Remko Stevens Makelaardij

ARNHEMGeorge Orwellhof 14

Vraagprijs €350.000,- k.k.
Verkocht
KENMERKEN
Woonhuissoort
Eengezinswoning
Woonhuistype
Tussenwoning
Bouwjaar
1998
Energieklasse
B
LOCATIE
Provincie
GELDERLAND
Plaats
ARNHEM
Postcode
6836 TL
Straat
George Orwellhof 14
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving

ARNHEM
George Orwellhof 14

Verrassend grote, op de 2e verdieping royaal uitgebouwde en volledig geïsoleerde TUSSENWONING (1998) met o.a. een luxe inbouwkeuken, vloerverwarming op de begane grond, dubbele terrasdeuren, in totaal 6 (!) slaapkamers, een moderne badkamer en diverse extra’s zoals elektrisch bedienbare rolluiken en zonwering alsmede 2 airco-units op de slaapverdiepingen. Deze instapklare, volledig gestucte en zeer complete gezinswoning telt maar liefst ca. 140m2 woonoppervlak en is daarmee veel groter dan de gemiddelde tussenwoning in de wijk. Het buitenschilderwerk is in 2020 nog uitgevoerd.

De onderhoudsarme achtertuin heeft een optimale zonligging, namelijk op het zuid/westen. De tuin heeft net even wat meer diepte omdat het de laatste tuin van het achterpad betreft. Hierdoor kon de schuur net even iets verder naar achteren worden geplaatst. Bovendien is deze schuur vergroot naar in totaal 12m2. Aan stallingsruimte voor fietsen is er dan ook geen gebrek.
Deze op veel vlakken onderscheidende woning is aan een autovrij en daardoor kindvriendelijk woonerf gelegen, aan de rand van Rijkerswoerd.

Verkopers aan het woord: “Wij hebben met ontzettend veel plezier in deze woning gewoond.
De ligging vlakbij het Zeegbos was al die jaren een grote aanvulling voor ons.
Je woont in Arnhem maar toch voelt het niet alsof je in een stad woont. Na 15 jaar wonen, is het tijd voor een volgende stap. We hopen dat we een koper vinden die hier net zoveel geluk gaat vinden als wijzelf”.

Quote van de makelaar: “Dit is een tussenwoning met de X-factor! Met 3 volwaardige woonlagen en 6 slaapkamers is de woning voor een grote doelgroep interessant, zelfs voor samengestelde gezinnen. Daar komt bij dat het huis veel luxe en comfort te bieden heeft. Een veel completere gezinswoning zal je niet snel vinden in dit prijssegment”.

DAKOPBOUW
Vanuit de bouw heeft dit type woning op de 2e verdieping een dakterras. Maar omdat de achtertuin ook op het zonnige zuid/westen is gelegen en de tuin groot genoeg is, had dit weinig meerwaarde terwijl er wel behoefte was aan meer leefruimte in de woning. Om die reden is er in 2017 een dakopbouw gerealiseerd met als resultaat bijna 20m2 extra woonruimte, verdeeld over 2 extra slaapkamers. In plaats van 4 slaapkamers telt deze woning nu dus 6 (!) slaapkamers.
Elke woonlaag is door de dakopbouw even groot geworden en dat maakt dat deze woning maar liefst 140m2 woonoppervlak heeft. Hierdoor is deze woning uniek en ineens een stuk aantrekkelijker geworden voor een groot gezin.

COMFORTABELE WOONKAMER
De woonkamer is aan de achterzijde gelegen en daardoor tuingericht. Je betrekt het buitenterras dan ook eenvoudig bij de woonkamer door de dubbele terrasdeuren open te zetten. Het is een lichte woonkamer, mede door de glaspui die doorloopt tot aan de vloer. Bovendien is de tuin op het zuiden gelegen. Om de zon enigszins te kunnen weren is er zowel een rolluik als zonwering aanwezig (beiden elektrisch bedienbaar). Erg comfortabel is de plavuizen vloer die is voorzien van vloerverwarming. Deze loopt door in de keuken en in de hal.

LUXE KEUKEN
Wanneer je de keuken inloopt, wordt meteen duidelijk wat we met ‘luxe’ bedoelen. Deze keuken is uitgebreider dan gemiddeld en heeft bovendien een moderne en trendy uitstraling. Strakke RVS-grepen, antracietkleurige fronten en een dik granieten werkblad geven de keuken een robuust karakter waarbij de inbouwapparatuur ook meteen opvalt. In de hoge kastenwand zijn namelijk 2 ovens naast elkaar ingebouwd, namelijk een combi-oven en een stoomoven. Ook is de koel/vriescombi in deze kastenwand ingebouwd. Onder het aanrechtblad is de vaatwasser te vinden. Verder bestaat de inbouwapparatuur uit een 4-pits gaskookplaat en een afzuigschouw. En net onbelangrijk: alle apparatuur is van het A-merk Miele. Kortom, er is niet bezuinigd op deze keuken.

Noemenswaardig is verder de inbouwkast tussen de keuken en de woonkamer. Dit is een verrassend diepe inloopkast waar je veel voorraad op de schappen kwijt kunt. Deze schappen blijven ook achter in de woning.

1e VERDIEPING
Op de 1e verdieping vinden we 3 praktische kamers van respectievelijk 15m2, 10m2 en 8m2 groot. De grootste kamer zal in veel gevallen de ouderslaapkamer zijn en is over de volle breedte van de woning gelegen. Je kunt hier dan ook prima een 2-persoons bed en een linnenkast kwijt. In de huidige setting is één van de andere 2 kamers ingericht als walk-in-closet doordat er een vaste schuif/kastenwand is gemaakt. Het betreft een zeer degelijke kastenwand (hang en leg) met 4 hoge schuifpanelen tot aan het plafond. Hier kun je dan ook een flinke garderobe in kwijt. Alle kamers zijn 100% te verduisteren middels de elektrisch bedienbare rolluiken. De middelgrote kamer aan de zuidzijde heeft een afsluitbare ventilatiedoorvoer door de muur t.b.v. een mobiele airco. Deze doorvoer zit ook in de grootste slaapkamer op de eerste verdieping. De woning is op deze manier in de hete zomers koel te houden.

BADKAMER
Tussen de slaapkamers in is de badkamer gelegen. Deze is in 2018 nog geheel vernieuwd waardoor het een strakke en moderne uitstraling heeft. Groot formaat tegels (60×60) met trendy betonlook springen meteen in het oog. Er is een gekozen voor een groot ligbad in combinatie met een douche (in bad met spatscherm). Het douche-armatuur heeft zowel een rainshower als een handdouche. Naast het ligbad is een wastafelmeubel met hardstenen spoelbak geplaatst. Ladekorven zorgen voor veel praktische opbergruimte voor toiletspullen, maar er is ook nog een extra kolomkast aanwezig. Aan opbergruimte dus geen gebrek. Boven het wasmeubel is een verwarmde spiegel geplaatst. Doordat deze te verwarmen is, zal de spiegel niet snel beslaan tijdens het douchen. Uiteraard ontbreekt het 2e (zwevend) toilet niet. Een handdoekradiator maakt de badkamer compleet.

2e VERDIEPING
De 2e verdieping is bijna een kopie van de 1e verdieping wat indeling betreft. Ook hier vinden we 3 slaapkamers die door de overloop met elkaar verbonden zijn. Deze kamers zijn respectievelijk 15m2, 10m2 en 7m2 groot en hebben eveneens rechte muren (geen schuine dakvlakken). Hierdoor zijn de kamers optimaal in te richten. De grootste kamer van 15m2 is dus net zo groot als op de 1e verdieping en voelt aan als een balzaal en is v.v. inbouwspots in het plafond. Deze kamer is eveneens te verduisteren middels de aanwezige elektrisch bedienbare rolluiken. Omdat het op de bovenste verdieping is gelegen, is hier tevens een vaste airco geïnstalleerd. Ditzelfde geldt voor de middelgrote slaapkamer aan de zuidzijde.
De kozijnen aan de achterzijde van de dakopbouw zijn in kunststof uitgevoerd (onderhoudsarm) en v.v. het draai/kiepsysteem. Hierdoor kun je optimaal ventileren.
De zuinige Mitsubishi airco’s op de zolderverdieping zijn goed onderhouden en hebben als groot pluspunt dat ze de ruimtes koel kunnen maken maar ook verwarmen. Dit is aantrekkelijk om gas kosten te besparen.

WASRUIMTE
Deze ruimte mogen we zeker niet vergeten aangezien het erg fijn is om een aparte wasruimte te hebben. Hier kun je zowel de wasmachine als de wasdroger kwijt, maar bijvoorbeeld ook een extra koelkast en/of vriezer. Tevens vinden we hier de CV-ketel (2020) terug alsmede de ventilatie-unit (MV-unit). Deze wasruimte is af te sluiten met een deur.

ACHTERTUIN
De achtertuin van de woning is 9 meter diep, toch net even iets dieper dan veel andere woningen in de wijk doordat het achterpad bij deze woning stopt en daardoor de schuur iets meer naar achteren geplaatst kon worden. Bovendien heeft de tuin een ideale zonligging (zuid/westen) waardoor het gedurende de dag maximaal aantal zonuren heeft. De tuin is verder onderhoudsarm aangelegd waardoor je tijd over houdt om ervan te genieten. Aan de achtergevel is over de volle breedte van de tuin zonwering aangebracht die elektrisch te bedienen is.

Opvallend is de grote schuur achterin de tuin. De oorspronkelijke schuur is aan de voorzijde vergroot waardoor die maar liefst ca. 12m2 groot is geworden. Dat is veel groter dan gemiddeld waardoor je er ook veel spullen in kwijt kunt zoals stoelkussens en meerdere fietsen. Uiteraard is er ook elektra-aansluiting aanwezig. Mocht je graag klussen, dan zou je er ook nog een werkbank bij kunnen plaatsen. Een poort geeft toegang tot het achterpad (achterom) waardoor de tuin goed bereikbaar is voor bijvoorbeeld fietsen en/of een motor. Zowel aan de voor- als achtergevel is een buitenkraan aangebracht.

RIJKERSWOERD
Rijkerswoerd is gebouwd in de jaren ’90 met centraal in de wijk een eigen winkelcentrum. De George Orwellhof is achterin, bijna aan de rand van de wijk, gelegen. Hierdoor heeft het een bijzonder rustige ligging met alleen maar bestemmingsverkeer. Het hofje zelf is autovrij waardoor kinderen er ongestoord voor de deur buiten kunnen spelen. Een auto parkeren kan letterlijk om de hoek in één van de parkeerhavens van de dwarsstraat (Ernest Hemingwaystraat).

Zeker voor jonge gezinnen is het erg prettig dat er op steenworp afstand een kinderopvang is gevestigd. En niet veel verder vinden we diverse scholen en een peuterspeelzaal in de wijk.
Kinderboerderij ‘De Korenmaat’ ligt vlakbij deze woning evenals winkelcentrum Rijkerswoerd waar o.a. supermarkten (Jumbo & Aldi), een Kruidvat, een bakkerij, een huisartsenpost en een apotheek gevestigd zijn. Het grote overdekte winkelcentrum Kronenburg is eveneens op acceptabele afstand gelegen. En zoek je graag de vrije natuur op, dan loop je vanuit de woning binnen enkele minuten het Zeegbos in dat uitmondt in Huissen (Loovelden). Een voetbalclub en tennis/padelvereniging liggen daardoor veel dichterbij dan je denkt (fietsafstand).

INDELING
Begane grond:
Hal/entree met meterkast, garderobenis, toilet en trapopgang
Woonkamer met dubbele tuindeuren
Half-open keuken v.v. alle wenselijke inbouwapparatuur
Trap/voorraadkast (tussen keuken en woonkamer).
1e Verdieping:
Overloop met 2e trapopgang
3 Slaapkamers waarvan 1 met vaste schuif/kastenwand
Badkamer met ligbad/douche, een wastafelmeubel en een 2e toilet (wandcloset).
2e Verdieping:
Overloop
3 Slaapkamers waarvan 2 met airconditioning
Wasruimte voor wasmachine en droger
CV-ketelopstelling en MV-unit.

BIJZONDERHEDEN
– Ideale woning voor een groot gezin
– Maar liefst 6 slaapkamers waarvan de minst grote ook een prima kinderkamer betreft
– Instapklaar door modern en trendy afwerkingsniveau
– Dakopbouw zorgt voor bijna 20m2 extra woonoppervlak
– Volledig geïsoleerd , Energielabel B (met zonnepanelen naar een A-label te brengen)
– De gehele woning is strak gestuct, inclusief de plafonds
– Luxe en zeer complete inbouwkeuken v.v. Miele inbouwapparatuur
– Vloerverwarming met plavuizen op de begane grond
– Dubbele terrasdeuren in de woonkamer
– Praktische trap/voorraadkast met schappen
– Een zeer degelijke schuif/kastenwand op 1 van de kamers maakt het tot een walk-in-closet
– Trendy badkamer (2018 geheel vernieuwd)
– Aparte wasruimte op de bovenste woonlaag
– Meterkast: 10 groepen (automaten) en 3 aardlekschakelaars (uitgebreider dan gemiddeld)
– CV-ketel: Remeha Avanta HR-combi, geplaatst 2020
– Verzorgde onderhoudsstaat
– Buitenschilderwerk in 2020 volledig uitgevoerd (in 2022 bijgewerkt)
– Grotendeels v.v. rolluiken (antracietkleur) die elektrisch te bedienen zijn
– Zonwering buitenterras is elektrisch bedienbaar
– Optimale zonligging van de achtertuin door oriëntatie op het zuid/westen
– Vergrote schuur van ca. 12m2 groot
– Kindvriendelijke en rustige woonomgeving
– Twee airco-units zorgen voor een aangenaam woonklimaat in huis, zowel zomers als in de winter
– Alle voorzieningen zoals winkels, supermarkten, scholen en natuurgebied binnen handbereik.
– NHG-grens in 2023 naar maximaal € 390.000,-
– Startersvrijstelling overdrachtsbelasting tot € 400.000,- (leeftijd tot 35 jaar).

TIP:
Wilt u meer te weten komen over deze woning?
Beleef dan ook eens de aanvullende producten die wij standaard bij al onze woningen aan de Funda-presentatie koppelen:
– Professionele woonvideo
– Virtuele tour door de woning
– Interactieve plattegronden met tuinindeling.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning