HETERENOnze Lieve Vrouwestraat 18

Vraagprijs €599.000,- k.k.
Verkocht
KENMERKEN
Woonhuissoort
Eengezinswoning
Woonhuistype
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1960
Energieklasse
E
LOCATIE
Provincie
GELDERLAND
Plaats
HETEREN
Postcode
6666 AL
Straat
Onze Lieve Vrouwestraat 18
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving

HETEREN
Onze Lieve Vrouwestraat 18

Op een aantrekkelijk perceel van 781m2 groot gelegen, karaktervol en volumineus VRIJSTAAND WOONHUIS (1960) met zowel een zij- als een achteraanbouw alsmede een ruimtelijke, speelse indeling verdeeld over 2 woonlagen, een kelder en 2 zolders (beiden met stahoogte).

De begane grond heeft onder meer een ruime woonkamer met verschillende zithoeken, een tuingerichte leefkeuken, een werkkamer en een hobbyruimte. Op de verdieping zijn 4 volwaardige slaapkamers te vinden alsmede de badkamer en een dakterras. Erg praktisch is de inpandige garage die van binnenuit toegankelijk is. De totale inhoud bedraagt ca. 715m3.

De woning staat gunstig op het perceel waardoor de achtertuin meer dan 35 meter (!) diep is. Bovendien heeft het een vrije ligging met relatief veel privacy. In de achtertuin staan een houten schuur (t.b.v. tuingereedschap en houtopslag) en een eenvoudige hobbykas. Aan de voorzijde is een comfortabele oprit gelegen van ca. 13 meter diep waardoor je er met gemak 2 auto’s op eigen terrein parkeert.

Het huis heeft een centrale ligging in het dorp met op steenworp afstand het dorpshart van Heteren met al haar winkels en voorzieningen. Ook ligt het recreatiegebied met wandelpaden in de uiterwaarden van de Rijn op steenworp afstand.

Quote van de makelaar: “Dit is een grote krent in de pap en wel vanwege meerdere opzichten. Deze voormalige ambtswoning is veel groter dan de voorzijde doet vermoeden, de indeling is zeer geschikt voor een gezin met 3 kinderen en er zijn meerdere bijruimtes wat de woning erg compleet maakt. Bovendien staat de woning op een mooi perceel en is de locatie aantrekkelijk te noemen”.

WOONKAMER
De woonkamer voelt lekker ruim aan door de grote raampartijen en de zij-aanbouw die de leefruimte aanzienlijk vergroot. In totaal telt de woonkamer ca. 43 (!) vierkante meters en kun je verschillende zithoeken creëren. Centraal in de woonkamer is een met natuursteen beklede schouw met rookkanaal te vinden waarbij de vrijstaande houtkachel ter overname wordt aangeboden. Op de vloer ligt een mooie parketvloer die voor een warme woonsfeer zorgt. Opvallend is dat de ramen weer opnieuw zijn voorzien van een roedeverdeling waardoor het authentieke karakter weer terug komt. De zij-aanbouw heeft daarentegen weer een moderne uitstraling met dubbele tuindeuren naar het buitenterras.

Naast de woonkamer (aan de voorzijde) is een extra werk/studiekamer te vinden. Voor diegene die veel thuis werkt is dit ideaal aangezien je je geheel kunt afzonderen en er geen slaapkamer voor hoeft op te offeren.

LEEFKEUKEN IN AANBOUW
De keuken heeft een geheel eigen karakter en is door de aanbouw aan de achterzijde eveneens vergroot. Het betreft niet zomaar een aanbouw aangezien het schuine dak, met een nokhoogte van meer dan 4 meter hoog, voor een zeer ruimtelijke en speelse beleving zorgt. De brede glaspui met hoekraam zorgt voor enorm veel lichtinval wat het ruimtelijke gevoel versterkt. Bovendien geeft dit brede hoekraam een panoramisch gezichtsveld in de achtertuin.

De keuken is in een hoekopstelling geplaatst en is v.v. diverse inbouwapparatuur waaronder een vaatwasser, een brede inductie kookplaat, een afzuiger, een koelkast en een grote oven. De apparatuur is van het merk Siemens en Atag. Het granieten werkblad, dat dieper is dan normaal, geeft de keuken een luxe-uitstraling. De vloer is (deels) voorzien van vloerverwarming. Erg praktisch is de deur naar de oprit waardoor je de boodschappen rechtstreeks naar de keuken (en de kelder) kunt brengen. Ook is er een doorloop naar de achtergelegen hobbyruimte.

KELDER & HOBBYRUIMTE
Een groot pluspunt van deze woning is de zeer degelijke en droge kelder (9m2). Deze is vanuit de keuken toegankelijk en biedt veel (opslag)ruimte voor proviand en een fles wijn. Je hoeft geen expert te zijn om te kunnen zien dat deze kelder, mede door het verzorgde stucwerk, in een goede staat verkeert. En met een hoogte van ca. 1,77 meter kunnen de meeste mensen hier prima staan zonder te bukken.

Grenzend aan de keuken (aan de achterzijde) loop je een andere, verrassende ruimte binnen. Wij hebben het een hobbyruimte genoemd (ca. 13m2 groot) omdat je het verschillende bestemmingen kunt geven, maar je zou het ook een bijkeuken kunnen noemen. Doordat er ramen aanwezig zijn, de ruimte is verwarmd en is geïsoleerd, zou je er met een beetje creativiteit een speelkamer van kunnen maken. Een handige klusser zal er maar al te graag een werkbank willen plaatsen. Vanuit deze hobbyruimte is er een doorloop naar de ‘inpandige’ garage met zolder.

1e VERDIEPING
De ruime opzet van de begane grond zien we ook terug op de 1e verdieping (met betonvloer). De woning is immers 7,3 meter breed (inpandig) wat je met name terug ziet op de grootste slaapkamer. Deze ouderslaapkamer is maar liefst 17m2 groot waardoor je er met gemak een groot 2-persoons bed en een linnenkast kwijt kunt. Overigens heeft deze kamer al wel 2 inbouwkasten. De overige 3 slaapkamers zijn respectievelijk 12m2, 11m2 en 6m2 groot waarbij 2 van de 3 kamers eveneens een eigen inbouwkast heeft. Opvallend is dat 3 van de 4 slaapkamers ook nog een eigen wastafel heeft. Dit kan erg handig zijn bij een gezin met tieners. Op de overloop zorgt een authentiek glas-in-lood raam voor een prettige lichtinval.

Bijzonder is het dakterras boven op de zij-aanbouw. Eén van de slaapkamers geeft toegang tot dit dakterras waar je heerlijk in de zon kunt zitten of je beddengoed kunt laten uitwaaien.

BADKAMER
Voor de jaren ’60 had deze woning al een luxere en grotere badkamer dan gemiddeld voor die tijd. Een ligbad was voor die tijd uitzonderlijk. Door de van oorsprong ruimere opzet, heeft de badkamer een prima formaat met o.a. een 2e toilet. Douchen kun je in bad en er is een wastafel aanwezig. Een raampje zorgt voor daglicht en een ideale ventilatiemogelijkheid. Mocht je een grotere badkamer wensen, dan zou je de slaapkamer ernaast erbij kunnen betrekken. Er is al een tussendeur aanwezig. Dit zou je eventueel kunnen combineren met het plaatsen van een vaste trap naar de 2e verdieping.

2e VERDIEPING
In de huidige situatie is de 2e verdieping te bereiken middels een vlizotrap. Hier zou meer uit te halen zijn, bijvoorbeeld door het plaatsen van een vaste trap, aangezien de 2e verdieping een volwaardige woonlaag betreft. Met een nokhoogte van 2,7 meter kun je er goed staan en is er in totaal meer dan 30m2 aan leefruimte te vinden (gemeten vanaf 1,5m hoogte). Je zou er zelfs één of twee extra (slaap)kamers kunnen creëren. De kamer die er al aanwezig is, heeft 2 relatief jonge Velux dakvensters waardoor het meer dan voldoende lichtinval heeft. Doordat de ramen tegenover elkaar zijn geplaatst, zou je het er op een warme zomerdag ook lekker door kunnen laten waaien. Overigens is de dakconstructie geïsoleerd en afgewerkt.
Aan de andere kant (achterzijde) is nóg een ruimte te vinden. Hier is de CV-ketel geplaatst.

GARAGE MET ZOLDER
We zien nog wel eens dat een ‘inpandige’ garage al een andere bestemming heeft gekregen doordat men de ruimte nodig had als bijvoorbeeld kantoor of werkkamer. Bij deze woning zijn er al voldoende extra ruimtes om de garage (ca. 16m2) als zodanig in stand te houden. Hoe fijn is het dan ook dat je de garage van binnenuit kunt bereiken waardoor je altijd snel bij je (elektrische) fietsen en/of een motor kunt komen. Bovendien heeft deze garage diverse extra’s zoals daglicht (3 zijgevelramen), verwarming, een gootsteen met wateraansluiting én een trap naar een eigen zolder. Ook vinden we hier de wasmachine-aansluiting terug. Tevens is deze garage net even iets breder dan gemiddeld (3,2m inpandig) wat net even meer gebruiksmogelijkheden biedt. De dubbele ‘toogdeuren’ naar de oprit zijn met name erg praktisch en zorgen bovendien voor een stijlvolle uitstraling (geen stalen kanteldeur).

Erg verrassend is de zolder die boven de garage zit. De ‘vaste’ trap maakt deze zolder gemakkelijk bereikbaar waardoor je er toch sneller gebruik van zal maken. Ook op deze zolder kun je in de nok gemakkelijk staan (nokhoogte 2m) en is bovendien geïsoleerd. Er is een nieuw Velux dakvenster geplaatst die voor de nodige lichtinval zorgt. Je kunt hier veel (seizoen)spullen opbergen, maar ook een speelhoek voor kinderen zou een optie kunnen zijn.

ONDERHOUDSSTAAT
Ondanks dat de woning al meer dan 60 jaar oud, verkeert de woning in een degelijke onderhoudsstaat. Dat komt mede door het materiaalgebruik en de verbeteringen die na verloop van tijd zijn doorgevoerd. Op enkele kleinere raampjes na (badkamer, toilet en kopgevelraam 2e verdieping) zijn alle draaiende kozijndelen vervangen door hardhout en isolatieglas. Met behoud van de authentieke uitstraling van het huis, is er direct weer stijlvolle roedeverdeling in de ramen aangebracht. Hetzelfde geldt ook voor de grotere ramen (in de originele kozijnen). Hier is dus niet op bezuinigd.

Andere pluspunten zijn de (relatief nieuwe) Velux dakvensters op zowel de 2e verdieping als op de zolder boven de garage. De goten en regenpijpen zijn in zink uitgevoerd wat mooi in de stijl van het huis past. Het dak is belegd met keramische (gebakken) dakpannen die veel langer mee gaan dan de (sneldek) betonpannen die we elders veel voorbij zien komen/

TUIN RONDOM
Met bijna 800m2 perceeloppervlak staat de woning op een mooie kavel waarbij het gunstig op het perceel staat. De voortuin zorgt voor een groene buffer met de straat, de oprit biedt een comfortabele parkeergelegenheid voor 2 auto’s en ook aan de linkerzijde van het huis is tuin bijna 5 meter breed. De meeste tuin ligt dus aan de achterzijde en met meer dan 35 meter diepte is het groter dan gemiddeld wanneer je midden in het dorp woont. Zeker wanneer je het afzet tegenover nieuwbouwkavels vandaag de dag.

De achtertuin is verzorgd en overzichtelijk aangelegd met een groot terras en een grasgazon. Er staat een houten schuur (ca. 5m2) waar je bijvoorbeeld tuingereedschap kunt opbergen. Ook kachelhout zou je hier kunnen opslaan. Achter de schuur staat nog een (verouderde) hobbykas waar je wellicht nog nieuw leven in kunt blazen. Doordat de achtergelegen woning ook zo’n diepe achtertuin heeft, geniet je veel vrijheid in de tuin. Je kijkt zeker niet zomaar even bij de achterburen naar binnen. De tuin heeft daarentegen een open karakter wat ook voor veel lucht zorgt. En doordat de achtertuin zo groot is, kun je er de gehele dag in de zon zitten.

Noemenswaardig is de brede poort aan de zijkant van het perceel. Je kunt vanaf de voortuin aan de linkerzijde van het perceel in de achtertuin komen, maar (indien gewenst) is de achtertuin ook via de naastgelegen oprit te bereiken (via een erfdienstbaarheid, recht van uitweg/overpad).

TOPLOCATIE
Niet alleen de woning en het perceel zijn de moeite waard om te wonen, ook de locatie is beslist een groot pluspunt. De Onze Lieve Vrouwestraat is één van de leukste (en oudste) straten van Heteren met een grote diversiteit aan woningtypen. Deze straat heeft nog karakter door de vele authentieke (soms vrijstaande) woningen die eraan gelegen zijn. Het is geen drukke, doorgaande straat terwijl je toch aan de rand van het centrumgebied woont. Hierdoor kun je lopend de boodschappen doen.
Op steenworp afstand liggen de uiterwaarden van de Rijn. In de afgelopen jaren is er hard gewerkt aan de realisatie van een nieuw recreatiegebied, genaamd Randwijkse Waarden (www.randwijksewaarden.nl). Hou je van de natuur, water en vrijheid, dan zal je dit zeker aanspreken.

HETEREN
In de dorpskern van Heteren vinden veel ontwikkelingen plaats. In de afgelopen jaren is er extra ruimte gemaakt voor een echt ‘dorpshart’ waarbij o.a. de sporthal en de brede school een nieuwe locatie hebben gekregen. De planning is dat dit jaar (2022) het nieuw dorpshart wordt opgeleverd met meer winkels, een bibliotheek met een centrale ‘huiskamer’ als ontmoetingsplek voor het dorp en diverse horecagelegenheden. De ambitie is om maandelijks diverse activiteiten in het Hart van Heteren te laten plaatsvinden. Voor de dagelijkse boodschappen kun je terecht bij de Jumbo. Op loop/fietsafstand van de woning zijn 2 basisscholen gevestigd. En hou je van de vrije natuur, dan zal het nieuwe recreatiegebied met wandelpaden en strand in de uiterwaarden van de Rijn je zeker aanspreken.

BEREIKBAARHEID
Heteren is een dorp gelegen in het hart van de Gemeente Overbetuwe. Het heeft een centrale ligging met als directe uitvalswegen de A50 richting Arnhem/Ede of Nijmegen/Den Bosch of de A15 richting Tiel/Bemmel. Overigens leiden er meerdere wegen naar Arnhem, namelijk via de dijk of via de nieuwe provinciale weg, de N837. Door haar centrale ligging is er in de afgelopen jaren een modern industrieterrein gerealiseerd met toonaangevende bedrijven waaronder distributiecentrum Kruidvat en Porschecentrum Gelderland. Ook is er o.a. een McDonalds-vestiging.
Kortom, Heteren is een heerlijk dorp om te wonen!

INDELING
Zie plattegronden. Helaas kunnen wij niet meer leestekens op Funda plaatsen.

BIJZONDERHEDEN
Verrassend grote gezinswoning met meerdere aanbouwen
In totaal ca. 162m2 woonoppervlak (excl. 2e verdieping en inpandige garage, ca. 53m2 overige inpandige ruimte)
De begane grond telt maar liefst ca. 115m2 bebouwd vloeroppervlak op de begane grond
Door een vaste trap naar de 2e verdieping te plaatsen, creëer je nog meer leefruimte
2e Verdieping telt ca. 32m2, gemeten vanaf 1,5m hoogte
Meerdere glas-in-loodramen zijn behouden gebleven
Rookkanaal in woonkamer aanwezig, vrijstaande houtkachel ter overname
Complete inbouwkeuken, deels met vloerverwarming
Werkkamer op de begane grond
Zeer degelijke kelder met stahoogte
4 Slaapkamers, eventueel extra slaapkamers te creëren
Meerdere praktische inbouwkasten en wastafels op de slaapkamers
Zonnig dakterras
CV-ketel: Atag HR-combi, geplaatst in 2015
Nieuw leidingwerk van radiatoren en thermostaatkranen
Meterkast: 8 groepen (automaten) en 2 aardlekschakelaars
Glasvezel-aansluiting t.b.v. TV en snel internet
Stijlvolle en karakteristieke uitstraling met toog-rollagen in de gevels en grote overstekken van het dak
Er is veel aandacht besteed aan degelijk kozijnwerk (hardhout en originele raamverdelingen)
Woning is grotendeels v.v. isolatieglas
Dakisolatie aanwezig
Aangebouwde, binnendoor bereikbare, garage met extra zolderverdieping.

TIP:
Kijk ook eens naar de aanvullende producten op Funda die wij standaard bij al onze woningen koppelen:
– Professionele woonvideo
– Virtuele tour door de woning
– Interactieve plattegronden met tuinindeling.

Deze informatie is door ons zorgvuldig samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. NVM Consumentenvoorwaarden zijn van toepassing.

+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning