HERVELDBinnenstraat 5

Vraagprijs €745.000,- k.k.
Verkocht
KENMERKEN
Woonhuissoort
Eengezinswoning
Woonhuistype
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1935
Energieklasse
E
LOCATIE
Provincie
GELDERLAND
Plaats
HERVELD
Postcode
6674 BW
Straat
Binnenstraat 5
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving

HERVELD
Binnenstraat 5

Op een schitterende en gewilde locatie aan de rand van het dorp gelegen, VRIJSTAAND WOONHUIS met meerdere bijgebouwen waaronder een modern pand (2017) met DUBBELE GARAGE, HOBBYRUIMTE en een GASTENVERBLIJF bestaand uit diverse kamers.

Op het riante perceel van maar liefst 3.240m² (!) staan tevens een grote, stenen schuur, een aangebouwde garagebox en een eenvoudige carport. De kavel heeft een breedtemaat van 28 meter en de achtertuin is met meer dan 100 meter diepte (gemeten vanaf achtergevel woning) verrassend groot. De ruimte en groenvoorzieningen rondom de woning bieden veel vrijheid en privacy, hetgeen deze locatie extra aantrekkelijk maakt.

Quote van de makelaar: “Dit object is uniek in het segment. Niet alleen omdat het aan de mooie boomrijke Binnenstraat is gelegen, maar ook vanwege het hoogwaardig afgewerkte bijgebouw dat van alle luxe en comfort is voorzien. Ben je ZZP’er, heb je een hobby, zoek je een atelier of kantoorruimte aan huis of ontvang je graag gasten, dit pand zal je dan zeker bekoren.”

VRIJSTAAND WOONHUIS
Het woonhuis betreft een voormalige boerderij uit de jaren ’30. Met ca. 123m² woonoppervlak (excl. zolder) en 4 slaapkamers biedt het voldoende ruimte voor een gezin. De indeling is aantrekkelijk met o.a. een royale sfeervolle woonkamer met L-indeling en een mooie houtkachel, een gezellige woonkeuken met eenvoudig keukenblok en een ruime tweede hal met toegang tot een praktische proviandruimte, badkamer, toilet en wasruimte. Ook de beleving in de entreehal is ruimtelijk, mede door de bordestrap naar de slaapverdieping.

De eerste verdieping is ingedeeld in 4 kamers van respectievelijk 14m², 10m², 8m² en 8m² (gemeten vanaf 1,5m hoogte). De grote kamer aan de voorkant heeft ingebouwde handige schuifkasten. De kamer in het midden heeft een dakkapel waardoor het bij uitstek geschikt is als werkkamer of kantoor. Van hieruit heb je een uniek uitzicht op de groene struiken en bomen in de tuin. Op de overloop bevinden zich twee vaste kasten die veel bergruimte bieden. Een extra dakvenster zorgt hier voor een prettige lichtinval. Een luik in het plafond geeft toegang tot de zolder die extra bergruimte bied (nokhoogte 1,75m).

De zonnepanelen op het dak van het bijgebouw leveren bij gemiddeld verbruik voldoende stroom om het hele jaar warm water te maken via een doorstroomboiler ook voor het woonhuis. Bij een hoog verbruik kan men met behulp van een 2-weg kraan kiezen voor de voordeligste optie: warm water van de CV ketel of van de doorstroomboiler. Hetzelfde systeem is toegepast in het bijgebouw.

In 2015 is de verouderde riolering geheel vernieuwd tot aan de aansluiting met de hoofdriolering in de straat.
Let op: De woning heeft nog achterstallig onderhoud.

MULTIFUNCTIONEEL BIJGEBOUW
Wanneer je het pad van de oprit verder naar achteren volgt, vind je daar, verscholen achter bomen en wat struikgewas, een parel. In 2017 is dit unieke gebouw verrezen. Witgestucte gevels en keramische dakpannen geven het gebouw een stijlvolle uitstraling. Met een oppervlak van ca. 141m² is het zelfs groter dan de hoofdwoning. De constructievloer, de gevels en het dak zijn geïsoleerd door middel van isolatieplaten waardoor het gebouw als het ware is ‘verpakt’ in schuim. Naast de bekende voordelen van isolatie garandeert een dergelijke constructie een prettig en droog binnenklimaat.

De benedenverdieping herbergt een ruime dubbele garage met een grote werkplaatsruimte. De twee ruimtes worden gescheiden door een brede schuifdeur. De werkplaats, met toilet en wasbak, is ook bereikbaar via de zijgevel. Het heeft een riant uitzicht op de achtertuin. Naast een flink aantal wandcontactdozen zijn in beide vertrekken aansluitpunten voor krachtstroom en perslucht.
De hoge sectionaaldeuren maken de garage toegankelijk voor hogere voertuigen zoals een camper of caravan. Naast het gebouw is genoeg ruimte voor parkeren of stalling van één of twee voertuigen.

Middels een vaste trap bereik je de verdieping die groter blijkt dan men op voorhand zou vermoeden. (nokhoogte 3,2m). Hier zijn 4 kamers te vinden alsmede een degelijke badkamer. Alle kamers hebben dakvensters voorzien van verduisteringsschermen, rolhorren en zonwering. De twee grote kamers aan de kopgevels hebben daarbij nog een kunststof draai/kiep venster. De verdieping is ingedeeld in 2 grote kamers (21m² en 18m²), en 2 kleinere (beide 5m²). Je kan hier denken aan een gastenverblijf of een Bed & Breakfast. Elektra-, water-, en afvoerleidingen voor eventuele installatie van een keuken in één van de grote kamers zijn reeds voorbereid. Ook zijn het ideale ruimtes voor een kantoor of praktijk aan huis.

De technische specificaties op een rijtje:

– Vloeistofdichte epoxy werkplaatsvloer
– Vloerverwarming in de gehele benedenvloer én verdiepingsvloer
– Twee elektrische sectionaaldeuren met afstandsbediening
– Kunststof kozijnen
– Krachtstroom, 7 wandcontactdozen 16A
– Perslucht ringleiding, 5 tappunten
– Verlichting: 28 LED TL-balken, alle individueel schakelbaar
– 18 zonnepanelen, opbrengst in 2022: 4300 kWh
– CV-ketel met 2-wegkraan waardoor je kunt kiezen tussen warm tapwater via de CV-ketel of via een elektrische doorstroomboiler.

SCHUUR, GARAGE & CARPORT
Tussen de woning en het nieuwe bijgebouw staan een grote schuur met aangebouwde garage en eenvoudige carport. Deze bouwwerken zijn verouderd, maar bieden wel veel opslag/stallingsruimte. De stenen schuur is 8m bij 4,5m (ca. 36m²), de garage 3m bij 8m (24m²) en de carport 5m bij 3m (15m²). Grasmaaier, tuingereedschap, fietsen of wat dan ook, je kunt hier heel veel in kwijt. Maar misschien gaat je voorkeur uit naar meer open ruimte. Wanneer je deze bijgebouwen weghaalt, heb je vanaf de achterkant van het woonhuis een panorama uitzicht op de 100 meter diepe tuin. Kortom, er zijn legio mogelijkheden om het perceel naar eigen wens vorm te geven.

De oprit loopt vanaf de straat in de breedte uit. Het creëert voldoende ‘rangeerruimte’ voor meerdere auto’s om te voorkomen dat ze elkaar in de weg staan. De oprit is aan de straatzijde af te sluiten met een dubbele poort.

BUITENLEVEN
Ben je een tuinliefhebber en ben je op zoek naar vrijheid, rust en privacy? Dan ben je hier aan het juiste adres. Vanwege de grootte van het perceel, de vele (volwassen) bomen en een veelzijdigheid aan planten en hagen zijn er veel vrije (zit)hoeken te creëren. Achter het moderne bijgebouw is de tuin bijna 60 meter diep. Kinderen kunnen daar ongestoord ravotten en er is meer dan voldoende plaats voor allerlei speeltoestellen. Op het terras kun je in alle rust de talrijke vogels in de tuin beluisteren en gadeslaan terwijl je tot zonsondergang van de zon geniet. Op het andere terras, achter het woonhuis, kun je in de zomer heerlijk buiten ontbijten, lunchen of dineren. Wordt het je te warm dan kun je kiezen voor een hangmat in de schaduw van de bomen.

Om het verspillen van drinkwater te vermijden is er een puntstuk (puls) in de tuin geslagen om grondwater op te pompen. Voor al het watergebruik waar geen leidingwater voor nodig is.

HERVELD
Herveld is een centraal gelegen dorp midden in de Gemeente Overbetuwe. Deze regio tussen de Rijn en de Waal staat bekend om haar fruitteelt. Herveld is gewild omdat het aan de ene kant het dorpse karakter herbergt, maar aan de andere kant centraal is gelegen t.o.v. belangrijke snelwegen waaronder de A15 en A50 (knooppunt Valburg). Hierdoor ben je binnen 15 autominuten in steden als Wageningen, Arnhem en Nijmegen. Treinstation Zetten/Andelst vind je op 10 minuten fietsafstand.

Midden in het dorp vind je aan het dorpsplein o.a. een grote Coop supermarkt en een nieuw dorpshuis. Tevens zijn er 2 basisscholen en een kinderdagverblijf gevestigd. Het hele jaar door worden er in het dorp diverse activiteiten en evenementen georganiseerd, zoals bijvoorbeeld het beachvolleybal-toernooi dat jaarlijks op het dorpsplein plaats vindt. In het dorp is tevens een tennis- en voetbalclub gevestigd. Kortom, Herveld is een levendig dorp en is (samen met Andelst) een heerlijk dorp om te wonen!

TIP:
Wilt u meer te weten komen over deze woning?
Beleef dan ook eens de aanvullende producten die wij standaard bij al onze woningen aan de Funda-presentatie koppelen:
– Professionele woonvideo
– Virtuele tour door de woning en bijgebouw
– Interactieve plattegronden met tuinindeling.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning