NIJMEGENDommer van Poldersveldtweg 206- 208

Vraagprijs €500.000,- k.k.
Verkocht
KENMERKEN
Woonhuissoort
Herenhuis
Woonhuistype
Geschakelde woning
Bouwjaar
1905
Energieklasse
G
LOCATIE
Provincie
GELDERLAND
Plaats
NIJMEGEN
Postcode
6523 DE
Straat
Dommer van Poldersveldtweg 206- 208
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving

NIJMEGEN
Dommer van Poldersveldtweg 206 – 208

In het gewilde en authentieke Nijmegen-Oost gelegen, karaktervol, VRIJSTAAND HERENHUIS (1905) met aangebouwde GARAGE en privacyvolle ACHTERTUIN. Deze voormalige boven- en benedenwoning met 2 huisnummers bestaat uit 3 woonlagen, een achtervleugel, een dakterras en een kelder. Het object dient volledig gemoderniseerd en verduurzaamd te worden, maar heeft veel potentie, zowel voor een gezin met kinderen als voor de belegger.

Quote van de makelaar: “Dit is een unieke kans om vrijstaand te wonen in één van de meest gewilde woonwijken van Nijmegen met op korte afstand o.a. het Radboud UMC, een supermarkt, buitenspeeltuin De Leemkuil, meerdere sportverenigingen en de bosrijke omgeving van Mariënbosch”.

POTENTIE
Dit pand verkeert nagenoeg volledig nog in een vooroorlogse staat wat betekent dat er nog flink in geïnvesteerd dient te worden. Echter, dit biedt juist ook mogelijkheden om er volledig je eigen stempel op te drukken. Van oorsprong was het een beneden- en bovenwoning maar in de huidige setting is de entree op de beletage (begane grond) samengevoegd tot één hal met één voordeur. Mocht je het toch weer willen opsplitsen, dan is dat zeer eenvoudig te realiseren. Bovendien zijn de 2 huisnummers altijd behouden gebleven. Een gezin met kinderen zal het juist als één geheel willen gaan bewonen terwijl een belegger juist kansen ziet om er 3 etagewoningen van te maken. Een groot voordeel is dat de 1e verdieping aan de achterzijde een relatief groot dakterras (ca. 15m2) heeft.

Naast de woning (tussen deze woning en de buurwoning in) is een houten garage (8,5m lang) aangebouwd. Hier kun je met gemak meerdere fietsen stallen wat een voordeel kan zijn wanneer je van dit herenhuis meerdere wooneenheden wilt maken. Kortom, het betreft een veelzijdig en flexibel pand die voor verschillende doelgroepen, mogelijkheden te bieden heeft.

BEGANE GROND
De begane grond, ook wel beletage genoemd, heeft een praktische indeling met alle voorzieningen zoals een keuken en een badkamer. Dat is ook wel logisch aangezien het voorheen een zelfstandige benedenwoning betrof. De voorkamer zou je dan als slaapkamer kunnen zien, mede doordat de badkamer ook aan deze slaapkamer grenst. Het biedt natuurlijk ook andere mogelijkheden zoals een werkkamer of een praktijk aan huis.

De woonkamer is aan de achterzijde gelegen en is daardoor tuingericht. Noemenswaardig is het hoge plafond die bijna 3 meter hoog is. Opvallend is de ‘achtervleugel’ die al direct tijdens de bouw is gerealiseerd. Het voelt als een aanbouw, maar dat is niet het geval. Een tussenhal met toilet en tuindeur brengt je uiteindelijk in de keuken en bijkeuken. Door deze 2 ruimtes samen te voegen, zou je hier een heerlijke leefkeuken kunnen creëren.

1e VERDIEPING
Via een authentieke trapopgang komen we op de 1e verdieping terecht. Dit is een sfeervolle woonlaag, eveneens met een hoog plafond (2,92m) en met veel lichtinval, mede door de extra zijgevelramen. De verdieping heeft een woonkamer en-suite met schuifdeuren waardoor je de 2 grootste kamers van elkaar kunt afsluiten. Ook is er nog een zijkamertje wat een prima werk- of studiekamer zou kunnen zijn. Je zou de kamers ook bij elkaar kunnen trekken waardoor je één grote leefruimte creëert. Mocht je juist een voorkeur hebben voor meerdere slaapkamers, dan hoef je hier niet veel moeite te doen om volwaardige slaapkamers te creëren. De 2 grootste kamers zijn respectievelijk 15m2 en 11m2 groot en het zijkamertje zou je kunnen inrichten als een walk-in-closet.

Aan de achterzijde is een 2e keuken te vinden. Dit komt nog voort uit de situatie dat het nog een individuele bovenwoning betrof. Ook is er op de overloop een 2e toilet te vinden. Mocht je deze verdieping als slaapverdieping willen gebruiken, dan zou je de keuken kunnen verbouwen tot badkamer. De aansluitingen zijn immers aanwezig.

SERRE & DAKTERRAS
Vanuit de keuken loop je door naar een kleine serre (3 kanten glas) die waarschijnlijk als ‘buffer’ heeft gediend naar het dakterras. Hierdoor loop je van buitenaf niet direct de keuken in.
Het dakterras is op de ‘achtervleugel’ van de begane grond gerealiseerd en biedt een aantrekkelijke buitenruimte die is ‘omheind’ met een balustrade. Het dakterras is ca. 15m2 groot waardoor je er prima een loungeset of eettafel kwijt kunt. Bovendien zit je hier heerlijk rustig en geniet je relatief veel privacy. Door de gunstige ligging (westen) kun je hier in de middag- en avonduren ook van de zon genieten.

2e VERDIEPING
De bovenste woonlaag is met name erg praktisch doordat het ook nauwelijks schuine dakvlakken heeft (alleen voorzijde een steile kap). En ook hier is een goede plafondhoogte te vinden van minimaal 2,7 meter hoog. De ruime overloop schakelt 3 slaapkamers aan elkaar van respectievelijk 14m2, 11m2 en 9m2 groot. Elke kamer heeft wel een inbouwkast en 2 kamers een eigen wastafel. Door de vrijstaande ligging hebben de 2 grootste slaapkamers ook een extra zijgevelraam. De overloop heeft naast een dakkapel ook nog een extra lichtkoepel in het platte dak.

Een belegger zal deze woonlaag wellicht anders bekijken en niet puur als een slaapverdieping zien. De minst grote slaapkamer zou een keuken kunnen worden en op de overloop is dermate veel ruimte dat je hier een badkamer zou kunnen realiseren. Zoals eerder al gezegd, is dit herenhuis op verschillende manieren te verbouwen en te bewonen.

KELDER
Bij een herenhuis van meer dan 100 jaar oud hoort natuurlijk ook een kelder. Dit object heeft zo’n kelder met een prima stahoogte (1,91m hoog). Toen het nog een beneden- en bovenwoning was, had iedere woning zijn eigen deel, maar in de huidige situatie zijn de kelders (deels) bij elkaar gevoegd tot één kelder. Hier kun je veel proviand en een mooie selectie aan wijnen koel bewaren. De kelder is droog en bovendien goed te ventileren via het raam in de koekoek.

GARAGE & OPRIT
Aan de linkerkant van de woning is een garage gerealiseerd. Deze is tussen de woning zelf en de buurwoning gebouwd met aan de voor- en achterzijde een houten pui met aan de voorzijde dubbele deuren en aan de achterzijde een tuindeur met raam ernaast. Middels het raam valt er daglicht naar binnen. De garage is 2,5 meter breed en maar liefst 8,5 meter lang. Dit is veel langer dan gemiddeld waardoor je meer ruimte voor fietsen over houdt wanneer je ook nog een auto naar binnen zou rijden.

Vóór de garage is een korte oprit gelegen. Deze is eigenlijk té kort voor het parkeren van een auto maar een Smart zou moeten passen. In een stad is parkeergelegenheid op eigen terrein een groot voordeel. Je zou kunnen overwegen om de garage aan de voorzijde iets in te korten zodat ook jouw auto past. De garage is immers lang genoeg.

ACHTERTUIN
Ben je een tuinliefhebber dan zal je misschien wel als eerste kijken of dat de tuin je aanspreekt. We denken dat de achtertuin van deze woning niet verkeerd is en veel voordelen te bieden heeft. De tuin is ongeveer 10 meter diep en 8 meter breed. De tuin heeft een groen en privacyvol karakter, mede door de bomen die eromheen staan (waaronder een Conference peer). Er is een terras aangelegd en achterin de tuin staat een stenen schuur van 6m2 groot. Handig om je tuingereedschap en tuinmeubilair (in de winter) op te kunnen bergen. Wellicht handig om te weten is dat er nog een oude put in de tuin te vinden is.

NIJMEGEN-OOST
Hou je van karakteristieke panden en wil je graag in Nijmegen wonen, dan ken je Nijmegen-Oost vast wel. Deze rustige, maar toch ook levendige wijk, is geliefd om te wonen vanwege de zeer gunstige ligging en het authentieke karakter. In de wijk zijn bijvoorbeeld circa 20 restaurants te vinden. De Dommer van Poldersveldtweg doorkruist de wijk, maar is ook autoluw gemaakt door het deels éénrichtingsverkeer te maken. Loop je de straat uit omhoog, dan bevindt je je in het groene hart van Nijmegen. Dit bosrijke en groene deel van Nijmegen heeft veel te bieden waaronder park Mariënbosch en diverse sportgelegenheden waaronder een zwembad. Praktische voorzieningen zoals een supermarkt en treinstation Heijendaal zijn op loopafstand gelegen. Heel Nederland kent natuurlijk het Radboud Universitair Medisch Centrum (UMC) en laat dit ziekenhuis nu net op 5 minuten afstand van deze woning zijn gelegen…

INDELING
Begane grond (beletage):
Hal/entree met meterkast en trapopgang
Voorkamer met inbouwkast
Badkamer met douche, wastafel en wasmachine-aansluiting
Achterkamer met 2 inbouwkasten en een schouw
2e Hal met toilet en tuindeur
Eenvoudige keuken met inbouwkast en ruimte voor eettafel
Bijkeuken met water/afvoer-aansluiting.

1e Verdieping:
Hal/overloop met toilet en 2e trapopgang
Woonkamer en-suite (voor- en achterkamer) met schouwen
Werkkamer
Eenvoudige keuken (achterzijde)
Serre met doorloop naar dakterras.

2e Verdieping:
Ruime overloop met dakkapel en lichtkoepel
Slaapkamer 1 met inbouwkast, wastafel en dakvenster
Slaapkamer 2 met inbouwkast en wastafel
Slaapkamer 3 met inbouwkast.

Kelder:
Een droge proviandkelder met stahoogte.

BIJZONDERHEDEN:
Statig, vrijstaand herenhuis met 3 woonlagen en een kelder
Stijlvolle entree met portaal
Eventueel op te delen in een beneden- en bovenwoning (of 3 woonetages)
Het pand heeft reeds 2 huisnummers
In totaal 8 kamers, verdeeld over 3 woonlagen
Diverse, praktische inbouwkasten
Meerdere schouwen met een rookkanaal
Géén centrale verwarming aanwezig maar gaskachels
Geheel voorzien van enkele beglazing
Diverse rolluiken aanwezig
Meterkast: 3 groepen (stoppen), bedrading wel vervangen
Glasvezelaansluiting is voorbereid tot aan de stoep
Platte dak (bitumen) bovenste verdieping medio 2013 vervangen en geïsoleerd
Volwaardige en droge kelder van ca. 18m2 groot (met stahoogte)
Maar liefst ca. 150m2 woonoppervlak en ca. 690m3 inhoud
Parkeergelegenheid op eigen terrein (relatief grote garage)
Privacyvolle en besloten achtertuin met gunstige zonligging
Achterom via garage
Gelegen in de gewilde wijk Nijmegen-Oost.

TIP
Kijk ook eens naar de aanvullende producten op Funda die wij standaard bij al onze woningen koppelen:
– Professionele woonvideo
– Virtuele tour door de woning
– Interactieve plattegronden met tuinindeling.

Deze informatie is door ons zorgvuldig samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. NVM Consumentenvoorwaarden zijn van toepassing.

+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning