Remko Stevens Makelaardij

RENKUMHogenkampseweg 148

Vraagprijs €285.000,- k.k.
Verkocht
KENMERKEN
Woonhuissoort
Eengezinswoning
Woonhuistype
2-onder-1 kapwoning
Bouwjaar
1930
Energieklasse
n.v.t.
LOCATIE
Provincie
GELDERLAND
Plaats
RENKUM
Postcode
6871 JV
Straat
Hogenkampseweg 148
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving

RENKUM
Hogenkampseweg 148

Karakteristieke jaren ‘30 HELFT VAN EEN DUBBEL WOONHUIS, bestaande uit 3 woonlagen en een aanbouw aan de achterzijde. Deze woning heeft een gezellige indeling met voor- en achterkamer v.v. een houtkachel en een openhaard, alsmede een complete inbouwkeuken met eethoek, een badkamer met douche en stoomcabine in de aanbouw en in totaal 4 (slaap)kamers op de verdiepingen. Tevens is er een volwaardige kelder met stahoogte aanwezig. Een groot pluspunt is dat de meeste kozijnen zijn vervangen door hardhout en isolerende beglazing.

De voortuin is relatief groot en kleurrijk en is zeer recent (2022) nog door een hovenier opnieuw aangelegd. De achtertuin is mooi besloten en biedt daardoor 100% privacy. Achter de woning is een stenen schuur (9m2) en een houten schuur (17m2) aangebouwd. De eerste zou je kunnen gebruiken als stalling voor fietsen en/of een motor en de andere is de ideale klusruimte met een geïsoleerd dak en ‘lichtstraten’.

Quote van de makelaar: “Ben je een liefhebber van authentieke woningen waar je nog zelf je eigen stempel op kunt drukken? Dan heb je hier de ideale woning gevonden. Er zijn na verloop van tijd al wel wat verbeteringen en moderniseringen doorgevoerd waardoor de woning goed bewoonbaar is. Ga jij er met deze unieke kans vandoor?”

VOOR- EN ACHTERKAMER
De voordeur van deze woning zit in de zijgevel van de woning waardoor het als het ware wordt opgedeeld. Hierdoor is er een voor- en een achterkamer ontstaan. De woonkamer aan de voorzijde (voorkamer) heeft een gezellige openhaard, alhoewel niet bekend is hoelang geleden deze voor het laatst is gebruikt.

De achterkamer is groter dan de voorkamer en heeft een groot zijgevelraam. In de hoek staat een vrijstaande houtkachel die voor warme winteravonden kan zorgen. Doordat er 2 ‘woonkamers’ zijn, kun je meerdere zithoeken creëren. Mocht je veel vanuit huis werken, dan zou je de voorkamer ook kunnen gebruiken als studie/werkkamer.

INBOUWKEUKEN
Grenzend aan de achterkamer is de keuken gelegen. Je zou het een leefkeuken kunnen noemen aangezien je er een 2/3-persoons eettafel kunt plaatsen. Het keukenblok is in een L-indeling geplaatst waarbij het natuurstenen werkblad voor een luxe uitstraling zorgt. De inbouwapparatuur bestaat uit een vaatwasser (Miele), een grote heteluchtoven, een 4-pits gaskookplaat en een afzuiger. Tegenover het keukenblok staat nog een verlengstuk van de keuken waar de koelkast is ingebouwd. Ook vind je hier een apothekerskast terug.

AANBOUW
Vanuit de keuken loop je door naar de aanbouw die je als ‘bijkeuken’ zou kunnen bestempelen. Je vindt hier immers de wasmachine-aansluiting terug. Een wasdroger zou er bovenop passen. Tegenover de washoek is het toilet (zwevend wandcloset) te vinden.

Het verlengde van de hal geeft toegang tot de achtertuin en de badkamer. Tevens is hier de CV-ketel geïnstalleerd. Dit is slim bedacht aangezien hierdoor de leidingen naar de keuken en de badkamer kort zijn en je daardoor niet lang hoeft te wachten op warm water.

BADKAMER
In de jaren ’30 was een badkamer in de woning een uitzondering. Toen een badkamer normaal werd, moest ook in deze woning een ruimte gevonden worden. De badkamer is uiteindelijk in de aanbouw gerealiseerd. Opvallend is dat deze badkamer een dubbele douche heeft gekregen, namelijk een inloopdouche en een stoomcabine met massagestralen. In het midden is een wastafelmeubel geplaatst. Toiletspullen passen in de ladekorven onder het wasmeubel, maar er is ook nog een spiegelkast met spotverlichting. Een handdoekradiator maakt de ruimte compleet. En niet te vergeten de mechanische ventilatie die voor de afzuiging zorgt. Hou je van een beetje wellness, dan wordt je hier niet alleen verwend met de stoomcabine, maar ook met een infraroodsauna in de achtertuin.

KELDER
Bij een jaren ’30 woning hoort altijd wel een klassieke kelder. En dat is ook hier het geval. Wat ons opvalt is dat deze kelder een goed formaat heeft, ook qua stahoogte. Met ca. 8m2 aan koele proviandruimte en een stahoogte van net geen 2 meter zal je er waarschijnlijk dankbaar gebruik van willen maken. Een dergelijke kelder onder de grond zien we al lang niet meer bij nieuwbouwwoningen, maar het is toch een praktische ruimte waar je veel voorraad kwijt kunt.

1e VERDIEPING
Via een opvallend brede trapopgang komen we op de 1e verdieping terecht. Net als de begane grond heeft ook deze woonlaag een hoog plafond. De overloop voelt ruimtelijk aan, mede door de aanwezige dakkapel die tevens voor veel lichtinval zorgt. Noemenswaardig is de trapbalustrade die vanuit de bouwperiode mooi behouden is gebleven.

Deze verdieping heeft 2 volwaardige slaapkamers van respectievelijk 13m2 en 12m2 groot. Doordat op deze verdieping het schuine dak vrij stijl loopt, is er relatief weinig ruimteverlies. De grootste kamer aan de voorzijde heeft tevens een vaste kastenwand met een dubbele deur erin. Beide kamers zijn groot genoeg om er een 2-persoons bed in te plaatsen. De slaapkamer aan de achterzijde heeft nog een extra deur die toegang geeft tot het platte dak van de keuken/aanbouw.

2e VERDIEPING
Via een (stijle) vaste trap komen we op de 2e verdieping terecht. Je verwacht van de buitenzijde niet dat er nog zoveel ruimte in de kap zit. Wellicht kunnen we ook jou verrassen aangezien er nog 2 extra (slaap)kamers te vinden zijn. Door de schuine dakhelft zijn de kamers niet bijzonder groot, maar bieden alle twee toch nog ca. 5m2 aan woonoppervlak (gemeten vanaf 1,5m hoogte). Deze extra kamers bieden wellicht perspectief voor bijvoorbeeld een speel-, hobby- en/of werkkamer.

ACHTERTUIN
De achtertuin is niet bijzonder groot, maar het biedt wel een fijne buitenruimte waar je heerlijk vrij kunt zitten. De achtertuin is geheel omsloten zonder dat er enige inkijk is vanuit andere omliggende bebouwing. Het terras is aangelegd met gebakken klinkers en is daardoor voor een groot gedeelte onderhoudsarm te noemen. Je kunt er met gemak een lekkere loungeset en/of een tuintafel kwijt. Leuk element is de sauna (infrarood) welke onder een afdakje in de tuin is geplaatst. De achtertuin (en daardoor ook de schuren) is toegankelijk via een poort aan de zijkant. Er is ook een doorloop (poort) naar de zijtuin (en voordeur).

DUBBELE SCHUUR
Heb je meerdere fietsen of misschien zelfs een motor, dan zal je de dubbele schuur zeker aanspreken. De eerste schuur (tegen de aanbouw van de woning aan) is in steen opgetrokken en 9m2 groot. Dit is de oorspronkelijke schuur vanuit de bouwperiode en heeft een pannengedekt zadeldak. Uiteraard is er ook elektra-aansluiting aanwezig.

Vanuit de stenen schuur is er een doorbraak gemaakt naar de uitbreiding erachter. Er is ca. 17m2 extra schuur gerealiseerd welke in hout is opgetrokken en een dak van geïsoleerde sandwichpanelen heeft. In dit dak zijn 2 doorzichtige golfplaten aangebracht wat voor een prettige lichtinval zorgt.

LOCATIE
De Hogenkampseweg is een bekende straat in Renkum met een centrale ligging. Op loopafstand is er onder meer een basisschool, een multifunctioneel centrum (MFC), een tennisclub en een zwembad te vinden. Loop je de andere kant van de straat uit, dan loop je de vrije natuur in. Ben je een natuurliefhebber, dan kun je hier je hart ophalen. Binnen 5 minuten lopen, wandel je door de vrije natuur van de bossen.

RENKUM
Renkum is een middelgroot dorp met circa 10.000 inwoners. Het heeft een gezellige winkelstraat met bekende merken als de Hema, Kruidvat en Bruna. Lokale winkeliers zoals een kaaswinkel, kledingwinkels en diverse horeca wisselen elkaar af. Uiteraard ontbreekt de Albert Heijn niet. Het dorp wordt omgeven door groen met aan de ene kant de Renkumse Heide en de Wageningse Berg en aan de andere kant de uiterwaarden van de Rijn. Het landschap is glooiend waarbij de vrije natuur nooit ver weg is.

CENTRAAL GELEGEN
Renkum heeft een centrale ligging in Oost-Nederland. De A50 slingert op gepaste afstand van het dorp, maar is dus ook binnen enkele minuten te bereiken. Ook is er verbinding met de A12 en A15 wat maar 5 tot 10 minuten reistijd kost. Ben je vanwege je werk aangewezen op grote plaatsen als Wageningen, Ede, Apeldoorn, Arnhem of Nijmegen, dan zijn al deze plaatsen binnen 15 tot 20 minuten aan te rijden. Kortom, centraler wonen kán bijna niet…

INDELING
Begane grond:
Hal/entree met trapopgang
Voorkamer met openhaard
Achterkamer met houtkachel en toegang tot kelder
Half-open keuken met inbouwapparatuur en ruimte voor ontbijttafel
Bijkeuken met wasmachine-aansluiting en toilet
2e Hal met CV-ketelopstelling en tuindeur
Badkamer met inloopdouche, wastafelmeubel en stoomcabine.
1e Verdieping:
Ruime overloop met dakkapel en 2e trapopgang
Slaapkamer 1 (voorzijde) met vaste kastenwand
Slaapkamer 2 (achterzijde) met deur naar het platte dak.
2e Verdieping:
Overloop (voorzolder)
(Slaap)kamer 3
(Slaap)kamer 4.

BIJZONDERHEDEN
Karakteristieke woning met besloten achtertuin en dubbele berging
Karakteristieke jaren ’30 paneeldeuren zijn behouden gebleven
Ca. 107m2 woonoppervlak (excl. kelder 8m2)
Dubbele woonkamer (voor- en achterkamer)
Zowel een openhaard als een houtkachel aanwezig
Praktische proviandkelder met stahoogte
Complete inbouwkeuken
Badkamer in de aanbouw
Meterkast: 3 groepen (stoppen) + uitbreiding ten behoeve van kookgroep
Glasvezel-aansluiting t.b.v. TV en snel internet
CV-ketel: Nefit HR-combi, geplaatst in 2012
De meeste kozijnen zijn vervangen, zelfs de voordeur (hardhout)
Nagenoeg volledig isolatieglas (m.u.v. 2 kopgevelramen 2e verdieping)
Besloten, privacyvolle achtertuin
Voortuin is recent geheel opnieuw aangelegd en v.v. een druppelsysteem (bewatering)
In totaal ca. 26m2 aan bijgebouw (schuur en hobbyruimte)
De vrije natuur van bos en heide is op loopafstand gelegen.

TIP:
Wilt u meer te weten komen over deze woning?
Beleef dan ook eens de aanvullende producten die wij standaard bij al onze woningen aan de Funda-presentatie koppelen:
– Professionele woonvideo
– Virtuele tour door de woning
– Interactieve plattegronden met tuinindeling.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning