Remko Stevens Makelaardij

RANDWIJKKoningin Julianastraat 7

Vraagprijs €698.000,- k.k.
Verkocht
KENMERKEN
Woonhuissoort
Eengezinswoning
Woonhuistype
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1952
Energieklasse
C
LOCATIE
Provincie
GELDERLAND
Plaats
RANDWIJK
Postcode
6668 AG
Straat
Koningin Julianastraat 7
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving

RANDWIJK
Koningin Julianastraat 7

Op een uniek perceel van maar liefst 1.075m2 groot gelegen, royaal uitgebouwd en opvallend goed geïsoleerd VRIJSTAAND WOONHUIS (ca. 168m2) met BIJGEBOUW (ca. 36m2) en een bijzonder privacyvolle, parkachtige tuin met bomen en veel zonuren.

Dit zonnige en sfeervolle woonhuis heeft nog diverse authentieke details en is groter dan de voorzijde doet vermoeden. Het heeft diverse grote pluspunten waaronder een gezellige woonkamer (vergroot), een schouw met ruimte voor een houtkachel, een royaal opgezette lichte woonkeuken v.v. inbouwapparatuur waaronder een 90cm Boretti fornuis, een grote multifunctionele slaap/werkkamer op de begane grond met dubbele tuindeuren én een eigen ‘voordeur’ alsmede een eigen badkamer. Vanuit de keuken is een volwaardige kelder met stahoogte te bereiken. De tuin is gunstig op het zuidwesten georiënteerd. Waar je ook zit in de tuin, geniet je van vrijheid en rust.

De woning telt 2 hallen die je als entree kunt gebruiken. Via een trapopgang in de originele hal bereik je de slaapverdieping welke bestaat uit 4 slaapkamers en een complete badkamer met ligbad. Dakkapellen en extra dakvensters zorgen voor extra leefruimte en lichtinval. Een vlizotrap geeft toegang tot de zolder met opbergruimte.

Het perceel heeft een bijzonder breed formaat (ca. 23,5m) waarbij de woning gunstig op de kavel staat. Naast de woning ligt nog meer dan 11 meter tuin wat perspectief biedt tot het bouwen van een 2e woning. Nu ligt hier de oprit van grind waar je 2 auto’s comfortabel en afzonderlijk van elkaar kunt parkeren. Wanneer je door de poort loopt, begeef je je in een oase van rust en vrijheid met verschillende bomen, planten, een gazon en meerdere klinkerterrassen met 100% privacy. Een tuinliefhebber zal deze parkachtige tuin zeker kunnen waarderen.

Quote van de makelaar: “Een huis om verliefd op te worden! Ben je een liefhebber van authentieke woonhuizen en zoek je rust, ruimte en vrijheid? Dan kan dit maar zo de woning zijn waar je al lange tijd naar op zoek bent. De ruimtelijke en sfeervolle beleving, zowel in als buiten de woning, is uniek te noemen en is alleen op waarde te schatten door het te bezichtigen. Bovendien biedt met name de begane grond meerdere gebruiks- en bewoningsmogelijkheden, bijvoorbeeld levensloopbestendig of met een kantoor aan huis.”

AUTHENTIEK KARAKTER
Dit woonhuis is gebouwd in de jaren ’50 en het leuke is dat er, ondanks de modernisering, nog verschillende authentieke kenmerken uit die tijd behouden zijn gebleven. Voorbeelden hiervan zijn onder meer de klassieke paneeldeuren met originele deurbeslag, de trekbel in de hal, diverse inbouwkasten en natuurlijk de kelder (1,85m hoog) waar je veel voorraad kwijt kunt. De trap naar de verdieping is bekleed met een stijlvolle loper, afgewerkt met roedes. De schouw in de woonkamer biedt ruimte voor een houtkachel en kan voor gezellige winteravonden zorgen. Het houten dakbeschot op de slaapkamers is wit geverfd waardoor de blankhouten constructiebalken mooi in het zicht zijn gebleven. De woning is volledig gemoderniseerd, maar met oog voor detail en karakter komen de authentieke kenmerken van de jaren ’50 mooi tot z’n recht.

GOED ONDERHOUDEN
Voor de leeftijd verkeert deze gezinswoning in een opvallend goede onderhoudsstaat. We willen dit dan ook graag benadrukken aangezien je hier in een gespreid bedje terecht komt. De meeste houten kozijnen zijn namelijk vervangen door hardhout. Bovendien is het buitenschilderwerk dit jaar (2022) nog door een schilder uitgevoerd waardoor de woning strak in de lak zit. De goten zijn vervangen door zink, evenals de hemelwaterafvoeren. Ook het bijgebouw heeft enige aandacht gekregen doordat de dubbele deuren aan de voorzijde zijn vervangen door nieuwe exemplaren.

In de woning zijn de keuken, badkamers en toiletten modern te noemen. Basiselementen zoals de elektra en centrale verwarming zijn vernieuwd. Ook is er aandacht besteed aan duurzaamheid. De vloer is geïsoleerd, alsmede de spouwmuur en de dakconstructie en alle beglazing bestaat uit isolatieglas. De verwachting is dat deze woning energielabel C of misschien zelfs een B heeft (label is in aanvraag).

WOONKAMER
De woonkamer is aan de voorzijde gelegen. Van oorsprong waren het meerdere kleinere ruimtes, maar door 2 kamers bij elkaar te betrekken, is er een gezellige en sfeervolle L-indeling ontstaan. De woning is inpandig maar liefst 7,8m (!) breed en dat zie je terug in de ruimtelijke beleving. Je kunt daardoor meerdere zithoeken creëren met bijvoorbeeld een lekkere hoekbank bij de schouw en een lees- of werkhoek aan de andere zijde. Ramen aan 3 zijden zorgen voor een prettige lichtinval.

WOONKEUKEN
Deze woning heeft een echte woonkeuken, iets waar veel mensen toch wel van dromen. De keuken is zo groot vanwege de aanbouw die in 2007 is gerealiseerd. De royale opzet biedt onder meer plaats aan een strakke hoekopstelling en een lange 8-persoons eettafel. De inbouwapparatuur bestaat uit een vaatwasser, een Boretti kookfornuis v.v. grote oven, een afzuigschouw, een hoge koelkast en een magnetron. Het aanrechtblad en de bijpassende vensterbanken van composiet geven de keuken een luxe-uitstraling.

Verschillende raampartijen zorgen voor een bijzonder prettige woonsfeer met veel lichtinval en uitzicht in de groene achtertuin. Het hoekraam boven het aanrecht biedt bijna een ‘panoramisch’ gezichtsveld op de tuin en het terras. Maar ook de lichtkoepel (met zonwering) zorgt voor een lichte en speelse beleving. Hetzelfde geldt voor de binnendeuren in de keuken die zijn voorzien van glas en daardoor voor een bijzonder open en ruimtelijk karakter zorgen. De afwerking met o.a. een houten vloer (met eiken toplaag) en ingebouwde Led-spots in het plafond maken het geheel af.

KELDER
Vanuit de keuken is er toegang tot de kelder die verrassend ruim is (ca. 7m2). En met een plafondhoogte van ca. 1,85 meter zullen veel mensen hier rechtop kunnen staan. Kelders dateren natuurlijk nog van de bouwperiode, maar blijven bijzonder praktisch voor het opslaan en bewaren van (veel) voorraad en proviand. Het is er immers altijd koel.

KANTOOR OF PRAKTIJK AAN HUIS
In 2007 is de woning niet zomaar een stukje uitgebouwd, het is ook in de breedte gebouwd waardoor er een soort van ‘zijvleugel’ is ontstaan. Dubbele en-suite schuifdeuren vanuit de keuken geven toegang tot een unieke leefruimte die voor eigenlijk wel alle doeleinden geschikt is. Je kunt daarbij denken aan een 2e woonkamer of chillkamer voor tienerkinderen, de ideale werkplek of hobbyruimte aan huis of zelfs aan een royale masterbedroom voor ouders. Doordat er een eigen badkamer (douche, wastafelmeubel en toilet) aanwezig is, zou je de woning zelfs levensloopbestendig kunnen bewonen. En ook hier is er opvallend veel lichtinval, mede door de dubbele terrasdeuren en de extra lichtkoepel.

Ook een kantoor of praktijk aan huis is een serieuze optie, aangezien de zijvleugel een eigen ‘voordeur’ én een eigen toilet heeft. De buitenruimte aan de voorzijde van de zijvleugel zou je zelfs nu al kunnen gebruiken als 2e oprit, er is daarmee parkeerruimte is voor 3 (tot zelfs 4!) auto’s op eigen terrein.

1e VERDIEPING
Via de trapopgang in de oorspronkelijke hal komen we op de 1e verdieping terecht. De overloop schakelt 4 slaapkamers en de hoofdbadkamer aan elkaar. De slaapkamers zijn respectievelijk 11m2, 11m2, 8m2 en 6m2 groot. Dit is gemeten vanaf 1,5m hoogte waardoor de kamers eigenlijk nog aanzienlijk groter zijn. Wat meteen opvalt is het karakter dat de kamers uitstralen doordat het houten dakbeschot wit is geschilderd en de balken blank zijn opgeschuurd. De lichte afwerking én de extra ramen in de dakkapellen en dakvensters versterken het ruimtelijke gevoel. Twee kamers hebben bovendien een eigen vaste inbouwkast. En wellicht een leuke anekdote: de slaapkamer aan de achterzijde betreft de voormalige hooizolder. Er is een zolderverdieping gecreëerd die via een vlizotrap te bereiken is.

BADKAMER
Een van de twee dakkapellen heeft een behoorlijke lengte en loopt vanuit één van de slaapkamers door tot in de badkamer. Dit maakt de badkamer extra ruimtelijk waardoor het ook compleet ingedeeld kon worden met een ligbad, een aparte inloopdouche, een 2-persoons wastafelmeubel én niet te vergeten het 3e (!) zwevend toilet. Het wasmeubel wordt compleet gemaakt met een toiletkast. Boven het wasmeubel is een spiegelkast geplaatst. Aan opbergruimte voor toiletspullen dus geen gebrek. De badkamer is verder neutraal en modern betegeld in zwart/wit tinten. De ramen in de dakkapel zorgen niet alleen voor veel lichtinval, maar ook voor de ideale ventilatiemogelijkheid.

BUITENLEVEN
Niet alleen de woning heeft veel te bieden, ook de royale zij- en achtertuin zijn absoluut een bezichtiging waard. Woning en tuin versterken elkaar in dit geval erg goed, mede door het authentieke karakter. Een mooi voorbeeld daarvan is de gebakken klinkerbestrating van het terras. Volwassen bomen struiken en kleurrijke planten geven de tuin een groen en parkachtig karakter waarbij privacy een groot pluspunt. Er altijd een plek te vinden in de zon of in de schaduw. Waar je ook zit in de tuin, je geniet van vrijheid en rust. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een hangmat liggen?

De oprit is aangelegd met grind wat naadloos aansluit op de uitstraling van het huis. De oprit is royaal opgezet. Twee auto’s kun je comfortabel parkeren zonder dat je elkaar in de weg staat. Een houten poort geeft toegang tot de tuin die dus ook voor kleine kinderen of huisdieren volledig is af te sluiten. In de tuin is bovendien een overdekte overkapping aanwezig voor brandhout.

GARAGE / BIJGEBOUW
Achter de woning staat een vrijstaand, stenen bijgebouw van 36m2 groot. Dit betreft de voormalige stal waar in de jaren 50 enkele boerderijdieren werden gehouden. Het heeft een pannengedekt zadeldak waardoor het ook een zolder met extra opbergruimte heeft. De ruimte biedt mogelijkheden voor bijvoorbeeld stalling van (elektrische) fietsen en/of een motor of het creëren van een klus/hobbyruimte. Ook is wel een hoek te vinden voor het nodige tuingereedschap zoals een grasmaaier. De schuur is voorzien van elektra en water-aansluiting (afgedopt). Noemenswaardig is de brede nieuwe deur die in 2021 nog is vervangen door een hardhouten exemplaar. Aan de achterzijde van het bijgebouw is een knus extra terras gerealiseerd omzoomd door een beukenhaag met voldoende ruimte voor een lounge-set.

RANDWIJK
Randwijk is een gemoedelijk dorp aan de voet van de Rijndijk gelegen. Het dorp wordt omzoomd door onder meer weilanden en de dijk met daarachter de weidse uiterwaarden van de Rijn. Het uitzicht vanaf de dijk over de Neder-Rijn naar de heuvel van de ‘Wageningse berg’ is in elk jaargetijde prachtig. Randwijk heeft een eigen basisschool. De middelbare school (van VMBO tot Atheneum) is gelegen op 3,8 km van de woning (12 fietsminuten), in het naburige dorp Zetten (5 autominuten). In Zetten vind je tevens een veelzijdig winkelaanbod met o.a. 3 supermarkten, bekende winkelketens als Hema en Kruidvat, maar ook gezellige, ambachtelijke winkels als een slager, een bakker en een kaaswinkel.
Randwijk heeft in 2021 een splinternieuw multifunctioneel centrum (MFC) gekregen dat een echte aanvulling is voor het dorp. De plaatselijke voetbal- en schietvereniging maken gebruik van deze accommodatie, maar het betreft ook een zalencentrum waar bijvoorbeeld cabaret en muziekvoorstellingen worden geboekt.

Door de centrale ligging in de regio ben je vanuit Randwijk binnen 10 minuten in Wageningen (via het pontje) en via de A50 en/of A15 binnen 15 tot 20 autominuten in Arnhem en Nijmegen. Bovendien is er in Zetten een treinverbinding naar Arnhem of Tiel en is er een directe verbinding met de snelweg A15.

INDELING
Begane grond:
Hal/entree met meterkast en trapopgang
Woonkamer (L-indeling) met schouw (rookkanaal) en inbouwkast
Royale woonkeuken met inbouw/hoekopstelling
Wasruimte met witgoedaansluitingen
Multifunctionele leefruimte (en-suite) met dubbele terrasdeuren en deur naar achtertuin
Badkamer met douche, 2e toilet en wastafelmeubel
Kelder met stahoogte en veel proviandruimte
2e Hal met toilet en toegang tot achtertuin.
1e Verdieping:
Overloop
Slaapkamer 1 met dakkapel, inbouwkast en vlizoluik naar zolder
Slaapkamer 2 met dakvenster, dakkapellen kleine inbouwkast
Slaapkamer 3 met brede dakkapel
Slaapkamer 4 met dakvenster, vlizotrap naar zolder en deur naar platte dak (achterzijde)
Badkamer met inloopdouche, ligbad, 2-persoons wastafelmeubel, 3e toilet en dakkapel.

PLUSPUNTEN VOOR DE KOPER
Karakter- en sfeervol woonhuis op een unieke plek gelegen
Rust, privacy en vrijheid zijn zomaar enkele woorden die hier van toepassing zijn
Ca. 168m2 woonoppervlak (excl. kelder en zolder)
Royale aanbouw maakt de woning multifunctioneel te bewonen
Woning is geschikt om levensloopbestendig te bewonen
Uitermate geschikt voor kantoor- of praktijk aan huis
Prettige woonsfeer door veel lichtinval en speelse raampartijen
Moderne en complete inbouwkeuken
Gezellige houtkachel in de woonkamer
In totaal 4 slaapkamers
Brede dakkapel zorgt voor bijzonder veel extra leefruimte op de verdieping
Complete (hoofd)badkamer met o.a. een ligbad en douche
Zwevende wandclosetten (3x)
Aparte wasruimte
Volwaardige kelder met stahoogte
Gemoderniseerd met respect voor de leeftijd van het huis
Vloer-, muur- en dakisolatie alsmede isolatieglas aanwezig
CV-ketel: Nefit Ecomline HR met boiler (2007)
Meterkast: 7 groepen (automaten) en aardlekschakelaar
Energielabel B is een inschatting (label is in aanvraag)
Elektrisch bedienbare screens (zonwering) en raamuitzetters
Opvallend goede onderhoudsstaat, buitenschilderwerk in 2022 door schilder uitgevoerd
Parkachtige tuin met diverse terrassen veel zonuren, vrijheid en privacy
Praktisch bijgebouw met volop (stallings)mogelijkheden
Comfortabele oprit met in totaal ruimte voor 3 (tot 4) auto’s op eigen terrein
Gelegen op een royaal perceel van 1.075m2 (!) groot
Achtertuin heeft een formaat van meer dan 33 meter bij 23 meter
Voorzieningen als scholen en winkels zijn op fietsafstand gelegen
Uitvalswegen binnen handbereik.

TIP:
Wilt u meer te weten komen over deze woning?
Beleef dan ook eens de aanvullende producten die wij standaard bij al onze woningen aan de Funda-presentatie koppelen:
– Professionele woonvideo
– Virtuele tour door de woning
– Interactieve plattegronden met tuinindeling.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM-voorwaarden.

+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning