Remko Stevens Makelaardij

VALBURGReethsestraat 13

Vraagprijs €899.000,- k.k.
Verkocht
KENMERKEN
Woonhuissoort
Woonboerderij
Woonhuistype
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1926
Energieklasse
D
LOCATIE
Provincie
GELDERLAND
Plaats
VALBURG
Postcode
6675 CE
Straat
Reethsestraat 13
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving

VALBURG
Reethsestraat 13

Heerlijk vrij aan de rand van het dorp gelegen, stijlvol gerenoveerde, voormalige WOONBOERDERIJ (1926) met verrassend veel leefruimte, kantoorruimte, magazijn en inpandige garage, alsmede een ROYALE SCHUUR (ca. 88m2) met zoldervliering (opslag) en een volledig geïsoleerde GARAGE(LOODS) van ca. 78m2 groot.

Deze authentieke woonboerderij is grondig en tot in detail verbouwd met o.a. een geïsoleerde betonvloer met vloerverwarming, een complete inbouwkeuken, een royale badkamer en een volledig nieuwe kapconstructie met geïsoleerde sandwichpanelen. Deze zelfde dakplaten zijn eveneens op beide bijgebouwen geplaatst. Bovendien heeft de woning airconditioning en 16 zonnepanelen op het zuiden.

Het perceel is maar liefst 4.640m2 groot en dat biedt volop ruimte rondom en achter de woning. De tuin met boomgaard achter de bijgebouwen biedt met ca. 73m diepte en ca. 38m breedte veel mogelijkheden voor speeltoestellen, een voetbalveldje, een kippenren en misschien wel een pony of andere boerderijdieren aan huis.
Grenzend aan de woonkamer is een heerlijk zonneterras op het zuiden aangelegd. Een hoge haag aan de straatzijde biedt de nodige privacy terwijl een comfortabele oprit en parkeergelegenheid plaats biedt aan alle auto’s voor de gehele familie.

Quote van de makelaar: “Rust, ruimte en vrijheid, zowel in als rondom de woning. Dat zijn 3 mooie kernwoorden die hier zeker van toepassing zijn, maar het heeft nog veel meer te bieden. Met name als je zelfstandig ondernemer bent, een hobby hebt of van klussen (aan een auto) houdt, dan moet je deze woning en bijgebouwen gezien hebben. Je zult verrast zijn van de mogelijkheden”.

RENOVATIE & VERDUURZAMING
Dit karakteristieke woonhuis is gebouwd omstreeks 1926 en heeft daardoor een authentieke uitstraling. Typisch stijlelementen zijn de ‘gebroken’ mansardekap, de overstekken met bakgoten en de luiken aan de gevels. Maar het huis is in de oorsprong ook alweer bijna 100 jaar oud.

Door de renovatie en modernisering in 1996 is veel verbeterd en verduurzaamd. Slechte geveldelen zijn steen voor steen vervangen door ‘dezelfde’ stenen uit een ander huis die op het punt stond om gesloopt te worden. Hierdoor zijn de gevels weer mooi één geheel geworden en met behoud van de stijlvolle uitstraling. Hetzelfde geldt voor bijna alle kozijnen die vervangen zijn door hardhout met roedeverdeling in het isolatieglas. De houten vloeren zijn vervangen door geïsoleerde betonvloeren (en vloerverwarming) en de volledige kapconstructie is vervangen door geïsoleerde sandwichpanelen. Kortom, hier zijn kosten nog moeite bespaard om, met behoud van het authentieke karakter, het huis naar een aanzienlijk hoger niveau te tillen. We durven wel te stellen dat deze voormalige woonboerderij er veel beter bij staat dan het gemiddelde huis in hetzelfde segment.

LEEFRUIMTES
De woonkamer is aan de voorzijde gelegen en wel over de volle breedte van de woning. Hierdoor heeft het veel lichtinval, mede door de hoge ramen en de dubbele terrasdeuren op het zuiden. De keuken is al doorgebroken waardoor er een prettige, ruim opgezette keuken is ontstaan. Het keukenblok is in een U-opstelling geplaatst en v.v. van relatief nieuwe inbouwapparatuur zoals een vaatwasser, een koelkast, een 4-pits inductie kookplaat met afzuiger en een combi-oven/magnetron.

De hal/entree is bijzonder ruim waardoor je prettig binnen komt en een uitgebreide garderobehoek treft. De hal verbindt meerdere ruimtes met elkaar zoals de badkamer, de kelder, de bijkeuken, een hobbyruimte, het gastentoilet en het kantoor. De badkamer is verrassend ruim opgezet en is dan ook compleet ingedeeld met een hoek/ligbad, een separate douchecel, een wastafelmeubel en een 2e (zwevend) toilet. Het aanwezige raam zorgt voor een aangename lichtinval. In de bijkeuken is een 2e keukenblokje met gootsteen geïnstalleerd en je kunt hier de witgoedapparaten kwijt. De ruimte ernaast kan handig zijn voor een specifieke hobby of je trekt de ruimtes bij elkaar.

SLAAPVERDIEPING & ZOLDER
Via de originele bordestrap bereiken we de 1e verdieping. De ruime overloop schakelt 4 slaapkamers met elkaar. De kamers zijn respectievelijk 14m2, 14m2, 10m2 en 8m2 groot (gemeten vanaf 1,5m hoogte). Door de ‘gebroken’ kapconstructie zijn de schuine dakvlakken vrij stijl waardoor je weinig ruimte verliest. Eén van de 2 grootste slaapkamers heeft tevens een vaste schuif/kastenwand voor de garderobe.

Belangrijk om te weten is dat er achter de ‘brandmuur’ nog een volledige verdieping te vinden is. Deze ruimte van meer dan 50m2 groot is eventueel bij de slaapverdieping te betrekken door een doorbraak te maken. Hierdoor kun je met gemak nog 2 of 3 extra slaapkamers en een 2e badkamer creëren. In de huidige situatie is deze multifunctionele ruimte via een luik in het achtergelegen magazijn toegankelijk.

Boven de huidige slaapkamers is er nog een zoldervliering te vinden. Middels een vlizotrap bereik je deze praktische zolder die veel groter is dan je zult verwachten. De nok ligt hier op meer dan 2 meter hoog waardoor je er prima kunt staan. Deze zolder is dan ook ideaal voor het opbergen van (seizoen)spullen. Bovendien is het er comfortabel omdat de geïsoleerde kap hier doorloopt.

KANTOOR & MAGAZIJN AAN HUIS
Deze woning leent zich perfect voor een kantoor of bedrijvigheid aan huis. Het achterste gedeelte van het woonhuis is ingedeeld met een kantoorruimte (11m2), een magazijn (15m2) en een inpandige garage c.q. werkplaats (39m2). Van binnenuit zijn ook alle ruimtes met elkaar verbonden. De garage heeft een mooie hoogte van bijna 3 meter en is met een auto of bestelbus toegankelijk via een sectionaaldeur.

Via een luik in het plafond van het magazijn is de bovengelegen zolder toegankelijk (lees ook SLAAPVERDIEPING). Je zult verrast zijn hoe groot deze multifunctionele zolderverdieping is. Niet alleen vanwege de vierkante meters (51m2), maar ook vanwege de hoogte (meer dan 4m hoog). Dit biedt enorm veel potentie voor verschillende doeleinden. Je zou het deels of geheel bij de slaapverdieping kunnen betrekken, gebruiken als opslag voor je bedrijfsvoering maar het zou ook een leuke chillruimte voor tieners kunnen zijn. Kortom, er zijn volop mogelijkheden om dit de ruimte in dit huis naar eigen wens in te delen en te gebruiken.

RIANTE, VRIJSTAANDE SCHUUR
Achter de woning staat een riante, vrijstaande schuur van maar liefst 70m2 groot plus een extra zolderverdieping. Deze zolder biedt nog eens 32m2 extra gebruiksoppervlak (gemeten vanaf 1,5m hoogte), mede doordat de nok zo hoog ligt (3m). Deze schuur is degelijk gebouwd met een betonvloer, steens muren en stalen spanten waar (net als de woning) een geïsoleerde kap op is gelegd (sandwichpanelen). Het voorste gedeelte biedt een eenvoudig keukenblokje met gootsteen alsmede een toilet. Vanaf de zijkant is deze schuur met een auto toegankelijk middels een schuifdeur. Aan de achterzijde van deze schuur is er nog eens een garage van 18m2 aangebouwd. Het zal je niet verbazen dat ook deze garage is voorzien van een sectionaaldeur. Op het schuine dak zijn 16 zonnepanelen geplaatst die perfect op de zon zijn georiënteerd.

GARAGE(LOODS)
In 2005 was er blijkbaar behoefte aan nog meer opslag- en werkruimte en is er een zeer degelijke en volledig geïsoleerde garage(loods) bijgebouwd. Veel mooiere garages komen we niet vaak tegen. Deze garage is namelijk volledig geïsoleerd en in spouw opgetrokken. De geïsoleerde betonvloer is afgewerkt met een vloeistofdichte coating waardoor deze ook goed schoon te houden is. In de vloer is tevens een hefbrug aangebracht met een draagvermogen van 1.000kg. De garage heeft een eigen groepenkast die is v.v. krachtstroom (2x). Dit aantrekkelijke bijgebouw is voor auto’s zowel aan de voorzijde als aan de zijkant toegankelijk. Beide deuren betreffen ook hier geïsoleerde sectionaaldeuren (1x elektrisch bedienbaar).

Wanneer je binnen staat wordt pas duidelijk hoeveel ruimte in de garage aanwezig is. Het is dan ook niet zomaar een garage, het voelt meer aan als een ‘loods’. Op de stalen spanten liggen, net als op de woning en de schuur, geïsoleerde dakplaten (sandwichpanelen). De nokhoogte is maar liefst 6 meter. Mocht je nog meer (opslag)ruimte nodig hebben, dan zou je kunnen overwegen om hier een zolderverdieping in te maken. De muurplaten op de gevels zijn zo gemaakt, dat je er eenvoudig een verdiepingsvloer in kunt leggen.

BUITENLEVEN
Vrijheid, ruimte en zonuren in de tuin is voor veel mensen een grote pré. Deze woning ligt op bijna 5.000m2 grond en dat biedt wellicht de vrijheid en ruimte waar je naar op zoek bent. Aan de zuidgevel van de woning is een heerlijk zonneterras aangelegd. Het terras is middels dubbele tuindeuren vanuit de woonkamer toegankelijk. Hier geniet je de gehele dag zon omdat de zon er gedurende de dag omheen draait. De hoge haag aan de straatzijde biedt de nodige privacy.

De meeste tuin ligt achter de bijgebouwen (ca. 73m bij 38m) waar een enorm grasveld met diverse bomen bijzonder veel vrijheid bieden. Kinderen kunnen hier naar hartenlust ravotten, in bomen klimmen of voetballen. Je hoeft hier niet te twijfelen of een groot speeltoestel wel past. Een XL-trampoline, een schommel met glijbaan of een groot opzetzwembad, er is ruimte genoeg. Om het verspillen van drinkwater te vermijden is er een puntstuk (puls) in de tuin geslagen om grondwater op te pompen. Voor al het watergebruik waar geen leidingwater voor nodig is.

Heb je altijd al boerderijdieren aan huis gewild zoals kippen, een geitje of misschien wel een pony? Dan kun je hier wellicht je droom verwezenlijken…

VALBURG
Zoek je een thuisbasis met een vriendelijk en dorps karakter, maar niet al te ver van alle voorzieningen die een grote plaats als Elst en steden als Arnhem en Nijmegen te bieden hebben? Dan is Valburg de ideale plaats om te wonen. Valburg is een karaktervol en rustig dorp waarbij de kerk in het centrum en de eeuwenoude korenmolen (ca. 1750) aan de rand van het dorp markante bouwwerken zijn. In Valburg vinden we verder o.a. een supermarkt, een basisschool, een zalencentrum en diverse winkels (waaronder mooie woonwinkels en bloemisterijen). Op dit moment wordt er een compleet nieuw multifunctioneel centrum gerealiseerd met sportzaal en ontmoetingsruimtes.

Binnen 7 autominuten ben je in het naburige dorp Elst waar je werkelijk alle winkel- en openbaar vervoer voorzieningen binnen handbereik hebt. Steden als Arnhem en Nijmegen liggen op 20 autominuten rijden, maar zijn ook te bereiken met een bus- en treinverbinding (via Elst).

PLUSPUNTEN VOOR DE KOPER
Authentieke woonboerderij met bijzonder veel inhoud
Grondige renovatie in 1996 uitgevoerd
Prettige woonsfeer met veel lichtinval
Vloerverwarming op de begane grond (m.u.v. kantoor, magazijn en garage)
Uitgebreide keuken v.v. moderne inbouwapparatuur
Complete en ruim opgezette badkamer
Praktische bijkeuken en hobbykamer
Kantoor/werkruimte/magazijn aan huis
Ideale woning voor de ZZP’er of kleine zelfstandige met klusruimte en opslag aan huis
1e Verdieping is royaal uit te breiden met extra slaapkamers en/of een 2e badkamer
Airco in woonkamer en hoofdslaapkamer (2022 geïnstalleerd)
Bijzonder goede onderhoudsstaat
Betonvloer, hardhouten kozijnen met isolatieglas en geïsoleerde dakplaten
Tijdens renovatie is er nieuwe elektra, groepenkast en verwarming aangebracht
Meterkast: 8 groepen (automaten) en 2 aardlekschakelaars
Glasvezelaansluiting t.b.v. TV en snel internet
Krachtstroom aanwezig t.b.v. de nieuwe garage
CV-ketel: Remeha Calenta HR-combi, geplaatst november 2017
Woonhuis is volledig geïsoleerd (m.u.v. overige inpandige ruimtes)
16 Zonnepanelen met een geschatte opbrengst van 4.100 kWh
Energielabel D
Aantrekkelijke bijgebouwen met bijzonder veel werk,- stalling- en opslagruimte
Alle verlichting in de vrijstaande schuur én garage blijft achter
Zonwering (uitvalscherm) elektrisch te bedienen
Laadpaal in garage voorbereid (huidige laadpaal gaat mee)
Royaal perceel met veel zonuren
Comfortabele oprit
Ideale parkeermogelijkheden op eigen terrein, ook voor een werkbus of een camper
Volop (winkel)voorzieningen en horeca in het naburige dorp Elst
Centrale ligging tussen Arnhem, Nijmegen en Wageningen.

TIP:
Wilt u meer te weten komen over deze woning?
Beleef dan ook eens de aanvullende producten die wij standaard bij al onze woningen aan de Funda-presentatie koppelen:
– Professionele woonvideo
– Virtuele tour door de woning
– Interactieve plattegronden met tuinindeling.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Van toepassing zijn de NVM Consumentenvoorwaarden.

+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning