Remko Stevens Makelaardij

ANDELSTKortestraat 3

Vraagprijs €525.000,- k.k.
Verkocht
KENMERKEN
Woonhuissoort
Eengezinswoning
Woonhuistype
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1939
Energieklasse
D
LOCATIE
Provincie
GELDERLAND
Plaats
ANDELST
Postcode
6673 BJ
Straat
Kortestraat 3
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving
ANDELST
Kortestraat 3
 
Voormalige kerk, stijlvol verbouwd tot VRIJSTAAND WOONHUIS (1939) met maar liefst ca. 151m2 woonoppervlak exclusief de grote, inpandige garage van 92m2 groot. Deze complete gezinswoning heeft een speelse en verrassend ruime indeling met flink wat leefruimte op de begane grond waaronder een volwaardige slaapkamer en badkamer (levensloopbestendig) en een heerlijke woonkamer met aantrekkelijke raampartijen die voor een prettige lichtinval zorgen. Op de verdieping zijn nog eens 2 slaapkamers gelegen.  
 
De woning staat op een aantrekkelijk perceel van 570m2. Je kunt hier dan ook met gemak meerdere terrassen creëren. Het terras direct achter de woning is op het zonnige zuidwesten gelegen waardoor je hier van veel zon geniet. Voor de garage is een comfortabele oprit gelegen waardoor je altijd op eigen terrein kunt parkeren. Tevens is de ligging erg gunstig, aan de rand van het dorp en dicht bij de ontsluitingswegen. 
 
Quote van de makelaar: “Van deze voormalige kerk zijn de authentieke details, zoals de dikke steunbalken en de ronde kopgevelramen, niet verloren gegaan. Dit geeft de woning veel sfeer. Bij de huidige setting als woning zullen daarbij de grote leefruimtes en het vele glasoppervlak teven goed in de smaak vallen.”
 
LEVENSLOOPBESTENDIG
Misschien is één van de grootste pluspunten wel de slaapkamer en badkamer op de begane grond. Het levensloopbestendig kunnen bewonen van je huis is vandaag de dag steeds meer een issue. Deze woning heeft een volwaardige slaapkamer welke is voorzien van een brede inbouwkast voorzien van schuifpanelen. Bovendien grenst er aan deze kamer een badkamer-en-suite welke eveneens ruim van opzet is. Een kamer op de begane grond kan ook interessant zijn voor mensen die veel aan huis werken. Zeker in deze tijd is het fijn wanneer je een extra kamer hebt waar je je terug kunt trekken om ongestoord te kunnen werken. Maar ook een praktijk of salon aan huis behoord tot de mogelijkheden.
 
WOONKAMER
Wanneer je vanuit de hal de woonkamer binnenkomt zul je zien dat dit geen standaard woning betreft. De grote ruimte is voorzien van een houten vloer die de lengte van de kamer accentueert. Tegen de achtergevel is een houtkachel geplaatst. Erg stijlvol zijn de balken welke aan beide zijden van de woonkamer zichtbaar zijn. Grote raampartijen maken de woonkamer een prettige lichte ruimte. De zon draait daarbij gunstig om de woning heen. Naast een achterdeur in de zijgevel zijn er ook openslaande tuindeuren aanwezig naar het achtergelegen buitenterras. In de hal is een trapkast aanwezig waardoor je extra opbergruimte hebt.
 
KEUKEN
De keuken is in open verbinding met de woonkamer geplaatst. Het keukenblok is in de huidige situatie geschikt voor rolstoelgebruikers, het aanrechtblad kan hiervoor in hoogte versteld worden. Het keukenblok bestaat uit twee delen, een hoge kastenwand en een deel met een werkblad. De inbouwapparatuur bestaat uit een combi-oven/magnetron, een koelkast, een vaatwasser, een inductiekookplaat en een afzuigkap. Ook in deze ruimte is het vele lichtinval opvallend. Tijdens het bereiden van een maaltijd kijk je hier dan ook prettig van je af.
 
SLAAPKAMER BEGANE GROND
De woning is aan een zijde deels verbreed waardoor er ruimte is ontstaan voor een volwaardige slaapkamer en een badkamer op de begane grond. Hiermee is de woning levensloopbestendig te bewonen. In de zijgevel geven hooggeplaatste ramen een prettig lichtinval. De slaapkamer heeft een ruim oppervlak (ca. 14m2) waardoor je hier met gemak een groot 2-persoons bed kunt plaatsen en er voldoende bewegingsruimte overblijft. Aan de slaapkamer is een ruime schuifkastenwand geplaatst waardoor er geen aparte linnenkast geplaatst hoeft te worden.
 
BADKAMER BEGANE GROND
En-suite aan de slaapkamer is de badkamer geplaatst, echter is de badkamer ook vanuit de hal te bereiken. De badkamer is ruim van opzit waardoor er voldoende bewegingsruimte is, mocht je het wensen dan zou de ruimte het toelaten om een ligbad te plaatsen. De ruimte is ingedeeld met een inloopdouche, een 2e toilet en een uitgebreid wastafelmeubel. Ook de handdoekradiator ontbreekt niet. In de badkamer zijn ook de witgoedaansluitingen te vinden, echter is het ook mogelijk om de wasmachine in de garage te plaatsen. Het tegelwerk is in neutrale kleurstelling uitgevoerd waarbij het plafond is voorzien van inbouwspots.
 
1e VERDIEPING
Via de trapopgang in de hal kom je op de eerste verdieping terecht. Deze woonlaag voelt ruim aan ondanks de schuine kap. Ook hier zijn de stijlvolle balken zichtbaar. Bij de trapopgang kom je op de overloop, hier tref je naast opbergmogelijkheden ook de opstelling van de cv-ketel. Op deze verdieping zijn 2 slaapkamers achter elkaar gelegen. De slaapkamers zijn respectievelijk 23m2 en 11m2 groot. De voorste slaapkamer is voorzien van een vaste schuifkastenwand en twee grote dakramen. De achterste slaapkamer is voorzien van een wastafelmeubel en een authentiek rond raam.
 
INPANDIGE GARAGE
Schuin voor de woning is een inpandige garage gelegen. De garage is van binnenuit te bereiken waardoor dit ook een praktische ruimte is voor bijvoorbeeld de wasmachine en een extra koelkast. De garage is ca. 4m breed en 7,2m lang en daarmee ruimer dan de gemiddelde garage. Aan de kant van de oprit is de garage toegankelijk middels een elektrisch bedienbare roldeur. Doordat de garage in spouw is gebouwd en voorzieningen heeft zoals elektra, water en verwarming, zou je er ook een andere bestemming aan kunnen geven, bijvoorbeeld een praktijk aan huis of een extra speel/werkkamer. Erg praktisch is de zoldervliering boven de garage welke te bereiken is middels een vlizotrap. Door de zadelkap is hier een volwaardige verdieping ontstaan met veel opbergmogelijkheden.
 
TUIN
Het perceel is 570m2 groot wat betekent dat er flink wat tuin bij de woning is gelegen. Daarbij is de ligging van de achtertuin zeer gunstig door de zonnige zuidwesten ligging. Achter de woning is een ruim terras te vinden waar je met gemak meerdere zithoeken creëert. Een breed zonnescherm (elektrisch bedienbaar) biedt schaduw in de warme zomerdag. Achter in de tuin zijn diverse houten schuurtjes geplaatst, alsmede een volière. Diverse planten en struiken geven de tuin een overwegend groen karakter. Je kan aan de zijkant van de tuin leilindes plaatsen om zo een groene buffer te creëren naar de buren toe. Aan de rechterzijde van de woning is een houtopslag te vinden.
 
Naast de achtertuin zijn ook de zijtuin en de voortuin goed bemeten. Je kunt dan ook meerdere zitjes maken. De voortuin biedt een prettige buffer naar de straat toe. Daarbij heb je tevens een oprit waardoor je altijd op eigen terrein kunt parkeren.
 
ANDELST / HERVELD
Andelst is eigenlijk één dorp met Herveld. Beide dorpen zijn centraal gelegen dorpen midden in de Gemeente Overbetuwe. Deze regio staat bekend om haar fruitteelt en de ligging tussen de Rijn en de Waal. Andelst en Herveld zijn gewild omdat het aan de ene kant het dorpse karakter herbergt, maar aan de andere kant centraal is gelegen t.o.v. belangrijke uitvalswegen waaronder de A15 en A50 (knooppunt Valburg). Steden als Wageningen, Arnhem en Nijmegen zijn daardoor in ca. 20 minuten aan te rijden. Tevens is treinstation Zetten/Andelst binnen handbereik.
 
Midden in het dorp (Herveld) vinden we aan het dorpsplein o.a. een grote Coöp supermarkt. Ook is er een (nieuw) dorpshuis (aan het dorpsplein) en worden er gedurende het gehele jaar diverse activiteiten georganiseerd. Wat dat betreft is het een levendig dorp met veel evenementen en verenigingen.
 
INDELING
Begane grond:
Hal/entree met toilet, trapopgang en trapkast
Woonkamer met ingebouwde houtkachel en openslaande tuindeuren
Open keuken met diverse inbouwapparatuur
Slaapkamer met vaste schuif/kastenwanden op de begane grond
En-suite badkamer met inloopdouche, toilet, wastafelmeubel en witgoedaansluitingen
Inpandige garage met verwarming, gootsteen en elektrische deur.
 
1e Verdieping:
Ruime overloop met opstelling van de cv-ketel
Slaapkamer 1 met vaste schuif/kastenwand en 2 dakramen
Slaapkamer 2
 
BIJZONDERHEDEN
Heerlijk, vrijstaand wonen met volop ruimte in en rondom de woning
Voormalige kerk
Maar liefst ca. 151m2 woonoppervlak
Stijlvolle houten vloer in de woonkamer
Ingebouwde houtkachel in de woonkamer
Openslaande tuindeuren naar buitenterras
Levensloopbestendig te bewonen door slaapkamer en badkamer op de begane grond
Veel glasoppervlak
Complete keuken v.v. inbouwapparatuur
Rolstoelvriendelijke keuken en badkamer
Glasvezelaansluiting voor snel internet
Beregeningsysteem in de tuin rondom
De tuin biedt opvallend veel privacy
Zonnige tuin op het zuidwesten
Elektrisch bedienbare zonwering aanwezig
Meerdere houten schuren aanwezig
Aantrekkelijke garage (groter dan gemiddeld), van binnenuit toegankelijk
Verrassend ruime vliering boven de garage
Comfortabele oprit
Nabij centrum
Ontsluitingswegen dichtbij.
 
TIP:
Kijk ook eens naar de aanvullende producten op Funda die wij standaard bij al onze woningen koppelen:
- Professionele woonvideo
- Virtuele tour door de woning
- Interactieve plattegronden met tuinindeling.
 
Deze informatie is door ons zorgvuldig samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. NVM Consumentenvoorwaarden zijn van toepassing.
+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning