Remko Stevens Makelaardij

DODEWAARDWaalbandijk 54

Vraagprijs €449.000,- k.k.
Verkocht
KENMERKEN
Woonhuissoort
Eengezinswoning
Woonhuistype
Halfvrijstaande woning
Bouwjaar
1889
Energieklasse
F
LOCATIE
Provincie
GELDERLAND
Plaats
DODEWAARD
Postcode
6669 MC
Straat
Waalbandijk 54
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving

DODEWAARD
Waalbandijk 54

Sfeervol en authentiek HALF-VRIJSTAAND WOONHUIS (1889) welke in de afgelopen jaren stijlvol is gemoderniseerd en extra geïsoleerd (HR++ beglazing). Deze verrassende woning bestaat uit 2 woonlagen met o.a. een gezellige woonkamer met (nieuwe) houtkachel, een luxe inbouwkeuken (2020), een aangebouwde en verrassend grote serre/tuinkamer alsmede een trendy badkamer met zowel een ligbad als een inloopdouche (2018). Groot pluspunt is dat de begane grond grotendeels is v.v. vloerverwarming. Op de verdieping zijn 3 slaapkamers gelegen met ieder een eigen (grote) dakkapel en handige kastruimte (ingebouwd).

Deze aantrekkelijke gezinswoning staat op een relatief groot perceel van 900m2 waarbij de tuin veel ruimte en vrijheid te bieden heeft. Vanuit het dijkvlak heb je een comfortabele oprit met plaats voor 4 auto’s op eigen terrein. De oprit slingert achter de dubbele poort door de tuin naar achteren waar diverse bijgebouwen staan zoals een stenen schuur met zadeldak (24m2), een overdekte fietsenstalling (35m2) en 2x een aparte opslag voor bijvoorbeeld kachelhout. De tuin heeft een groen en vrij karakter en heeft door de gunstige ligging veel zonuren. Er staan verschillende sier- en fruitbomen in de tuin, alsmede een opgemetselde pizza-oven en een houten speeltoestel die achter zal blijven.

Quote van de makelaar: “In het buitengebied wonen 2.0! Vanaf de dijk rij je naar beneden je eigen woondomein op waarbij je verrast wordt door ruimte en vrijheid. Afgewisseld door moderne en trendy elementen is deze woning instapklaar te noemen. Zoek je iets bijzonders, dan zou je maar zo verliefd kunnen worden op het huis én het plekje. Wonen als ‘God in Frankrijk’ hoeft helemaal niet zo ver weg te zijn.”

KARAKTERISTIEK
Aan de Waalbandijk vinden we veel oudere, idyllische woonboerderijen terug die vaak nog in een gedateerde staat verkeren. Dit huis is daarin een uitzondering. Deze woning is in de afgelopen jaren gemoderniseerd en naar een hoger level getild waarbij prachtige, authentieke details op fraaie wijze behouden zijn gebleven. Denk daarbij o.a. aan originele paneeldeuren met authentiek deurbeslag, het hoge balkenplafond en het spantwerk van de kapconstructie op de verdieping dat stijlvol in het zicht is gelaten. Op de begane grondvloer vinden we hardgebakken tegels (met vloerverwarming) waarbij geen tegel hetzelfde is, maar naadloos aansluit bij de gezellige woonsfeer van het huis.

Hier wonen mensen die het karakter van meer dan 100 jaar oud perfect hebben weten te combineren met de moderne en trendy invloeden van vandaag de dag. Dat zien we onder meer terug in de keuken, badkamer en toilet die zeer smaakvol en tot in detail zijn gekozen en aangebracht. Denk daarbij aan bijvoorbeeld hardstenen vensterbanken met gefrijnde randafwerking op plekken waar je het misschien niet zou verwachten. Noemenswaardig is de hal/entree die niet alleen opvallend groot en licht is, maar ook erg speels en sfeervol met nisjes en praktische kastruimte. Dit huis moet je eigenlijk beleven om het op waarde te kunnen schatten!

ONDERHOUDSSTAAT
Ondanks de leeftijd van de woning, verkeert de woning in een prima onderhoudsstaat. In de afgelopen jaren is er o.a. aandacht bestaat aan beglazing waarbij diverse ramen vervangen zijn door HR++ beglazing. Hierdoor is het huis nagenoeg volledig v.v. isolatieglas. Aan de buitenzijde vallen direct de regenpijpen (hwa) op die in zink zijn uitgevoerd. De meeste kozijnen zijn in hout uitgevoerd, maar de serre is v.v. kunststof kozijnen wat dan weer enigszins ‘onderhoudsarm’ te noemen is.

WOONKAMER
De woonkamer is, samen met de keuken, één fijne, open ruimte van meer dan 9 meter lang en een aangename (bijna) 4 meter breed. Een goede lichtinval, in combinatie met het hoge, wit geschilderde balkenplafond, zorgen voor een ruimtelijke en prettige woonsfeer. Vanaf de bank kijk je vrij de tuin in, zonder dat er sprake is van enige inkijk van buitenaf. Dit geeft veel privacy en een vrij gevoel.
De tegelvloer, in combinatie met de schouw en relatief nieuwe houtkachel, kleden deze leefruimte aan. Met name de moderne houtkachel zal menig woningzoeker aanspreken en zorgt eveneens voor warme winteravonden in huis.

SERRE / TUINKAMER
Grenzend aan de woonkamer is een serre / tuinkamer aangebouwd die voor flink meer extra leefruimte zorgt (ca. 18m2). Dubbele deuren zorgen ervoor dat je de serre kunt afsluiten waardoor je de serre voor meerdere doeleinden kunt gebruiken. Denk daarbij aan een speelkamer voor kinderen of een werkkamer wanneer je veel vanuit huis werkt. De ruimte is dermate groot dat je zelfs een combinatie van beiden zou kunnen creëren. Het vele glas zorgt voor veel lichtinval en door de gunstige bezonning kun je hier in het voor- en najaar al lekker vanachter het glas van de tuin genieten. Ook is er een extra tuindeur naar het buitenterras aanwezig.

COMPLETE INBOUWKEUKEN
In 2020 heeft deze woning een volledig nieuwe keuken gekregen. En niet zomaar een keuken. Er is goed nagedacht over de opstelling, de uitstraling en comfort waarbij het aan niets ontbreekt. Voor het raam is een lang aanrecht met ‘betonlook’ geplaatst die in één geheel doorloopt in het raamkozijn. Olijfgroene wandtegels zorgen op speelse wijze voor een verfijnde wandafwerking. Achter de greeploze fronten met ‘houtlook’ zijn brede ladekorven te vinden. De inbouwapparatuur bestaat uit een vaatwasser, een 4-pits inductie kookplaat met geïntegreerde afzuiging, een grote heteluchtoven, een combi oven/magnetron en een koel/vriescombi.

LUXE BADKAMER
Ook de badkamer (op de begane grond) heeft een complete metamorfose ondergaan (2018). Er is gekozen voor een design-ligbad die als het ware ‘half-vrijstaand’ is ingebouwd. Naast het ligbad is een comfortabele inloopdouche te vinden. Een breed 2-persoons wastafelmeubel van Chinees hardsteen met eikenhouten ladekorven eronder, alsmede een extra kolomkast maken de badkamer compleet. Over de kleinste details is nagedacht. Voorbeelden hiervan zijn het groot formaat tegels, hardstenen accenten, een grote spiegel met rondom schaduwverlichting en de kranen die stijlvol uit de muren komen. Bovendien is het plafond v.v. inbouwspots. En niet te vergeten de vloerverwarming (elektrisch) waardoor het er altijd comfortabel en behaaglijk kan zijn.

TRENDY TOILET
In de hal en naast de badkamer is het toilet te vinden. Deze is tegelijkertijd met de badkamer gemoderniseerd en eveneens v.v. een smaakvolle afwerking. Uiteraard is het toilet zwevend uitgevoerd, maar de echte eye-catcher is misschien wel de vloer met Portugese mozaïektegels. De hardstenen details komen ook hier terug, net zoals het spotplafond. Zelfs het fonteintje is niet standaard gekozen, maar past geheel in de trendy afwerking.

1e VERDIEPING
Via de authentieke trapopgang bereiken we de 1e verdieping. Een sfeervolle en ruimtelijke overloop schakelt 3 slaapkamers met elkaar waarvan 2 royale kamers en een kleiner ertussen (resp. 23m2, 17m2 en 6m2 groot). Opvallend is dat alle 3 de slaapkamers een grote dakkapel hebben. Die zorgen niet alleen voor flink wat extra ruimte maar ook voor een zeer prettige lichtinval én uitzicht in de tuin en omgeving. Twee kamers hebben bovendien een eigen inbouwkast. Mooie details zijn de originele houten vloer en de houten spanten die voor een groot deel in het zicht zijn gebleven en daardoor nog steeds het karakter van vroeger ademen. Een deel van de hoge nok is praktisch benut met extra kastruimte.

BIJGEBOUWEN
Direct achter de woning staan verschillende bijgebouwen. Doordat ze tegen elkaar aan zijn gebouwd, voelt het als één geheel. De belangrijkste is de stenen schuur van ca. 24m2 groot. Enkele ramen zorgen voor lichtinval en doordat het een kapconstructie heeft, is er in de nok aan weerszijden een opbergzolder gecreëerd. Noemenswaardig is dat de kap is bedekt met keramische dakpannen. Ook is de elektra vernieuwd en uitgebreid. Deze schuur heeft de potentie om er een hobby- of klusruimte van te maken. Je hoeft hier immers geen fietsen te stallen aangezien daar een aparte ruimte voor is gecreëerd. Een afgesloten overkapping van maar liefst ca. 35m2 groot biedt volop stallings- en opbergmogelijkheden.

Achter de stenen schuur is ook nog een opslagruimte te vinden. In de huidige situatie ligt hier het kachelhout, maar je kunt er ook al je tuingereedschap kwijt. Aan de rand van de tuin is overigens nog een 2e houthok te vinden.

BUITENLEVEN
Eén van de grootste pluspunten van deze woning is misschien wel de buitenruimte. De woning is gelegen op een royaal perceel van 900m2 en heeft veel vrijheid, privacy, zonuren en speelruimte te bieden. Diverse (fruit)bomen waaronder een hoogstam appelboom, een vijg en een sering kleuren de tuin. Centraal in de tuin (bij het terras) is een heuse pizza-oven opgemetseld. Zie jij jezelf hier al zelfgemaakte pizza’s voor familie en vrienden afbakken? Parkeergelegenheid voor bezoek is er meer dan voldoende aan de voorzijde van het perceel. De parkeergelegenheid voor de dubbele poort is breed genoeg om 2 auto’s naast en achter elkaar te parkeren.

DODEWAARD aan de Waal
Dodewaard, een rustig gelegen dorp in de Gemeente Neder-Betuwe met ongeveer 4.500 inwoners. Dodewaard heeft een dorpshart met o.a. een volwaardige supermarkt en een Action.
Het dorp telt 2 basisscholen en diverse (sport)verenigingen. Zoekt u graag de natuur op, dan vindt u aan de andere kant van de Waalbanddijk uitgestrekte uiterwaarden waar u geheel tot rust kunt komen. Hier wordt gevist en komen de grote binnenvaartschepen voorbij.

Dodewaard heeft een centrale ligging tussen de A15 en de rivier de Waal. Aan de ene kant is er dus de vrije natuur en aan de andere kant is er een goede ontsluiting richting Tiel en Arnhem/Nijmegen. De snelweg A15 is binnen 5 minuten te bereiken. Dodewaard heeft een eigen treinstation genaamd Hemmen–Dodewaard (stoptrein) en brengt u binnen een half uur in Tiel, Elst, Arnhem of Nijmegen. Kortom, wij laten u graag kennis maken met het veelzijdige dorp Dodewaard!

INDELING
Begane grond:
Hal/entree met meterkast, toilet, trapkast en trapopgang
Woonkamer met schouw en houtkachel
Aangebouwde serre/tuinkamer (afsluitbaar) met tuindeur
Open keuken v.v. alle wenselijke inbouwapparatuur en een inbouwkast
Badkamer met ligbad, aparte inloopdouche en een 2-persoons wastafelmeubel
Wasruimte (achter de trapopgang).
2e verdieping:
Overloop met hoge nok
Slaapkamer 1 (ca. 23m2) met dakkapel en inbouwkast
Slaapkamer 2 (ca. 17m2) met dakkapel en inbouwkast
Slaapkamer 3 (ca. 6m2) met dakkapel.

BIJZONDERHEDEN
Karakteristiek en sfeervol woonhuis
Stijlvol verbouwd en gemoderniseerd met mooie details (o.a. natuursteen)
Relatief nieuwe houtkachel in de woonkamer
Complete inbouwkeuken met o.a. een inductie kookplaat met geïntegreerd afzuigsysteem
Serre/tuinkamer zorgt voor veel extra leefruimte voor een gezin met kinderen
Moderne badkamer met luxe sanitair
Trendy toilet
Ouderslaapkamer ca. 23m2 (!) groot
Maar liefst 3 grote dakkapellen op de verdieping
Meerdere ramen zijn v.v. horren
Diverse praktische inbouwkasten
Vloerverwarming op de begane grond (ook in de badkamer)
Er zijn tevens enkele nieuwe radiatoren geplaatst
Gedeeltelijk v.v. nieuwe HR++ beglazing
CV-ketel: Daalderop combiketel uit 2014
Glasvezelaansluiting tot aan de voordeur voorbereid
Energielabel F (is inmiddels achterhaald door nieuw aangebrachte isolatievoorzieningen waaronder HR++ beglazing)
Heerlijke, vrij gelegen tuin met veel privacy en zonuren
Stenen schuur met kap is de ideale hobby- en klusruimte
Uitgebreide stallingsmogelijkheden (bijgebouwen samen ca. 68m2 groot)
Waterkraantjes (3x) verdeeld over de lengte van het perceel
Speeltoestel met dubbele schommel en glijbaan blijft achter
Grote trampoline en 2-tact duwgrasmaaier worden ter overname aangeboden
Oprit met plaats voor meerdere auto’s
Daken van schuren in tuin zijn relatief nieuw
Op loopafstand van dorpskern met o.a. een supermarkt
Schitterende ligging tussen de uiterwaarden van de Waal en het natuurgebied van het Gelders Landschap.

TIP:
Wilt u meer te weten komen over deze woning?
Beleef dan ook eens de aanvullende producten die wij standaard bij al onze woningen aan de Funda-presentatie koppelen:
– Professionele woonvideo
– Virtuele tour door de woning
– Interactieve plattegronden met tuinplan.

+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning