Remko Stevens Makelaardij

HETERENHoenderkamp 43

Vraagprijs €625.000,- k.k.
Verkocht
KENMERKEN
Woonhuissoort
Eengezinswoning
Woonhuistype
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1985
Energieklasse
B
LOCATIE
Provincie
GELDERLAND
Plaats
HETEREN
Postcode
6666 AP
Straat
Hoenderkamp 43
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving

HETEREN
Hoenderkamp 43

Zeer gunstig, aan één van de leukste straten van Heteren gelegen, speels opgezet en sfeervol VRIJSTAAND WOONHUIS (1985) met o.a. een stijlvolle, aangebouwde VERANDA, een royale, privacyvolle achtertuin op het zonnige zuiden met KAPSCHUUR en aan de voorzijde 2 comfortabele opritten waarvan 1 met CARPORT (laadpaal voorbereid). Het huis is nagenoeg volledig geïsoleerd en heeft maar liefst 19 zonnepanelen (2020). De kantoorruimte én de masterbedroom zijn v.v. airconditioning.

Deze heerlijke gezinswoning heeft meerdere, grote pluspunten waaronder een ruime woonkamer met o.a. een prachtige houten vloer (visgraatmotief), een rookkanaal t.b.v. een houtkachel, dubbele terrasdeuren naar de veranda, een luxe inbouwkeuken met o.a. een Boretti-fornuis en een Amerikaanse koelkast ingebouwd, een praktische bijkeuken en een voormalige garage die is verbouwd tot kantoor aan huis. Op de verdieping zijn 3 volwaardige slaapkamers (v.v. rolluiken) te vinden (waarvan 2 met dakkapel) alsmede een trendy badkamer met exclusief sanitair en stijlvol tegelwerk. Via één van de slaapkamers is een inpandig balkon toegankelijk. Middels een vlizotrap is de verrassend grote zolder met stahoogte te bereiken.

Dit bezienswaardige woonhuis staat op een gunstig en vrij gelegen perceel van 505m2 groot. De tuin rondom is strak en verzorgd aangelegd met in de achtertuin een zonnig terras, een mooi grasveld en achterin de tuin een degelijke kapschuur van 15m2 groot. Aan beide kanten van de woning is een achterom te vinden alsmede een comfortabele oprit waardoor je met gemak 4 tot 5 auto’s op eigen terrein kunt parkeren. Onder de carport met hoge nok (en voordeur) staat een auto altijd droog en vorstvrij.

Quote van de makelaar: “Wat een verrassend leuk huis is dit. Wanneer je hier naar binnen loopt, kun je maar zo gegrepen worden door de warme woonsfeer die is gecreëerd waardoor je je al meteen thuis voelt. Bovendien is de ligging erg aantrekkelijk met zowel winkelvoorzieningen als een recreatiegebied op loopafstand. Een veel completere gezinswoning ga je het in dit segment niet snel vinden”

PRAKTISCHE GEZINSWONING
Met ca. 156m2 woonoppervlak (excl. zolder), verdeeld over 2 woonlagen, hebben we het hier over de ideale gezinswoning met de juiste balans in leefruimtes en slaapkamers. De woonkamer is lekker ruim opgezet (inpandig 7,4m breed) waardoor je met gemak een pompeuze hoekbank en een 8-persoons eettafel kwijt kunt. En ook de keuken is mooi in balans waardoor je elkaar niet snel in de weg loopt.

Op de verdieping is géén kleine slaapkamer te vinden waardoor een gezin met 2 tieners hier prima uit de voeten kan. Ouders kiezen uiteraard voor de masterbedroom met vaste kastenwand aan de achterzijde. Een groot pluspunt is dat de voormalige garage is verbouwd tot leefruimte. Hierdoor is er een extra ruimte ontstaan die multifunctioneel te gebruiken is. In de huidige setting is er zowel een werkhoek als een extra TV-hoek gecreëerd. En ook buiten in de achtertuin is er meer dan voldoende ruimte voor meerdere speeltoestellen voor kinderen. Kortom, dit veelzijdige woonhuis is klaar om door een enthousiast gezin bewoond te worden.

WOONSFEER & LUXE
Graag gaan we nog even iets dieper in op de woonsfeer en het afwerkingsniveau. Soms komt er zo’n woning voorbij waar je maar weinig hoeft te doen om een gezellige woonsfeer te creëren. Dit is zo’n woning waarbij het totaalplaatje klopt. De juiste lichtinval, een speelse opzet en indeling en ook de afwerking doen veel in dit huis. Goede voorbeelden hiervan zijn onder meer de stijlvolle paneeldeuren (stompe deuren, sommige met glas-in-lood), de eikenhouten vloer met visgraatmotief, stucwanden met sierlijke stuclijsten langs het plafond en de witgeschilderde houten vloeren op de verdieping i.c.m. de balkenplafonds. Keukens en badkamers zijn vaak smaakgevoelig, maar de kans is groot dat je hier meteen voor valt. Het zit hem dan ook vaak in de detaillering en dat ga je hier zeker terug zien in onder meer de materiaalkeuzes. Kortom, hier kom je in een gespreid bedje terecht!

WOONKAMER
In de woonkamer heerst een bijzonder fijne woonsfeer dat wordt gecreëerd door de royale opzet (ca. 45m2) en speelse raampartijen die voor een prettige lichtinval zorgen. De aankleding en het afwerkingsniveau dragen hier eveneens aan bij. De woning wordt met liefde bewoond en dat zie je aan alles. Wat direct in het oog springt is de prachtige eikenhouten vloer die in een visgraatmotief is gelegd. Centraal in de woonkamer is een rookkanaal aanwezig, maar deze wordt niet gebruikt. Wil je hier een kachel op aansluiten, adviseren wij altijd eerst het rookkanaal te laten onderzoeken. Verder is het plafond strak gestuct waarbij stuclijsten voor de ‘finishing-touch’ zorgen. In de achtergevel zijn dubbele deuren aangebracht die direct toegang geven tot de gezellige veranda. In de ochtend kun je hier al lekker ontbijten wanneer het zonnetje eronder schijnt.

EXCLUSIEVE KEUKEN
De keuken grenst direct aan de woonkamer en is eveneens goed bemeten. Er is dan ook dankbaar gebruik gemaakt van de ruimte door er een uitgebreide hoekopstelling te laten ontwerpen. Deze maatwerkkeuken heeft massief eikenhouten fronten en een bijzonder fraai granieten werkblad v.v. gefrijnde randafwerking. De grote gootsteen is eveneens in graniet uitgevoerd. Het brede Boretti-fornuis met 2 ovens is een echte eye-catcher net zoals de schouw met afzuiger erboven die naadloos in de landelijke stijl van de keuken past. Uiteraard ontbreekt de inbouwvaatwasser niet. En nog zo’n noemenswaardig element is de Amerikaanse koelkast (eveneens van Boretti) die stijlvol in de muur is verwerkt (en achterblijft) en voor je gevoel dus geen ruimte in beslag neemt.

Grenzend aan de keuken is een kleine bijkeuken te vinden. Ondanks dat het niet zo groot is, loopt hier het keukenblok als het ware door. Het geeft je meer opbergruimte en aanrecht wat voor een keuken nooit verkeerd is. Vanuit de bijkeuken is er een doorloop naar de multifunctionele kantoor/hobbyruimte (voormalige garage).

1e VERDIEPING
Via de ruime hal/entree en trapopgang bereiken we de 1e verdieping. Net als de hal is ook de overloop groter dan gemiddeld wat de bewegingsvrijheid ten goede komt. Deze woonlaag telt 3 zeer volwaardige slaapkamers van respectievelijk 16m2, 15m2 en 13m2 groot. De grootste slaapkamer is aan de achterzijde gelegen en heeft een vaste schuif/kastenwand waar je een grote garderobe in kwijt kunt. De brede dakkapel zorgt niet alleen voor veel extra ruimte, maar ook voor een prettige lichtinval. Bovendien is het kopgevelraam v.v. een rolluik en is de kamer te koelen (en te verwarmen) middels een airconditioning. De overige 2 kamers zijn praktische tienerkamers waarvan de middelgrote zowel een dakkapel als een inpandig balkon heeft.

TRENDY BADKAMER
De badkamer is in 2019 exclusief verbouwd en lijkt rechtstreeks uit een trendy woonblad te komen. Over de indeling en detaillering is goed nagedacht waardoor de badkamer de WOW-factor heeft gekregen. Te beginnen met de inloopdouche die bijzonder ruim is opgezet en is af te sluiten met een glazen schuifwand. De rainshower komt direct uit het plafond, de extra handdouche is niet vergeten en in de tegelvloer is een drainafvoer verwerkt. Super stijlvol is het wastafelmeubel dat in wit Corian is uitgevoerd. Corian heeft een matte en gladde afwerking waarbij het meubel en de wastafel in één geheel vervaardigd zijn. Dit is erg prijzig maar geeft de badkamer wel meteen een exclusieve uitstraling. Bovendien is er naast de verzonken wastafel veel ruimte waar je op het plateau veel toiletspullen kwijt kunt. Uiteraard ontbreekt het 2e (zwevend) toilet niet. De badkamer heeft een ruimtelijke opzet waarbij een raam voor daglichttoetreding zorgt. De accenten in het tegelwerk is smaakvol gekozen en maakt de badkamer, samen met de inbouwspots en de designradiator, helemaal af.

ZOLDERVERDIEPING
De zolderverdieping is middels een degelijke vlizotrap op de overloop bereikbaar. Met een nokhoogte van 2 meter is het zeker een alinea in deze tekst waard. De zolder is volledig bevloerd en daardoor goed toegankelijk om maximaal te benutten. Vakantie- en seizoenspullen kun je hier goed en overzichtelijk opbergen. In dit huis hoef je dan ook niet bang te zijn of dat er wel voldoende opbergmogelijkheden zijn.

WERKEN AAN HUIS
Zoals al eerder vermeld is de voormalige garage verbouwd tot leefruimte waardoor je er verschillende bestemmingen aan kunt geven. De meest voor de hand liggende is misschien wel een werkplek aan huis. Deze ruimte is volledig af te sluiten, heeft daglicht aan de voor- en achterzijde en voelt comfortabel aan door de degelijke afwerking. Net als in de masterbedroom is ook hier een airco-unit geplaatst die zowel kan koelen als kan verwarmen.

In de huidige setting is de ruimte opgedeeld in een werkhoek en een zithoek waar (kinderen) afgezonderd (met vrienden) TV zouden kunnen kijken. Maar mocht je een voorkeur hebben voor een kantoor of praktijk aan huis, dan is de ruimte ook zeer geschikt. Het heeft immers een eigen deur (onder de carport) en indien gewenst ook een wateraansluiting met afvoer (in de inbouwkast waar ook de wasmachine staat). Kortom, deze extra leefruimte maakt de woning wel heel erg flexibel om te bewonen.

VERANDA
Aan de achterzijde van de woning is een heerlijke veranda aangebouwd. Deze hardhouten veranda is wit geschilderd waardoor het een stijlvolle en frisse uitstraling heeft gekregen. Door de oriëntatie op het zuiden zou je hier het gehele jaar in de zon kunnen zitten. Door het royale formaat (5,5m bij 4m). kun je er zowel een eettafel als een loungeset kwijt. De houten hekjes en de dubbele deurtjes tussen de staanders maken de veranda niet alleen erg fraai, maar zijn ook praktisch met bijvoorbeeld kleine kinderen en/of huisdieren.

ZONNIGE ACHTERTUIN
Deze woning staat gunstig op het perceel waardoor de meeste tuin aan de achterzijde is gelegen. De tuinoriëntatie is pal op het zuiden waardoor het maximaal aantal zonuren heeft. De zonliefhebber zal dit zeker aanspreken, ook omdat de tuin relatief veel privacy geniet. De omliggende bebouwing geeft nauwelijks tot geen inkijk. Het terras is aangelegd met groot formaat tegels en loopt door tot aan de kapschuur achterin de tuin. Het grootste gedeelte is aangelegd met gras wat een ruimtelijke en verzorgde uitstraling geeft. Bovendien is er ruimte genoeg voor een grote trampoline of een speeltoestel (indien gewenst).

KAPSCHUUR
Links achterin de tuin staat een vrijstaande kapschuur met aan de voorzijde een korte overstek. De relatief grote schuur (ca. 15m2) is ideaal voor het opbergen van bijvoorbeeld tuingereedschap en het stallen van fietsen en/of een motor. De achtertuin is immers goed toegankelijk aangezien er aan beide zijden van de woning een pad (achterom) langs de woning oploopt. Op de foto’s is een tijdelijke woonunit zichtbaar. Deze woonunit zal bij verkoop verwijderd worden waardoor de achtertuin nog meer ruimte zal geven.

WONEN AAN DE HOENDERKAMP
Niet alleen de woning en het perceel zijn de moeite waard om te wonen, ook de locatie is beslist een groot pluspunt. De Hoenderkamp is één van de leukste straten van Heteren, een ruim en groen opgezette, doodlopende straat met uitsluitend bestemmingsverkeer, terwijl het op loopafstand van het dorpshart en (winkel)voorzieningen is gelegen. In de straat vind je veelal vrijstaande woningen waarbij elke woning weer zijn eigen karakter en uitstraling heeft. Tegenover de woning zijn meerdere parkeerhavens voor bezoekers gelegen. De directe woonomgeving doet gemoedelijk aan en ook de bewoners dragen daar hun steentje aan bij. Elk jaar wordt er een ‘Hoenderkampdag’ georganiseerd.

Op steenworp afstand liggen de uiterwaarden van de Rijn. Hier wordt al enkele jaren hard gewerkt aan de realisatie van een nieuw recreatiegebied, genaamd Randwijkse Waarden (randwijksewaarden.nl). Hou je van de natuur, water en vrijheid, dan zal je dit zeker aanspreken.

HETEREN aan de Rijn
In de dorpskern van Heteren vinden veel ontwikkelingen plaats. In de afgelopen jaren is er extra ruimte gemaakt voor een echt ‘dorpshart’ waarbij o.a. de sporthal en de brede school een nieuwe locatie hebben gekregen. Dit najaar (2022) wordt het nieuw dorpshart opgeleverd met meer winkels, een bibliotheek met een centrale ‘huiskamer’ als ontmoetingsplek voor het dorp en diverse horecagelegenheden. De ambitie is om maandelijks diverse activiteiten in het Hart van Heteren te laten plaatsvinden. Voor de dagelijkse boodschappen kun je terecht bij de Jumbo. Op loop/fietsafstand van de woning zijn 3 basisscholen gevestigd. En hou je van de vrije natuur, dan zal het nieuwe recreatiegebied met wandelpaden en strand in de uiterwaarden van de Rijn je zeker aanspreken.

Heteren is een dorp gelegen in het hart van de Gemeente Overbetuwe. Het heeft een centrale ligging met als directe uitvalswegen de A50 richting Arnhem/Ede of Nijmegen/Den Bosch of de A15 richting Tiel/Bemmel. Overigens leiden er meerdere wegen naar Arnhem, namelijk via de dijk of via de nieuwe provinciale weg, de N837. Door haar centrale ligging is er in de afgelopen jaren een modern industrieterrein gerealiseerd met toonaangevende bedrijven waaronder distributiecentrum Kruidvat en Porsche Gelderland.

INDELING
Begane grond:
Ruime hal/entree met meterkast, schoenenkast, toilet en trapopgang
Woonkamer (L-indeling) met dubbele terrasdeuren naar veranda
Keuken in hoekopstelling en v.v. (luxe) inbouwapparatuur
Bijkeuken met een ‘verlengd’ keukenblok
Kantoor/hobbyruimte met inbouwkast (v.v. wasmachine-aansluiting), deur naar carport en deur naar achtertuin.
1e Verdieping:
Royale overloop met inloopkast v.v. CV-ketelopstelling
Masterbedroom met vaste schuif/kastenwand (garderobe) en brede dakkapel
Slaapkamer 2 met dakkapel en balkon
Slaapkamer 3
Badkamer met ruime inloopdouche, 2e toilet en design wastafelmeubel.
Zolderverdieping:
Middels een vlizotrap te bereiken, volledig bevloerde zolder met stahoogte en volop opbergmogelijkheden.

PLUSPUNTEN VOOR DE KOPER
Uitzonderlijke mooie en complete gezinswoning
Alle leefruimtes zijn royaal opgezet, zelfs de hal en de overloop
Prachtige houten vloer met visgraatmotief
Ideale kantoor/studie/hobbyruimte op de begane grond met eigen entree
Trendy verbouwde badkamer met exclusieve details
Meterkast: 12 groepen en 3 aardlekschakelaars
Glasvezel-aansluiting t.b.v. TV en snel internet
19x Zonnepanelen (2021 geplaatst)
CV-ketel: Nefit HR-combi, geplaatst 2021
Zonneboiler ten behoeve van warm water
2x Airconditioning (kantoor en masterbedroom)
Volledig voorzien van isolatieglas
Energielabel B
Diverse rolluiken op de slaapkamers
Grote veranda met zonligging
Achtertuin heeft gunstige oriëntatie op het zuiden
Degelijke kapschuur achterin de tuin
Dubbele oprit, beide met plaats voor minimaal 2 auto’s
Carport bij de voordeur
Kindvriendelijke woonomgeving
Op loopafstand van winkels, scholen en natuur/wandelgebied.

+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning