Remko Stevens Makelaardij

RANDWIJKBredeweg 10A

Vraagprijs €495.000,- k.k.
Verkocht
KENMERKEN
Woonhuissoort
Woonboerderij
Woonhuistype
Halfvrijstaande woning
Bouwjaar
1880
Energieklasse
C
LOCATIE
Provincie
GELDERLAND
Plaats
RANDWIJK
Postcode
6668 AS
Straat
Bredeweg 10A
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving

RANDWIJK
Bredeweg 10A

Op een heerlijk vrij perceel ca. van 1.500m2 groot gelegen, authentiek HALFVRIJSTAAND HERENHUIS (medio 1880), bestaande uit 2 volwaardige woonlagen, een zoldervliering en een kelder alsmede een vrijstaande, in stijl gebouwde garage van 8m bij 5m (2021) en een zonnige serre/tuinkamer.

Dit voorhuis van een voormalige woonboerderij heeft diverse authentieke details, een royale living met vrij uitzicht in de tuin, een gezellige leefkeuken v.v. inbouwapparatuur en plek voor een grote eettafel, 3 volwaardige slaapkamers en een ruim opgezette, complete badkamer. De toiletten zijn zwevend uitgevoerd. Voor de leeftijd van het huis is de woning opvallend goed geïsoleerd (energielabel C). Mogelijk dat het door de aanwezige zonnepanelen (20x) ondertussen een B-label heeft.

De tuin ‘rondom’ heeft een parkachtig karakter en door de grootte van de tuin geeft het een vrij gevoel om de woning heen. Door de groene hagen en bomen biedt het veel privacy en is er volop zon te vinden. De nieuwe garage (met klassieke wolfskap) biedt volop stalling- en opbergmogelijkheden. Het perceel kent 2 opritten met parkeergelegenheid naast de woning (met laadpaal) en de comfortabele, afsluitbare oprit naar de garage toe.

Quote van de makelaar: “Een huis om verliefd op te worden! Ben je een liefhebber van authentieke woonhuizen en zoek je rust, ruimte en vrijheid? Dan kan dit maar zo de woning zijn waar je al lange tijd naar op zoek bent. De ruimtelijke en sfeervolle beleving zowel in als buiten de woning is uniek te noemen en is alleen op waarde te schatten door het te bezichtigen”.

AUTHENTIEK KARAKTER
Deze voormalige woonboerderij is meer dan 100 jaar oud en heeft de titel ‘gemeentelijk monument’ gekregen. Medio 2010 is de woning opgesplitst in een voor- en achterhuis waarbij er een dubbele scheidingsmuur is aangebracht om de kans op contactgeluid te minimaliseren. Maar het belangrijkste is dat het authentieke karakter en woonsfeer behouden is gebleven. En dat is hier goed gelukt. De woning is altijd met zorg en liefde bewoond en dat zie je dan ook direct bij binnenkomst in de centrale hal. Hoge plafonds met balken, stijlvolle paneeldeuren met sierlijsten en een klassieke trekbel bij de voordeur. De hoge ramen met roedeverdeling zijn behouden gebleven en op de verdieping is het schitterende spantwerk stijlvol in het zicht gelaten. Dit steekt mooi af tegen het strakke stucwerk dat je door de gehele woning tegenkomt. Kortom, zoek je géén standaard woning maar een sfeervol woonhuis om direct verliefd op te worden, dan ben je hier aan het juiste adres…

LIVING
De woonkamer is een heerlijke leefruimte die prettig en comfortabel aanvoelt vanwege het ruimtelijke gevoel. Dit wordt mede gecreëerd door het hoge, witgeschilderde balkenplafond en de grote ramen. Deze ramen zorgen tevens voor een prettige lichtinval en een mooi gezichtsveld in de groene tuin. Bovendien is er geen enkele inkijk van bijvoorbeeld de straat wat een vrij gevoel geeft. Op de vloer ligt, net als in de hal en de woonkeuken, een lichte parketvloer die voor een warme woonsfeer zorgt. De woonkamer heeft een bijna rechthoekig formaat (5m bij 6,4m) waardoor een grote hoekbank altijd wel past. Leuk detail zijn de dubbele tuindeuren die direct toegang geven tot het buitenterras.

WOONKEUKEN
Bij een voormalige woonboerderij hoort natuurlijk ook een royale woonkeuken. Net als de woonkamer is deze ruim opgezet en heeft het eveneens het hoge plafond en de authentieke raampartijen. De keukenopstelling is in 2 delen geplaatst, namelijk de hoekopstelling en de hogere kastenwand. De hoekopstelling heeft een granieten werkblad wat de keuken een luxe uitstraling geeft. Praktisch detail is dat het kookgedeelte iets lager ligt dan het werkblad waardoor je goed in de pannen kunt kijken. De inbouwapparatuur bestaat uit een vaatwasser, een 4-pits keramische kookplaat met afzuigschouw, een grote oven/combi-magnetron en een koel/vriescombi. Inbouwspots zorgen in de avonduren voor sfeerverlichting.

Zit je veel in de keuken en/of nodig je graag vrienden of familie uit om te eten, dan zijn er geen beperkingen. In deze woonkeuken kun je met gemak een 6- of 8-persoons eettafel kwijt. Daarnaast is er nog ruimte voor een lekkere fauteuil en een vitrinekast.

KELDER
Vanuit de keuken is er toegang tot de kelder die verrassend groot is. De kelder is namelijk net zo groot als de keuken (ca. 31m2) en heeft voor een kelder een prima stahoogte (1,8m). De kelder is opgedeeld in 2 ruimtes en enkele nisjes waar je veel voorraad kunt opbergen. Ramen zorgen niet alleen voor daglicht, maar ook de ideale ventilatiemogelijkheid.

1e VERDIEPING
Via de royale hal en prettige trapopgang komen we op de 1e verdieping terecht. De opvallend ruime overloop geeft toegang tot 3 slaapkamers en de badkamer. Ook is er een vlizoluik naar de zoldervliering waar je veel (seizoen)spullen kunt opbergen.

De slaapkamers zijn allen goed bemeten en zijn respectievelijk 15m2, 15m2 en 12m2 groot. Dit is gemeten vanaf 1,5m hoogte waardoor de kamers eigenlijk nog groter zijn. Een kleine kamer zit er dus niet tussen. Opvallend is dat elke kamer 2 verschillende ramen heeft wat voor een speelse beleving zorgt. Aan de voorzijde loopt de dakkapel over 2 kamers door en er zijn extra Velux dakvensters bij geplaatst. Het meest romantische zijn de 2 ramen die in de gevel laag bij de vloer zijn gesitueerd en nog de sfeer van vroeger ademen. Hetzelfde geldt voor het schitterende spantwerk dat prachtig in het zicht is gelaten. De houten verbindingen steken daarbij mooi af tegen het strakke, witte stucwerk waardoor ‘oud’ met ‘nieuw’ stijlvol wordt gecombineerd.

BADKAMER
Net als de slaapkamers is ook de badkamer lekker ruim opgezet. Naast het zwevend wandcloset was er zelfs plaats voor een urinoir (mannentoilet) en dat zien we niet vaak. De badkamer wordt compleet gemaakt met een volwaardig ligbad, een separate douchecel en 2 wastafels. Hier hoef je elkaar in ieder geval niet in de weg te lopen. Het tegelwerk is neutraal en degelijk aangebracht. Hetzelfde geldt voor het Velux dakvenster dat nog niet zo oud is (nieuw model, wit gelamineerd). En niet te vergeten de designradiator waar je gemakkelijk de handdoeken aan kunt laten drogen.

GOED ONDERHOUDEN
Bij een woning van meer dan 100 jaar oud is het altijd maar weer de vraag hoe het er bouwkundig bij staat. Die twijfel kunnen we hier al snel wegnemen aangezien de woning altijd met zorg is bewoond en onderhouden. Na de splitsing van de voormalige woonboerderij zijn in 2010 de gevels opnieuw ingevoegd. In 2019 is al het houtwerk aan de buitenzijde opnieuw geschilderd. Ook is er aandacht besteed aan duurzaamheid. De beglazing bestaat volledig uit isolatieglas (m.u.v. de kelder en voordeur), de vloeren en muren zijn geïsoleerd alsmede het plafond van de 1e verdieping. In combinatie met maar liefst 20 zonnepanelen zal het energielabel waarschijnlijk van een C naar een B-label gaan (het bestaande label is ‘oud’ label).

BUITENLEVEN
Deze sfeervolle woning staat ook in het teken van het buitenleven. Daar kun je eigenlijk al niet omheen wanneer je naar de statige voordeur loopt. Beukenhagen, sierlijke borders en een verzorgd grasgazon kleuren de tuin, alsmede een grote diversiteit aan verschillende (fruit)bomen die met name ook de privacy en vrijheid waarborgen. De tuin voelt dan ook aan als een park waar verschillende terrassen zijn aangelegd. Er is dan ook altijd wel een plekje in de zon (of in de schaduw) te vinden waar je heerlijk vrij en van het gefluit van de vogeltjes kunt genieten. De sfeer van het Franse platteland hoeft helemaal niet zover weg te zijn…

SERRE/TUINKAMER
Die laatste zinsnede is ook mede gericht op de idyllische serre/tuinkamer die aan de rand van tuin is te vinden. In het vierkante glazen huisje van 3m bij 3m met puntdak is het heerlijk toeven, zeker in het voor- en najaar wanneer de zon er lekker op staat, maar het eigenlijk te koud is om buiten (in de wind) te zitten. Het is zeer degelijke met een stalen frame opgebouwd en elk glaspaneel is heel (vaak zien we dit anders). Hier kun je je heerlijk terug trekken terwijl je een boek leest en er een lekker wijntje naast je staat.

NIEUWE GARAGE
Een groot pluspunt van deze woning is de grote garage die in 2021 is gerealiseerd. En de garage is niet alleen onderscheidend in het royale formaat (ca. 40m2), maar ook vanwege de materiaalkeuze en de bouwstijl. Met een knipoog naar het industrialisme is de garage in stalen damwandprofielen opgetrokken en voorzien van een stijlvolle Wolfskap. Het moet immers wel bij de uitstraling van de woning en de tuin passen. De garage is van binnen zeer degelijk met hout afgewerkt en heeft een betonvloer gekregen. De kapconstructie versterkt het ruimtelijke gevoel van binnen. Indien gewenst rij je dan ook met gemak 2 of 3 auto’s door de brede, dubbele openslaande deuren naar binnen. Uiteraard is er elektra-aansluiting in de garage aanwezig. Je zou de garage daardoor ook voor geheel andere doeleinden kunnen gebruiken, bijvoorbeeld als hobby- of klusruimte.

OPRITTEN
Niets is standaard bij deze bezienswaardige woning, zo ook de dubbele oprit niet. De oprit aan de linkerzijde van het perceel zal het meest gebruikt worden, maar is ook tevens de mandelige (gedeelde) oprit met de buurwoning (het achterhuis, nummer 10B). Direct naast de woning is een eigen parkeerplaats gelegen waar je tevens gebruik kunt maken van de eigen laadpaal.

Aan de rechterzijde is een 2e oprit gelegen welke toegang verleent tot de eerder beschreven garage. Deze oprit ligt meer in het groen en is ook volledig af te sluiten met een dubbele poort. Deze oprit is eveneens verhard maar dan met betonstenen waar het gras doorheen groeit. Hierdoor behoud je het groene karakter en valt de oprit minder op.

RANDWIJK
Randwijk is een gemoedelijk dorp aan de voet van de Rijndijk gelegen. Het dorp wordt omzoomd door onder meer weilanden en de dijk met daarachter de uiterwaarden van de Rijn. Randwijk heeft een eigen basisschool. Een middelbare school (van VMBO tot Atheneum) ligt eveneens binnen handbereik, namelijk in het naburige dorp Zetten (5 autominuten afstand). Hier vind je tevens een veelzijdig winkelaanbod met o.a. 3 supermarkten, bekende winkelketens als Hema en Kruidvat, maar ook gezellige, ambachtelijke winkels als een slager, een bakker en een kaaswinkel. Overigens vind je op steenworp afstand van de woning een splinternieuw multifunctioneel centrum (MFC) die een echte aanvulling voor het dorp is gebleken. Kleinschalige optredens zoals cabaret worden wel eens geboekt, zonder dat je er iets van mee hoeft te krijgen.

Door de centrale ligging in de regio ben je binnen 10 minuten in Wageningen (via het pontje) en via de A50 en/of A15 binnen 15 tot 20 autominuten in Arnhem en Nijmegen. Bovendien is er een treinverbinding naar Arnhem of Tiel en is er een directe verbinding met de snelweg A15.

INDELING
Begane grond:
Hal/entree (royaal) met meterkast, toilet en trapopgang
Ruime woonkamer (living) met dubbele terrasdeuren
Woonkeuken met inbouwapparatuur en ruimte voor grote eettafel
Inloopkast met CV-ketelopstelling en toegang tot de kelder.

1e Verdieping:
Overloop met vlizotrap naar zoldervliering
3 Slaapkamers waarvan 2 met dakkapel en 2 met dakvenster
Badkamer met ligbad, aparte douche, 2e toilet, een urinoir, 2 wastafels en een dakvenster.

BIJZONDERHEDEN
Een uniek woonhuis met de WOW-factor
Ca. 140m2 woonoppervlak (excl. kelder en zolder)
Authentieke details zoals kozijnen, deuren en spantwerk
Verzorgd en neutraal afwerkingsniveau
Parketvloer op de begane grond
Plafond begane grond is 3,1 meter hoog
Vrij gelegen woonkamer met uitzicht (hoger gelegen dan maaiveld)
Gezellige woonkeuken v.v. alle wenselijke inbouwapparatuur
3 Zeer volwaardige slaapkamers
Complete badkamer met zowel een ligbad als een douche en zelfs een urinoir
Zwevende toiletten (wandclosetten)
Meterkast: 7 groepen (automaten) en 3 aardlekschakelaars
CV-ketel: Remeha Quinta HR-combi, geplaatst medio 2007
Vloer-, muur- en plafondisolatie
Nagenoeg volledig v.v. isolatieglas
Zonnepanelen 20x (16x in mei 2019, 4x in september 2020)
Laadpaal (2020) blijft achter
Parkachtige tuin met veel zonuren, vrijheid en privacy
Sfeervolle serre/tuinkamer
Zeer degelijke garage van maar liefst 8m bij 5m v.v. brede dubbele deuren
Gelegen op een royaal perceel van ca. 1.500m (!) groot
Puls t.b.v. grondwater inclusief pomp en tuinslang blijven achter
Unieke plek aan de buitenrand van het dorp Randwijk
Voorzieningen als scholen en winkels zijn op fietsafstand gelegen
Uitvalswegen binnen handbereik.

TIP:
Wilt u meer te weten komen over deze woning?
Beleef dan ook eens de aanvullende producten die wij standaard bij al onze woningen aan de Funda-presentatie koppelen:
– Professionele woonvideo
– Virtuele tour door de woning
– Interactieve plattegronden met tuinindeling.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. NVM Consumentenvoorwaarden zijn van toepassing.

+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning