Remko Stevens Makelaardij

VALBURGBroekstraat 13

Vraagprijs €795.000,- k.k.
Verkocht
KENMERKEN
Woonhuissoort
Eengezinswoning
Woonhuistype
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1935
Energieklasse
C
LOCATIE
Provincie
GELDERLAND
Plaats
VALBURG
Postcode
6675 BD
Straat
Broekstraat 13
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving

VALBURG
Broekstraat 13

Dit is een parel in het segment!
Royaal uitgebouwd en VRIJSTAAND karakteristiek jaren ’30 WOONHUIS welke stijlvol is gemoderniseerd en door haar vele kamers en leefruimtes voor een grote doelgroep interessant is.

De woning heeft vele grote pluspunten waaronder een gezellige woonkamer met ingebouwde houtkachel, een serre/tuinkamer, een speels opgezette en moderne inbouwkeuken, een eethoek (in de achteraanbouw) met dubbele tuindeuren naar het terras, een praktische bijkeuken en zowel een werkkamer als een praktijkruimte met eigen toegang én een inloopdouche in de aangebouwde zijvleugel. De woning is hierdoor ook levensloopbestendig te bewonen. De hal heeft een authentieke uitstraling met o.a. een bordestrap en een kelder met stahoogte. Op de 2 verdiepingen zijn onder meer 4 slaapkamers en een moderne en complete badkamer te vinden. De woning verkeert in een goede onderhoudsstaat waarbij ook aandacht is besteed aan (nieuwe) kozijnen en isolatievoorzieningen zoals beglazing.

Deze sfeervolle en verrassend grote gezinswoning staat op een royaal perceel van maar liefst 1.270m2 groot. De woning staat gunstig op de kavel met aan de voorzijde een comfortabele oprit met meerdere parkeerplaatsen.
De achtertuin van meer dan 40 (!) meter diep en 20 meter breed heeft veel te bieden waaronder een grote garage c.q. hobby/werkplaats van 40m2 groot met grote overstekken, een sfeervolle veranda van meer dan 11 meter breed en een volwaardig ingebouwd zwembad van 8 bij 4 meter. Door de vrije ligging is er nauwelijks tot geen inkijk, het heeft veel zonuren en het grasveld (met speeltoestellen) en meerdere (fruit)bomen zorgen voor een groen karakter.

Quote van de makelaar: “Ben je op zoek naar iets bijzonders, dan móet je deze woning gezien hebben. In dit geweldige woonhuis kun je alleen maar genieten terwijl de achtertuin als vakantie aanvoelt. Vind maar eens zo’n veelzijdige woning met zoveel ruimte en vrijheid midden in het dorp. Ben jij straks de gelukkige?”

AUTENTHIEK
Dit authentieke woonhuis is gebouwd omstreeks 1935 en betreft een voormalige domineeswoning. Door haar stijlvolle mansardekap met wolfseind staat er een robuust woonhuis die in een opvallend goede onderhoudsstaat verkeerd.
De authentieke sfeer wordt pas echt duidelijk wanneer je via de karakteristieke voordeur de hal in stapt. Op de vloer ligt nog de originele granitovloer en ook de stijlvolle paneeldeuren zijn nog behouden gebleven. En wat te denken van de chique bordestrap waarbij de sierlijke balustrade nog geheel in takt is. Ook kom je glas-in-lood tegen en wordt de oude trekbel nog gebruikt. Door de grootschalige verbouwingen is de woning veel groter geworden, maar overal in huis proef je nog de sfeer van vroeger, ondanks het moderne karakter. Dit is nu typisch zo’n woning waar je maar zo verliefd op zou kunnen worden!

ROYAAL UITGEBOUWD
Ondanks dat de jaren ’30 woonsfeer behouden is gebleven, is de woning toch een compleet ander huis geworden. Door de vele uitbreidingen is het aanzienlijk vergroot. Voorbeelden hiervan zijn de serre/tuinkamer aan de woonkamer (+ 17m2), de eethoek in de aanbouw aan de achterzijde (+ 27m2), de werkkamer in de aanbouw aan de linkerzijde van het huis (+10m2) alsmede de praktijkruimte (+ 14m2) die aansluit op de werkkamer. Elke uitbreiding heeft zijn eigen functie en meerwaarde waardoor het een zeer complete gezinswoning is geworden. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om de werk- en/of praktijkruimte als slaapkamer te gebruiken waardoor de woning levensloopbestendig of door een mindervalide te bewonen is. Er is immers al een inloopdouche en een toilet (in de hal) aanwezig. Al met al telt de begane grond maar liefst ca. 125m2 (!) woonoppervlak en dat is zeer uitzonderlijk te noemen.

LIVING
De woonkamer heeft een speels karakter door de verschillende zithoeken die het heeft. Een hoekbank kun je kwijt rondom de (ingebouwde) houtkachel. De serre/tuinkamer biedt een leuke zithoek om een boek te lezen of voor kinderen een plek om te spelen. De grote raampartijen aan 3 zijden geven het gevoel of dat je in de zijtuin zit. Het zorgt voor veel lichtinval en er is een tuindeur aanwezig.

Via de keuken centraal in de leefruimte loop je door naar achteren waar een tuingerichte eetkamer is gelegen. Deze ruimte is volledig aangebouwd waarbij er creatief is nagedacht over de raampartijen. De hoekramen (3x) zorgen daardoor eveneens voor een prettige lichtinval terwijl de lange wand zich perfect leent voor een persoonlijk of kleurrijk (foto)behang. Of dat je altijd al een ronde, ovale of lange 10-persoons eettafel hebt gewild, hier hoef je niet na te denken of het wel past. Middels de dubbele tuindeuren betrek je eenvoudig het buitenterras bij de eetkamer.

MODERNE INBOUWKEUKEN
Hier is goed nagedacht over de opstelling en praktische zaken als werkruimte en inbouwapparatuur. En door de centrale ligging en het open karakter sta je altijd in verbinding met de verschillende zithoeken. Het lage gedeelte is in een U-opstelling geplaatst waarbij het granieten werkblad de keuken een luxe uitstraling geeft. Opvallend is de design kookplaat met 4 pitten naast elkaar en de ingebouwde afzuigunit in het stucplafond. Een Quooker zorgt voor direct kokend water.
Tegenover de U-opstelling en tussen 2 muren in is de hoge kastenwand geplaatst. Hier vinden we inbouwapparatuur zoals de vaatwasser (op hoogte), een stoomoven en een aparte combi stoomoven, een grote koelkast en een grote vriezer (apart).

SALON/PRAKTIJK AAN HUIS
Aan de linkerzijde van de woning is een aanbouw gerealiseerd die bestaat uit 2 ruimtes. De eerste ruimte is vanuit de hal toegankelijk en betreft een ideale werkkamer. Het grote raam zorgt voor een prettige lichtinval. Je kunt er een groot bureau kwijt en het nisje in de muur biedt ruimte aan een kast of wandplanken t.b.v. ordners.

Vanuit deze ruimte loop je door naar de 2e ruimte die thans in gebruik is als praktijk aan huis. De ruimte is ook als zodanig aangekleed met o.a. een trendy wandmeubel met wastafel. Midden in de ruimte is zelfs een extra contactpunt voorbereid voor bijvoorbeeld een elektrisch bedienbare behandelstoel. Achterin de hoek is (verscholen) een inloopdouche te vinden. Mocht je mensen aan huis willen ontvangen, dan is de eigen toegangsdeur ideaal. Er is zelfs een 2e toilet (in de hal) aanwezig. Wat we zeker niet mogen vergeten is dat voornoemde ruimtes (toilet, werkkamer en praktijkruimte) zijn voorzien van vloerverwarming.

LEVENSLOOPBESTENDIG
De salon/praktijkruimte zou ook ideaal zijn voor een slaapkamer op de begane grond. Een 2-persoons bed zou je er prima kwijt kunnen en er is al een inloopdouche aanwezig. Hierdoor is de woning ook levensloopbestendig te noemen. Bovendien biedt het ook veel perspectief voor een mindervalide persoon om toch thuis te kunnen wonen. Of mocht je familie ver weg hebben wonen, dan zou je ze ook een gastenverblijf kunnen aanbieden.

1e VERDIEPING
Via de authentieke bordestrap komen we op de 1e verdieping terecht. Een ruime overloop schakelt 3 volwaardige slaapkamers en de badkamer aan elkaar. Ook is er een nieuwe vaste trap naar de 2e verdieping geplaatst. Onder de trap is nog extra opbergruimte gecreëerd. Het zijgevelraam in het trappenhuis zorgt voor een fijne lichtinval.

De slaapkamers zijn respectievelijk 14m2, 12m2 en 11m2 groot. Door de steile mansardekap is er nauwelijks ruimteverlies waardoor de kamers ook optimaal zijn in te richten. De ouderslaapkamer heeft bovendien een royale walk-in-closet waar je een complete garderobe kwijt kunt. Ook heeft deze kamer dubbele deuren naar het platte dak van de serre/tuinkamer.

BADKAMER
Net als de slaapkamers heeft ook de badkamer een goed formaat. Hierdoor was er plaats voor een trendy indeling die je vaak alleen in de showroom ziet, namelijk in de ruimte een wand met daar tegen aan het wasmeubel. Achter de wand zijn aan de ene zijde het toilet en aan de andere zijde de inloopdouche te vinden. Er is modern en luxe sanitair toegepast met o.a. een rainshower met handdouche en een drainafvoer. Ook is er een groot ligbad geplaatst. Strak tegelwerk met o.a. een houtlook op de vloer geven de badkamer een moderne ‘look en feel’. Het grote raam met lichtinval versterkt het ruimtelijke gevoel. Ventileren kun je middels het uitzetraam en de afzuiger.

2e VERDIEPING
Om de 2e verdieping beter te kunnen bereiken is er een degelijke, vaste trap geplaatst. Deze woonlaag biedt de ruimte aan een extra (4e) slaapkamer en een opbergruimte. De slaapkamer heeft een dakvenster voor de nodige lichtinval en is v.v. een plisséhor waarmee je tevens het raam kunt verduisteren. Dit is een typische zolderkamer voor een tiener die graag naar zolder wil. De gehele dakconstructie is geïsoleerd en afgewerkt.

GARAGE / SCHUUR
Schuin achter de woning staat een grote kapschuur van 8m diep en 5m breed. Aan de voor- en achterzijde heeft het tevens een overstek. Dit zorgt er onder meer door dat deze kapschuur aan de woning is geschakeld en dat je er vanuit de woning droog naar toe kunt lopen.
We noemen het weliswaar een garage, maar er een auto in parkeren is krap aan (langs de woning op). Een auto wordt tegenwoordig ook niet meer zo snel in een garage geparkeerd, maar je kunt er met gemak meerdere fietsen en/of een motor stallen. Aan de voorzijde heeft het dubbele deuren. Overigens is dit bijgebouw opgedeeld in een stallingsruimte en een hobby/werkplaats. Ben je van het hobbyen dan zal je deze ruimte zeker aanspreken.

VERANDA & ZWEMBAD
Eén van de grootste pluspunten van dit huis is de veranda met zwembad. De veranda heeft een lengte van meer dan 10 meter waardoor je er met gemak een grote loungeset onder kunt plaatsen. De dikke douglashouten staanders zorgen voor een robuuste uitstraling. En ook het ingebouwde zwembad is groter dan gemiddeld, namelijk 8m bij 4m. Het terras is speels aangelegd met een afwisseling van tegels en houtvlonders. Onder de veranda is een ‘poolkast’ gelegen waar je onder meer de pomp en het filtersysteem kunt vinden.

ACHTERTUIN
Ben je een tuinliefhebber, dan zal de achtertuin je zeker aanspreken. Deze tuin van meer dan 40 meter diep en 20 meter breed heeft veel vrijheid te bieden. Doordat omliggende tuinen ook groot zijn, is er veel lucht en weinig inkijk. Het aangelegde grasgazon biedt veel mogelijkheden voor kinderen en speeltoestellen. Hier kun je nog eens een balletje trappen. De ingegraven trampoline zal achter blijven. Verder zorgen diverse fruitbomen (waaronder appel, kers en pruim) voor een groen karakter.

VOORTUIN & OPRIT
De woning staat gunstig op de kavel waarbij veruit de meeste tuin aan de achterzijde is gelegen. Maar ook de voortuin mag zeker benoemd worden omdat deze voor een mooie buffer ten opzichte van de straat zorgt. In de voortuin is bijvoorbeeld een vijverpartij aangelegd wat ook weer bijdraagt aan de uitstraling van de woning.
Tevens is er een comfortabele oprit met plaats voor meerdere auto’s. Je kunt er zelfs 2 auto’s naast elkaar parkeren waardoor je elkaar niet in de weg hoeft te staan.

VALBURG
Zoek je een thuisbasis met een vriendelijk en dorps karakter, maar niet al te ver van alle voorzieningen die een grote plaats als Elst en steden als Arnhem en Nijmegen te bieden hebben? Dan is Valburg de ideale plaats om te wonen. Valburg is een karaktervol en rustig dorp waarbij de kerk in het centrum en de eeuwenoude korenmolen (ca. 1750) aan de rand van het dorp markante bouwwerken zijn. In Valburg vinden we verder o.a. een supermarkt, een basisschool, een zalencentrum en diverse winkels (waaronder mooie woonwinkels en bloemisterijen). Op dit moment wordt er een compleet nieuw multifunctioneel centrum gerealiseerd met sportzaal en ontmoetingsruimtes.

Binnen 7 autominuten ben je in het naburige dorp Elst waar je werkelijk alle winkel- en openbaar vervoer voorzieningen binnen handbereik hebt. Steden als Arnhem en Nijmegen liggen op 20 autominuten rijden, maar zijn ook te bereiken met een bus- en treinverbinding (via Elst).

INDELING
Begane grond:
Hal/entree met origineel toilet, een 2e (modern) toilet, toegang tot de kelder en bordestrap
Kelder met stahoogte (1,75m) en met groepenkast
Woonkamer met o.a. een ingebouwde houtkachel
Aangebouwde serrekamer met tuindeur
Open keuken in U-opstelling met o.a. een kook/schiereiland en inbouw/kastenwand
Eetkamer in aanbouw en v.v. dubbele terrasdeuren
Bijkeuken met maatwerk kastenwanden (incl. wasmachine-aansluiting) en tuindeur
Werkkamer
Praktijk/slaapkamer met wandmeubel v.v. wastafel, een inloopdouche en tuindeur.

1e Verdieping:
Overloop met trapkast en trapopgang
Slaapkamer met walk-in-closet en dubbele deuren naar plat dak
Slaapkamer 2
Slaapkamer 3
Badkamer met ligbad, inloopdouche, 3e toilet en wastafelmeubel.

2e Verdieping:
Voorzolder met opbergmogelijkheden
Slaapkamer 4 met dakvenster.

PLUSPUNTEN VOOR DE KOPER
Stijlvolle jaren ’30 woning met verrassend veel leefruimte
Meerdere aanbouwen
Luxe inbouwkeuken met alles erop en eraan
Houten afwerkvloer in woonkamer en keuken
Praktische bijkeuken
Ideale mogelijkheid van kantoor of praktijk/salon aan huis
Woning is levensloopbestendig te bewonen
Kelder met stahoogte
In totaal 4 volwaardige slaapkamers
Complete, trendy badkamer
Vloerverwarming in het nieuwe toilet, bijkeuken, werkkamer en praktijkruimte
CV-ketel: Vaillant HR-combi, geplaatst 2021
Meterkast: 12 groepen (automaten) en 4 aardlekschakelaars
Glasvezel-aansluiting voor TV en snelle internetverbinding
Mechanische ventilatie aanwezig
Kozijnwerk verkeerd in een prima staat (deels hardhout)
In 2013 is alle beglazing vervangen door HR+ isolatieglas (m.u.v. kleine raampjes in hal en kelder)
Grotendeels muurisolatie
Dakisolatie volledig
Buitenschilderwerk in 2021 uitgevoerd (in 2022 afgerond)
Door overstek woning (achterzijde) loop je droog naar de garage
Garage c.q. hobby/werkplaats van meer dan 40m2 groot
Heerlijke, vrije achtertuin met veel privacy en zonuren
Royale veranda aan het ingebouwde zwembad
Puls aanwezig t.b.v. gratis grondwater (pomp ter overname)
Comfortabele oprit
Rustige straat/ligging midden in het dorp
Basisschool op loopafstand (verderop in de straat).

TIP:
Wilt u meer te weten komen over deze woning?
Beleef dan ook eens de aanvullende producten die wij standaard bij al onze woningen aan de Funda-presentatie koppelen:
– Professionele woonvideo
– Virtuele tour door de woning
– Interactieve plattegronden met tuinindeling.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Van toepassing zijn de NVM Consumentenvoorwaarden.

+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning