Remko Stevens Makelaardij

HETERENDorpsstraat 9

Vraagprijs €599.500,- k.k.
Verkocht
KENMERKEN
Woonhuissoort
Eengezinswoning
Woonhuistype
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1910
Energieklasse
E
LOCATIE
Provincie
GELDERLAND
Plaats
HETEREN
Postcode
6666 AE
Straat
Dorpsstraat 9
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving

HETEREN
Dorpsstraat 9

Zeer stijlvol, hoogwaardig afgewerkt en goed onderhouden VRIJSTAAND WOONHUIS (medio 1910) met o.a. 2 zeer degelijke schuren met ieder een eigen sfeervolle veranda en een bijzonder vrij gelegen achtertuin op het zuiden met vrij uitzicht op een weiland waar paarden lopen.

Dit karaktervolle woonhuis is zowel van binnen als van buiten super strak afgewerkt en aangekleed met behoud van schitterende, authentieke details. De indeling is ruimtelijk met o.a. een landelijke inbouwkeuken v.v. natuurstenenlook werkblad en een luxe fornuis (Belling), een tuingerichte woonkamer met dubbele terrasdeuren, een stijlvolle badkamer, 3 volwaardige slaapkamers op de verdieping (waarvan de grootste met een extra inloopdouche) alsmede een 2e toilet op de overloop. De kapconstructie is geheel in het zicht gebracht waardoor de slaapkamers tot in de nok omhoogkijken wat (mede door de fraaie afwerking) voor een unieke beleving zorgt. En niet te vergeten: er is ook aan duurzaamheid gedacht aangezien de woning grotendeels is geïsoleerd waaronder de kapconstructie en de beglazing (HR++) in nieuwe hardhouten kozijnen. Ook heeft de woning diverse extra’s zoals een gezellige gashaard en airco-units.

Gelegen aan één van de oudste straten van het dorp, heeft de woning een gunstige ligging, zowel ten opzichte van de vernieuwde dorpskern als van de vrije natuur, water en wandelgebieden in de uiterwaarden van de Rijn (op steenworp afstand).

Quote van de makelaar: “Achter de zeer fraaie voorgevel gaat een paleisje schuil. Als makelaar komen wij maar zelden een woning uit deze bouwperiode tegen die zó smaakvol is afgewerkt en bewoond wordt als hier. En niet alleen de woning is om verliefd op te worden. De verzorgde achtertuin met haar stijlvolle schuren en dubbele veranda maken het idyllische plaatje compleet”.

AUTHENTIEK & SFEERVOL
Ben je op zoek naar een sfeervol, karakteristiek én instapklaar woonhuis, dan móet je dit huis gezien hebben. Deze woning van meer dan 100 jaar oud is bijzonder hoogwaardig en verzorgd afgewerkt waarbij de authentieke details prachtig bewaard zijn gebleven of hersteld zijn. De statige voorgevel spreekt daarbij voor zich met o.a. een chique portiek met nog de oorspronkelijke voordeur, de in metselverband opgetrokken gevels v.v. vakwerk snijvoeg, sierlijke muurankers en kleurrijke rollagen boven de ramen. Raamkozijnen boven zijn vervangen door hardhout en v.v. de sfeervolle roedeverdeling.

Eénmaal binnen word je verrast door de warme woonsfeer aangezien er tot in detail aandacht is besteed aan de afwerking en materiaalkeuzes. De traploper met roedes springt daarbij direct in het oog. Maar ook de puntgave granitovloer in de badkamer, de keuken die geheel in de stijl van de woning is uitgevoerd, de vele paneeldeuren en het vrijdragende spantwerk van de kapconstructie zijn zeker het benoemen waard. Strak stuc- en schilderwerk en verzorgde vloerafwerking maken het geheel compleet.

WOONKAMER
De woonkamer is aan de achterzijde gelegen en daarmee tuingericht. Het biedt een vrij uitzicht in de achtertuin en door de gunstige zonligging (zuiden), is er altijd een prettige lichtinval. Voor de warme zomerdagen is er een airco-unit aanwezig waarmee tevens in de wintermaanden verwarmd kan worden. Opvallend is de breedte van de woonkamer die maar liefst 8,1 meter (!) breed is. Het hoge plafond benadrukt het ruimtelijke gevoel waar je niet bang hoeft te zijn of dat een grote hoekbank wel past. Een leuk detail is de met afstandsbediening bedienbare gashaard die voor gezellige en sfeervolle winteravonden kan zorgen. Zomers zet je lekker de dubbele deuren open waardoor je het buitenterras bij je living betrekt. Strak stucwerk, een binnenmuur die is afgewerkt met hout en een comfortabele PVC-vloer maken de woonkamer compleet.
De woonkamer en keuken zijn in 2013 volledig gerenoveerd, waarbij alle electra is vervangen.
Afgelopen zomer zijn met afstandsbediening bedienbare rolluiken geplaatst.

LANDELIJKE KEUKEN
De keuken is eveneens ruim van opzet waardoor je er met gemak een lange eettafel kwijt kunt. De keuken is smaakvol gekozen en past naadloos in het authentieke decor van het woonhuis. Wat direct in het oog springt is het zwarte fornuis (Belling) die uit 3 ovens en een 5-pits kookplaat bestaat. Boven het fornuis is een afzuigschouw met kranslijst aangebracht. De overige inbouwapparatuur bestaat uit een vaatwasser en een koelkast. Mooi detail is het granietenlook werkblad met gefrijnde randafwerking. De antracietkleurige paneelfronten geven de keuken een trendy uitstraling anno 2022.

BADKAMER
Rond 1910 kenden woningen nog helemaal geen badkamer, laat staan op de slaapverdieping. Het verbaast ons dan ook niet dat de badkamer op de begane grond te vinden is. Vaak zijn de badkamers klein, maar hier valt de ruime opzet direct op. Er is creatief omgegaan met de indeling en aankleding waaronder het wastafelplateau dat op pootjes staat. Dit wastafelelement van marmer verkeerd nog in een uiterst goede staat en loopt door naar de spiegel en heeft zelfs een marmeren planchet. Het Openluchtmuseum zal er jaloers op zijn. Aan de andere kant zijn een regendouche en afzuiging te vinden. Het ronde douchegordijn zorgt ervoor dat het spatten beperkt blijft. Het fijne tegelwerk met zwarte rand en de granitovloer met zwart opstaande plint maakt de badkamer compleet. De kranen en radiator zijn in 2021 vernnieuwd. Overigens, mocht je voorkeur uitgaan naar een ligbad: de aansluiting van wateraan- en -afvoer is aanwezig.

1e VERDIEPING
Via een stijlvolle trapopgang komen we op de 1e verdieping terecht. De overloop schakelt 3 slaapkamers met elkaar met op de overloop zelf een modern toilet. Mooie details zijn de gietijzeren spijlen van de balustrade alsmede balkenplafond dat strak in de verf staat. De slaapkamers hebben een sfeervolle beleving doordat je tot in de nok omhoogkijkt. Het authentieke spantwerk is stijlvol in het zicht gebracht en eveneens (deels) strak in de verf gezet tijdens de gehele renovatie van de bovenverdieping in 2015, waarbij tevens alle electra vervangen is. Eén van de twee slaapkamers aan de achterzijde wordt gebruikt als hoofdslaapkamer waar dan ook prima een 2-persoons bed kan staan. Deze kamer is, net als de woonkamer, ook voorzien van een airco-unit (2021) waarmee gekoeld en verwarmd kan worden.

MASTER BEDROOM MET DOUCHE
De slaapkamer aan de voorzijde krijgt een eigen alinea. Ik heb het de master bedroom genoemd, ondanks dat hier in de huidige setting niet wordt geslapen. Deze kamer is over de volle breedte van de woning gelegen en (mede door de hoge nok) bijzonder ruimtelijk en sfeervol te noemen. Opvallend is de doucheruimte die extra is gecreëerd. Deze douche is ruim van opzet en is voorzien van afzuiging en een spotplafond. Het blauw antraciete mozaïektegeltje zien we ook terug op het toilet van de overloop waardoor dit detail mooi eenduidig terugkomt.
Strakke stucwanden en eenduidige, geïsoleerde laminaatvoeren zorgen voor een verzorgd afwerkingsniveau. Knieschot opbergruimte maakt de 1e verdieping compleet.

ACHTERTUIN
De achtertuin is al net zo bijzonder als het woonhuis zelf. De tuin heeft namelijk een bijzonder vrije ligging waar je 100% privacy geniet. Met een diepte van bijna 30 meter (!) en een breedtemaat van meer dan 10 meter heeft het ook veel ruimte te bieden. Vooraan in de tuin is een strak terras aangelegd waarbij een druivenstruik en beukenhagen in de zomer voor een groen karakter zorgen. Het terras loopt over in een verzorgd grasveld dat achterin aan een weiland grenst. Dit weiland wordt gebruikt door de paardenmanege verderop in de straat waardoor je meestal paarden ‘in je achtertuin’ hebt staan. Door de open ligging aan de achterzijde voelt de tuin nog groter aan. Bovendien geniet je hier het maximaal aantal zonuren door de gunstige oriëntatie op het zuiden.

SCHUREN & VERANDA’S
Je hebt vast de mooie foto’s van de twee schuren en de dubbele veranda al gezien. Foto’s zeggen in dit geval al genoeg. De onderhoudsstaat is om door een ringetje te halen. En net als van het huis, straalt de schoonheid en karakter van deze vernieuwde bijgebouwen af. De eerste schuur (ca. 16m2) is in steen opgetrokken, deels met Douglashout gepotdekseld,en heeft een pannen gedekt zadeldak. Zowel de deur, het dak als de (keramische) dakpannen zijn vernieuwd. Wanneer je de foto van bovenaf (vanuit de slaapkamers) goed bekijkt dan zie je ook de vakwerkdetails van bijvoorbeeld de boeiboorden/windveren en de zinken daktrimmen erg goed. In de nok van deze schuur is een zolder gecreëerd met extra opbergruimte.

De 2e schuur (ca. 18m2) is in steen opgetrokken en met Douglashout gepotdekseld en heeft eveneens een pannen gedekt zadeldak. De kapconstructie is tevens geïsoleerd. Ook in de nok van deze schuur is een zolder gecreëerd met extra opbergruimte.

Bijzonder is dat beide schuren zijn gecombineerd met een veranda. De knik in de kapconstructie van beide schuren waarbij de dakpannen doorgelegd zijn, zorgt voor een speels en sfeervol karakter. Je kunt er een mooie tuinset onder kwijt zonder dat het nat wordt of onderhevig is aan weersinvloeden. De ene veranda zorgt voor een koele zitplek in de schaduw terwijl de andere op het zuiden is gelegen en juist meer zonuren heeft. Kortom, hou je van het buitenleven, dan kun je maar zo verliefd worden op deze geweldige tuin.

OPRIT
Aan de rechterzijde naast de woning is een ‘oprit’ aangelegd. Deze oprit is af te sluiten met een sierlijke, dubbele poort. De oprit is misschien net wat te krap om dagelijks je auto te parkeren, maar het biedt wel een comfortabele ontsluiting naar de achtertuin en de bijgebouwen. Zeker wanneer je een hobby uitoefent in één van de schuren kan de oprit erg handig zijn.

LOCATIE
Deze woning is gelegen aan één van de meest authentieke straten van het dorp. Hier vind je nog karaktervolle, voormalige woonboerderijen die de straat een veelzijdig straatbeeld geven. De Dorpsstraat verbindt het dorpshart met de dijk waar je direct de uiterwaarden inloopt.

HETEREN aan de Rijn
In de dorpskern van Heteren vinden veel ontwikkelingen plaats. In de afgelopen jaren is er extra ruimte gemaakt voor een echt ‘dorpshart’ waarbij o.a. de sporthal en de brede school een nieuwe locatie hebben gekregen. De planning is dat dit najaar (2022) het nieuw dorpshart wordt opgeleverd met meer winkels, een bibliotheek met een centrale ‘huiskamer’ als ontmoetingsplek voor het dorp en diverse horecagelegenheden. De ambitie is om maandelijks diverse activiteiten in het Hart van Heteren te laten plaatsvinden. Voor de dagelijkse boodschappen kun je terecht bij de Jumbo. Op loop/fietsafstand van de woning zijn 3 basisscholen gevestigd. En hou je van de vrije natuur, dan zal het nieuwe recreatiegebied met wandelpaden en strand in de uiterwaarden van de Rijn je zeker aanspreken.

Heteren is een dorp gelegen in het hart van de Gemeente Overbetuwe. Het heeft een centrale ligging met als directe uitvalswegen de A50 richting Arnhem/Ede of Nijmegen/Den Bosch of de A15 richting Tiel/Bemmel. Overigens leiden er meerdere wegen naar Arnhem, namelijk via de dijk of via de nieuwe provinciale weg, de N837. Door haar centrale ligging is er in de afgelopen jaren een modern industrieterrein gerealiseerd met toonaangevende bedrijven waaronder distributiecentrum Kruidvat en Porsche Gelderland. Ook is er een McDonalds-vestiging.

INDELING
Begane grond:
Hal/entree met watermeterkast, trapkast, toilet en trapopgang
Inbouwkast met wasmachine-aansluiting en CV-ketelopstelling
Woonkamer met gashaard en dubbele tuindeuren
Open keuken met eethoek, meterkast en v.v. inbouwapparatuur.
1e Verdieping:
Overloop met 2e toilet
Master bedroom met 2e douchegelegenheid, inbouwkast en 2 dakvensters
Slaapkamer 2 met werkhoek (in nis), airco-unit en dakvenster
Slaapkamer 3 met wasmachine-aansluiting.

BIJZONDERHEDEN
Prachtig karakteristiek woonhuis met mooie authentieke details
Met respect voor de bouwperiode gemoderniseerd en gerenoveerd
Bijzonder goede onderhoudsstaat, zowel van binnen als van buiten
Sfeervolle indeling en aankleding
Landelijke inbouwkeuken met o.a. een luxe fornuis en natuurstenenlook werkblad met gefrijnde rand
Ruimtelijke woonkamer met dubbele tuindeuren
Moderne gashaard in de woonkamer
Rolluiken aan de achterzijde van de woonkamer
3 Ruimtelijke slaapkamers waarvan 1 master bedroom met 2e (inloop)douche
2e Toilet op de overloop
Airconditioning in zowel de woonkamer als op één van de slaapkamers (2021)
Meterkast:
Cv-ketel: Remeha HR-combi, geplaatst 2018
De meeste kozijnen zijn vervangen door hardhouten exemplaren
Geheel v.v. isolatieglas (grotendeels HR++ beglazing)
Dak is in 2009 vernieuwd en geïsoleerd, inclusief nieuwe, keramische dakpannen
Buitenschilderwerk van hout- en gevelwerk verkeerd in uitstekende staat
Beide schuren zijn opgeknapt, in respectievelijk 2012 en 2016
Heerlijk vrij gelegen achtertuin op het zuiden
Geen 1 maar 2 stijlvolle veranda’s
Achtertuin grenst aan paardenwei
Langs de woning een ‘oprit’ c.q. achterom, met sierhekwerk afsluitbaar
Natuurgebied in de uiterwaarden op loopafstand
Supermarkt (Jumbo), dorpsplein en horeca eveneens op loopafstand
Heteren heeft een centrale ligging in de regio.

TIP:
Wilt u meer te weten komen over deze woning?
Beleef dan ook eens de aanvullende producten die wij standaard bij al onze woningen aan de Funda-presentatie koppelen:
– Professionele woonvideo
– Virtuele tour door de woning
– Interactieve plattegronden met tuinindeling.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM-voorwaarden.

+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning