Remko Stevens Makelaardij

HETERENKastanjelaan 27

Vraagprijs €519.000,- k.k.
Verkocht
KENMERKEN
Woonhuissoort
Eengezinswoning
Woonhuistype
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1955
Energieklasse
E
LOCATIE
Provincie
GELDERLAND
Plaats
HETEREN
Postcode
6666 AC
Straat
Kastanjelaan 27
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving

HETEREN
Kastanjelaan 27

Op een schitterende locatie aan het dijkvlak gelegen, authentiek VRIJSTAAND WOONHUIS (1955) met o.a. een lichte, doorzon-woonkamer, een complete inbouwkeuken, 3 volwaardige slaapkamers en een badkamer op de slaapverdieping. Ook heeft de woning een kelder en een zolderverdieping met stahoogte.
Schuin achter de woning staat een vrijstaande stenen schuur (14m2) met zadeldak. De achterzijde van de woning biedt aantrekkelijke uitbouwmogelijkheden.

De woning staat op een verrassend groot perceel van 820m2 en heeft een open karakter waarbij de achtertuin maar liefst 34 meter diep en 18 meter breed is (loopt in de breedte uit). Bovendien ligt de achtertuin pal op het zuiden waardoor je er werkelijk de gehele dag van de zon kunt genieten. Door de ruimte kun je er met gemak een moestuin, diverse speeltoestellen en/of een veranda plaatsen. Aan de voorzijde is een comfortabele oprit met plaats voor minimaal 2 auto’s gelegen.
De dorpskern met diverse voorzieningen is op steenworp afstand gelegen, alsmede het nieuw aangelegde recreatiegebied in de uiterwaarden.

Quote van de makelaar: “Woonkansen aan de Kastanjelaan krijg je niet zo vaak. De combinatie van de ligging en het royale perceel met ideale zonligging maken deze woning uniek in het segment”.

AUTHENTIEK
Deze woning heeft een typische jaren ’50 uitstraling. Het is niet de meest stijlvolle architectuur, maar toch heeft het karakteristieke kenmerken die we tegenwoordig bij de nieuwbouw niet of nauwelijks meer zien. Voorbeelden hiervan zijn de ‘toogvoordeur’ en het metselwerk van de voor- en achtergevel dat breed uitloopt naar de goten.
Eénmaal in de woning (hal/entree) vallen meteen de klassieke glas-in-lood ramen op. De houten trapopgang betreft een stukje vakwerk van de timmerman die nog mooi behouden is gebleven. Elementen zoals een kelder met stahoogte (1,8m hoog) en schouw met rookkanaal in de woonkamer ontbreken niet.

WOONKAMER
De woonkamer heeft goed formaat, namelijk 4 meter breed en meer dan 8 meter diep. De grote ramen (op de zon) versterken het ruimtelijke gevoel en zorgen voor een prettige woonsfeer. Aan de voorzijde kijk je vrij weg op de kerk waardoor je geen directe overburen hebt. Aan de achterzijde zit je eveneens vrij aangezien de tuin zo diep is. Mocht je nog meer ruimte willen creëren, dan zou je de woonkamer aan de achterzijde kunnen uitbouwen. Ook het doorbreken van muur tussen woonkamer en keuken is een optie. Noemenswaardig is de schouw in de hoek die nog doet denken aan de potkachel die vroeger het huis verwarmde, maar nu een sfeerelement is.

KEUKEN & BIJKEUKEN
De keuken is eveneens ruim van opzet en is voorzien van een hoekopstelling. Je zou er eventueel nog een ontbijttafel bij kunnen plaatsen. De inbouwapparatuur bestaat uit een vaatwasser, een 4-pits gaskookplaat, een afzuigschouw, een koel/vriescombi, een oven en een magnetron. Een complete keuken zouden we kunnen zeggen. Er is voldoende kastruimte aanwezig. Overigens kun je de voorraad beneden in de kelder kwijt.

Vanuit de keuken loop je eveneens naar de bijkeuken aan de achterzijde. Dit is een praktische ruimte voor wanneer je vanuit de tuin komt. Veel mensen zullen via deze deur, ‘de achterom’ naar binnen komen aangezien het aansluit op de oprit. Deze 2e hal geeft toegang tot het toilet en een inbouwkast met de witgoedaansluitingen (voormalige badkamer). Ook is hier de CV-ketel geïnstalleerd.

1e VERDIEPING
Via de trapopgang met glas-in-lood ramen komen we op de 1e verdieping terecht. De overloop geeft toegang tot 3 slaapkamers en de badkamer. Een luik met vlizotrap maakt de zoldervliering toegankelijk. De slaapkamers zijn allen volwaardig te noemen en zijn respectievelijk 14m2, 13m2 en 11m2 groot. Doordat het schuine dak pas op 1,5 meter hoogte begint, is er nauwelijks ruimteverlies. Elke kamer heeft bovendien een eigen inbouwkast. Noemenswaardig zijn de kozijnen die in 2020 zijn vervangen door hardhouten ramen met HR++ beglazing. Zo ook de dubbele deuren naar het dakterras aan de achterzijde. Ook de plafonds zijn vervangen door gipsplafonds met isolatie.

BADKAMER
Oorspronkelijk had de woning maar een zeer kleine badkamer (in de bijkeuken), maar na verloop van tijd is één van de slaapkamers op de verdieping opgeofferd voor een volwaardige badkamer. Deze is ingedeeld met een douche, een wastafel en een 2e toilet. Wanneer je de badkamer opnieuw zou indelen, zou er ruimte kunnen zijn voor een extra ligbad. Het tegelwerk is tijdloos en neutraal te noemen. Erg prettig is het aanwezige raam waardoor er een prettige lichtinval is. Ook is hierdoor de badkamer goed te ventileren.

ZOLDERVLIERING
Het is altijd fijn wanneer je een goede zolder hebt waar je de nodige (seizoen)spullen kunt opbergen. Deze woning heeft zo’n zolder waarbij de nok op maar liefst 2,2 meter hoog ligt. De zolder is daardoor goed beloopbaar. Gemeten vanaf 1,5 meter hoogte tellen we daardoor bijna 13m2 overige inpandige ruimte.

ACHTERTUIN
Doordat de woning gunstig op het diepe perceel staat, ligt de meeste tuin aan de achterzijde. Gemeten vanaf de achtergevel is de achtertuin circa 34 (!) meter diep. Bovendien loopt de achtertuin naar achteren in de breedte uit waardoor de tuin achterin circa 18 meter breed is. Bij de achtergevel is een heerlijk zonneterras (op het zuiden) aangelegd. Het terras ligt ook wat hoger dan de rest van de tuin waardoor je een mooi gezichtsveld hebt. De tuin is overzichtelijk en voor een groot gedeelte aangelegd als moestuin. Het biedt in ieder geval volop perspectief om er geheel je eigen stempel op te drukken. Diverse speeltoestellen, een terrasoverkapping of een voetbalveldje, het is hier allemaal mogelijk zonder dat je meteen ruimte tekort komt.

GROTE SCHUUR
Schuin achter de woning staat een vrijstaande, stenen schuur van 14m2 groot (3,3m bij 4,3m). Deze schuur is ideaal voor het stallen van meerdere fietsen en het plaatsen van bijvoorbeeld een werkbank. Enkele ramen zorgen voor lichtinval. De deur is al eens vervangen door een hardhouten exemplaar. Uiteraard is er ook elektra-aansluiting aanwezig. Door het zadeldak en de hoge nok is er eenvoudig een vliering te maken om extra opslagruimte te creëren.

LOCATIE
Hoe courant een woning is, wordt vaak bepaald door de locatie en ligging van de woning en het perceel. Ook omliggende factoren kunnen van invloed zijn. We kunnen wel stellen dat deze woning zich onderscheid met andere vrijstaande woningen door de unieke ligging. Aan het dijkvlak op loopafstand van supermarkt, andere voorzieningen en het recreatiegebied in de uiterwaarden van de Rijn. Temidden van andere, vrijstaande woningen staat dit huis gunstig tegenover de kerk wat een open karakter heeft. Hierdoor is er weinig inkijk, net zoals aan de achterzijde waar je door de diepe tuin ver van de achtergelegen bebouwing woont. Kortom, ben je op zoek naar een leuke, aantrekkelijk plek om te wonen, dan nodigen wij je van harte uit om deze mooie plek te ervaren.

HETEREN
Heteren is een dorp met iets meer dan 5.000 inwoners. Het dorp heeft eigen voorzieningen zoals een Jumbo supermarkt, diverse andere winkeltjes en 3 basisscholen. Ook zijn er meerdere sportverenigingen actief. Het dorp heeft een relatief nieuw zalencentrum waar diverse activiteiten worden georganiseerd.
In het dorpshart is er in de afgelopen jaren al nieuwbouw gepleegd, maar dit wordt in 2022 verder uitgebreid met een centraal plein met daaromheen meer winkelvoorzieningen, een bibliotheek en andere dienstverlening.

CENTRAAL GELEGEN
Heteren is een dorp gelegen in het hart van de Gemeente Overbetuwe. Het heeft een centrale ligging met als directe uitvalswegen de A50 richting Arnhem/Ede of Nijmegen/Den Bosch of de A15 richting Tiel/Bemmel. Overigens leiden er meerdere wegen naar Arnhem, namelijk via de dijk of via de nieuwe provinciale weg, de N837. Door haar centrale ligging is er in de afgelopen jaren een modern industrieterrein gerealiseerd met toonaangevende bedrijven waaronder distributiecentrum Kruidvat en Porschecentrum Gelderland. Ook is er o.a. een McDonalds-vestiging.
Kortom, Heteren is een heerlijk, veelzijdig dorp om te wonen!

INDELING
Begane grond:
Hal/entree met meterkast, trapopgang en toegang tot kelder
Doorzon-woonkamer met schouw in de hoek
Keuken met hoekopstelling en v.v. inbouwapparatuur
Bijkeuken met CV-ketelopstelling, toilet, wasruimte en deur naar oprit.
1e Verdieping:
Overloop met vlizotrap
Slaapkamer 1 met inbouwkast
Slaapkamer 2 met inbouwkast
Slaapkamer 3 met inbouwkast en dubbele deuren naar dakterras
Badkamer met douche, 2e toilet en wastafel.
Zolderverdieping:
Geheel bevloerde zolder met stahoogte (nok 2,2m hoog).

BIJZONDERHEDEN
Vrijstaande woonhuis op een royaal perceel van 820m2 groot
Ca. 123m2 woonoppervlak (excl. kelder en zolder)
Prettige woonkamer met veel lichtinval en uitzicht
Complete inbouwkeuken
Praktische bijkeuken met ‘achterom’
Gelijkwaardige slaapkamers
Elke slaapkamer een eigen inbouwkast
Nieuwe, hardhouten kozijnen op de 1e verdieping
Meterkast: 8 groepen (automaten) en 2 aardlekschakelaars
Glasvezelaansluiting ten behoeve van snel internet en TV
CV-ketel: Vaillant Ecotec+ HR-combi, geplaatst 2012
Grotendeels v.v. isolatieglas
Dakterras op het zuiden
Relatief grote schuur met pannengedekt zadeldak
Heerlijk terras op het zuiden
Unieke achtertuin van ca. 34m bij 18m (uiterste maat)
Fraaie ligging nabij alle voorzieningen en recreatiegebied.

TIP:
Wilt u meer te weten komen over deze woning?
Beleef dan ook eens de aanvullende producten die wij standaard bij al onze woningen aan de Funda-presentatie koppelen:
– Professionele woonvideo
– Virtuele tour door de woning
– Interactieve plattegronden met tuin indeling.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM-voorwaarden.

+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning