MAARSSENDuivenkamp 360

Vraagprijs €395.000,- k.k.
Verkocht
KENMERKEN
Woonhuissoort
Eengezinswoning
Woonhuistype
Tussenwoning
Bouwjaar
1976
Energieklasse
B
LOCATIE
Provincie
UTRECHT
Plaats
MAARSSEN
Postcode
3607 BB
Straat
Duivenkamp 360
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving

MAARSSEN
Duivenkamp 360

Hoogwaardig afgewerkte, goed onderhouden en volledig geïsoleerde TUSSENWONING bestaande uit 3 volwaardige woonlagen en een inpandige schuur/bijkeuken. Deze aantrekkelijke gezinswoning heeft meerdere grote pluspunten waaronder een eiken parketvloer, een luxe inbouwkeuken met o.a. een composiet werkblad, trendy trapopgangen (gerenoveerd), veel strak stucwerk, een brede dakkapel aan de voorzijde en een multifunctionele 2e verdieping met hoge nok en veel (opberg)mogelijkheden. Noemenswaardig is de goede onderhoudsstaat waarbij het buitenschilderwerk zeer recent (april) door een schilder is uitgevoerd.

De achtertuin heeft een mooie diepte van 12 meter en heeft een achterom waardoor de tuin goed lopend of met een fiets, scooter of motor toegankelijk is. Zeer recent (april) zijn de schuttingen nog vervangen door stijlvolle douglashouten erfafscheidingen.

Parkeer je graag de auto op eigen terrein, dan zou je een oprit in de voortuin kunnen creëren. Je bent dan altijd gegarandeerd van een plekje pal voor de deur, echter er zijn ook goede openbare parkeergelegenheden. Verder is de woning aan een autoluw en kindvriendelijk, doodlopend hofje gelegen. Op steenworp afstand is een speeltuin te vinden. Bovendien zijn alle wenselijke voorzieningen zoals een winkelcentrum, scholen en openbaar vervoer (trein en bus) op loopafstand gelegen.

Quote van de makelaar: “Dit is zo’n woning die je op meerder vlakken kan verrassen. Deze woning wordt met veel zorg bewoond wat je terug ziet in mooie details, stijlvolle afwerking en een opvallend goede onderhoudsstaat waarbij zeer recent de puntjes op de í zijn gezet. Zoek je een leuke gezinswoning in een rustige, kindvriendelijke woonomgeving én centraal in Nederland, dan mag je deze woning niet missen”.

WOONKAMER
De woonkamer is aan de voorzijde gelegen en heeft een gezellige zithoek met een prettige lichtinval (veel zonuren). De woonkamer loopt door naar achteren waar ruimte is voor een eethoek. Wat direct in het oog springt is de mooie, wit geoliede eikenhouten parketvloer. Radiatoren zijn opnieuw gespoten en de vensterbanken zijn in marmer uitgevoerd. Strak gestucte wanden en plafond maken het plaatje helemaal af. Via een tuindeur in de achtergevel loop je direct het buitenterras op. Deze tuindeur is tevens voorzien van een rolhor.

OPEN KEUKEN
De keuken heeft een open karakter naar de woonkamer zonder dat je direct op het aanrecht kijkt. De keukenopstelling is nog relatief jong (2017) waarbij er is gekozen voor trendy accenten in de fronten (hoogglans wit met ‘houtlook’) en een stijlvol werkblad van natuursteen (composiet). De inbouwapparatuur bestaat uit een vaatwasser, een 5-pits gaskookplaat, een afzuigschouw, een koel/vriescombi (no-frost), een grote oven en een aparte magnetron. Alle apparatuur is van het A-merk AEG. Meerdere ladekorven en diverse bovenkastjes zorgen voor veel praktische kastruimte. De trapkast grenst aan de keuken waardoor je de voorraad altijd dichtbij kunt opbergen. Inbouwspots zorgen voor een prettige sfeerverlichting wanneer het donker wordt. Kortom, dit is een keuken die je zeker zal kunnen waarderen.

1e VERDIEPING
Bij deze woning is de hal opgedeeld in een hal/entree (met meterkast en garderobe) en een 2e hal (met toilet) die toegang geeft tot de 1e verdieping. De trapopgang is zeker de moeite waard om te benoemen aangezien deze is voorzien van een traprenovatie. Dit zijn prijzige investeringen, maar zorgt wel voor een chique uitstraling.

Eénmaal op de 1e verdieping schakelt de overloop 3 slaapkamers en de badkamer met elkaar.
En achter de louvredeurtjes is een 2e traprenovatie naar de 2e verdieping te vinden. De slaapkamers zijn respectievelijk 13m2, 12m2 en 6,5m2 groot en hebben eveneens strak gestucte wanden en plafonds. De grootste slaapkamer is aan de achterzijde gelegen en heeft een modern wastafelmeubel. Door de rechte muren kun je de kamer ook praktisch inrichten met o.a. een hoge en brede linnenkast.
De 2 slaapkamers aan de voorzijde hebben een doorlopende dakkapel waardoor er nauwelijks ruimteverlies is door het schuine dakvlak. De dakkapel is hoog geplaatst waardoor het veel extra leefruimte oplevert. Details als een ‘ingefreesde’ TV-aansluiting, een rolhor, een radiatorombouw en knieschot opbergruimte mogen niet onbenoemd blijven.

BADKAMER
De badkamer is ruim opgezet, maar hier is bij de bouw niet optimaal gebruik van gemaakt. Een ligbad ontbreekt, maar gezien de ruimte had dit prima gepast. Wat wel aanwezig is, zijn een douche, een 2e toilet en een wastafel. De badkamer is eenvoudig te noemen waarbij o.a. het tegelwerk verouderd is. Dit biedt juist perspectief om nog een eigen stempel op de woning te drukken. De wasmachine-aansluiting zou je daarbij naar de 2e verdieping (bij de CV-ketel) kunnen verplaatsen. De mechanische ventilatie (MV-box) is al wel recent vervangen door een nieuwe unit waarbij tevens de ventilatiekanalen gereinigd zijn.

2e VERDIEPING
De 2e verdieping betreft een open ruimte (nokhoogte 2,7m) waardoor je het voor meerdere doeleinden zou kunnen gebruiken. Een werk- of speelhoek, een gym of een 4e slaapkamer met aparte wasruimte behoren hier zomaar tot de mogelijkheden. Je zou er zelfs een extra dakkapel kunnen plaatsen waardoor je nog meer ruimte creëert (de buurwoning heeft zo’n dakkapel). Aan beide kanten is onder het schuine dak veel knieschot opbergruimte gerealiseerd. Een groot dakvenster zorgt voor de nodige lichtinval.

BIJKEUKEN c.q. INPANDIGE BERGING
Bij de bouw van de woning is er gekozen voor een ‘aangebouwde’ schuur aan de achterzijde. Doordat deze inpandige schuur direct aan de keuken grenst, zou je het ook een bijkeuken kunnen noemen. Hier zijn de plavuizen doorgelegd en is er een deel van het oude keukenblok geplaatst. Opvallend is de hoge nok van circa 6 meter (!). Er is dankbaar gebruik gemaakt van de hoogte door er een zoldervliering met veel opbergruimte te plaatsen waar je bijvoorbeeld (seizoen)spullen kwijt kunt. Verder is er elektra-aansluiting en een inbraakveilige tuindeur aanwezig. Hier zou je de elektrische fietsen kunnen stallen, maar je kunt ook ‘out-of-the-box’ denken en er zelfs een werkkamer realiseren (eventueel i.c.m. een extra tuinhuis in de achtertuin).

ACHTERTUIN
Zowel via de woonkamer als via de inpandige schuur c.q. bijkeuken is de achtertuin te bereiken. Ook is er een achterom (met hardhouten poort) via een achtergelegen brandgang waardoor je niet door de woning hoeft. De achtertuin is ca. 12 meter diep en 5,5m breed en heeft dus een prima formaat waar je voor kinderen met gemak een grote trampoline kwijt kunt. Een groot pluspunt is de nieuwe schutting die samen met de buren zeer recent (april) is geplaatst. Doordat de woning voor een deel onderhoudsarm is (Keralit gevelbekleding en trespa boeiboorden) en het kozijnwerk strak in de lak zit, doordat het begin april door een schilder is afgelakt, hou je tijd over om van deze leuke tuin te genieten.

KINDVRIENDELIJK
Ben je op zoek naar een rustige en kindvriendelijke woonomgeving, dan zal je deze ligging zeker aanspreken. De Duivenkamp en omliggende hofjes zijn autoluw en heeft veel doodlopende straatjes waardoor kinderen er op straat kunnen spelen. Deze woning is aan een pleintje gelegen, een breder deel van de straat waardoor inkijk van overburen minder is. De wijk is speels opgezet met groen- en watervoorzieningen alsmede meerdere speeltuintjes waaronder één op steenworp afstand.
Ook zijn er meerdere (basis)scholen in de wijk gevestigd alsmede een kinderdagverblijf.
Zowel achter de woning als aan het hofje zelf zijn meerdere parkeerhavens voor de auto gelegen.

WINKELCENTRUM BISONSPOOR
Op ca. 5 minuten loopafstand van de woning is een bijzonder mooi en compleet, overdekt winkelcentrum gelegen, genaamd Bisonspoor. In 2019 is het volledig gemoderniseerd en verder uitgebreid waardoor je er prettig en uitgebreid kunt winkelen. Je vindt hier meerdere supermarkten (waaronder een Albert Heijn), een Kruidvat, een Hema, een Blokker en een Action. Ook is er diverse horeca gevestigd waardoor je altijd wel wat lekkers om de hoek kunt halen.

MAARSSEN
Maarssen is een plaats in de Gemeente Stichtse Vecht in de Provincie Utrecht. De locatie is ten noorden van de stad Utrecht. Maarssen ligt behalve aan de rivier de Vecht ook aan het Amsterdam Rijnkanaal. Het is een middelgrote plaats met ca. 40.000 inwoners. Het kent een gezellig authentiek centrum, ‘Maarssen-dorp’ genaamd, maar heeft ook een jonger gedeelte waar je onder meer het treinstation vindt. Het treinstation richting Amsterdam en Utrecht is op 10 minuten loopafstand en de bushaltes richting Utrecht op 5 minuten loopafstand gelegen.
Maarssen ligt strak tegen de A2 aan welke Utrecht met Amsterdam verbindt. Binnen enkele minuten ben je op deze snelweg en door de centrale ligging in het land ben je eigenlijk overal ‘dichtbij’.

INDELING
Begane grond:
Hal/entree met garderobenis en meterkast
Woonkamer met zithoek, eethoek en tuindeur
Open keuken v.v. inbouwapparatuur en een trap/voorraadkast
Inpandige schuur c.q. bijkeuken met eenvoudig keukenblok, zoldervliering en tuindeur
2e Hal met toilet en trapopgang.
1e Verdieping:
Overloop met afsluitbare 2e trapopgang
Slaapkamer 1 met wasmeubel
Slaapkamer 2 met dakkapel
Slaapkamer 3 met doorlopende dakkapel
Badkamer met douche, wastafel, 2e toilet en wasmachine-aansluiting.
2e Verdieping:
Multifunctionele, open ruimte met knieschot opbergruimte, MV-box, CV-ketelopstelling en dakvenster.

BIJZONDERHEDEN
Verrassend leuke gezinswoning met 3 tot 4 slaapkamers
Verzorgd en trendy afwerkingsniveau (o.a. saus- en stucwerk)
Prachtige, eikenhouten parketvloer in de woonkamer
Nieuwe en complete inbouwkeuken
Praktische bijkeuken
Brede en hoge dakkapel, doorlopend over 2 slaapkamers
Meterkast: 9 groepen (automaten) en 2 aardlekschakelaars (mogelijkheid tot aansluiten elektrische kookplaat)
CV-ketel: Remeha Calenta HR-combi (2011) met programmeerbare thermostaat
Veel praktische opbergruimte in trapkast, achter knieschotten en op zoldervliering
Woonoppervlak van ca. 113m2 is inclusief ca. 6m2 inpandige schuur c.q. bijkeuken
Volledig geïsoleerd (m.u.v. dakvenster 2e verdieping)
Energielabel B
Nieuwe mechanische ventilatie-unit
Nieuw buitenschilderwerk door schilder uitgevoerd
Nieuwe schutting (met buurwoning) in de achtertuin
Mogelijkheid om parkeerplaats op eigen terrein te creëren (tip: overleg altijd met gemeente)
Rustige en kindvriendelijke woonomgeving
Alle wenselijke voorzieningen op loopafstand.
Centrale ligging nabij uitvalswegen (A2 en A12)
Oplevering in overleg, voorkeur gaat uit naar september 2022!

TIP:
Kijk ook eens naar de aanvullende producten op Funda die wij standaard bij al onze woningen koppelen:
– Professionele woonvideo
– Virtuele tour door de woning
– Interactieve plattegronden met tuinindeling.

Deze informatie is door ons zorgvuldig samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. NVM Consumentenvoorwaarden zijn van toepassing.

+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning