Remko Stevens Makelaardij

DODEWAARDWaalbandijk 6

Vraagprijs €369.500,- k.k.
Verkocht
KENMERKEN
Woonhuissoort
Eengezinswoning
Woonhuistype
Tussenwoning
Bouwjaar
1946
Energieklasse
E
LOCATIE
Provincie
GELDERLAND
Plaats
DODEWAARD
Postcode
6669 MA
Straat
Waalbandijk 6
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving

DODEWAARD
Waalbandijk 6

Schitterend in het buitengebied nabij de uiterwaarden gelegen, sfeervolle en UITGEBOUWDE TUSSENWONING (1946) met een uitzonderlijke breedtemaat van meer dan 10 meter (!) en onder meer een trendy inbouwkeuken met unieke serre/tuinkamer v.v. dubbele terrasdeuren (aanbouw), een sfeervolle woonkamer met schouw en eveneens met dubbele tuindeuren, op de verdieping een karakteristieke masterbedroom met o.a. een hoge nok in de kapconstructie, 2 afzonderlijke (kinder)kamers, diverse inbouwkasten en meerdere dakkapellen. De woning heeft een goede onderhoudsstaat met o.a. recent buitenschilderwerk en isolatievoorzieningen.

Dit unieke woonhuis staat op een royaal perceel van 305m2 groot waarbij de woning midden op het perceel staat. Hierdoor is de voortuin maar liefst 16 meter diep, heeft een houten fietsenstalling en een parkeerplaats voor de deur. Ook kun je er verschillende speeltoestellen zoals een trampoline kwijt.

De achtertuin is werkelijk fantastisch te noemen doordat het een idyllisch beleving heeft door de algehele aankleding met o.a. verschillende zonnige terrassen (zuidligging), diverse bomen en planten, een super sfeervolle veranda (16m2), een stenen schuur (6m2) en een houtopslag t.b.v. kachelhout. De achtertuin grenst aan een binnendijk van de uiterwaarden waardoor je veel vrijheid en privacy geniet.

Quote van de makelaar: “Een vergelijkbaar huis als deze is er niet te vinden. Dit bijzondere woonhuis springt eruit vanwege haar unieke woonsfeer in en rondom de woning. Hier hoef je niet veel te doen om je snel thuis te voelen. Hou je van de rust en natuur, dan is dit beslist een woning met tuin om verliefd op te worden.”

TEGEN ELKAAR AAN GEBOUWD
Deze woning maakt onderdeel uit van een woonblok van 4 woningen, namelijk 2 tussenwoningen en 2 hoekwoningen. Normaliter worden woningen als één geheel tegen elkaar aan gebouwd en deel je als het ware de scheidingsmuur met elkaar, maar het bijzondere aan deze woning is dat het ‘los’ staat van de buurwoningen. De stenen lopen niet in elkaar door. Elke woning heeft zijn eigen tussenmuur. Hierdoor zijn de woningen veel minder gehorig naar elkaar toe doordat contactgeluid vermeden wordt.

Er is aandacht besteed aan de isolatiewaarde van de woning. Er is dakisolatie aanwezig en de spouwmuren zijn nageïsoleerd. Ook is de woning nagenoeg volledig voorzien van isolatieglas (m.u.v. voordeur- en badkamerraam). Handig om te weten is dat de woning wordt warmgestookt met gaskachels. Dit is een gezellige warmte, uiteraard zou je kunnen overwegen om centrale verwarming aan te leggen.

GOED ONDERHOUDEN
De woning is dan weliswaar meer dan 70 jaar oud, de onderhoudsstaat van de woning doet anders vermoeden. Hier is aandacht besteed aan het onderhoud. Het buitenschilderwerk van kozijnen en luiken is voor het laatst in 2021 door een schilder gedaan. De goten en hemelwaterafvoeren (regenpijpen) zijn in zink uitgevoerd. Op het dak liggen klassieke, keramische Muldenpannen (ook op de dakkapellen) die niet alleen voor een authentieke uitstraling zorgen, maar ook veel langer mee gaan dan de veelgebruikte betonpannen. Leuk detail: de gevels zijn in een klassiek metselwerkverband opgetrokken.

WOONKAMER
De woonkamer heeft een mooi rechthoekig formaat waardoor je er met gemak een grote hoekbank kwijt kunt. Hier hoef je niet te meten of het wel past. Op de vloer ligt een mooie, vergrijsd eiken laminaatvloer. Er is een prettige lichtinval doordat het een doorzon-woonkamer betreft (in zowel voor- als achtergevel ramen). Dubbele deuren in de achtergevel geven direct toegang tot het zonnige buitenterras.

INBOUWKEUKEN
De keuken is eveneens ruim opgezet waarbij de keukenopstelling tegenover elkaar is geplaatst. Beide kanten hebben daardoor een aanrechtblad waardoor je veel werkruimte hebt. Opvallend is de olijfgroene kleur waarin de keuken is gebracht. Dit geeft het geheel, in combinatie met de lichtgrijze mozaïektegeltjes, een trendy en eigentijdse uitstraling die de keuken bijzonder maakt. De inbouwapparatuur bestaat uit een vaatwasser, een 4-pits ingebouwd gasfornuis met oven en een afzuigschouw. De semi-ingebouwde RVS koel/vriescombi wordt ter overname aangeboden.

De keuken loopt om de hoek door waar je onder meer nog een ingebouwde servieskast tegen komt. Het maakt de keuken nog veelzijdiger, mede doordat er ook een tuindeur naar het buitenterras aanwezig is. In een inbouwkast (onder de trap) is de badgeiser en de wasmachine-aansluiting te vinden.

SERRE/TUINKAMER
Er zijn verschillende, sfeervolle en leuke ruimtes in dit huis te vinden, maar de aangebouwde serre/tuinkamer zorgt wel voor een heel unieke woonbeleving. Doordat het aan de keuken grenst, zou je het de eetkamer kunnen noemen, maar je zou hier ook een heerlijke werkplek kunnen creëren. De ruimte is van de keuken af te sluiten middels authentieke paneeldeuren.
Een lichtgrijs geschilderde betonvloer geeft de ruimte een bijna industrieel karakter waarbij er zelfs contactpunten in de vloer zijn aangebracht.

Wat de ruimte zo bijzonder maakt, zijn de glaspuien van de vloer tot aan het plafond die aan 2 zijden voor een zee aan lichtinval zorgen. Ook biedt het een vrij uitzicht in de sfeervolle achtertuin. Zelfs in de winter is het hier heerlijk toeven, zeker wanneer je achter het glas zit en de zon erop staat. In de zomer zet je lekker de dubbele terrasdeuren open waardoor je het buitenleven naar binnen haalt. Er is ook nog een extra tuindeur waardoor je droog naar de stenen schuur kunt lopen.

BADKAMER
De eerste badkamers werden vroeger vaak dicht bij de keuken geplaatst vanwege de wateraansluiting en afvoeren. En dat is hier niet anders. De badkamer is daardoor ook wat kleiner, maar wel praktisch ingedeeld en degelijk en neutraal afgewerkt. De ruimte bestaat uit een inloopdouche, een wastafelmeubel en een zwevend toilet. Een elektrisch verwarmingselement maakt het er altijd behaaglijk. Een kiepraampje zorgt voor de ideale ventilatiemogelijkheid. Inbouwspots in het plafond maakt de badkamer helemaal af.

1e VERDIEPING
Via een vaste trapopgang in de hal komen we op de 1e verdieping terecht. De overloop schakelt 3 slaapkamers met elkaar en heeft een vaste inloopkast voor kleding. In totaal zijn er 4 dakkapellen aanwezig waarvan er één op de overloop voor het daglicht zorgt. Noemenswaardig is het vrije uitzicht vanuit de dakkapellen aan de achterzijde aangezien je schitterend op de vrije natuur van de rivier de Waal uitkijkt.

SLAAPKAMERS
De grootste slaapkamer noemen we maar meteen de masterbedroom, omdat het een goed formaat heeft (ca. 13m2). Opvallend is dat er geen plafond is aangebracht waardoor je tot in de nok kijkt die meer dan 3,3 meter hoog is. Dit zorgt voor een sfeervolle beleving waar de huidige bewoner met haar styling ook dankbaar gebruik van heeft gemaakt. Een dakkapel en 2 Velux dakvensters versterken het ruimtelijke gevoel door de prettige lichtinval. Overigens zijn de dakvensters geheel af te sluiten middels verduisteringsschermen. Erg handig zijn de vaste inbouwkasten waar je je garderobe in kwijt kunt.

Aan de andere kant van het huis zijn nog 2 slaapkamers gelegen die beiden ongeveer even groot zijn (beiden ca. 7m2 groot, gemeten vanaf 1,5m hoogte). Deze kamers zijn middels een schuifdeur met elkaar verbonden, maar ook zeker afzonderlijk van elkaar te gebruiken. Beide kamers hebben een eigen dakkapel en dakvenster voorzien van rolhorren.

VOORTUIN
De voortuin van deze woning is veel groter dan gemiddeld (16m diep) alhoewel het voorste gedeelte aan de straat geen eigendom betreft maar altijd als zodanig in gebruik is geweest. Hierdoor heb je een mooie, groene buffer tussen de woning en de straat wat voor veel vrijheid en privacy zorgt. Voor aan de straat is een ‘parkeerhaven’ gemaakt waardoor je altijd een parkeerplek voor jezelf hebt. Het pad van de straat naar de woning is met grind aangelegd en betreft een gedeeld pad met de buurwoning. Halverwege staat er een houten tuinhuis (geheel op eigen grond) waar je fietsen kunt stallen. Verder biedt de voortuin een groen omsloten grasveld waar je bijvoorbeeld voor kinderen meerdere speeltoestellen kwijt kunt.

VRIJE ACHTERTUIN
Ben je een tuinliefhebber en buitenmens, dan zal je de achtertuin zeker aanspreken. Door de verschillende terrassen, de prachtige magnoliaboom, de vrijheid en rust met fluitende vogeltjes, de vele zonuren vanwege de zuidligging en natuurlijk de gezellige veranda heeft de tuin een bijzondere beleving die je niet snel ergens anders vindt. Doordat de tuin aan de achterzijde aan een binnendijk van de uiterwaarden van de Waal grenst, is er geen achtergelegen bebouwing maar kijk je vrij de schoonheid van de natuur in.

SCHUUR & VERANDA
De stenen schuur staat vlak achter de serre/tuinkamer en doordat er een overkapping is gecreëerd, kun je er altijd droog naar toe lopen. Deze schuur heeft een prima formaat (3,1m bij 2m) en is ideaal voor het plaatsen van een extra koelkast/vriezer. Ben je een klusser dan zou je de werkbank voor het raam kunnen overnemen. Deze schuur is met name erg praktisch waardoor je meer dan voldoende ruimte hebt om (tuin)spullen op te bergen.

Achter de schuur is een verrassend grote veranda te vinden (ca. 16m2). Het zal je niet verbazen dat de veranda net zo sfeervol is aangekleed als de woning zelf. De hoekbank hoort bij de veranda en zal dan ook achterblijven. De aanwezige houtkachel is ter overname. Wanneer je hiervoor kiest dan zou je er zelfs in de koudere wintermaanden heerlijk kunnen zitten. Zowel de schuur als de veranda zijn overigens voorzien van elektra-aansluiting.

DODEWAARD aan de Waal
Dodewaard, een rustig gelegen dorp in de Gemeente Neder-Betuwe met ongeveer 4.500 inwoners. Dodewaard heeft een dorpshart met o.a. een volwaardige supermarkt en een Action. Het dorp telt 2 basisscholen en diverse (sport)verenigingen. Zoek je graag de natuur op, dan zijn er de uitgestrekte uiterwaarden waar je geheel tot rust kunt komen. Hier wordt gevist maar je kunt hier ook heerlijk het pas geopende klompenpad ‘Hiensepad’ bewandelen. Op de Waal komen de grote binnenvaartschepen voorbij.

Dodewaard heeft een centrale ligging tussen de A15 en de rivier de Waal. Aan de ene kant is er dus de vrije natuur en aan de andere kant is er een goede ontsluiting richting Tiel en Arnhem/Nijmegen. De snelweg A15 is binnen 3 tot 4 minuten te bereiken. Dodewaard heeft een eigen treinstation genaamd Hemmen–Dodewaard (stoptrein) en brengt je binnen een half uur in Tiel, Elst, Arnhem of Nijmegen. Kortom, wij laten je graag kennis maken met het veelzijdige dorp Dodewaard!

INDELING
Begane grond:
Hal/entree met meterkast en trapopgang
Woonkamer met schouw en dubbele terrasdeuren
Badkamer met inloopdouche, wastafelmeubel en het toilet
Keuken met L-indeling v.v. inbouwapparatuur
Voorraad/trapkast met geiser en wasmachine-aansluiting
Serre/tuinkamer met hoge glaspuien, dubbele terrasdeuren en loopdeur naar stenen schuur.

1e Verdieping:
Speels opgezette overloop met dakkapel en inloopkast (garderobe)
Masterbedroom met hoge nok, dakkapel, 2 dakramen en vaste kasten (garderobe)
Slaapkamer 2 (voorzijde) met dakkapel en dakvenster
Slaapkamer 3 (achterzijde) met dakkapel en dakvenster met (kleine) inbouwkast.

BIJZONDERHEDEN
Een uniek woonhuis met diverse karakteristieke elementen
Bijzonder aantrekkelijke ligging met de WOW-factor
Royale voortuin en achtertuin, in totaal 305m2 groot perceel
Een verzorgd en sfeervol afwerkingsniveau, zowel binnen als buiten
Keuken is v.v. inbouwapparatuur waaronder een vaatwasser en een fornuis
Serre/tuinkamer (aanbouw) geeft je het gevoel ‘in’ de achtertuin te zitten
Degelijke badkamer met o.a. een zwevend wandcloset
Drie slaapkamers met dakkapellen en dakvensters
Authentieke paneeldeuren aanwezig
Diverse, praktische inbouwkasten
Meterkast: 7 groepen (automaten) en 2 aardlekschakelaars
Glasvezelaansluiting wordt (naar verwachting) medio mei/juni 2022 aangesloten
Verwarming middels gaskachels
Warm water middels badgeiser (Vaillant)
Grotendeels geïsoleerd waaronder muur- en dakisolatie alsmede isolatieglas
Opvallend goede onderhoudsstaat waaronder het houtwerk aan de buitenzijde
Karakteristieke luiken aan de voorgevel
Zowel voor- als achtertuin heeft een eigen waterkraantje
Achtertuin pal op het zuiden met veel zonuren
Gezellige veranda van maar liefst 16m2 groot
Vrije en privacyvolle ligging
Parkeerplaats voor de deur
Dodewaard heeft eigen voorzieningen zoals een supermarkt en basisscholen
Centrale ligging in de regio met directe aansluiting op snelweg A15.

TIP:
Kijk ook eens naar de aanvullende producten op Funda die wij standaard bij al onze woningen koppelen:
– Professionele woonvideo
– Virtuele tour door de woning
– Interactieve plattegronden met tuinindeling.

Deze informatie is door ons zorgvuldig samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. NVM Consumentenvoorwaarden zijn van toepassing.

+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning