Remko Stevens Makelaardij

DODEWAARDAnna van Burenlaan 8

Vraagprijs €399.500,- k.k.
Verkocht
KENMERKEN
Woonhuissoort
Eengezinswoning
Woonhuistype
2-onder-1 kapwoning
Bouwjaar
1973
Energieklasse
C
LOCATIE
Provincie
GELDERLAND
Plaats
DODEWAARD
Postcode
6669 AS
Straat
Anna van Burenlaan 8
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving
DODEWAARD
Anna van Buurenlaan 8
 
Verrassend grote, nagenoeg volledig geïsoleerde en zeer complete 2-ONDER-1-KAPWONING bestaande uit 3 volwaardige woonlagen, een aangebouwde bijkeuken, een verlengde, inpandige (voormalige) garage en een carport.
Deze opvallend brede gezinswoning heeft o.a. een gezellige woonkamer met schuifpui naar zonnige achtertuin, een luxe inbouwkeuken met eiland, in totaal 5 (!) slaapkamers én een werk/studiekamer op de verdiepingen, zowel aan de voor- als achterzijde een dakkapel (2e verdieping), zwevende wandclosetten en een complete badkamer met zowel een ligbad als een inloopdouche. Pal op het zuiden zijn 6 zonnepanelen geplaatst.
 
Deze royale 2-kapper heeft een gunstige ligging met onder meer een achtertuin pal op het zuiden. Doordat er géén directe bebouwing achter de tuin is gelegen, geniet je relatief veel vrijheid en privacy. Bovendien heeft de achtertuin een mooie verhouding (12,5m bij 9m) met achterin de tuin een mooie veranda van ca. 17m2 groot. De gehele achtergevel is v.v. zonwering. Het perceel is strak en verzorgd aangelegd met o.a. kunstgras en enkele bomen. Op de oprit (met carport) kunnen 2 auto’s op eigen terrein geparkeerd worden.
 
Quote van de makelaar: “Dit is zeker géén standaard 2-kapper aangezien het verschillende aanbouwen, uitbreidingen en dakkapellen heeft. Daarnaast heeft dit goed onderhouden woonhuis veel luxe, comfort en extra’s te bieden en is het nagenoeg volledig geïsoleerd. In combinatie met de vrije en zonnige ligging van de achtertuin valt deze woning met recht in de buitencategorie”.
 
ONDERSCHEIDEND
Deze woning is gebouwd in 1973 en wat destijds al opvallend was, is hoe breed de woningen gebouwd werden. Tegenwoordig zijn de nieuwbouwwoningen smaller, maar deze woning heeft nog een inpandige breedtemaat van 6,2 meter (!) breed. Deze royale opzet zie je over 3 woonlagen terugkomen. In combinatie met 2 grote dakkapellen op de 2e verdiepingen zijn er dan ook maar liefst 5 slaapkamers plus een separate werkkamer op de verdiepingen te vinden. Bovendien zorgen grote raampartijen voor veel lichtinval wat voor een prettig woonklimaat zorgt. Opvallend is dat elke vloer een betonvloer betreft, zelfs de 2e verdieping. Dit is bij een jaren ’70 woning zeker niet vanzelfsprekend.
 
WERKEN AAN HUIS
Erg praktisch is de ruime bijkeuken die aan de keuken grenst. Vanuit de bijkeuken loop je door naar de voormalige garage (ca. 14m2) die is verbouwd tot (multifunctionele) wasruimte en fietsenstalling. De garagedeur is vervangen door een hardhouten glaspui met loopdeur naar de oprit/carport. Hierdoor is deze ruimte ook voor geheel andere doeleinden geschikt zoals een kantoor of salon/praktijk aan huis. De lange kastenwand zorgt voor enorm veel opbergmogelijkheden, maar wanneer je deze weghaalt, levert het veel extra ruimte op. Je zou er zelfs een slaapkamer en badkamer op de begane grond kunnen creëren waardoor de woning levensloopbestendig wordt.
 
Erg verrassend is de ruimte achter de voormalige garage. Wanneer je achterin de schuifdeur opent, loop je een aanbouw binnen die ook zeer geschikt is als werkkamer. Deze kamer van ca. 11m2 groot maakt de woning nóg flexibeler om te bewonen. Alle ruimtes bij elkaar zorgt ervoor dat je op de begane grond maar liefst ca. 77m2 aan gebruiksoppervlak vindt. Wanneer je op straat voor de woning staat, verwacht je dit helemaal niet. Kortom, deze woning moet je gezien hebben om geheel waarde te kunnen schatten.
 
WOONKAMER
De woonkamer heeft een speelse Z-indeling met de zithoek aan de voorzijde en de eethoek aan de achterzijde. De zithoek aan de voorzijde heeft een goed formaat waardoor je er met gemak een grote hoekbank en 2 fauteuils kwijt kunt. De eethoek biedt plaats aan een 6- tot 8-persoons eettafel. Hier valt de (kunststof) schuifpui meteen op die ervoor zorgt dat je direct het zonnige buitenterras oploopt. Het afwerkingsniveau is zeer verzorgd met o.a. een degelijke, massief houten vloer, een 8-ruits deur naar de hal en het strakke stucplafond.
 
OPEN KEUKEN
De keuken heeft een open karakter naar de woonkamer zonder dat je direct op het aanrecht kijkt. Er is gekozen voor een speelse indeling met hoekopstelling en een eiland. Hierdoor is er veel praktische aanrechtruimte, ideaal wanneer je graag kookt. Het aanrechtblad (en achterwand) is bovendien in graniet uitgevoerd wat de keuken een luxe uitstraling geeft. De inbouwapparatuur bestaat uit een vaatwasser, een grote koelkast, een combi-oven/magnetron, een 5-pits inductie kookplaat en een afzuigschouw. Een close-in-boiler zorgt voor direct warm water. Brede ladekorven, een kast op het aanrecht met ‘roldeur’ en een bovenkast met liftdeur zorgen voor veel handige opbergruimte. RVS grepen geven de keuken een strak design.
 
BIJKEUKEN & WASRUIMTE
Vanuit de keuken loop je door naar de bijkeuken. Deze aanbouw is opvallend ruim waardoor er veel bewegingsruimte is. Hier kun je met gemak bijvoorbeeld een extra koelkast en vriezer kwijt. Een tuindeur geeft toegang tot het buitenterras.
 
Via de andere deur loop je de voormalige garage in. Dit is een aantrekkelijke ruimte waar je veel mee kunt. Doordat de garagedeur is vervangen door een glaspui met loopdeur, kun je er geen auto meer naar binnen rijden. Daarentegen is het de ideale stalling voor (elektrische) fietsen en/of een motor. Tevens vind je hier de wasmachine- en wasdrogeropstelling terug. Aan de lange zijde is een grote kastenwand met 4 schuifelementen geplaatst. Hier hoef je niet bang te zijn dat je ruimte te kort komt voor voorraad en huishoudspullen. Wanneer je deze kastenwand laat vervallen, creëer je veel extra ruimte waardoor je ook kunt nadenken over een andere bestemming zoals een praktijk/salon aan huis of misschien wel een slaapkamer en badkamer op de begane grond.
 
WERKKAMER BEGANE GROND
In het verlengde van de voormalige garage is eveneens een aanbouw gerealiseerd. Dit is een verrassende ruimte die je waarschijnlijk niet meer verwacht, maar wel ideaal is wanneer je veel vanuit huis werkt of altijd al een aparte speelkamer voor kinderen hebt gewild. In de woning zelf zijn er ook meer dan voldoende (slaap)kamers waar je een werk/studiekamer van kunt maken, maar deze ruimte is op de begane grond en daardoor tuingericht gelegen. Ook hier is een vaste schuif/kastenwand gerealiseerd. Boekhouding, spelletjes en/of tuinkussens kun je hier comfortabel opbergen.
 
1e VERDIEPING
Via een open trapopgang in de woonkamer komen we op de 1e verdieping terecht. Het trappenhuis is op de overloop met een deur af te sluiten zodat warmte van de woonkamer niet naar boven trekt. De overloop geeft vervolgens toegang tot 3 slaapkamers, de badkamer en de vaste trap naar de 2e verdieping.
 
De slaapkamers zijn respectievelijk 13m2, 13m2 en 9m2 groot en zijn dus allen volwaardig te noemen. Bovendien hebben de kamers rechte muren waardoor ze optimaal zijn in te richten. Noemenswaardig zijn de hardhouten kozijnen welke zijn v.v. draai/kiepramen waardoor je optimaal kunt ventileren. De 2 slaapkamers aan de achterzijde hebben tevens zonwering (screens) omdat deze op het zonnige zuiden zijn gelegen. Overigens heeft ook één van de slaapkamers een vaste schuif/kastenwand. Hier kun je meer dan een volledige garderobe in kwijt.
 
BADKAMER
Voor een jaren ’70 woning heeft deze woning een opvallend grote badkamer. De ruimte is dan ook optimaal ingedeeld waardoor het ruimtelijk aanvoelt. Er is een inloopdouche en een apart ligbad aanwezig, alsmede  een 2e (zwevend) toilet en een breed, stijlvol wastafelmeubel. Het is niet zomaar een wasmeubel doordat het in composiet is uitgevoerd. Eronder zit een diepe lade ten behoeve van toiletspullen. Ook in de spiegelkast (met verlichting) boven het wasmeubel kun je nog de nodige toiletspullen kwijt. Er is ook gedacht aan comfort doordat er zowel vloerverwarming als een handdoekradiator is aangebracht. Om het geheel af te maken zijn er inbouwspots in het plafond geplaatst. Een uitzetraam zorgt niet alleen voor daglicht, maar ook voor een ideale ventilatiemogelijkheid. Op koude winterdagen kun je ook ventileren middels het afzuigsysteem.
 
2e VERDIEPING
De 2e verdieping is door de 2 extra dakkapellen aanzienlijk vergroot. In combinatie met een hoge nok (bijna 3 meter hoog) en de uitzonderlijke breedtemaat van het huis, vind je hier verrassend veel ruimte. Er zijn zelfs 3 (slaap)kamers gecreëerd waardoor deze woning ook voor een groot gezin erg interessant is. Twee van de drie slaapkamers zijn zeer volwaardig (beiden ca. 10m2 groot) en is de 3e kamer meer geschikt als logeer- of werk/studiekamer. Wel loopt de dakkapel (aan de achterzijde) op deze kamer door waardoor er veel lichtinval is. Hier werken en/of studeren aan een bureau met veel daglicht en een weids uitzicht is zeker het overwegen waard. Graag vermelden we nog dat beide dakkapellen zijn v.v. inbouwspots en zonwering (screens). 
 
Via de overloop is er ook nog een inloopkast toegankelijk. Hier is de CV-ketel geplaatst. Tevens kun je hier diverse (seizoen)spullen kwijt zoals koffers en een kunstkerstboom.
 
ACHTERTUIN MET VERANDA
Bij een complete en comfortabele gezinswoning hoort ook een aantrekkelijke achtertuin. Met een mooi formaat van meer dan 12 meter diep en 9 meter breed en een optimale zonligging op het zuiden zal de tuin bij vele tuinliefhebbers in de smaak vallen. De tuin is verzorgd aangelegd met 2 zonneterrassen, diverse groenvoorzieningen een slingerend klinkerpad naar de veranda achterin de tuin. Ook is er aan de zijkant een degelijke overkapping gemaakt waar je bijvoorbeeld de containers (droog) kunt plaatsen.
 
De veranda is een groot pluspunt voor diegene die graag tot in de avonduren van het buitenleven wil genieten. De veranda is ca. 15m2 groot waardoor je er met gemak een grote tuinset onder kwijt kunt. Op warme zomerdagen kun je hier bovendien heerlijk de beschutting opzoeken. Overigens is het terras bij de achtergevel v.v. een elektrisch bedienbare zonwering (uitvalscherm) waardoor het ook hier heerlijk toeven is.
 
VOORTUIN MET CARPORT
Het zal je niet verbazen dat ook de voortuin er verzorgd en strak bij ligt. Dit geldt onder meer voor de bestrating, het kunstgras en het speels aangelegde pad naar de voordeur (voortuin in 2020 geheel opnieuw aangelegd). Twee volwassen leilindes en een dakplataan zorgen voor een groen karakter en buffer met de tegenovergelegen woningen.
 
De oprit biedt plaats aan 2 auto’s waarvan er 1 onder de carport geparkeerd kan worden. Je auto kan dus altijd beschut staan waardoor je ook op koude winterochtenden geen autoruiten meer hoeft te krabben. Noemenswaardig zijn de extra aangebrachte elektrapunten die ideaal zijn wanneer je bijvoorbeeld de auto wil uitzuigen. Achter de boeiboorden zijn inbouwspots aangebracht waardoor het ook altijd sfeervol verlicht kan worden.
 
DODEWAARD aan de Waal
Dodewaard, een rustig gelegen dorp in de Gemeente Neder-Betuwe met ongeveer 4.500 inwoners. Dodewaard heeft een dorpshart met o.a. een volwaardige supermarkt en een Action. Het dorp telt 2 basisscholen en diverse (sport)verenigingen. Zoek je graag de natuur op, dan zijn er de uitgestrekte uiterwaarden waar je geheel tot rust kunt komen. Hier wordt gevist en komen de grote binnenvaartschepen voorbij.
 
Dodewaard heeft een centrale ligging tussen de A15 en de rivier de Waal. Aan de ene kant is er dus de vrije natuur en aan de andere kant is er een goede ontsluiting richting Tiel en Arnhem/Nijmegen. De snelweg A15 is binnen 3 tot 4 minuten te bereiken. Dodewaard heeft een eigen treinstation genaamd Hemmen–Dodewaard (stoptrein) en brengt je binnen een half uur in Tiel, Elst, Arnhem of Nijmegen. Kortom, wij laten je graag kennis maken met het veelzijdige dorp Dodewaard!
 
INDELING
Begane grond:
Hal/entree met meterkast, garderobenis en (zwevend) toilet met fonteintje
Woonkamer (Z-indeling) met zit- en eethoek, open trapopgang en schuifpui naar de achtertuin
Open keuken in hoekopstelling, eiland en inbouwapparatuur
Bijkeuken met tuindeur
Multifunctionele ruimte met witgoedaansluitingen, vaste kastenwand en deur naar oprit/carport
Aangebouwde hobby/werkruimte met vaste schuif/kastenwand en tuindeur.
1e Verdieping:
Overloop met afsluitbaar trappenhuis (naar wk) en trapopgang naar 2e verdieping
Slaapkamer 1 (voorzijde)
Slaapkamer 2 (achterzijde) met zonwering en vaste schuif/kastenwand
Slaapkamer 3 (achterzijde) met zonwering.
Badkamer met inloopdouche, ligbad, 2e (zwevend) toilet en breed wasmeubel met toiletkast.
2e Verdieping:
Overloop met inloopkast v.v. CV-ketelopstelling
Slaapkamer 4 (voorzijde) met brede dakkapel v.v. screen
Slaapkamer 5 (achterzijde) met brede dakkapel v.v. screen
Logeer/werkkamer met doorlopende dakkapel en screen.
 
BIJZONDERHEDEN
Verrassend grote 2-kapper, ideaal voor een groot gezin met 3 tot 4 kinderen
Neutraal en verzorgd afwerkingsniveau
Elke woonlaag heeft een betonvloer, zelfs de 2e verdieping
Massief houten vloer op de begane grond (warme woonsfeer)
Complete inbouwkeuken met o.a. een granieten werkblad en eiland
Nieuwe schuifpui in de woonkamer (2020 geplaatst en v.v. HR++ beglazing
Vloerverwarming op de begane grond niet in gebruik vanwege houten vloer
Complete badkamer met zowel een inloopdouche als een ligbad
Vloerverwarming op de badkamer (elektrisch)
Zwevende toiletten (wandcloset)
Twee brede dakkapellen
Waterontharder in de kruipruimte (minder kans op kalkaanslag)
Zonnepanelen (6x) pal op het zuiden, geplaatst 2019
Nagenoeg volledig voorzien van isolatieglas
Spouwmuurisolatie in 2019 aangebracht
Energielabel C
Alarminstallatie met mogelijkheid tot een ‘woonveilig’ abonnement
Opvallend goede onderhoudsstaat waaronder het buitenschilderwerk en zinken hwa
Voegwerk topgevel en aanbouw vernieuwd
Boeiboorden uitgevoerd in onderhoudsarm Keralit
Diverse screens en zonwering aan de achterzijde (elektrisch bedienbaar)
Gunstig gelegen achtertuin met nauwelijks tot geen inkijk en veel zonuren (zuiden)
Veranda achterin de tuin
Comfortabele oprit met carport v.v. elektra en inbouwspots
Supermarkt en basisscholen in het dorp aanwezig
Dodewaard is direct aan de snelweg A15 gelegen.
 
TIP:
Kijk ook eens naar de aanvullende producten op Funda die wij standaard bij al onze woningen koppelen:
- Professionele woonvideo
- Virtuele tour door de woning
- Interactieve plattegronden met tuinindeling.
 
Deze informatie is door ons zorgvuldig samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. NVM Consumentenvoorwaarden zijn van toepassing.
+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning