Remko Stevens Makelaardij

DODEWAARDHoge Hofstraat 16

Vraagprijs €299.500,- k.k.
Verkocht
KENMERKEN
Woonhuissoort
Eengezinswoning
Woonhuistype
Hoekwoning
Bouwjaar
1962
Energieklasse
F
LOCATIE
Provincie
GELDERLAND
Plaats
DODEWAARD
Postcode
6669 BS
Straat
Hoge Hofstraat 16
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving

DODEWAARD
Hoge Hofstraat 16

Gemoderniseerde en uitgebouwde HOEKWONING met o.a. een gezellige, vergrote woonkamer met houtkachel en openslaande terrasdeuren, een complete inbouwkeuken in de aanbouw, een 2e hal met doorloop naar praktische bijkeuken, 3 slaapkamers met rolluiken op de 1e verdieping en een zolder met veel opbergruimte.

De woning heeft een gunstige zonligging waarbij de achtertuin op het zuid/westen is georiënteerd. Zowel de voor- als achtertuin is zeer verzorgd door een hovenier aangelegd (2018) met strakke bestrating v.v. spotverlichting, diverse borders, sierlijke bomen en stijlvolle douglashouten schuttingen. Parkeren doe je op eigen terrein met aan de voorzijde een oprit die halverwege is af te sluiten middels een dubbele poort. Achter de poort is een grote, VRIJSTAANDE GARAGE (4m bij 6,5m) met zadeldak en elektrisch bedienbare garagedeur gelegen. Door de vrije ligging aan de achterzijde is er nauwelijks tot geen inkijk en kun je tot in de avonduren in de zon zitten.

Quote van de makelaar: “Dit is géén grote woning, maar het heeft wel dermate veel pluspunten en onderscheidende aspecten dat de woning voor een grote doelgroep interessant zal zijn. Zoek je een verzorgde, instapklare woning met sfeer, rust en privacy op loopafstand van de supermarkt en de vrije natuur van de uiterwaarden, dan ben je hier aan het juiste adres”.

AANBOUW
De aanbouw aan de achterzijde heeft de woning in vele opzichten aantrekkelijker gemaakt. Door de aanbouw is niet alleen de woonkamer aanzienlijk vergroot doordat de keuken is verplaatst, maar er is ook een 2e hal ontstaan die toegang geeft tot de voormalige schuur. Deze schuur is voor een belangrijk deel geïsoleerd en verbouwd tot bijkeuken c.q. wasruimte. Deze schuur kon immers wel gemist worden omdat er in de achtertuin nog een grote garage aanwezig is. Van oudsher is het een kleine woning met enkele beperkingen, maar door de aanbouw is de woning veel completer en comfortabeler geworden.

WOONKAMER
Doordat de keuken is verplaatst, is de woonkamer flink groter geworden. De klassieke doorzon-woonkamer heeft een L-indeling gekregen waardoor er meer inrichtingsmogelijkheden zijn. Er is ruimte ontstaan voor een trendy hoekbank en een 6-persoons eettafel zonder dat het te koste is gegaan van het ruimtelijke gevoel. Door de grote ramen (op de zon) is er een prettige lichtinval die dit ruimtelijke gevoel versterkt. Een groot pluspunt is de hardhouten pui in de achtergevel met openslaande terrasdeuren en stijlvolle roedeverdeling in de ramen. En niet te vergeten de zeer degelijke houtkachel die elke dag weer de capaciteit heeft om de woonkamer aangenaam warm te stoken.

INBOUWKEUKEN
Door het verplaatsen van de keuken naar de aanbouw, is er een nieuwe opstelling ontstaan. Het keukenblok bestaat uit 2 delen die tegenover elkaar zijn geplaatst. Hierdoor is er tevens veel aanrecht gecreëerd waarbij het dikke werkblad de keuken een robuuste uitstraling geeft. De inbouwapparatuur bestaat uit een vaatwasser (dec. 2021), een koelkast, een combi-oven/magnetron, een 5-pits gaskookplaat en een afzuiger. Brede ladekorven zorgen verder voor veel praktische opbergruimte. In aanvulling op de keuken vind je in de hal/entree nog een extra trapkast waar je de nodige voorraad kwijt kunt.

2e HAL & BIJKEUKEN
Vanuit de keuken loop je door naar de 2e hal die de keuken met de bijkeuken verbindt. Tevens loop je vanuit deze hal de achtertuin in. De deur is voorzien van een rolhor. De aanwezige inbouwkast is opvallend groot en biedt, naast de CV-ketel, ruimte voor het opbergen van bijvoorbeeld de stofzuiger.

De bijkeuken betreft de voormalige schuur en is opgewaardeerd naar een degelijke ruimte met o.a. muurisolatie, inbouwspots in het plafond en nieuwe plavuizen op de vloer. Omdat we hier ook de wasmachine- en wasdrogeraansluiting vinden, is de ruimte ook verwarmd. Deze bijkeuken is met name erg praktisch. Je hoeft de wasmachine niet op de verdieping te plaatsen. Bovendien is er een korte verbinding met de achtertuin waardoor je de was zomers gemakkelijk aan een droogmolen kan laten drogen.

1e VERDIEPING
Via de hal/entree aan de voorzijde en de trapopgang komen we op de 1e verdieping terecht. Deze woonlaag bestaat uit 3 slaapkamers en de badkamer. De slaapkamers hebben allen rechte muren waardoor er geen ruimteverlies is door schuine dakvlakken. Elke kamer heeft bovendien één of twee eigen inbouwkasten. Hier kun je al veel kleding in opbergen en zijn grote linnenkasten wellicht overbodig. De muren zijn gestuct, op de vloer ligt laminaat (doorlopend) en de plafonds zijn vervangen door gips. De plafonds zijn tevens voorzien van isolatie. Opvallend zijn de stalen kozijnen met schuiframen. Twee van de drie slaapkamers hebben enkele beglazing, maar een groot pluspunt zijn de rolluiken. Deze isoleren niet alleen extra, maar kunnen de kamers ook volledig verduisteren.

BADKAMER
Zoals eigenlijk standaard is bij woningen uit deze bouwperiode, is de badkamer relatief klein. Wat je nog wel eens ziet is dat de badkamer om die reden wordt verplaatst naar de kleinste slaapkamer wanneer je geen 3 slaapkamers nodig hebt. In de huidige situatie is de badkamer enigszins gemoderniseerd waarbij de douche o.a. een regendouche, een handdouche en een nieuwe glazen wand (deur) heeft gekregen. De wastafel is vervangen door een wasmeubel met kastruimte. Erboven is een spiegel geplaatst. Het tegelwerk is neutraal wit. Een design/handdoekradiator maakt de badkamer compleet. En niet te vergeten het uitzetraam waardoor je de badkamer prima kunt ventileren.

ZOLDERVLIERING
Middels een vlizotrap is de zolder te bereiken. De zolder is te klein om er iets mee te kunnen, maar de nok ligt toch nog op 1,7 meter hoogte waardoor je er (gebukt) zou kunnen lopen. De zolder is geheel bevloerd en biedt daardoor verrassend veel opbergruimte. Seizoensspullen kun je hier met gemak en overzichtelijk kwijt.

ACHTERTUIN
Ben je een tuinliefhebber, dan zal je de achtertuin zeker aanspreken. Het is niet enorm groot, maar het ligt wel gunstig op de zon en het biedt veel privacy. Door de hoekligging is de volledig tuin maar liefst 8,5 meter breed. De oprit loopt van de voortuin door tot in de achtertuin waar de garage staat. Je kunt een auto of aanhanger, achter de dubbele poorten, langs de woning oprijden. Leuk detail zijn de inbouwspots die in de bestrating zijn aangebracht. Een watertappunt en een druppelsysteem (bewatering) zorgen ervoor dat de tuin ook in de warme zomers groen blijft.

In 2018 is de tuin volledig opnieuw aangelegd met strakke bestrating, groene borders en sierlijke boompjes. Er zijn twee terrassen aangelegd die beiden veel zonuren hebben. Om de zon enigszins te kunnen weren, is er zonwering aan de achtergevel aangebracht. Het terras achterin de tuin is ook heerlijk in de avonduren. Je kunt hier zomers tot laat van de avondzon genieten omdat er geen bebouwing achter de tuin is te vinden. Hierdoor is er nauwelijks tot geen inkijk wat veel vrijheid en privacy biedt.

ROYALE GARAGE
Velen zal de grote garage aanspreken. Deze woning heeft namelijk een garage die veel groter is dan gemiddeld (6,5m diep en 4m breed). Bovendien heeft het een stalen kanteldeur die elektrisch te bedienen is. De garage heeft een zadeldak waardoor er ook een zoldertje gecreëerd kon worden. Verder is er elektra-aansluiting, een zijdeur en een raam aanwezig. Heb je een motor, een bakfiets of een oldtimer, dan is er meer dan voldoende ruimte om deze te stallen. En ook de klusser zal direct mogelijkheden zien voor een volwaardige klushoek. De aanwezige werkbank zal achter blijven.
Achter de garage is een houtopslag ten behoeve van de houtkachel in de woonkamer te vinden.

DODEWAARD aan de Waal
Dodewaard, een rustig gelegen dorp in de Gemeente Neder-Betuwe met ongeveer 4.500 inwoners. Dodewaard heeft (op loopafstand) een dorpshart met o.a. een volwaardige supermarkt en een Action. Het dorp telt twee basisscholen en diverse (sport)verenigingen. Zoek je graag de natuur op, dan zijn er op steenworp afstand de uitgestrekte uiterwaarden waar je geheel tot rust kunt komen. Hier wordt gevist en komen de grote binnenvaartschepen voorbij.

Dodewaard heeft een centrale ligging tussen de A15 en de rivier de Waal. Aan de ene kant is er dus de vrije natuur en aan de andere kant is er een goede ontsluiting richting Tiel en Arnhem/Nijmegen. De snelweg A15 is binnen 3 tot 4 minuten te bereiken. Dodewaard heeft een eigen treinstation genaamd Hemmen–Dodewaard (stoptrein) en brengt je binnen een half uur in Tiel, Elst, Arnhem of Nijmegen. Kortom, wij laten je graag kennis maken met het veelzijdige dorp Dodewaard!

INDELING
Begane grond:
Hal/entree met meterkast, toilet en trap/kelderkast
L-woonkamer met houtkachel en dubbele terrasdeuren
Open keuken v.v. inbouwapparatuur
2e Hal met inbouwkast, CV-ketelopstelling en tuindeur
Bijkeuken met o.a. witgoedaansluitingen.
1e Verdieping:
Overloop met vlizoluik
Slaapkamer 1 met dubbele inbouwkasten en een rolluik
Slaapkamer 2 met inbouwkast en een rolluik
Slaapkamer 3 met inbouwkast en een rolluik
Badkamer met douche en wasmeubel.
Zoldervliering:
Middels vlizotrap te bereiken zolder met stahoogte in de nok (1,7m hoog).

BIJZONDERHEDEN
Ideale starterswoning met diverse grote pluspunten
Aanbouw zorgt voor een speelse, aantrekkelijke indeling
Houtkachel in woonkamer blijft achter
Stijlvolle dubbele terrasdeuren in achtergevel
Complete inbouwkeuken
Praktische bijkeuken
Nieuw stucwerk met o.a. diverse nieuwe, verlaagde contactpunten
Rolluiken op de slaapkamers
Diverse inbouwkasten op de slaapkamers
Meterkast: 4 groepen (automaten) en glasvezel-aansluiting
CV-ketel: Remeha Calenta HR-combi, geplaatst 2014
CV-ketel met huurcontract welke door koper wordt overgenomen, termijn € 36,- per maand
Diverse stalen kozijnen (wit) waardoor je minder onderhoud aan schilderwerk hebt
Comfortabele oprit aan de voorzijde
Oprit loopt achter dubbele poorten door tot aan de garage
Grote garage met o.a. een elektrisch bedienbare kanteldeur
Heerlijke, privacyvolle achtertuin met veel zonuren
Zeer verzorgd aangelegde achtertuin door hovenier
Beregening in de achtertuin
Rustige, autoluwe straat met bijna alleen maar bestemmingsverkeer
Supermarkt en de vrije natuur van de uiterwaarden op loopafstand
Dodewaard is direct aan de snelweg A15 gelegen.

TIP:
Kijk ook eens naar de aanvullende producten op Funda die wij standaard bij al onze woningen koppelen:
– Professionele woonvideo
– Virtuele tour door de woning
– Interactieve plattegronden met tuinindeling.

Deze informatie is door ons zorgvuldig samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. NVM Consumentenvoorwaarden zijn van toepassing.

+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning