Remko Stevens Makelaardij

ANDELSTWageningsestraat 22

Vraagprijs €650.000,- k.k.
Verkocht
KENMERKEN
Woonhuissoort
Woonboerderij
Woonhuistype
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1792
Energieklasse
D
LOCATIE
Provincie
GELDERLAND
Plaats
ANDELST
Postcode
6673 DD
Straat
Wageningsestraat 22
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving

ANDELST
Wageningsestraat 22

Op een royaal perceel van bijna 2.000m2 grond gelegen, karakteristieke, VRIJSTAANDE WOONBOERDERIJ (1792) met maar liefst ca. 256m2 woonoppervlak en onder meer sfeervolle, authentieke ramen met luiken, een gezellige inbouwkeuken, een opkamer en kelder, een praktische wasruimte, op de verdieping 4 volwaardige slaapkamers waaronder een masterbedroom met nokhoogte en v.v. airco, een badkamer met o.a. een ligbad én douche, een separaat 2e toilet en een overloop met stijlvol spantwerk dat doorloopt tot in de nok.

De voormalige deel bestaat uit een ‘appelcel’ en een ‘koestal’ met centraal in het midden een multifunctionele ruimte met dubbele deuren naar de oprit. Voornoemde ruimtes bieden volop (verbouwings)mogelijkheden, bijvoorbeeld voor een kantoor- of praktijk aan huis. Voorheen waren de appelcel en koestal verhuurd waardoor beide ruimtes zijn v.v. eenvoudige keukenblokjes en badkamers met (afzonderlijk) toilet.

Het perceel is enkele jaren geleden aanzienlijk vergroot doordat er een stuk grond is bijgekocht. De oorspronkelijke tuin heeft een groene en parkachtige uitstraling met o.a. diverse bomen, een heerlijk terras met schaduwdoek en diverse speeltoestellen waaronder een ingegraven trampoline. Op het nieuwe gedeelte is onder meer een grasveld en een kippenren aangelegd. In de kippenren is het mooiste kippenhok van de Betuwe gebouwd.

Een nieuwe, elektrische poort geeft toegang tot de royale oprit waar je met gemak 5 tot 10 auto’s kunt parkeren. Dit kan handig zijn met visite of wanneer je één of meerdere bedrijfsauto’s aan huis hebt. Naast de woning staat een grote STENEN GARAGE (8m bij 6m) met zolder. In de afgelopen jaren is er flink geïnvesteerd in deze schuur waarbij de kapconstructie en de raamkozijnen zijn vervangen.

Quote van de makelaar: “Deze woonboerderij heeft een wel héél compleet plaatje te bieden. Terwijl er ook zeker nog mogelijkheden zijn om je eigen stempel op het huis te zetten. Het authentieke karakter zorgt voor een unieke woonsfeer dat je bij geen enkele nieuwbouwwoning terug vindt. De beleving van dit huis met daarbij de omliggende tuin en bijgebouwen is alleen te proeven door het te bezichtigen”.

AUTHENTIEK
Vandaag de dag worden woningen met duurzame materialen en met een hoge isolatiewaarde gebouwd en vaak betreft het repeterende bouw. Echter een authentieke woonboerderij is voor veel zoekers een droom omdat het karakter en sfeer ademt. Elke woonboerderij is weer uniek waarbij authentieke details voor een bijzondere beleving zorgen. De foto’s van de buitenzijde spreken voor zich en laten de typische kenmerken van een woonboerderij zien. De gevels zijn opgetrokken in een klassiek metselwerkverband, de ramen hebben een mooie roedeverdeling en de laaghangende kap is bedekt met gebakken dakpannen. De algehele uitstraling van de buitenzijde is verzorgd te noemen waarbij een groot deel van het buitenschilderwerk in 2018 nog is uitgevoerd. De meeste kozijnen zijn ondertussen vervangen door hardhouten exemplaren.

Van binnen heeft de woning een klassieke indeling met een centrale hal in het midden. De granitovloer, het hoge plafond en de voordeur met gietijzeren frame zorgen voor een stijlvolle entree. De ruimteverdeling doet nog denken aan vroeger waarbij we nog een gewelvenkelder en een opkamer tegen komen. De voormalige deel heeft nog een centrale ruimte waarbij de grote, dubbele deuren met boog meteen in het oog springen. Op de 1e verdieping is volop gebruikt gemaakt van de hoogte van de kap waardoor het spantwerk (grotendeels) in het zicht is gebleven. Kortom, dit is typisch zo’n woning waar er maar één van is en waar je wellicht je woonwens kunt verwezenlijken.

WOONKAMER
De woonkamer betreft een prettige leefruimte waarbij de sfeer van vroeger ook weer voelbaar is. Er is nog een authentieke schouw met originele tegeltjes behouden gebleven. Het rookkanaal wordt overigens niet gebruikt waarbij het advies is om deze na te laten kijken wanneer je het wil gaan gebruiken. De kozijnen zijn voorzien van isolatieglas, uiteraard met bijbehorende roedeverdelingen. De vloer is bekleed met een trendy visgraat PVC-vloer. Het plafond is gestuct en de elektra is vervangen waarbij de contactpunten naar enkelhoogte zijn verplaatst.

LEEFKEUKEN
Aan het einde van de centrale hal lopen we de keuken in. De keuken is in hoekopstelling geplaatst en v.v. diverse inbouwapparatuur waaronder een vaatwasser (Miele 2019), een koel/vriescombi, een 5-pits gaskookplaat en een afzuigschouw. En ook hier zien we nog elementen van vroeger terug zoals de schouw en de originele servieskast. In het plafond zijn inbouwspots geplaatst.

Vanuit de keuken krijg je toegang tot de kelder en de opkamer. Deze kelder heeft een hoogte van ca. 1,38m en heeft nog een gewelvenplafond. Hier kun je eventueel nog de voorraad en een wijnrek kwijt.

SLAAPKAMER & BADKAMER OP DE BEGANE GROND
Bij een dergelijke woonboerderij als deze is de indeling zeker niet standaard en dat maakt het juist ook zo leuk. De opkamer bijvoorbeeld is boven de kelder gelegen en met enkele treden omhoog te bereiken. Deze kamer is multifunctioneel te gebruiken, bijvoorbeeld als slaapkamer, maar ook als speel- of werkkamer.

Vanuit de keuken loop je door naar een 2e hal vanwaar meerdere ruimtes toegankelijk zijn. In deze ruime hal vinden we o.a. de vaste trap naar de 1e verdieping alsmede het toilet en de wasruimte terug. Ook zou je er nog een (garderobe)kast kwijt kunnen. Net als in de keuken is het plafond v.v. inbouwspots. Het toilet is zwevend uitgevoerd en v.v. een hoekfonteintje. De wasruimte is uiteraard v.v. witgoedaansluitingen maar zou je ook als een 2e badkamer kunnen zien. Het heeft namelijk ook een inloopdouche met rainshower en een wasmeubel met waskom op een natuurstenen blad.

1e VERDIEPING
De 1e verdieping heeft een verrassende indeling waarbij dankbaar gebruik is gemaakt van de hoogte in de nok. Er is met respect omgegaan met het authentieke karakter van het spantwerk in de kapconstructie waardoor dit mooi tot zijn recht komt. Op de overloop is een vide gecreëerd waardoor je nog een soort van open zolder hebt waar je de nodige spullen kunt opbergen. Twee dakvensters zorgen voor een prettige lichtinval op de overloop. In de avonduren zorgen top/downspots aan de muren voor sfeerverlichting. Een groot pluspunt is het toilet op de overloop. Deze is apart van de badkamer, ideaal voor een gezin met kinderen. En net als in de woonkamer is de gehele 1e verdieping voorzien van een visgraat PCV-vloer.

SLAAPKAMERS
Ook het aantal slaapkamers zijn belangrijk voor een gezin. Op deze slaapverdieping zijn 4 volwaardige slaapkamers te vinden waarvan er één maar liefst 22m2 (!) groot is. We zouden dit de masterbedroom kunnen noemen, mede omdat het ook een walk-in-closet heeft. Het plafond loopt door tot in de nok wat voor een zeer ruimtelijke beleving zorgt. Een airconditioning zorgt ook in de warme zomermaanden voor comfortabele nachten.
De andere 3 slaapkamers zijn prima kinderkamers van respectievelijk 13m2, 11m2 en 9m2 groot (gemeten vanaf 1,5m hoogte). Er zit dus geen kleine kamer tussen.

BADKAMER
Tussen de slaapkamers in is de badkamer gelegen. Deze badkamer is compleet ingedeeld met onder meer een hoek/ligbad met whirlpool (met glazen wand), een inloopdouche met drainafvoer en een wasmeubel met spiegelkast. Een kunststof Velux dakvenster zorgt voor lichtinval en de ideale ventilatiemogelijkheid.
De wasruimte op de begane grond zou je kunnen zien als een 2e badkamer omdat het onder meer een complete inloopdouche heeft.

VOORMALIGE DEEL
Het achterste gedeelte van de woning betreft de voormalige deel waar vroeger de dieren werden gehouden. Dit betreft vaak een grote, open ruimte die veel perspectief biedt om geheel naar eigen wens in te delen. In de huidige situatie zijn er 2 wooneenheden / studio’s gecreëerd met ieder een eigen keukenblokje en een badkamer met douche en toilet. De algehele afwerking van het sanitair van deze studio’s is eenvoudig en basis te noemen.

Tussen de studio’s op de begane grond is nog een grote hal/verkeersruimte te vinden. Deze heeft opvallend grote deuren waardoor je er zelfs voor zou kunnen kiezen om een auto of meerdere motoren naar binnen te rijden. Zoek je een woning met ideale werkruimtes of waar je kantoor of praktijk aan huis kunt houden, dan is deze woning wellicht geschikt voor jou!

OPRIT & GARAGE
Deze woning heeft een riante oprit van meer dan 8 meter breed en loopt vervolgens door tot achterop het perceel (meer dan 47 meter diep). Je hoeft hier niet bang te zijn of dat je elkaar in de weg staat, zelfs niet wanneer de hele familie op visite komt. Het is erg comfortabel parkeren, ook wanneer je bijvoorbeeld een caravan, een camper en/of een werkbus hebt.

Naast de woning staat nog een aantrekkelijk bijgebouw. Hier is in de afgelopen jaren in geïnvesteerd waardoor deze garage (ca. 50m2 groot) goed bruikbaar is voor verschillende doeleinden. De complete kapconstructie is vervangen door geïsoleerde Unidek sandwichpanelen en voorzien van dakpannen en nieuwe goten. Ook zijn de kleine zijraampjes vervangen door hardhout en HR-isolatieglas. Tevens is er nieuwe elektra aangebracht. Aan de voorzijde geven 2 schuifdeuren toegang tot de garage, ideaal wanneer je bijvoorbeeld een aanhanger, een boot of een motor naar binnen wilt rijden. In de kap is nog een zoldervliering gecreëerd waardoor je nog extra opbergruimte hebt.

BUITENLEVEN
Ben je een tuinliefhebber en zoek je lekker veel ruimte om de woning heen? Dan zal je deze tuin zeker aanspreken. Afgezien van de riante oprit bestaat de tuin uit 2 delen, namelijk de oorspronkelijke tuin en het deel dat er later is bijgekocht. De woning staat gunstig op de kavel die maar liefst 1.970m2 groot is.

De oorspronkelijke tuin heeft een groen karakter met een grasveld en rondom bomen en hoge planten/struiken. Doordat de tuin zo groen omsloten is, geniet je veel privacy en is er vanaf de straat totaal géén inkijk. Op het terras (met schaduwdoek in een frame) kun je heerlijk zitten terwijl de kinderen aan het ravotten zijn in één van de speeltoestellen (schommel, gljjbaan, trampoline). De tuin geniet veel zonuren doordat het op het zuiden is georiënteerd. Op een warme zomerdag zal je de schaduw van de bomen zeker kunnen waarderen.

Het nieuwe deel van de tuin is overzichtelijk aangelegd met bestrating, een gazon en een kippenren. Dit laatste is erg leuk gedaan met o.a. een schapenhekwerk en een stijlvolle ‘hooitas’ als kippenhok. Wanneer je altijd al kleine boerderijdieren aan huis hebt willen hebben, zoals kippen, konijnen of misschien wel een geitje, dan kom je hier in een gespreid bedje terecht.

ANDELST / HERVELD
Andelst is eigenlijk één dorp met Herveld. De dorpen zijn centraal gelegen midden in de Gemeente Overbetuwe. Deze regio staat bekend om haar fruitteelt en de ligging tussen de Rijn en de Waal. Andelst en Herveld zijn gewild omdat het aan de ene kant het dorpse karakter herbergt, maar aan de andere kant centraal is gelegen t.o.v. belangrijke uitvalswegen waaronder de A15 en A50 (knooppunt Valburg). Vanaf de woning gezien ben je binnen de minuut op de snelweg.

Midden in het dorp (Herveld) vinden we aan het dorpsplein o.a. een grote Coöp supermarkt. Tevens zijn er in het dorp 2 basisscholen gevestigd. Ook is er een dorpshuis en worden er met name zomers veel activiteiten georganiseerd. Wat dat betreft is het een levendig dorp met veel evenementen en verenigingen. In het naburige dorp Zetten zijn bijzonder veel winkels te vinden, alsmede een zwembad, een treinstation en een middelbare school.

BIJZONDERHEDEN
Royale woonboerderij met karakter en authentieke details
Maar liefst ca. 256m2 woonoppervlak en ca. 860m3 inhoud
Mooi vierkant perceel van ca. 47 meter bij 42 meter
Keuken v.v. inbouwapparatuur
Opkamer zorgt voor een speels karakter en is voor meerdere doeleinden te gebruiken
4 Slaapkamers op de verdieping
Masterbedroom met o.a. een walk-in-closet en airco-unit
Complete badkamer met o.a. een ligbad én inloopdouche
Zwevende wandclosetten
Wasruimte is tevens als 2e badkamer te gebruiken
Het ‘achterhuis’ biedt potentie tot kantoor of praktijk aan huis (alle voorzieningen zijn reeds aanwezig)
Meterkast: 9 groepen (automaten), 3 aardlekschakelaars en glasvezel-aansluiting
CV-ketel: Intergas Prestige CW6 HR-combi
Muur- en dakisolatie alsmede isolatieglas aanwezig (vloerisolatie niet bekend)
Energielabel D (na de opmaak van het label zijn er extra isolerende maatregelen getroffen)
Prima onderhoudsstaat met o.a. grotendeels hardhouten kozijnen
Woning betreft een Gemeentelijk Monument
Parkachtige tuin met volop zonuren en privacy
Tuin is tevens geschikt voor kleine boerderijdieren
Meerdere contactpunten verspreid over de tuin
Brede, diepe oprit met flexibele parkeergelegenheid op eigen terrein voor eigenlijk alle voertuigen
Royale garage van ca. 50m2 met o.a. nieuwe kozijnen met HR-glas, een zolderverdieping en een nieuwe, geïsoleerde kap (Unidek)
Grenzend aan deze tuin zijn recent enkele stijlvolle villa’s (schuurwoningen) gerealiseerd
Centrale ligging tussen dorpse voorzieningen en uitvalswegen.

TIP:
Wilt u meer te weten komen over deze woning?
Beleef dan ook eens de aanvullende producten die wij standaard bij al onze woningen aan de Funda-presentatie koppelen:
– Professionele woonvideo
– Virtuele tour door de woning
– Interactieve plattegronden met tuinindeling.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning