Remko Stevens Makelaardij

VALBURGKerkstraat 44

Vraagprijs €650.000,- k.k.
Verkocht
KENMERKEN
Woonhuissoort
Eengezinswoning
Woonhuistype
Vrijstaande woning
Bouwjaar
2006
Energieklasse
A
LOCATIE
Provincie
GELDERLAND
Plaats
VALBURG
Postcode
6675 BS
Straat
Kerkstraat 44
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving

VALBURG
Kerkstraat 44

In 2006 opnieuw opgebouwd en volledig geïsoleerd VRIJSTAAND WOONHUIS met ernaast een eveneens nieuw bijgebouw, bestaande uit een DUBBELE GARAGE met zolder, gelegen op een royaal perceel van 1.462m2 groot. Aan de zijkant van de woning is een SERREKAMER aangebouwd.

Deze gezinswoning heeft een praktische indeling met op de begane grond een complete inbouwkeuken, een slaapkamer en een ruime badkamer waardoor de woning levensloopbestendig te bewonen is. Op de verdieping vinden we maar liefst 4 volwaardige slaapkamers, een 2e badkamer (eveneens ruim) en een riante overloop met separaat toilet. De woning heeft op zowel de begane grond (deels) als op de verdieping vloerverwarming, ideaal wanneer je bijvoorbeeld een warmtepomp wilt installeren. Er is tevens een airco-unit geïnstalleerd alsmede 26 (!) zonnepanelen op het dak. Hierdoor heeft de woning energielabel A. Bovendien betreft het een onderhoudsarm huis aangezien alle kozijnen in kunststof zijn uitgevoerd.

Deze relatief jonge woning heeft een aantrekkelijke ligging aan één van de leukste plekjes van Valburg. Doordat het tegenover een groenvoorziening is gelegen (geen overburen), kijk je altijd vrij weg en ook aan de achterzijde zit je helemaal vrij doordat de tuin aan een weiland grenst. Dit geeft een gevoel van vrijheid rondom de woning. Vóór de garage kun je 2 tot 3 auto’s naast elkaar op eigen terrein parkeren.

Quote van de makelaar: “Landelijk wonen binnen de dorpsgrenzen en dan ook nog eens in een goed geïsoleerd en duurzaamheid huis met energielabel A, die kans krijg je niet zo vaak. Met maar liefst 5 slaapkamers en 2 badkamers is de woning voor een grote doelgroep geschikt. Daarnaast biedt het royale bijgebouw (dubbele garage) veel perspectief voor de autoliefhebber of voor diegene die graag aan huis klust”.

LANDELIJK
Op de plek waar voorheen een oude woonboerderij stond, is in 2006 een geheel nieuw woonhuis en bijgebouw gerealiseerd. Met een mansardekap, stijlvolle overstekken en luiken aan de gevels heeft het de landelijke uitstraling die op deze plek past. In de directe nabijheid van de woning staan dan ook uitsluitend vrijstaande woonboerderijen en stijlvol gebouwde villa’s zoals die van de buren. En door de landelijke ligging staat de woning ook op een veel groter perceel da gemiddeld (bijna 1.500m2 groot) wat het totaal plaatje erg aantrekkelijk en uniek maakt. Ben je op zoek naar vrijheid en ruimte in en rondom de woning, dan nodigen wij je van harte uit voor een vrijblijvende rondleiding.

WOONKAMER & SERRE
De woonkamer is aan de voorzijde gelegen en heeft daardoor het vrije uitzicht op de groenvoorziening tegenover de woning. Hierdoor kijk je een heel eind van je af. Bovendien ligt de woning aan een autoluw stukje waardoor het rustig wonen is.

De woonkamer heeft de volle breedte van de woning waardoor het aan 3 zijden ramen heeft. De zon draait gunstig om de woning heen waardoor er een prettige lichtinval is. Leuk detail is de vrijstaande gashaard (met specksteen afgewerkt) die voor gezellige winteravonden kan zorgen. In de zomer ben je misschien meer genegen om de aangebouwde serrekamer (12m2) op te zoeken waar het heerlijk toeven is, zeker wanneer de zon erop staat. De serre is vanuit de woonkamer direct toegankelijk, net als dat je vanuit de serre direct de tuin inloopt.

INBOUWKEUKEN
De keuken grenst aan de woonkamer en is ruim van opzet. Het keukenblok is in een hoekopstelling geplaatst en voorzien van de volgende inbouwapparatuur: een vaatwasser, een koelkast, een combi-oven/magnetron en een 4-pits gaskookplaat met afzuiger. Door de ruime opzet kun je hier ook een eettafel kwijt. Noemenswaardig is de siergrindvloer voorzien van vloerverwarming die doorloopt in de badkamer en in de hal/toilet/bijkeuken. Dit zorgt voor een comfortabele warmte waardoor je niet snel koude voeten zal krijgen.

Mocht je een voorkeur hebben voor een ruimere indeling, dan zou je kunnen overwegen om de muur tussen de keuken en woonkamer door te breken. Optisch creëer je daardoor meer ruimte. Bovendien zou je dan ook creatiever kunnen zijn door voor een andere keukenopstelling te kiezen (mocht je de behoefte hebben).

SLAAPKAMER & BADKAMER B.G.
Bij de bouw van deze woning is er gekozen voor een slaap- en badkamer op de begane grond. Dat maakt de woning direct levensloopbestendig doordat je alle woonvoorzieningen op één woonlaag hebt. De slaapkamer heeft een goed formaat (ca. 11m2) waar voldoende ruimte is voor een 2-persoons bed en een linnenkast.

De badkamer is verrassend ruim opgezet en is dan ook compleet ingedeeld met zowel een ligbad als een aparte douche. De wastafel maakt de badkamer compleet. Een raam zorgt voor de nodige lichtinval en ventilatiemogelijkheid. Het toilet is separaat in de hal te vinden.

We benoemden in de alinea van de keuken al de mogelijkheid om de bestaande indeling te veranderen voor een optisch ruimtelijkere indeling. Mocht de 1e verdieping al ruim voldoende zijn met haar 4 slaapkamers en volwaardige badkamer, dan zou je kunnen overwegen om de slaapkamer op de begane grond óók bij de keuken te betrekken of er een werkkamer (en-suite) te creëren. De badkamer op de begane grond zou dan een ideale bijkeuken (met o.a. de wasmachine en wasdroger) kunnen zijn.

1e VERDIEPING
Via een hardhouten trapopgang in de hal komen we op de 1e verdieping terecht. Hier wordt je verrast door de enorm ruime overloop die de 4 slaapkamers en de 2e badkamer met elkaar verbindt. Erg praktisch is het 2e toilet die apart van de badkamer, op de overloop is te vinden. Een extra dakvenster zorgt voor lichtinval. Op de overloop is tevens airconditioning geïnstalleerd waardoor je in de zomer de 1e verdieping kunt koelen.

De slaapkamers zijn respectievelijk 12m2, 11m2, 10m2 en 10m2 groot en zijn dus allen volwaardig te noemen. Dat komt ook mede door de ‘gebroken’ mansardekap waarbij het eerste gedeelte van het dakvlak relatief stijl is waardoor je weinig ruimte verliest. Een groot pluspunt zijn de kunststof draai/kiepramen waardoor de kamers optimaal te ventileren zijn.

2e BADKAMER
Je zou denken dat wanneer je op de begane grond al een volwaardige badkamer hebt, de badkamer op de verdieping dan wellicht wat kleiner zou zijn. Maar dat is zeker niet het geval. Sterker nog: ook hier vind je zowel een ligbad als een aparte douche terug. Uiteraard ontbreekt de wastafel niet. Een dakvenster (met verduisteringsscherm) zorgt voor daglicht en de ideale ventilatiemogelijkheid. Doordat het 2e toilet separaat op de overloop is gelegen, loop je met kinderen elkaar al minder snel in de weg wanneer de badkamer bezet is.

DUBBELE GARAGE
Rond dezelfde periode van de bouw van het huis, is er achter de woning ook een dubbele garage gebouwd. En niet zomaar een garage. Het betreft een dubbele garage (6m bij 6m) met zolderverdieping. Een zeer grot pluspunt is dat de garage in spouw is gebouwd en dat er een geïsoleerde kap op zit. Hierdoor zou je de garage wellicht ook voor andere doeleinden kunnen gebruiken. De garage heeft een eigen groepenkast met krachtstroom. De garagedeuren betreffen geïsoleerde sectionaaldeuren die elektrisch te bedienen zijn. Verder vinden we in de garage de opstelling voor de wasmachine- en wasdroger.

Erg handig is dat er een verbinding tussen de 2 garages zit. Een vlizotrap geeft toegang tot de zolder. Deze zolder is verrassend groot waardoor je er bijzonder veel seizoen- en vakantiespullen kunt opbergen. Het is goed beloopbaar, mede doordat de nokhoogte op 2,2 meter ligt.

ACHTERTUIN
Deze woning staat gunstig op het perceel met niet alleen een royale achtertuin, maar ook een zijtuin die de moeite waard is. De achtertuin is ongeveer 30 meter diep (gemeten van achter de garage) en 37 meter breed en heeft diverse fruitbomen. Heb je altijd al kippen willen houden of je eigen groente willen verbouwen, dan zal je deze tuin zeker aanspreken. De zijtuin is ook nog eens meer dan 10 meter breed waardoor je ook hier creatief kunt zijn met de ruimte, bijvoorbeeld voor speeltoestellen voor kinderen zoals een trampoline. Afgezien van de dubbele garage, vind je in de tuin nog een schuur (omgebouwde partytent) van 14m2 groot en een houten aanbouw achter de garage waar je bijvoorbeeld de grasmaaier naar binnen rijdt.

VALBURG
De Kerkstraat maakt onderdeel uit van de oude kern van Valburg. Dit herken je aan de vooroorlogse woningen die in de straat nog te vinden zijn. Bovendien is de ruime opzet van de groenvoorziening voor de deur een groot pluspunt aangezien het vrij uitzicht geeft.

Zoek je een thuisbasis met een vriendelijk en dorps karakter, maar niet al te ver van alle voorzieningen? Dan is Valburg de ideale plaats om te wonen. Valburg is een karaktervol en rustig dorp waarbij de kerken in het centrum en de eeuwenoude korenmolen (ca. 1750) aan de rand van het dorp markante bouwwerken zijn. In Valburg vinden we verder een basisschool, een kinderopvang, een café/zalencentrum, een restaurant en een nieuw multifunctioneel centrum (MFC).

Binnen 7 minuten ben je in het naburige dorp Elst waar je werkelijk alle winkel- en openbaar vervoer voorzieningen binnen handbereik hebt. Steden als Arnhem en Nijmegen liggen op 15 tot 20 autominuten rijden, maar zijn ook te bereiken met een bus- en treinverbinding (via Elst).

INDELING
Begane grond:
Hal/entree met meterkast, toilet en trapopgang
Keuken in hoekopstelling en v.v. inbouwapparatuur en plaats voor een eettafel
Woonkamer met gashaard en dubbele deuren naar…
Serrekamer aan de zijkant van de woning met tuindeur
Slaapkamer aan de achterzijde
Badkamer en-suite met ligbad, douche en wastafel
2e Hal c.q. bijkeuken met garderobe, CV-ketelopstelling en tuindeur.
1e Verdieping:
Riante overloop met 2e toilet, airconditioning en dakvenster
4 Volwaardige slaapkamers
2e Badkamer met ligbad, douche, wastafel en dakvenster.

BIJZONDERHEDEN:
Relatief jonge gezinswoning met ca. 156m2 woonoppervlak (incl. serrekamer)
Woonkamer met veel dag/zonlicht en vrij uitzicht aan voorzijde
Levensloopbestendig woonhuis
Rolstoeltoegankelijke indeling met ruime opzet (o.a. slaapkamer, badkamer en toilet op de begane grond)
Indeling begane grond eenvoudig te veranderen met o.a. grotere leefruimtes, een werkkamer en bijkeuken
Maar liefst 4 volwaardige slaapkamers op de verdieping
2 Badkamers met ieder een ligbad én een aparte douche
Ruime toiletten, als wandcloset (zwevend) uitgevoerd
Paneeldeuren (binnendeuren) aanwezig
Vloerverwarming op zowel de begane grond (deels) als op de 1e verdieping
Meterkast: 10 groepen en 3 aardlekschakelaars (krachtstroom in garage)
Glasvezelaansluiting t.b.v. TV en snel internet
CV-ketel: Intergas HR-combi met bouwjaar 2008
Airconditioning voor een comfortabel klimaat op de slaapverdieping.
Volledig geïsoleerd
Maar liefst 26 zonnepanelen
Energielabel A
Onderhoudsarme woning met kunststof kozijnen en gevelbekleding van o.a. overstekken/goten
Luiken met shutters aan de gevel zorgen voor uitstraling én zijn te gebruiken als zonwering
Perceel is bijna 1.500m2 groot
Dubbele garage, in spouw gebouwd en voorzien van een volwaardige zolder
Electrische sectionaaldeuren
Meerdere auto’s naast elkaar op eigen terrein te parkeren (vóór de garage)
Extra tuinhuis van ca. 14m2 groot, ideaal voor hobby’s in de zomer
Veel vrijheid en ruimte rondom de woning
Aantrekkelijke ligging in het dorp
Basisschool op steenworp afstand van de woning gelegen.

TIP:
Wilt u meer te weten komen over deze woning?
Beleef dan ook eens de aanvullende producten die wij standaard bij al onze woningen aan de Funda-presentatie koppelen:
– Professionele woonvideo
– Virtuele tour door de woning
– Interactieve plattegronden met tuinindeling.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning