Wilt u meer te weten komen over deze woning?
Beleef dan ook eens de aanvullende producten die wij standaard bij al onze woningen aan de Funda-presentatie koppelen:
- Professionele woonvideo
- Virtuele tour door de woning
- Interactieve plattegronden met tuinindeling.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM-voorwaarden.


 
+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning